Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Rob gaat 18 april voor 10 weken naar Indonesië (!!)

Door: Rob GiesbersVrijdag, 9 april
Terug
Categorie: Zending en Evangelisatie, 36 keer gereageerd, 5134 keer bekeken

Annuleren

Op 22 januari 2010 ben ik begonnen aan een Mercy Minstry Discipelschap Training School van Jeugd met een Opdracht in Heerde. De focus van deze DTS is Mercy Ministry (Christelijke hulpverlening en bewogenheid)

... wat wil zeggen dat naast de algemene DTS onderwerpen (Identiteit, Gods stem verstaan, de Heilige Geest, Het vaderhart van God e.d.) er speciale aandacht wordt besteed aan bijv. Gods hart voor mensen in nood, waar is God in het lijden, hoe help je als Christen je naaste op praktische wijze etc.

We hebben de afgelopen drie maanden les gekregen in al deze onderwerpen. Een geweldig leerzame tijd waarin ik met overtuiging en blijdschap mag zeggen dat ik God beter heb leren kennen. Eigenlijk gaven alle weken zoveel nieuwe openbaringen, dat deze nieuwsbrief te lang wordt om hierover te vertellen, maar vraag me gerust naar mijn ervaringen als ik begin juli weer terug kom uit Indonesië.

Tijdens de lesfase zijn we ook een week naar Letland gegaan om in vijf verschillende dorpen het evangelie op een praktische manier handen en voeten te geven. Samen met Jeugd met een Opdracht Zweden en – Letland en andere vrijwilligers uit verschillende landen uit Europa hebben we voedsel pakketten uitgedeeld, mensen thuis bezocht, praise avond georganiseerd, kleding uitgedeeld, kinderwerk gedaan en nog veel meer. Ook dit was een geweldige levenservaring.

18 april begint de tweede helft van de MMDTS, een zendingsreis van 3 maanden. Dit wordt een geweldige reis naar Indonesië om in praktijk te brengen wat we hebben geleerd in de lesfase. Om op de plaats van bestemming te komen moet er 11.366 km afgelegd worden.

Vanaf Schiphol eerst tien uur vliegen naar Hongkong. Op Hongkong twee uur wachten, om vervolgens door te vliegen in vierenhalf uur naar Jakarta. Flinke reis dus. :)

Indonesië is het qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld en tevens het land met de grootste moslimbevolking. Meer dan 80% is moslim, wat betekent dat we op veel plaatsen niet mogen evangeliseren. We zullen op creatieve manieren Gods liefde uitdragen aan de moslims, een bijzondere uitdaging. De zendelingen die ons zullen begeleiden in de steden zullen ons hierin trainen en begeleiden.

We zullen de eerste drie weken in Jakarta (de hoofdstad van Indonesië gelegen op het eiland Java) werken onder de armen. We zullen werkzaamheden verrichten in de sloppenwijken in Jakarta, ook zullen we werken onder travestieten en prostituees We zullen Engelse les aan kinderen geven, en we zullen kinderprogramma’s verzorgen voor de straatkinderen. Daarna zullen we een week op Padang zijn. Dit is op het eiland Sumatra waar onlangs een aardbeving was. We zullen daar helpen bij de wederopbouw van huizen e.d. of een Jungle trip maken om de onbereikte mensen te bereiken met het evangelie.

Daarna zullen we drie weken op Cimahi verblijven (een stad op het eiland in Java) in een kampong. (een verzameling woningen die zichtbaar door een omheining bij elkaar horen) We zullen daar slapen in gastgezinnen, en de Indonesische cultuur leren kennen. We willen alle kwaliteiten die ons team bezit gaan inzetten in diverse activiteiten en werkzaamheden. Daarna zullen we nog tweeënhalve week op de basis van Jeugd met een Opdracht op het eiland Bali verblijven. We zullen hier o.a. een kindertehuis van JMEO bezoeken. De laatste drie dagen zullen we evalueren en ontspannen aan de stranden in Bali

Dit is de voorlopige planning, als er wijzigingen zullen plaatsvinden, dan zal ik dat jullie zeker laten weten :)

Gebedspunten:
-Voor alle activiteiten die gaan plaatsvinden.
-Creativiteit (nieuwe en verfrissende ideeën)
-Gezondheid binnen het team
-Eenheid binnen het team
-Relaties onderling en met de mensen.
-De taalbarrière

Graag wil ik je persoonlijk vragen mij te ondersteunen in mijn onderhoud en voor de projecten die we willen gaan opzetten in Indonesië. Alle beetjes helpen! Ik zou het fantastisch vinden als jullie hierin een steentje willen bijdragen...

Natuurlijk kan ik niet zonder jullie gebed. Ik zou het dan ook erg fijn vinden als jullie voor het werk in Indonesië en voor mij persoonlijk zouden willen bidden.

