Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Mijn God, mijn God, waarom bent U altijd bij me?

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 16 april
Terug
Categorie: Algemeen, 2 keer gereageerd, 66 keer bekeken

annuleren

Als ik slaap, dan zit U naast mijn bed te wachten totdat ik opsta. Als ik naar school ga, dan weet ik dat U met mij mee loopt. Waar ik ook heen zal gaan, U blijft bij me tot de einden van de aarde. Uw liefde is meer dan ik kan bevatten, het overweldigd me, ik kan het niet verdienen, noch kan ik het verliezen. U bent de God van het universum, toch heeft U alle tijd voor mij. Ontelbaar veel dingen heeft U mij gegeven en niets daarvan heb ik verdient. Zou ik Uw zegeningen tellen, mijn geheugen schiet tekort. Ze zijn ontelbaar als de zandkorrels van het strand. Uw zoon stierf aan het kruis, belast met mijn zonde, zodat U en ik weer bij elkaar konden zijn. Hij bezweek bijna bij de gedachte dat Hij van U gescheiden zou zijn, terwijl ik zovaak zelfingenomen bij U weg loop. Waarom ben ik, zoals ik ben? 

Wie ben ik? Ik ben niemand, maar ik kan je veel vertellen over mijn grote God. Hij is de reden dat ik leef, dat ik eeuwig leef zelfs, en daar ben ik Hem erg dankbaar voor. Toen ik nog tegen Hem aan schopte en Hem in zijn gezicht spuugde, heeft Hij zijn leven gegeven voor het mijne. Kun je voorstellen dat iemand zou sterven voor mij? Als je mij een beetje kent, weet je dat de maatschappij beter af is zonder mij, maar toch koos God ervoor om mij te redden. Hij! Hij, die mij volledig kent, en al mijn daden heeft gezien.
Die God van mij, de Almachtige, Hij is mijn Vader. Alles wat oprecht goed is in mij, komt van Hem. Diep in mijn binnenste broeit mijn zelfzuchtigheid en mijn egoïsme, maar beetje bij beetje breekt God dit af. Ik vraag me soms af waar God aan begonnen is, maar gelukkig weet ik dat God zijn werk afmaakt. Ik, ik ben een kunstwerk van God, ik ben een zoon van God en dat ben ik door zijn goedheid, het is namelijk niet mijn leven dat God heeft overtuigd om mij lief te hebben, het is door zijn liefde en goedheid Hij mij dag aan dag overspoelt met zijn liefde. Hij is de gever en ik ben de ontvanger. Ow, en wat is het goed om bij Hem te horen, om in de voorhoven van zijn paleis te verblijven, Hij is het leven, Hij is de echte vreugde, Hij is mijn Vader en Hij laat me nooit meer gaan. Ik zal blijven struikelen, blijven vallen, maar wat er in mijn leven ook zal gebeuren mijn God laat mij niet meer los! Ook al ga ik in mijn leven door dieptepunten en zal het soms zwaar zijn, ik weet dat mijn God leeft en dat ik ooit bij Hem zal zijn! Dat is mijn God! Dat is mijn Vader! Hoe goed is het om mijn Vader te kennen:)
 

Ga voor Hem!
 

Mark winkelaar
  

Gerelateerd

Reacties (2)

vrijdag 16 april, 05:22Jan Paul
Ja Mark, ik kreeg tranen in mijn ogen van je stuk. Dit is puur zoals ik het ook voel, elke dag weer. God alles, wij totaal helemaal niets en ook nada ook. De waarheid leidt ons naar de ware zelfkennis en naar diepe en dagelijks toenemende dankbaarheid. Dankjewel dat je me gesticht hebt, want daar hoop ik voortdurend op, ik verlang steeds opgebouwd en gesticht te worden en te groeien in nederigheid, in geloof hoop en liefde. Je hebt vandaag een mooie steen ingemetseld in het huis van mijn ziel.

Zegen, groeten JP
zaterdag 17 april, 16:10anemdo
Dit bericht deed me denken aan Psalm 139. Vanochtend was ik dat aan het lezen, en ik denk dat dit stukje er erg mooi op aansluit. Het is echt gaaf om te bedenken hoe goed God ons allemaal kent. Hij weet gewoon alles van je, wat je denkt en doet.
Het is een enorme uitdaging om daar eens goed over na te denken wat dat precies betekend in je leven.

Reageer op deze blog





Poll

Het is niet de bedoeling dat je als christen seculiere muziek luistert.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));