Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Het staat geschreven

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 5 februari
Terug
Categorie: Algemeen, 84 keer gereageerd, 543 keer bekeken

annuleren

Volgens de één onmisbaar, terwijl de ander beweert dat je best als christen door het leven kunt gaan zonder de bijbel te lezen. De één is overtuigd dat de bijbel het onfeilbare woord van God is, terwijl de ander dit boek meer als een richtlijn ziet. Best apart dat binnen het christelijk geloof, er zo verschillend wordt gedacht over de bijbel.

Hoe zie jij dit boek? Vind je het leuk om in te lezen? Lees je er elke dag uit, of bijna nooit? Studeer je wel eens in de bijbel, heb je wel eens een bijbelboek geprobeerd samen te vatten, of de hoofdgedachte er uit te halen? Of lees je de bladzijde die toevallig openvalt als je het boek zachtjes met zijn rug op je nachtkastje laat vallen?

Hoeveel autoriteit geef je aan de bijbel? Geloof jij dat Jezus echt over het water heeft gelopen op basis van wat er in de bijbel staat, of geloof jij dat dit verhaal figuurlijk bedoelt is? Geloof jij dat Mozes de Israëlieten door de rode zee leidde doordat God het water deed wijken, of zie je dit meer als een leuk kinderverhaal? Is de bijbel door God geïnspireerd en door mensen opgeschreven, of door mensen bedacht? Er zijn in Nederland, volgens mij, evenveel opvattingen hierover als dat er mensen zijn.

Ik vind het logisch dat je niet in de bijbel gelooft, als je niet in God gelooft. Ook al heeft de bijbel meer wetenschappelijk historische autoriteit dan welk ander boek dan ook. Maar ik vind het wel vreemd dat je als je christen bent de bijbel als een richtlijn ziet, en het voor de rest geen autoriteit gunt.

Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven, zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust. (2 Tim 3:16)

Als je toch gelooft in Jezus, dan wil je toch meer over Hem te weten komen. En hoe doe je dat? Door de bijbel te gaan lezen. Ook zie je hoe God werkt in de bijbel, er staan zoveel verhalen in over Hem, als je in Hem gelooft, dan wil je over zijn manier van doen toch meer te weten komen? Dan wil je de woorden, die Hij gesproken heeft, toch lezen? Als Paulus, Petrus en Johannes schrijven over de ‘rabbi’ die hun drie jaar gevolgd hebben, de man waar jij in gelooft, dan wil je toch weten wat ze over Hem schrijven? Als je in Jezus gelooft, die zijn leven voor jou heeft gegeven, dan wil je toch weten hoe je jouw leven in kan zetten voor Hem?


Toch?


Mark winkelaar

Gerelateerd

  • De Bijbel is te oud

  • Hoe zie jij de Bijbel ?

  • Meer dan de Bijbel?

  • De Bijbel en de mens

  • Bijbelteksten memoriseren

Reacties (84)