Ik wil jullie bedanken voor het lezen van deze nieuwsbrief, voor ons Indonesië team houd ik de team weblog bij, je kunt ons volgen op Team Indonesie

Gods zegen, Rob Giesbers

Giften zijn welkom op:
Jeugd met een Opdracht Heidebeek in Heerde
Bankrekening: 45.92.09.965 (ABN Amro)
Onder vermelding van; Mercy Ministry DTS - Rob Giesbers
 

Gerelateerd

Reacties (36)

Reacties 1 - 20 van 36
zondag 11 april, 12:50Nodoubt
Gods leiding en bescherming voor je toegewenst in de komende tijd.



Zolang je nog in het land bent wil ik graag wat vragen aan je stellen want er komen vele vragen bij mij op als ik deze nieuwsbrief van je lees. Ik hoop dat je je niet aangevallen weet. Als je zelf overtuigt bent van wat je doet is het denk ik ook niet erg als iemand kritische vragen stelt toch? Dus wat opmerkingen en vragen:





"waar is God in het lijden, hoe help je als Christen je naaste op praktische wijze etc."



Belangrijke onderwerpen en je instelling vind ik bewonderenswaardig, je naaste helpen etc. Maar waarom je de naaste (de buren) in een ver land gaat zoeken waar je de taal en cultuur niet kent begrijp ik niet zo goed echter. Dat vind ik nogal tegenstrijdig. De naaste woont naast je in je eigen leefomgeving, dat zijn je eigen mensen en niet de vreemden in een heel ander land. Althans, dat is mijn indruk uit de Bijbel. Je naaste helpen is wat anders dan evangeliseren aan vreemden. En hoe wil je Gods woord verkondigen aan mensen met een andere taal?





"Tijdens de lesfase zijn we ook een week naar Letland gegaan om in vijf verschillende dorpen het evangelie op een praktische manier handen en voeten te geven. Samen met Jeugd met een Opdracht Zweden en - Letland en andere vrijwilligers uit verschillende landen uit Europa hebben we voedsel pakketten uitgedeeld, mensen thuis bezocht, praise avond georganiseerd, kleding uitgedeeld, kinderwerk gedaan en nog veel meer."



Ik lees nergens in de Bijbel dat Jezus en de discipelen voedsel pakketten of kleding uitdeelden in verre landen of eigen land en dat ook aan hun volgelingen leerden. Ze verkondigden het evangelie. De verdere aanwijzingen in de Bijbel over 'de naastenliefde' gaan over je broeders en zusters in Christus. De eigen kerkgemeente en de hulpbehoevende buiten je kerk waar je in je omgeving mee in aanraking komt. Nergens staat dat je dat moet gaan opzoeken onder de goddelozen, laat staan in een ver land.



"werken onder de armen. We zullen werkzaamheden verrichten in de sloppenwijken in Jakarta, ook zullen we werken onder travestieten en prostituees We zullen Engelse les aan kinderen geven, en we zullen kinderprogramma's verzorgen voor de straatkinderen. Daarna zullen we een week op Padang zijn. Dit is op het eiland Sumatra waar onlangs een aardbeving was. We zullen daar helpen bij de wederopbouw van huizen e.d. of een Jungle trip maken om de onbereikte mensen te bereiken met het evangelie."



Nogmaals... ik lees nergens in de Bijbel dat Paulus of een andere apostel iets anders deed dan het evangelie VERKONDIGEN en waar mogelijk gemeenten STICHTEN en vervolgens verantwoordelijk blijven voor die gemeenten en zo toezien op hun groei en standvastigheid in het geloofsvertrouwen.



De moslimlanden en andere landen met een afgodendienst dienen in feite de satan. Hun hele cultuur is totaal verdorven. Er staat nergens in de Bijbel dat de Christen daar geld naar moet sturen om zo'n situatie in stand te houden. Of er naar toe moet gaan om de mensen die het moeilijk hebben te helpen in hun levensonderhoud. Wat er wel staat is juist het tegenovergestelde. Je mag de goddelozen juist niet ondersteunen en je moet er zo ver mogelijk van blijven. Dus niet tussen de hoeren en pooiers en drugsverslaafden gaan werken en hun hulp geven. Als ze willen veranderen, dat is een andere zaak. Verkondig iedereen die het wil horen het evangelie, maar waar het niet wordt aangenomen moet je weggaan en zelfs het stof van je voeten afkloppen. Dit als teken dat je er helemaal niets mee te maken moet hebben, juist afstand houden als ze niet willen luisteren is de opdracht in de Bijbel.

