Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Het staat geschreven

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 5 februari
Terug
Categorie: Algemeen, 84 keer gereageerd, 664 keer bekeken

annuleren

Volgens de één onmisbaar, terwijl de ander beweert dat je best als christen door het leven kunt gaan zonder de bijbel te lezen. De één is overtuigd dat de bijbel het onfeilbare woord van God is, terwijl de ander dit boek meer als een richtlijn ziet. Best apart dat binnen het christelijk geloof, er zo verschillend wordt gedacht over de bijbel.

Hoe zie jij dit boek? Vind je het leuk om in te lezen? Lees je er elke dag uit, of bijna nooit? Studeer je wel eens in de bijbel, heb je wel eens een bijbelboek geprobeerd samen te vatten, of de hoofdgedachte er uit te halen? Of lees je de bladzijde die toevallig openvalt als je het boek zachtjes met zijn rug op je nachtkastje laat vallen?

Hoeveel autoriteit geef je aan de bijbel? Geloof jij dat Jezus echt over het water heeft gelopen op basis van wat er in de bijbel staat, of geloof jij dat dit verhaal figuurlijk bedoelt is? Geloof jij dat Mozes de Israëlieten door de rode zee leidde doordat God het water deed wijken, of zie je dit meer als een leuk kinderverhaal? Is de bijbel door God geïnspireerd en door mensen opgeschreven, of door mensen bedacht? Er zijn in Nederland, volgens mij, evenveel opvattingen hierover als dat er mensen zijn.

Ik vind het logisch dat je niet in de bijbel gelooft, als je niet in God gelooft. Ook al heeft de bijbel meer wetenschappelijk historische autoriteit dan welk ander boek dan ook. Maar ik vind het wel vreemd dat je als je christen bent de bijbel als een richtlijn ziet, en het voor de rest geen autoriteit gunt.

Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven, zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust. (2 Tim 3:16)

Als je toch gelooft in Jezus, dan wil je toch meer over Hem te weten komen. En hoe doe je dat? Door de bijbel te gaan lezen. Ook zie je hoe God werkt in de bijbel, er staan zoveel verhalen in over Hem, als je in Hem gelooft, dan wil je over zijn manier van doen toch meer te weten komen? Dan wil je de woorden, die Hij gesproken heeft, toch lezen? Als Paulus, Petrus en Johannes schrijven over de ‘rabbi’ die hun drie jaar gevolgd hebben, de man waar jij in gelooft, dan wil je toch weten wat ze over Hem schrijven? Als je in Jezus gelooft, die zijn leven voor jou heeft gegeven, dan wil je toch weten hoe je jouw leven in kan zetten voor Hem?


Toch?


Mark winkelaar

Gerelateerd

Reacties (84)

Reacties 81 - 84 van 84
donderdag 18 februari, 13:54Nodoubt
Wat waardevol is voor de Bijbelse Christen is dwaas voor de wereld. De Christen ziet alleen verlossing in Jezus Christus. De wereld ziet vele wegen die tot God leiden en wil ze allemaal respecteren. De Christen kan dat niet doen en zal dus voor de niet-Christen een steen zijn waar men zich aan stoot, ergert.

God kiest vaak het dwaze in de ogen v.d. wereld om het wijze in de ogen v.d. wereld te beschamen. God kiest de dingen die zwak zijn om de machtige dingen v.d. wereld te beschamen. En hieruit blijkt Gods almacht en pure genade zodat geen mens zichzelf kan verheffen. 1 Cor. 1

Dit moet je ervaren om te kunnen begrijpen, anders is het enkel dwaasheid.
donderdag 18 februari, 22:49Joshua_Cobussen
Amen.
vrijdag 19 februari, 22:50Hans
Die beleving is wel helder, echter gaat het mij vooral om de alinea "Ten tweede omdat ... tot elkaar verhoudt!".

Hoe vertaalt die beleving zich in het functioneren in het bestaan hier op aarde?

Hebben de 'bekeerden' een 'taak' in het inspireren van die zgn. ongelovigen (i.p.v. ergeren ;)) denken jullie? (waarvoor men logischerwijs ook uit de eigen kring zal moeten stappen) Of is simpelweg niet ieder mens 'geroepen' en is er derhalve geen actie te verwachten van de bekeerde mensen?
zaterdag 20 februari, 12:47Nodoubt
Hans, de Christen is wel geroepen om een beelddrager te zijn van Christus. Wel IN de wereld maar niet VAN de wereld. Wat dit in de praktijk inhoud... daar verschillen de meningen over. Mijn mening is steeds meer: zo min mogelijk VAN de wereld ook al houd dat een verwijdering v.d. massa in. Jammer dan, kan ik niet goede vriendjes zijn met jan en alleman... ach wat jammer nou.
Overigens zijn er vele Christenen die wel goed meekunnen met de wereld hoor. Je zou het niet aan ze merken door de weeks dat ze zondags in de kerk zitten.


Feit blijft dat Jezus zelf ook veel mensen beledigt en geërgerd heeft toen Hij op aarde rondliep. En nu Hij aan de rechterhand van God de Vader op de troon zit is Zijn boodschap nog steeds dezelfde: er bestaat een smalle weg die naar een nauwe poort leid en weinigen zullen die weg vinden. De rechtvaardigen in Christus Jezus zullen NAUWELIJKS gered worden zegt 1 Petrus 4.

Wie wil zo'n boodschap eigenlijk horen nietwaar? Alleen mensen die alles al verloren hebben en het enige leven en redding in Jezus gevonden hebben. Vaak de 'dwazen' en 'zwakken' v.d. wereld. En als je nog niet zo dwaas was dan wordt je het wel naarmate je meer ontdekt hoe tegenstrijdig de wereld orde is met Gods orde. Maar zelfs het meest dwaze van God is nog wijzer dan de grootste wijzen van de wereld.
Reacties 81 - 84 van 84

Reageer op deze blog





Poll

Het is niet de bedoeling dat je als christen seculiere muziek luistert.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));