Reacties 21 - 40 van 84
  • <
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • >
zaterdag 6 februari, 18:11Joshua_Cobussen
Obey als je zin hebt.
Kan je morgen wel mee gaan naar mijn gemeente. In Hardenberg.
Wel heel wat anders dan de VEZ hoor.
zaterdag 6 februari, 18:41Obey
oi joshua,
leuk aanbid! morgen ga ik alleen naar de VEZ (waarschijnlijk!) en daarna (zeer) wrs. (!) ook naar ARCH, Putten. Je mag ook wel mee, naar ARCH dus, ik neem ongeveer de trein van Zwolle CS van 13.19 uur.
Hardenberg, daar kwam een bewegingsagoog ook vandaan die ten tijde van mijn opname op Dimence werkte, nu nog waarschijnlijk. Ik vond hem intimiderend (bovendien vond ik het irritant dat hij, net zoals de anderen, vond dat ik een psychose had, één keer kwam een psychiater langs voor een contra-expertise, op mijn verzoek, ik werd halverwege de fitness weggehaald en kon bezweet het gesprek in, lekker!-ik uitgelegd dat ik dat dus niet zo prettig vond en dat ik ook een klaagschrift had gestuurd naar het medisch tuchtcollege, omdat ik mezelf niet psychotisch vind, hij zou zogenaamd onafhankelijk zijn, maar was ook van Dimence, dat is dus hetzelfde bedrijf, en nota bene ook uit Zwolle. Goed, het bewuste incident was rond de maand oktober. Je mag op een gegeven moment ook zwemmen, als onderdeel. Dan zijn er nog verschillende routes die je kunt nemen naar het zwembad, zogenaamd prikkelrijke en prikkelarme, via de Luttenbergstraat, prikkelrijk een andere route prikkelarm, waar onder andere een vriend van mij woont. Heel irritant als je zo ziek wordt behandeld. Een doorlopende oorzaak van irritatie, vooral omdat ik wist dat als ik terug zou gaan naar mijn huis, mijn buurman daar uiteraard ook nog steeds woont en dus de psychiater die mij heeft ingerekend, dat ging met ene politieauto, vier man politie en een ambulance, onterecht heeft ingegrepen in een burenruzie. Op het moment dat mijn bewegingsagoog mij dus op de fiets vroeg of ik de prikkelarme of prikkelrijke route wilde en ik naar zijn idee te laat reageerde, ik was woest, vond ik dat intimiderend. Dat heb ik ook gezegd. Hetzelfde weekend, zwemmen is op vrijdag, hebben allebei zijn grootouders een hartaanval gehad binnen een half uur. Een is direct overleden, de ander binnen een week. Dinsdag heb ik weer een gesprek, leuk)
zaterdag 6 februari, 20:44Obey
joshua, ik dacht dat je in Dalfsen woonde. sorry voor mijn wat geirriteerde reactie, ja, emoties.
Gisteren en vandaag had ik op zich ook nog twee bijzondere dingen. Onder de douche gisteren moest ik denken aan de spiegel in raadselen, mark w had verteld, misschien in een bijzin, dat de waas er nog af moest. De Heer zei iets en toen zag ik een (beeld van) een man in de spiegel, ik stond er niet voor, en op hetzelfde moment was het alsof er iemand in mijn oor blies. Vervolgens keek ik naar links, op aanwijzing van de stem en zag helemaal niets waar de lucht vandaan kon komen, ook niet uit de douchekop. De luchtstroom stopte ook.
Vervolgens keek ik weer naar de spiegel en toen begin het blazen weer. Ik prees de Heer en vond het heel bijzonder. Ik bad of ik me vaker bewust mocht zijn van Gods constante aanwezigheid.
Verder vanochtend is het voor de vierde keer gebeurd dat een nieuwslezer zich versprak, in dit geval sacha de boer, terwijl ik wegkeek, ook harmen siezen een keer, op zich zijn dit geen mensen die zich vaak verspreken. Vanochtend was het zo dat God ook zegt &acute;bid niets&acute;. Omdat het zo spontaan was (de opdracht, stem) heb ik dus maar gebeden of de Heer Sacha de Boer wilde zegenen.
Ook bedacht ik me, dat ik nog niet heb verteld dat ik op de dag dat de supermarktmeisjes onwel werden, ik er even aan heb gedacht en er zelfs voor heb gebeden. Je zou kunnen zeggen dat de heer me erbij bepaalde.
zaterdag 6 februari, 21:03Obey
het was voordat ik wist dat ze onwel waren geworden, of dat nieuwsbericht had gelezen dat ik aan ze dacht. nog een ander voorbeeld is dat ik pijn in mijn hiel voelde (rechts) een paar fikse steken, toen kemmel had gepost een paar weken geleden. Vandaar dat ik erbij werd bepaald, meestal vraag ik even waar het op slaat. Het bleek dat zij toen een song van Ralp van Maanen had geplaatst, die ik ook al een tijdje draaide.
De familie van mijn vriendin, waarvan een broer schizofreen is, die mij op de vijfde dag van de opname hebben bezocht, zijn op de hoogte van deze geloofsbeleving. Zij vonden mij niet in die mate verward dat dit te vergelijken was met een psychose. Wel vonden zij dit soort dingen inderdaad wat apart, maar ik heb hun dochter eigenlijk ook op een aparte manier ontmoet, omdat ik al anderhalve week van te voren &acute;rachel&acute; hoorde en dit op het moment van ontmoeting betekenis kreeg.
Vanmiddag heb ik bijvoorbeeld &acute;grit&acute;gehoord. Dat woord is mij onbekend, ik heb het in een engels woordenboek opgezocht en het betekent zoveel als knarsen. Gisteren vroeg ik om een woord en zei de Heer psalm 14. Dit gaat erover dat de dwaas in zijn hart zegt dat er geen God is. Als dit soort dingen, bevestigingen op wat ik zeg en doe, geen onzin is, dan gaan we misschien wel een bijzondere tijd tegemoet.
zaterdag 6 februari, 21:21Joshua_Cobussen
Obey,