Zij moeten nl. zelf leren dat hun goddeloze systeem geen vrucht afwerpt. God belooft geen welvaart aan de goddelozen maar juist rampspoed. Christenen helpen juist zo de armoede en goddeloosheid in stand te houden....:( en in sommige zieke godsdiensten wordt 'de blanke duivel, de witte man' hier zelfs om gehaat. Want hun godsdienst is zo ziek dat ze denken dat de armoede en ziekte alleen maar erger moet worden en dan pas beter kan worden. En in andere kromme zieke culturen geloven ze dat ratten hun voorouders zijn en heilig zijn en koeien ook. Dus wat doen ze? Ze eten de koeien niet op en laten de ratten vrij rond lopen en geven die hun eten. Dus lijden ze honger en kennen ze veel ziektes en wat doen de Christenen? Ze vertellen hun dat dit het resultaat is van hun afgodendienst? Nee! Ze sturen ze financiële en andere hulp en houden zo het goddeloze geloofssysteem in stand. Zo hebben er massa's Christenen geld gegeven aan Haïti wegens de aardbeving daar. Dus inplaats van de hand van God de Vader te herkennen in de aardbeving als straf op de enorme satansdienst daar... spreekt men van een natuurramp, toeval van moeder natuur, en meent men daar geld aan te moeten geven. Maar wie verdiept zich in de cultuur van dat land, hun godsdienst? Wie weet dat Haïti de voodoo hoofdstad v.d. wereld is? Wie weet dat het land enorm veel ellende kent juist omdat ze de satan dienen en een pact met de demonen hebben gesloten? En die ellende is destijds met een genocide begonnen. Een massamoord op de Christelijke minderheid die uit blanke mensen bestond. Voor die tijd was Haïti een welvarend land.



Het feit is dat het evangelie geen vrijblijvend verhaaltje is over het hiernamaals maar een leer van gehoorzaamheid aan de ware God met gevolgen voor NU in DIT leven. Het is een manier van leven. Waar de geest van Christus (de wet, het woord) is, daar is echte Christelijke vrijheid. En die Christelijke vrijheid zal vervolgens WELVAART uitwerken. Dus niet andersom en niet zonder gehoorzaamheid aan het evangelie. Eerst bekering, gehoorzaamheid en dan pas welvaart.





Waarom is 'het Christendom' voornamelijk 'een succes' geworden in bepaalde landen. West Europa, VS, Canada en nog wat andere landen. Met een bepaald RAS mensen. Waarom is Christus nooit populair geworden onder de.. .Chinezen, Japanners, Vietnamezen, Koreanen, Afrikanen, Indonesiërs... restvdwereld?



En waar is de meeste welvaart vandaan gekomen? Waar vond de ontwikkeling v.d. wetenschap plaats? Waar werd de boekdrukkunst uitgevonden die ervoor zorgde dat er Bijbels over de hele wereld verspreid werden? Juist diezelfde landen en volken die op een of andere manier 'Christelijk' waren en dan met name nadat de reformatie plaatsvond. Het Christendom en welvaart/vrijheid is niet los van elkaar te koppelen. Daarom zien we de welvaart en vrijheid en veiligheid nu ook in onze eigen maatschappij minder worden. Aangezien het Christendom ook op de achtergrond is geraakt.



Ik zit nog te wachten op de eerste Chinees of Tibetaan of Marokkaan die bij mij in de buurt komt 'evangeliseren'. Ze zijn er nu eenmaal niet. Ze hebben niet het geloof en/of ze hebben niet de middelen. De uitzonderingen die er misschien wel ergens ooit kunnen zijn bevestigen juist de regel. God heeft volgelingen in elk ras en natie. Maar niet elk land of volk is zo doordrongen geweest (en nog steeds wel in bepaald opzicht) van het Christendom als BEPAALDE volkeren/landen. Dit alles zijn geschiedenis feiten. Wat zegt dit ons?
maandag 12 april, 14:45ArjanKieneker
Over jou punten denk ik heel anders Nodoubt. Ik zou je een paar dingen willen vragen. Maar uiteindelijk denk ik dat ik het mag samenvatten in een vraag:

Denk je dat Jezus dat ook deed? Dat Hij alleen mensen op zocht die niet 'gestraft' waren door God? Kortom mensen die kerngezond waren en niet naar de hoeren, pooiers en drugsverslaafden? Gaf Jezus hongerige mensen geen eten terwijl hij het evangelie verkondigde?

En over dat je nergens in een brief in het Nieuwe Testament oproepen kan vinden om meer te doen dan evangeliseren wil ik je graag wijzen op behoorlijk wat gedeeltes in Romeinen en Jacobus en nog andere brieven, waarin staat dat geloven zich mag uiten in doen, omdat als je hart bij Jezus ligt je vanuit die liefde mag geven.

Ook ben ik het niet eens met je welvaart argument. Ten eerste omdat God nergens zegt dat je welvaart zal verbeteren als je gelooft. (Ik vind Jacobus 2:5 bijvoorbeeld een mooie uitdrukking over voor wie het geloof echt kan helpen) Daarnaast is de wetenschap, met name de boekdrukkunst oorspronkelijk in China uitgevonden. Daarnaast zijn er nu al behoorlijk wat Chinezen en Afrikanen nu het evangelie in Europa aan het verkondigen.
Ten slotte wil ik toevoegen dat ik welvaart eerder zie als een vloek voor onze maatschappij, op veel gebieden. Het brengt ons in vele gevallen ook verder van God vandaan.
maandag 12 april, 17:31kees
Beste Rob,

Ik ben even op de website geweest, en ik ben zeker van plan om jou en team Indonesia te blijven volgen.

Ik wens je toe dat God je zal gebruiken,
en dat je mensen iets van Gods liefde en vrede mag doorgeven.

Blijf je ondertussen wel blogs sturen naar de gebedsbroeders?

