Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

In God's aanwezigheid

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 27 maart 2009
Terug
Categorie: Algemeen, 11 keer gereageerd, 779 keer bekeken

Annuleren

De Heer is mijn licht, mijn behoud,
wie zou ik vrezen?
Bij de Heer is mijn leven veilig,
voor wie zou ik bang zijn?
....
Al trok een leger tegen mij op,
mijn hart zou onbevreesd zijn,
al woedde er een oorlog tegen mij,
nog zou ik mij veilig weten.

Ik vraag aan de Heer één ding,
het enige wat ik verlang:
wonen in het huis van de Heer
alle dagen van mijn leven,
om de liefde van de Heer te aanschouwen,
Hem te ontmoeten in zijn tempel.

Mijn hart zegt U na:
‘Zoek mijn nabijheid!’

Al verlaten mijn vader en moeder,
de Heer neemt mij liefdevol aan.

Mag ik niet verwachten
de goedheid van de Heer te zien
in het land van de levenden?
Wees dapper en vastberaden.
Ja wacht op de Heer.

David is koning van Israël, hij heeft een groot paleis, vele vrouwen en waarschijnlijk heeft hij alles wat je in die tijd kon bezitten, hij had het gemaakt. En hier zegt de man die alles heeft, die aan alle dingen van het leven geproefd heeft dat hij maar één ding verlangt: Wonen bij God, om zijn liefde te aanschouwen. Wooow! Dat is vreemd, dat is gaaf! David had blijkbaar toen al de conclusie getrokken dat het beste wat er in dit leven te vinden is, is God. Er is niets beters dan te zijn in de aanwezigheid van God. Als je leest hoe David God vertrouwt dan moeten het wel bijna vrienden zijn geweest, hij vertrouwde blindelings op God. Hij wist precies wat Hij aan God had en hoe Hij in elkaar zat (zit). Ook al verlaten mijn ouders mij, God neemt me liefdevol aan. Dat wist hij blijkbaar heel zeker. Al trok een leger tegen mij op, mijn hart zou onbevreesd zijn. David kende God, hij wist dat God hem nooit zou verlaten en altijd achter hem zou staan, en dat deed God ook! En David was ook niet echt bepaald zonder zonde. Hij zorgde ervoor dat Uria in de frontlinie stierf zodat hij er met zijn vrouw vandoor kon. Maar God was er voor David.


Hoe vaak zoeken wij de aanwezigheid van God? Is het niet zo dat we vaak even bidden en dan gaan slapen of verder gaan met de dag? Is dat niet heel vreemd? We leven in een hele speciale tijd. Voordag Jezus stierf hadden maar enkele mensen God’s geest, mensen zoals David en Samuël. Maar na Jezus’ sterven werd de Heilige Geest voor iedereen ‘beschikbaar’. Wij kunnen nu net als David bij God komen, we kunnen elke dag genieten van zijn aanwezigheid. Maar we bidden alleen maar. En bidden is echt goed, geloof me, maar dat konden de mensen voor Jezus’ dood ook al. Waarom denk je dat God zijn zoon heeft gegeven? Hij geniet ervan als we bij Hem komen, God geniet van ons! Hoe gaaf is dat! Waarom pakken we die momenten met Hem niet gewoon, het is een win-win situatie.

 

Zoek de Heer,

 

Mark

Gerelateerd

Reacties (11)

vrijdag 27 maart 2009, 11:57Kees
Beste Mark,

Psalm 27 is wel een van de grootste bemoedegers die er in het boek van de Psalmen staat.

Verschillende jaren geleden toen de ramp 9/11 plaats vond, zag je op de t.v. steeds weer opnieuw de beelden van de vliegtuigen die in de torens vlogen, branden, en de zovele doden. Ik raakte er op een gegeve moment helemaal overstuur van.

Toen las ik het eerste vers van Psalm 27:
De Heer is mijn licht, mijn behoud,
wie zou ik vrezen?
Bij de Heer is mijn leven veilig,
voor wie zou ik bang zijn?

En God draaide een knop in mijn hoofd om "want voor wie zou ik bang zijn". Door Zijn Woord heen schonk Hij mij een nieuw perspectief op Hem.