Ik ga sinds een tijd nu naar een gemeente in Hardenberg 'de gemeente van Jezus'.
De diensten zijn altijd s'middags 14.00 begint het.
Anders was ik wel mee gegaan met je, ik verwacht deze zondag weer een heel speciale dienst, zoals altijd zijn de diensten heel speciaal.

Obey,

Echt ik probeer je echt te helpen, je moet echt geen aandacht meer geven aan de stem die je hoort of het gevoel wat je krijgt, naar mijn verstand kan God je nooit duidelijk maken dat je voor Sacha de Boer moet bidden omdat ze een klein spraak probleempje heeft.
Het zou misschien kunnen maar dingen lijken mij gewoon sterk.
Ik ben benieuwd hoe jij denkt, als jij ergens komt bijvoorbeeld een kerk/gemeente, dan ga je zeker eerst checken, je doet een controle check, wat is hier aan de hand wat speelt er.
Het zou kunnen dat ik uit onkunde praat hoor.
Maar ik weet gewoon dat dit kei gevaarlijk kan zijn.
Ik zou bidden en hard op uit spreken als die niet de stem van God is laat het dan weg gaan in Jezus naam.

Ik spreek je misschien nog wel een keer in het echt, dat zal wel tof zijn.
Misschien dat ik dan ook je beter ken.
Als ik volgens jou war taal uit kraam, dan spijt mij dat.
Dit lijkt mij gewoon serieus.

Groetjes Joshua.
zaterdag 6 februari, 22:05Obey
hoi Joshua, gaaf, de website ziet er cooluit. Toen ik de manifestaties van de geestesuitingen las, schoot me te binnen dat ik een paar keer heb gehad dat ik een aantal keer echt door de glorie van God werd neergedrukt, een heel gaaf gevoel.
Bv een keer een zaterdag, toen ik het heel moeilijk kon loslaten, allerlei zorgen en dergelijke, werd ik min of meer in de stoel gedrukt en kwam er een of ander programma voorbij dat me precies aansprak. Ook heb ik datzelfde een keer gehad op een dinsdagmiddag, toen was er eo-programma bezig, met gospelartiesten.
God is groot. Ik vind het helaas in samenkomsten wel moeilijk om mijn emoties te laten zien, of eng. Ik weet niet hoe het precies werkt, maar ik ga bijvoorbeeld niet zo snel dansen of iets dergelijks. Ook heb ik soms het idee dat ik anderen in de weg zit om zich helemaal te geven. Dat probeer ik dan maar van me af te zetten, omdat ik er ook mag zijn.
maar nogmaals, de website ziet er goed uit, jullie zullen vast een gezegende dienst hebben morgen. god bless:)
zondag 7 februari, 10:56Joshua_Cobussen
Hey Obey.