Groetjes,
en Gods zegen toegewenst,
Kees.
maandag 12 april, 17:33kees
Nodoubt,

Jezus zijn voedselpakketten waren zo overvloedig dat er 12 korven overbleven met restanten.

Groetjes,
en Gods zegen toegewenst,
Kees.
maandag 12 april, 17:54Nodoubt
Beste ArjanKieneker,

"Denk je dat Jezus dat ook deed? Dat Hij alleen mensen op zocht die niet 'gestraft' waren door God? Kortom mensen die kerngezond waren en niet naar de hoeren, pooiers en drugsverslaafden?"

Dit is niet mijn argument. Natuurlijk hebben alleen de zieken de geneesheer nodig. En die zondaren zijn ook de hoeren etc. Maar die hoeren moeten zich net zo goed bekeren als de niet hoeren die elke week in een kerk zitten maar niet gehoorzamen.
En je blijft geen hoer als je Jezus gaat volgen. Maar je wordt een heilige door Jezus Christus. En Jezus en de discipelen gingen niet week na week terug naar mensen die niet wilden luisteren en gehoorzamen om ze te overtuigen door goede werken ofzo. Daar is de Schrift duidelijk over.

"Gaf Jezus hongerige mensen geen eten terwijl hij het evangelie verkondigde?"

Het verhaal v.d wonderbaarlijke spijziging? 1 verhaal? Maar waren dit dan geen mensen die speciaal naar Hem kwamen om Zijn woorden te horen? Of ging Jezus mensen voedsel brengen en dan als er een band van 'goodwill' geschapen was pas Zijn boodschap vertellen?


"En over dat je nergens in een brief in het Nieuwe Testament oproepen kan vinden om meer te doen dan evangeliseren wil ik je graag wijzen op behoorlijk wat gedeeltes in Romeinen en Jacobus en nog andere brieven, waarin staat dat geloven zich mag uiten in doen, omdat als je hart bij Jezus ligt je vanuit die liefde mag geven."

Die aanwijzingen gaan meestal over naastenliefde. Broederliefde. Wie zijn de broeders? Diegenen die de wil v.d. Vader doen. Mede Christenen.

Welvaart

Wat je noemt in Jakobus gaat over het niet anders behandelen, niet meer liefhebben van een rijke broeder boven een arme broeder. Juist het feit dat er ook een rijke broeder genoemd wordt in dat stuk laat zien dat je best rijk mag zijn als God je dat gegeven hebt. Je rijkdom moet echter niet je god worden. God is God, als je rijkdom als een zegen, een middel hanteert kun je er juist heel veel goede dingen mee doen bijv.
Sterker nog, een zekere mate van welvaart zie ik als een logisch gevolg van God gehoorzamen. God heeft nl. het goede met zijn volgelingen voor en dat is juist ook de aardse zegen. Daar staan ontzettend veel zaken over geschreven in de Bijbel. Maar je moet altijd bereid zijn het ook op te geven als God dat van je verlangt.

"Ten slotte wil ik toevoegen dat ik welvaart eerder zie als een vloek voor onze maatschappij, op veel gebieden. Het brengt ons in vele gevallen ook verder van God vandaan"

Mee eens. Mensen zijn te verwend of gewent geraakt aan de enorme luxe en ze hebben nooit genoeg en zijn nooit tevreden. (enorm algemeen gesteld uiteraard)

"Daarnaast is de wetenschap, met name de boekdrukkunst oorspronkelijk in China uitgevonden."

Jaja, en hebben toen de Chinezen Gods woord vertaald en gedrukt en beschikbaar gesteld voor alle volken? En de rest v.d. technologische en andere vooruitgang kwam zeker ook uit China? Is het China die de wereld zo enorm veel zegen heeft gebracht vanuit een Christelijke levensstijl?

"Daarnaast zijn er nu al behoorlijk wat Chinezen en Afrikanen nu het evangelie in Europa aan het verkondigen."
Ja met een Nederlandse uitkering zeker. Of bekostigen die Afrikanen dat zelf vanuit hun hoge welvaart?
En gezien het lage peil van de godsdienstvrijheid in China en het ach laat ik eens wat geks noemen... communistische antichristelijke bewind daar, kan het ook niet zo veel anders dan het gaat.
maandag 12 april, 17:54Nodoubt
Kees, zie hierboven
dinsdag 13 april, 12:44kees
Beste Rob,

Hebben jullie een vast adres zodat ik je zo nu en dan een kaart kan sturen, veel zegen en Gods vrede toegewenst.

Kees.
dinsdag 13 april, 12:49kees
Beste Nodoubt,

Ik vond dat je reaktie op de nieuwsbrief van Rob heel negatief klonk, en daardoor reageerde ik gisteren vanuit mijn emotie's en voelde ik me boos.
Ook al denken we verschillend, ik had niet zo mogen reageren, het spijt me.

Groetjes,
en Gods zegen toegewenst,
Kees.
dinsdag 13 april, 13:33Nodoubt
Beste Kees,

Wat jouw emotie ook was, ik heb niets van boosheid in je reactie opgemerkt, wel vind ik het 'te makkelijk', 'te kort door de bocht'.
Maar je hoeft dus niet aan mij je excuses aan te bieden. Als je kwaad werd en niet reageerde zoals je had willen doen is het alleen een zaak tussen jou zelf en God.

Dat je overigens mijn reactie negatief vind klinken en dat daarbij bepaalde gevoelens naar boven komen begrijp ik heel goed. Ik zou het liefst ook tegen Rob en alle andere mensen die op vergelijkbare wijze bezig zijn zeggen: Goed zo! Wat een goed werk! Hier! Wat geld zodat je ook door mijn hulp Gods werk kunt doen! Dat zou alleen maar positief zijn he...
Maar ik 'zie' het nu eenmaal echt niet in de Bijbel. Juist het tegenovergestelde zie ik vaak in de Bijbel, dus tegenovergesteld aan wat er algemeen aangenomen wordt in 'het Christendom'. En wat is dan de waarheid? Wat de meerderheid zegt en doet of wat de Bijbel laat zien? Proberen de Bijbelse waarheid te achterhalen is altijd heel belangrijk vind ik. Bewust nagaan of wat je gelooft dus ook echt op de Bijbel gebaseerd is of dat het traditie is.

Mag ik het volgende constateren? Het evangelie slaat meestal niet aan bij mensen die in een cultuur leven die nooit op enige wijze door de principes uit de Bijbel beïnvloed is zoals dat in onze cultuur in de geschiedenis wel is gebeurd. De vraag is dan natuurlijk: waarom is het Christendom dan wel 'een succes' geworden in onze cultuur? Waarom WEL in bepaalde landen/volken en vrijwel niet in de andere naties.
Ik denk dat er al heel veel 'Robs' in de loop v.d. tijd naar andere landen zijn gegaan. En ik denk dat ook al sturen 'we' nog miljoenen zendelingen naar al die andere culturen.... het geen succes gaat worden, we missen iets... het werkt niet... het 'slaat niet aan'. En terwijl al die mensen naar het buitenland gaan zakt het Christendom in het eigen land juist verder het humanistische moeras in...

Mvgr,
Nodoubt
dinsdag 13 april, 13:53Nodoubt
Beste Nodoubt,

""Ten slotte wil ik toevoegen dat ik welvaart eerder zie als een vloek voor onze maatschappij, op veel gebieden. Het brengt ons in vele gevallen ook verder van God vandaan"

Mee eens. Mensen zijn te verwend of gewent geraakt aan de enorme luxe en ze hebben nooit genoeg en zijn nooit tevreden. (enorm algemeen gesteld uiteraard)"

Ik vind dat je hier wat onduidelijk bent. Je kunt beter zeggen: er is een verschil tussen gezonde welvaart en een ongezonde consumptiemaatschappij. En er is een verschil tussen mensen die dankbaar zijn voor de materiele zegen die God geeft en de mensen die nooit genoeg hebben en niet stilstaan bij de ontzettende luxe waarvan ze genieten. Een warme douche... stromend water... elektriciteit... een zacht bed... een warm huis... geen vervolging... van allerlei voorzieningen... We kunnen eigenlijke elke dag God blijven danken voor wat we WEL hebben.
woensdag 14 april, 13:49Nodoubt
@Rob,

Alweer geen reactie van jou, of komt dat nog? Want inmiddels wen ik er al aan om geen reactie van jou te krijgen. Zoals met die e-mails van jou waarop ik je uitvoerig antwoord heb gegeven na je enthousiaste aansporingen, terwijl ik daar eigenlijk niet zo op zat te wachten zoals ik je heb laten weten. Maar nadat je me overgehaald hebt en ik aan je verzoek gehoor gegeven heb laat jij het vervolgens afweten. Geen enkel antwoord meer. Is dat liefde volgens jou?

Dat doet me denken aan een paar ervaringen die ik heb gehad met wat mensen van een evangelische gemeente. Allemaal heel enthousiaste liefdevolle uitnodigende mensen. Maar toen ik na een preek vol dwaalleer daar uitvoerig over geschreven heb kreeg ik zelfs geen enkel antwoord. Blijkt achteraf 'ter kennis aangenomen' te zijn en in de prullenbak verdwenen te zijn. Zo gaat men daar blijkbaar met kritiek om. Men heeft liefde voor elke zondaar die 'Jezus wil leren kennen' in welk land dan ook en hoe erg de zonde ook is, maar iemand met een heel andere mening over de Bijbel (volledig Bijbels onderbouwd) dan het 'partij programma' wordt niet gewaardeerd. Men wil meelopers en jaknikkers. En door te zwijgen meent men nog uit liefde te handelen ook. Maar het is een zwijgen uit gebrek aan Bijbelkennis/waarheid en een gebrek aan liefde voor die schapen die niet rustig meelopen met de massa.

Nodoubt
woensdag 14 april, 14:29Mark Boerman
Hey Nodoubt,

Als je Rob beter zou kennen zou je weten dat dit niet Robs stijl is. Het heeft daarom ook een goede reden. Hij is ziek. Daarnaast is hij druk met de laatste loodjes voor Indonesië. Je begrijpt dat deze twee zaken niet zo goed samen gaan, vandaar dat hij de laatste 2 dagen niet actief is geweest op gebedsbroeders.nl

Dus Nodoubt, niet zo snel je conclusies trekken dat Rob onder de mensen valt die geen Bijbelkennis hebben, of wat voor een conclusies je allemaal nog meer had getrokken...