Thx voor de reactie.
Ik denk dat je die angst niet hebt bij ons in de gemeente.
Je word ook niet in de gaten gehouden ofzo, tijdens de aanbidding is iedereen gewoon met Godbezig.
Het maakt ook niet uit wat voor emotie je toont.
Ook als je geen emotie toont, dat maakt allemaal niet uit.
Iedereen accepteert elkaar en dat is echt mooi.
We hebben 4 bedieningen in de gemeente.
Maar je moet maar eens een keer komen kijken als je wilt.

Groeten Joshua.
zondag 7 februari, 20:24Victor
He Mark,

Ik ben het helemaal met je eens. De Bijbel is een geschenk van God. Je kunt er alles in vinden!
zondag 7 februari, 23:39Obey
hoi Joshua,
hoe was jouw dienst?
Mijne (ik ben er naar twee geweest, had drie gekund, maar ik ben na het snoozen weer in slaap gevallen en werd pas tegen elven wakker) waren erg leuk. De tweede begon bijzonder, omdat vlak na het begin Mattheus iets zei en terwijl hij iets zei, hoorde ik &acute;we kuchen niet, we kuchen niet, we kuchen niet&acute; (ik hoor voortdurend woorden van kennis, die of op het heden slaan, of op de toekomst, of pas later een betekenis krijgen). Omdat ik dacht dat het de bedoeling was dat ik zou kuchen, hief ik mijn hand al op naar mijn mond, en op hetzelfde moment kuchte er een meisje.
Dit heb ik al wel vaker gehad, maar vanmiddag vond ik het extra bijzonder. Omdat het tussen vrienden was zogezegd.
In de psychiatrische kliniek heb ik het namelijk ook gehad, met het wijzen. Ik wees en op precies hetzelfde moment wees een spv-er terug, dat ging om het aanwijzen waar de voedselkar stond, alleen stond ik wel 25 meter verderop in de (lange) gang.
Ook heb ik een keer tijdens de therapiesessie gehoord &acute;en we geven niets&acute;, dus ik strekte mijn hand uit om te geven, en mijn buurman die naast mij zat, gaf op precies hetzelfde moment een soort kaart, krant of papier. Dat is dan wel heel bijzonder.
Een minder leuke ervaring, omdat die wat op de aanwezigheid van demomen wijst, was dat de Heer zei dat ik naar een demon keek, dit was een nieuwe, Russische client, in de therapiezaal. We hadden even later muziektherapie en zouden naar beneden gaan, daar was zij ook. Terwijl we daar waren, zei ze &acute;Heil Hitler&acute;. Dat hebben verder tijdens mijn opname weinig mensen gezegd, behalve beneden, op de gesloten afdeling. Daar keek iemand op een manier uit zijn ogen zoals dhr. Wilders, prijs de Heer en laten we hopen dat het profetisch is, dat op 8 september, mijn opnamedatum, een bericht op nu.nl was geplaatst over een strop en een pop, weg met alle onreine geesten en baals uit Nederland, ook uit mezelf. Ik schreef op een profetisch forum erover dat ik me erg onprettig en onveilig voelde bij deze man en dat hij ook onbegrijpelijke en verwarde taal uitsloeg. Op hetzelfde moment dat ik vertelde dat hij ook onrustige, aggressieve muziek draaide, dat demonisch aandeed, zei hij ook heil hitler.
Dan hebben we nog een bijzonder getuigenis, om te laten zien hoe trouw God is. Voor het eten, ik was nog niet zo lang opgenomen, vertelde God me, terwijl ik op bed wat lag te rusten, dat er kracht was, ik voelde joy, vreugde. Toen ik naar de maaltijd liep, was er dus de nieuwe collega. Hij bleek sowieso goed gemutst, ik vond de sfeerbewaking over het algemeen slecht, met name omdat ik al een aantal keer had aangegeven bij drie oudclienten op de afdeling te zitten, waar niets mee werd gedaan, ook had ik al aangegeven dat ik me daardoor onprettig voelde. Ik vertelde hem dat de Heer me al had verteld dat er kracht zou zijn, en toen bleek hij uit de vrijgemaakte kerk te komen. De zaterdag daarop ving hij een vis van een meter! Daar had hij ook een foto van meegenomen. Goed Joshua, hier laat ik het even bij. Alvast een gezegende nacht, ook voor de andere gb. Rob heb ik vanavond in Heidebeek gezien, ik zat in dezelfde rij. Ik wilde al eerder gaan zitten, de Heer riep me terug en vervolgens bleek ik precies bij hem in de rij te zitten, heel bijzonder, echt een wonder. En tijdens het eerste lied strekte ik mijn hand omhoog (op aanwijzing van de Heer) en de derde regel bleek een regel te zijn strek je uit naar de Heer. De heer is met ons. :) God bless
maandag 8 februari, 17:11Hans
Misschien is het een idee dat Joshua en Obey mailadressen uitwisselen? :p

De mooiste zin uit de voorgaande reacties is wel : "Iedereen accepteert elkaar en dat is echt mooi." Nu moet het nog uitgedragen worden zou ik er als vervolg aan toe willen voegen ;).

Wat ik wel jammer vind is dat het stukje over Hans Teeuwen, wat blijkbaar in de post zat, eruit is gehaald. De kracht van deze website vind ik juist dat het geen afgesloten naar binnen gekeerd groepje is en er dus automatisch ook plek is voor andere geluiden. Een ieder kan vervolgens zijn of haar eigen overtuiging toetsen daaraan en met de eigen overtuiging in gedachten proberen te duiden wat er bedoeld wordt.

Wat probeert Teeuwen te zeggen? Herken je in zijn absurditeit gedachten van mensen om je heen? Waarom zegt iemand dat, waarom denken mensen zo? Welke wijs- of dwaasheid legt hij bloot?

Je kunt immers ook met de bijbel in de hand ofwel mensen inspireren ofwel mensen kapot maken! Het is maar net wat je ermee doet. ;)
dinsdag 9 februari, 02:18Thijs
Nou Mark,

Ik las de eerste reacties en ben zodoende geschrokken van je vorm van censuur. Je hebt bepaalde quotes van Hans Teeuwen verwijderd om welke reden precies?

Ik lees nu de reactie van Hans en kan me daarbij aansluiten.
dinsdag 9 februari, 10:34Mark Winkelaar
Misschien wel een goed idee, Hans.
Obey en Joshua, zouden julie ff e-mails willen uitwisselen en zo jullie gesprek voortzetten?
Als jullie in een reactie een mail adres zetten, dan zal ik hem verwijderen, zodat jullie mail adres niet voor eeuwig op internet te vinden is.

@Hans,
Je kan inderdaad met de bijbel in je hand mensen inspireren, maar ook kapot maken, dat ben ik volledig met je eens.
We kunnen wel even praten over het stukje van Hans Teeuwen. Ik weet niet of je het kent, het is dat stukje dat hij mensen op straat tegenkomt die hem vertellen over God. Als hij vervolgens vraagt waarom ze in God geloven zeggen ze: het staat geschreven.
Hij zet hier een stereotype christen neer, die, als deze man echt bestaan heeft, naar mijn mening niet zijn best heeft gedaan op het vertellen van het goede nieuws. Namelijk, dat Jezus alle zonden heeft gedragen aan het kruid, de derde dag weer is opgestaan en daarmee verzoening tussen God en de mens heeft bewerkt. Dat is het evangelie.
En niet: God bestaat, want het staat in dit boek geschreven.
dinsdag 9 februari, 10:46Obey
ik ken het stukje niet, maar het doet me zo denken aan jazeker de hypotheker, wel een vorm van humor dus. Toch geloof ik dat de bijbel wel waar is :)
de reacties aan joshua zijn geschreven met het idee dat potentieel heel nederland, ook een eventuele toekomstige werkgever, dit kan lezen, ik schrijf, reageer niet voor niets onder nick :)
ik kan ook met joshua via de berichtjes praten, hehe :)
dinsdag 9 februari, 13:12Joshua_Cobussen
@Obey.