Groeten, Mark
woensdag 14 april, 18:22Nodoubt
Hoi Mark B,

Beterschap gewenst voor Rob.

Over conclusies trekken: Ik stel een vraag: "Alweer geen reactie van jou, of komt dat nog?" En doe daar een een stukje ervaring bij met Rob (onbeantwoorde email) en andere enthousiaste mensen die echter net als Rob in het letland onderwerp niet zitten te wachten op kritiek maar dan opmerkingen gaan maken als: "ik heb niet het gevoel dat je me liefhebt" en dat soort oude wijven praat i.p.v. echt inhoudelijk een discussie te voeren.

Zijn er al mensen gedoopt voor de vergeving van hun zonden daar in Letland inmiddels? Of hebben ze eerst nog wat meer geld en kleren etc. nodig voordat ze die stap kunnen zetten? Of verteld niemand ze dat ze dat MOETEN DOEN om Christen te kunnen worden? Of staat dat niet in de Bijbel bij wat je MOET DOEN om vergeving van je zonden te krijgen en eeuwig te mogen leven?

Groet,
Nodoubt
donderdag 15 april, 07:08Jan Paul
Hallo Nodoubt, wat me opvalt is dat je altijd zo aanvalt.
Hoe komt dat toch? Je vraagt of iets liefde is, maar je vraag zelf komt niet over als liefde, maar eerder als agressie.
In datzelfde stukje refereer je aan het feit dat men ergens niet ingegaan is op kritiek van jouw kant op 'een preek vol dwaalleer'. Dat laatste is trouwens niet te controleren voor ons, arme onwetende site-lezers hè? Dat is jouw oordeel over iets waar je ons geen kennis van verschaft.
Je doet me nogal eens denken aan een leraar die met zijn vuisten op tafel timmert en tegelijk brult: en nu liefhebben allemaal. Of aan een overspannen moeder die tegen haar kind schreeuwt: je bent niet lief.
Volgens mij wil jij trouwens zelf ook alleen maar meelopers en jaknikkers. Ik heb niet de minste indruk dat je ooit openstaat voor andere meningen of een andere kijk, of invalshoek op de zaak. Geen wonder dat men niets anders meer kan als reactie op je dan maar wijs zwijgen.
Maar waar ik eigenlijk over gevallen ben hier boven ergens, is dat je durft te zeggen: 'moslimlanden dienen de satan. Hun hele cultuur is totaal verdorven'.
Ik zal je zeggen dat ik van weinig mensen zoveel gastvrijheid en vriendschap ontvang als van mijn bovenburen hier, Turken. Ik raad je hun zelfgemaakte geitenkaas aan. Je eet je vingers erbij op. Mijn bovenbuurjongen Mert, doet mijn computer. Hij is 15. Ik had een keer mijn bijbel open op tafel liggen. Hij zag het en hij zag ook dat er een ander boek bovenop lag, ik ben nogal gooierig en slordig soms. Respectvol legde hij het bovenste boek van mijn bijbel af en zei broederlijk vermanend: niets op het heilige boek leggen.
Verder is me vaak opgevallen dat ook in Moslimlanden de hulp massaal op gang komt als er een aardbeving of een andere ramp plaats heeft gehad. Hoe vreemd, ja onbegrijpelijk moet dat voor je zijn.
Je hebt steeds een erge grote mond Nodoubt, maar de tijd is nabij dat je vernederd zult worden. Niet ik zal dat doen, ik schaar mij vanaf nu weer bij de zwijgers om je heen, in het besef dat je toch niet te bereiken bent, maar je zult je meerdere tegenkomen en beschaamd staan.

Groeten, JP
donderdag 15 april, 14:40Nodoubt
Beste Jan Paul,

"Dat laatste is trouwens niet te controleren voor ons, arme onwetende site-lezers hè? Dat is jouw oordeel over iets waar je ons geen kennis van verschaft."

En zo is dat met alles waar je zelf niet bij betrokken bent geweest. Wellicht was de betreffende preek voor jou helemaal geen dwaalleer maar Christelijke liefde geweest. Grote kans daarop nu ik er zo over denk en met wat ik van jou meen te weten.

Veel mensen, waaronder jij denk ik, hebben een idee van liefde wat niet overeenkomt met wat ik in de Bijbel lees. Ik lees van medeleven, en daar zul je wel 'amen' op zeggen. Maar ik lees ook van 'een liefde voor de waarheid' hebben. God dienen in Geest en Waarheid. "Ik ben de weg de waarheid en het leven".

Als mensen zich aangevallen weten door eerlijke kritiek met de Bijbel als ondergrond en daar over gaan zeuren terwijl de waarheid niet als belangrijk wordt gezien... dan hebben ze Christus zelf niet lief zoals ze moeten hebben. Begrijp je het belang van Waarheid?