Oke dan, ja de dienst was goed.
Heel veel kracht van God was aanwezig.
Veel bevrijding en genezing wauw.
Maar denk je niet dat je te veel bezig bent met die tekens enzo?
Denk je niet dat de satan je op deze manier kan pakken? Omdat je misschien in je onderbewust zijn je open stelt voor de geestelijke wereld.
Ik vind het mooi om te zien dat een christen bent met hart en nieren, dat kan ik wel merken.
Je wilt doen wat Gods wil is voor jou leven, heel mooi.

Hans,

Hoe is het man?
Ik respecteer je mening maar, er is wel degelijk een reden waarom Mark het weg gehaald heeft.
We zijn hier radicaal christen, dat wil niet zeggen dat iedereen die hier komt dat is.
Maar het gaat er om waar Petrus het ook over heeft, de eerbare wandel tussen de heidenen, je kan gewoon simpel weg geen compromis sluiten.
Het zwart of wit, of je leeft in de wereld of niet.
Of in duisternis of in licht.
God is een licht en er is gans geen duisternis in Hem, dit zegt de bijbel.
En als wij dan in dat licht zijn, dat betekend dus dat wij ook niet met wereldse dingen bezig gaan houden.
Als ik bij heidenen ben en ik doe gewoon met hun mee, ik doe gewoon lekker werelds zondigen in het vlees.
Wat voor indruk laat dat achter? Er is dan niks veranderd, ik zou dan niet waarlijk bekeert zijn, want ik doe dan het zelfde als de wereld, ik ruik naar de wereld, ik zou mij zelf kleden als de wereld.
Maar God zegt wees heilig want ik ben heilig!

Hans Teeuwen en zijn gepraat, van uit de bijbel bekeken: Zottelijk geklap, On goddelijk ijdel roepen (vloeken,schelden), spot, min achting, etc.
Dus dat is de reden waarom het weg gehaald word, of jij er nou mee eens bent of niet, het is het 1 of het ander, je kan niet zeggen ik ben bekeert en doen als of je het niet bent.
Ik ben van mening dat veel mensen hier de wil van God willen doen, en als jij je bezig houd met dit soort goddeloze en ijdele praktijken als het luisteren en kijken van Hans Teeuwen, dan doe je de wil van God niet!

Nogmaals Hans, je hoeft het er niet mee eens te zijn, het is jou keuze.

Groeten Joshua.
dinsdag 9 februari, 15:04Mark Winkelaar
Hey, Obey en Joshua. Als jullie met elkaar willen praten zouden jullie dat dan over de mail willen doen. Het is off-topic. Geef je mail adres aan elkaar en praat daar verder.

@Joshua, je mag voor jezelf spreken, maar wil je niet voor jou en mij spreken. Als je me kende, dan had het gemogen, maar je weet niet of ik het allemaal eens ben met wat je zegt.
dinsdag 9 februari, 20:13Hans
Hi Joshua,
Volgens mij bedoel je met "We zijn hier radicaal christen" dat jij dat zelf bent. Want de site van Gebedsbroeders is gelukkigerwijs juist een intermediair tussen evangelischen, bevindelijken, vrijdenkers, "ietsisten" en inderdaad rechtzinnige gelovigen. Wat ik altijd enorm gewaardeerd heb is dat er op de site juist geen onderwerp geschuwd wordt, wat men er ook van vindt!

Wat ik uit jouw bijdrage opmaak klinkt mij juist nogal star en egocentrisch in mijn oren en volgens mij komt dat door een misvatting. Want ik vraag je niet om werelds te zondigen, maar wel om je te verdiepen in de mens en zijn beweegredenen. "Hebt de wereld niet lief" betekent niet dat je de mens in die wereld niet lief moet hebben toch??

Als je Teeuwen enkel ziet als een zot die vloekwoorden uitstoot, dan kun je daar weinig mee waarschijnlijk. Maar naast spot en grove taal kun je ook satire, overdrijving en absurdisme herkennen in zijn stijl. En vanuit dat licht bekeken stelt hij een aantal universele vragen die je juist als Christen zouden moeten interesseren en raken. Spreekt er ook niet een zekere onmacht en onbegrip uit zijn optreden?

M.a.w.: Moet je je daar van isoleren en dergelijke zaken en mensen mijden of kun je er iets in betekenen? Jij denkt het eerste begrijp ik, maar ik ben overtuigd van het laatste.

Hoe Mark precies daar in staat weet ik niet, maar misschien kan hij zelf iets vertellen over de reden van het verwijderen en zijn zienswijze wat dit betreft! :)

Groet Hans.
woensdag 10 februari, 10:24Nodoubt
@All

Hoewel Joshua inderdaad niet voor iedereen kan spreken en best een beetje meer aandacht aan de vorm van zijn berichten mag schenken, vind ik wel dat hij een goed punt heeft.
Mij trekt ook meer het radicale. Dat is voor mij geen vies woord. Een radicaal is iemand die volledig voor een geloofsovertuiging gaat. Jezus Christus is de grootste Radicaal die ik ken trouwens.

"intermediair tussen evangelischen, bevindelijken, vrijdenkers, "ietsisten" en inderdaad rechtzinnige gelovigen."

Er zijn toch al zat van die niets zeggende sites die alles maar tolereren en alle mogelijkheden openlaten en geen radicaal standpunt innemen? Is dit ook zo'n site? Mag ik man als Teeuwen wel gewoon noemen met wat hij is? Een antichrist?

Ik heb veel om die man gelachen vroeger... dom dom dom weet ik nu.
Wat een smerige perverse geest heeft die teeuwen! Net zoals die andere 'grappige man' die aan kruizen likt en 'het onze vader bid'. Wat een grote hekel heb ik aan die mensen zeg, maarrrr ik respecteer hun nog altijd meer dan Christenen die er geen afstand van nemen en ze niet willen 'veroordelen'. Nogmaals, ikzelf was vroeger zo'n Christen.

Wat nog wel gezegd moet worden is dit: de gemiddelde cabaratier geeft het publiek meer 'waarheid' dan de gemiddelde lapzwans op de kansel die zich dominee noemt. De laatste keer dat ik naar cabaret keek, zag ik Lebbers over 'het kwaad'. Hij had meer waarheid in die ene show zitten dan ik mijn hele leven in de kerk van mijn jeugd heb meegemaakt.
woensdag 10 februari, 13:27Joshua_Cobussen
Hans,

Ik vind dat Mark er ook voor uit komt dat hij radicaal christen is, gezien de dingen die hij post.
En Jezus zegt dat je vijand lief moet hebben, dus ik houd zeker van Hans Teeuwen.
Maar lees Psalm 1 maar eens.
Welgelukzalig (gelukkig) is de man, die niet wandelt in de raad der goddelozen, noch staat op de weg der zondaren, noch zit in het gestoelte der spotters.
Maar zijn lust is in des HEEREN wet, en hij overdenkt Zijn wet dag en nacht.
En zo gaat dat nog even verder, maar dan moet je die zelf maar even lezen.

Nodoubt,

Ik ben het met je eens, alleen misschien ben ik nog net even iets radicaler in een bepaald oogpunt, ik ben van mening dat eigenlijk geen 1 caberet geestelijk is.
Dus ik houd me niet bezig met caberet, ook niet de zogenaamde christelijke caberet.
Want daar ben ik echt van terug gekomen, Herman vinkers bijvoorbeeld, maar waar ik van schrok ik was een keer mee gevraagd, naar Voorwaar. Zogenaamde christelijke caberet, ik walg ervan.
Zogenaamde leuke grappen over het geloof van mensen enzo, spotten met aanbidding et cetera.
Er zijn dan misschien mensen die vinden mij over dreven.
Maar Jezus zegt volg mij en neem je kruis op.
En dat doe ik dan ook, en als gevolg krijg dan vaak dat mensen jou de rug toe keren en bespotten enzo.
Maar hier op aarde komt er toch scheiding tussen de mensen die echt voor Jezus willen gaan en die dat niet willen, zegt Jezus.