Net als je reactie over 'de moslimlanden'... je kijkt naar hun vriendelijkheid en hun gastvrijheid etc.. Maar ik kijk naar wat de Bijbel zegt over valse goden dienen. Er is niemand van al die vriendelijke mensen die gered kan worden buiten Jezus Christus om. Zo eenvoudig is het.

Groet,
Nodoubt


ps: ik ben mijn Meerdere allang tegengekomen en ik maak me nu alleen druk om wat Hij vind en zegt in Zijn woord en niet wat volgers van traditie los van dat woord over mij vinden.
donderdag 15 april, 14:51Jan Paul
Hoi Nodoubt, het kan misschien nog eenvoudiger dan jouw eenvoud: wie de liefde heeft, heeft alles vervuld. De Geest waait waar Hij wil, er is liefde in ons hart, in elk mensenhart, wie bemint is een vriend van Jezus en van God, ook al benoemt hij ze misschien niet met die namen. Love is all you need. Vriendelijkheid en gastvrijheid zijn voor mij uitingen van liefde. Liefdeloze en harde, oordelende, zich superieur wanende mensen die zich christen noemen en claimen in de Waarheid te staan, dwalen, want ze hebben de liefde niet en dan ontberen ze dus tevens de Waarheid.

Het beste maar weer, JP.
donderdag 15 april, 15:11Nodoubt
@Jan Paul

"De Geest waait waar Hij wil, er is liefde in ons hart, in elk mensenhart, wie bemint is een vriend van Jezus en van God, ook al benoemt hij ze misschien niet met die namen. Love is all you need. Vriendelijkheid en gastvrijheid zijn voor mij uitingen van liefde."


Wanneer stop jij nu eens met je onBijbelse fantasien? Het is al erg genoeg dat je zo jezelf misleid maar het is ontzettend schadelijk dat je ook anderen zo aan het misleiden bent.

Dit soort liefde is een onderdeel van de echte liefde. Het eerste gebod is dit: Dient God met heel uw hart en verstand en kracht:

'Ik ben de HEER, uw God, die u uit Egypte, uit de slavernij, heeft bevrijd.
3 Vereer naast mij geen andere goden.
4 Maak geen godenbeelden, geen enkele afbeelding van iets dat in de hemel hier boven is of van iets beneden op de aarde of in het water onder de aarde. 5 Kniel voor zulke beelden niet neer, vereer ze niet, want ik, de HEER, uw God, duld geen andere goden naast mij. Voor de schuld van de ouders laat ik de kinderen boeten, en ook het derde geslacht en het vierde, wanneer ze mij haten; 6 maar als ze mij liefhebben en doen wat ik gebied, bewijs ik hun mijn liefde tot in het duizendste geslacht.
7 Misbruik de naam van de HEER, uw God, niet, want wie zijn naam misbruikt laat hij niet vrijuit gaan.
8 Houd de sabbat in ere, het is een heilige dag. 9 Zes dagen lang kunt u werken en al uw arbeid verrichten, 10 maar de zevende dag is een rustdag, die gewijd is aan de HEER, uw God; dan mag u niet werken. Dat geldt voor u, voor uw zonen en dochters, voor uw slaven en slavinnen, voor uw vee, en ook voor vreemdelingen die bij u in de stad wonen. 11 Want in zes dagen heeft de HEER de hemel en de aarde gemaakt, en de zee met alles wat er leeft, en op de zevende dag rustte hij. Daarom heeft de HEER de sabbat gezegend en heilig verklaard.


En dan het tweede gebod: en heb je naaste lief als jezelf.

12 Toon eerbied voor uw vader en uw moeder. Dan wordt u gezegend met een lang leven in het land dat de HEER, uw God, u geven zal.
13 Pleeg geen moord.
14 Pleeg geen overspel.
15 Steel niet.
16 Leg over een ander geen vals getuigenis af.
17 Zet uw zinnen niet op het huis van een ander, en evenmin op zijn vrouw, op zijn slaaf, zijn slavin, zijn rund of zijn ezel, of wat hem ook maar toebehoort.'

En dan de rest v.d. wet.
donderdag 15 april, 16:05Jan Paul
Nodoubt, als ik anderen aan het misleiden ben, zou ik graag ieder die het met je eens is willen uitnodigen mij van repliek te dienen. Ik sta open voor elk commentaar.

Dag hoor.
donderdag 15 april, 17:12Nodoubt
Je hebt geen enkel ontzag voor Gods woord. Je vreest God niet maar verzint wat je uitkomt, wat prettig in jouw oren en die van anderen klinkt. Je denkt dat je van alles kunt verzinnen over liefde en hemel en hel zonder dat je dat zorgvuldig moet toetsen aan de Bijbel en onderbouwen moet met de Bijbel. Wat denk jij? Gaat God je hier niet voor aansprakelijk stellen? Want de Bijbel is het wetboek waardoor wij allen geoordeeld zullen worden. En als je zelf dingen over God zegt die niet in de Bijbel te vinden zijn... krijg je een hard oordeel. En dat oordeel wordt nog veel erger als je ook anderen die verzinsels/leugens leert. (dit laatste staat uiteraard allemaal in de Bijbel en verzin ik niet)

En dat is het grote verschil tussen ons twee. Ik zeg vaak dingen die mensen niet prettig vinden om te horen maar wel een Bijbelse grondslag hebben. Jij zegt vaak dingen die mensen prettig in de oren klinken maar totaal niet vol te houden zijn als het tegen het licht wordt gehouden van Gods woord. Net zo als alle katholieken dat doen. Ze verzinnen honderden leerstellingen die NIET in de Bijbel zijn te vinden en negeren de duidelijke zaken die er WEL staan als het niet past in hun valse traditie. En protestanten en evangelischen zijn helaas niet altijd zoveel beter bezig. Zij komen dan ook vanuit de katholieke traditie en 1 hervorming is blijkbaar niet voldoende. De kerk zal vanaf het fundament geheel opnieuw moeten worden opgebouwd nadat de oude rotzooi is afgebroken en God zij dank is dat proces al gaande.


"13 Van alles, wat gehoord is, is het einde van de zaak: Vrees
God, en houd Zijn geboden, want dit betaamt allen mensen. 14 Want God zal ieder werk in het gericht brengen, met al wat verborgen is, hetzij goed, of hetzij kwaad."

"13 Na alles wat hier gezegd is, valt er alleen nog dit te zeggen: heb ontzag voor God en onderhoud zijn geboden; daar komt het voor de mens op aan. 14 Want God zal oordelen over alles wat je doet, zelfs over wat verborgen blijft, of het nu goed is of slecht. " Pred. 12

Wat is de conclusie van 1 v.d. wijste mensen die ooit geleefd heeft? God vrezen en Zijn wetten/geboden gehoorzamen. Deze boodschap wordt telkens herhaald in de Bijbel. Lofliederen zijn er geschreven over Gods prachtige wetten van volmaakte rechtvaardigheid en wijsheid en vrijheid.


"11 En dezen waren edeler, dan die te Thessaloníca waren, als die het woord ontvingen met alle toegenegenheid, onderzoekende dagelijks de Schriften, of deze dingen alzo waren. "

"11 De Joden daar staken gunstig af bij de Joden in Tessalonica. Ze waren een en al bereidheid de boodschap te aanvaarden en bestudeerden dagelijks de Schrift om te zien of het waar was wat Paulus zei." Hand. 17:11

Waarom waren de Judeers in Berea beter/edeler/welwillender dan die in Tessalonica? Omdat Paulus daar meer voedsel pakketten had gebracht? Omdat die nieuwe Christenen daar meer liefde hadden voor elkaar?

Er staat dit: "en bestudeerden dagelijks de Schrift om te zien of het waar was wat Paulus zei."

Ze controleerden alles wat Paulus hun over Jezus Christus vertelde met de wet en de profeten, de aan hun geopenbaarde Schriften waaruit Jezus werd bewezen. Ze toetsen alles. Niet naar hun gevoel maar naar of het overeenkwam met GODS WOORD.
donderdag 15 april, 19:58Jan Paul
Katholieken dwalen, maar protestanten en evangelischen zijn vaak ook weinig soeps, zo is het toch Nodoubt?
Mag ik je eens vragen welke groep jij eigenlijk vertegenwoordigt? Tot welk genootschap behoor jij, welke mensen steunen jou in je opvattingen en leren hetzelfde dat jij meent te moeten leren?
Ik denk dat je daar geen antwoord op zult geven, zoals wel vaker. Bij welke groepering heb jij aansluiting dus en met wie ben jij in broederlijke eenheid verbonden. Waar kerk jij?
Jij zult je wel helemaal nergens thuis voelen, aangezien de ''oude rotzooi" zoals jij Gods bloedeigen kerken waagt te noemen nog niet geheel en al vanaf het fundament, jouw fundament neem ik aan, zijn herbouwd. Je verliest steeds meer elke geloofwaardigheid in mijn ogen, meer en meer vind ik je gaan lijken op de man die stug blijft volhouden dat iedereen gek is behalve hijzelf.
En weet je wat ik ook begin te zien dankzij jou? Wat een ontzettende strijd Jezus heeft moeten voeren met de fundamentalisten van zijn dagen en hoe frustrerend dat voor Hem geweest moet zijn. Want fundamentalisten weten alles, kunnen alles, hebben het alleenrecht op hun waarheid die ze bestempelen als DE waarheid, verdragen geen andere meningen of visies en kunnen één ding heel slecht: luisteren, werkelijk geestelijk openstaan en luisteren of communiceren. Ze zijn niet voor rede vatbaar. Het is éénrichtingsverkeer geestelijk gesproken. Ook jij doet eigenlijk weinig meer dan telkens opnieuw een emmer teksten leeggooien. Ik ken al die teksten. Dat je het weet.
Het kon dan ook niet anders of Jezus zou het verliezen. Tegen fundamentalisten is geen enkel kruid gewassen, ongeacht of ze nu moslim, christen of nog wat anders zijn.


Groeten, JP
Reacties 1 - 20 van 36

Reageer op deze blog





"));