En Nodoubt, ik vind het echt heel tof dat je zo radicaal bent geworden, dat heeft een grootte waarde bij God.

Groetjes.
woensdag 10 februari, 15:10Nodoubt
@Joshua, je hebt gelijk. Er is geen geestelijk cabaret ofzo. Zelfs een 'neutrale' vorm van cabaret ken ik niet. Ze hebben allemaal wel spot en perverse verhalen.

Maar wat ik bedoel is dat waarheid waarheid is. Ongeacht wie het spreekt, daarom gebruikt de satan vaak waarheid om mensen te misleiden. Een heleboel waarheid met een klein beetje dodelijk gif, ga je dus nog steeds dood aan.
woensdag 10 februari, 15:19Hans
Joshua,

Als ik lees wat je schrijft dan is mijn gedachte dat je niet de zonde en de zondaar scheidt en - in het geval van bepaalde cabaretiers - de stijl van de inhoud.

Moet je zondaars niet de weg wijzen? Of 'verdwaalden Zijn wegen leren'? Of zoals in je cabaretvoorbeelden juist kijken naar de achterliggende gedachte in plaats van naar de manier waarop die gebracht wordt?

Heb je mijn vorige vragen aan jou ook gelezen en begrepen? Ik ben wel benieuwd naar jouw gedachten en beweegredenen namelijk ;).

Wat wel grappig is is dat veel cabaretiers vaak eenzelfde thematiek hebben als de bijbel. Denk aan begeerte, hebzucht, hoogmoed, macht en bezit. Jan Jaap van der Wal vond ik afgelopen jaar wat dat betreft heel subtiel en tegelijkertijd toegankelijk! Herman Finkers had dat in zijn laatste programma ook sterk!

Een Theo Maassen kan ook heel levensbeschouwelijk en filosofisch zijn, maar heeft de zwakte dat mensen zich vaak van hem afwenden door zijn grove en seksistische taal. Wanneer je de vaardigheid bezit om dat weg te kunnen denken kom je al dichter bij de kern denk ik. Ook lastig is het om te zien of er werkelijk gespot wordt of dat het enkel als stijlfiguur gebruikt wordt om iets duidelijk te maken!

Radicaal vind ik wel wat verwarrend klinken, omdat het ook nogal ontoegankelijk klinkt. Sterk overtuigd of rechtzinnig zou ik eerder gebruiken. Ik wees er overigens op dat de site geenszins 'radicaal' is, maar juist heel toegankelijk en open voor iedere andere mening dan die van de beheerders (hoe radicaal die zelf dan wel of niet mogen zijn ;) ).

Wellicht is het voor de overzichtelijkheid een tip om quotes uit de bijbel niet in het geheel te knippen en plakken, maar een verwijzing in je bijdrage op te nemen? ;)

Groeten, Hans!
Reacties 21 - 40 van 84
  • <
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • >

Reageer op deze blog





Poll


Er is geen Bijbelse basis voor vlaggen en dansen in de kerkdienst

Laatste reacties

Voorbij de cliché

Michel - vandaag, 15 minuten geleden Dank je wel Jan Paul, voor deze...

Midden-Oosten

Jacqueline - gisteren om 20:04 Hey Victor, wat een goede blog...

Gods stem verstaan (3)

Michel - gisteren om 11:58 Mooi stukje Rob (en fraaie...

Opzettelijk zondigen

Michel - gisteren om 10:26 Opzettelijk zondigen, wie kent...

Je partnerkeuze

Michel - gisteren om 10:17 Herkenbaar punt! Wijsheid is...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));