Groetjes en Gods zegen toegewenst,
Kees.
vrijdag 27 maart 2009, 12:22Pieter
hoi Marc, ik vond het sowieso een prachtig stukje, vroeg me wel af waarom je dat wat ruigere gedeelten had weggelaten, maar hier is nog een mooie bevestiging van dat forum dat ik af en toe check voor bevestiging. Zij heeft vandaag over precies hetzelfde onderwerp geschreven. Hier is de link:
http://www.openheaven.com/forums/forum_posts.asp?TID=26879&PN=1
vrijdag 27 maart 2009, 19:27Gozah
Wel raar dat we toch vaak het niet doen: tot God komen en lekker de tijd nemen...
zaterdag 28 maart 2009, 21:04Anoniem
He Pieter,

Ik volg je link. Weetje ik vind het wel moeilijk zo'n profetie. Misschien omdat ik hier veel slechte ervaringen mee heb. Maar er reageert iemand daar op die post met Bijbelteksten. Die teksten waren precies wat ik nodig had!

Echt te gek :) Zou dat leiding zijn?
zondag 29 maart 2009, 15:41Mark W
Ik vind het ook echt één van de mooiste psalmen (ik heb ze nog niet allemaal gelezen) God is inderdaad met ons Kees, dus we zijn veilig.

Dat forum heeft het inderdaad ook over in God's aanwezigheid zijn, Pieter, relaxt. Ik heb bepaalde gedeelten weggelaten, omdat het anders te lang werd en omdat ik dit de toffe delen vond.

Het is één van de vreemste dingen: We kunnen elke dag een ontmoeting hebben met de maker van het helal, alleen we doen het niet, hoe vreemd is dat!?

Bedankt voor jullie reacties :)

Mark
zondag 29 maart 2009, 21:15@ anoniem
hoi anoniem,

ik moet eerlijk zeggen dat ik de betreffende boodschap niet helemaal heb doorgelezen. Het begon ermee ´goedemorgen, de Heer zei juist dat´ en toen begon het met de woorden van psalm 27.
Het is idd ook mijn ervaring dat je met interpretatie van seizoenen en de hele rimbam het spoor echt volledig bijster kunt raken. Dat gezegd hebbende, vind ik het toch wel weer bemoedigend dat het psalm 27 was, en dan dus ook precies op de 27ste, wrs. zonder voorbedachte rade, Mark? Van Mary weet ik het niet.
Maar gaaf, ik geloof wel dat die persoon die reageerde weer precies met de teksten kwam die je net nodig had, wat bijzonder!
Mary heeft eerder op het forum getuigd dat God heeft voorzien in haar nood toen ze een tekort hasd voor de feestdagen, kerst. Pasen komt eraan, misschien voor anderen actueel, breng het bij de Heer. De Heer heeft toen voorzien, ze wilde een maal voor haar kinderen maken en had zelfs over, dit na gebed en dat de Heer haar geld gaf, door middel van personen in dit geval. Zegen allemaal.
maandag 30 maart 2009, 12:00Mark W
Zonder voorbedachte rade, inderdaad. Ik heb het dinsdag met mijn jeugdgroep erover gehad. Zo kwam het in mijn hoofd en in mijn blog :)

Mark
woensdag 1 april 2009, 11:06Anoniem
Héé broeders,

Om eens wat ervaringen te delen. Wat vinden jullie zo tof aan Gods aanwezigheid?
donderdag 2 april 2009, 20:46@ anoniem
hoi anoniem.

je vraag vind ik op een vervelende manier wel confronterend, maar ik probeer er toch antwoord op te geven.
De laatste tijd heb ik God namelijk niet als een prettige God ervaren, maar meer als een ontzettend heilige God. De verschijningen van engelen waren daarbij bijzaak, wat me vooral voor ogen stond was de driectheid van zijn woord, maadenachter elkaar, ik hoefde maar de bijbel open te slaan, of God gaf me precies het woord, het welt op in mijn gedachten, ik vind het eerlijk gezegd gewoon beangstigend, maar aan de andere kant ook jeremia 1 vers 17, als je het niet zegt of doet, dan wordt het ook bliksem inside. Dus als het ware voortdurend het zwaard of de dood, deze twee stel ik voor ogen. Dat was nogal een nauw pad en niet echt relaxed.
Ik geloof nu dat ik wel in wat rustiger vaarwater ben gekomen, en ook na de voor mij relativerende profetieen van bijvoorbeeld David Wilkerson, zie ik dat als pure relativering voor mijn eigen uitspraken.
Los van dat onveilig aanvoelende vrees des Heren, is er voor mij gelukkig ook de prettige relaxte God die zijn kind ruimte wil bieden en het beste met hem voor heeft.
Zo´n vraag van jou doet me wel realiseren dat ik er nog niet helemaal vanaf ben, dat paranoia gedoe, ik dacht echt dat ik doden zou opwekken in Zwolle whatsoever en als een elia door het land zou gaan, terwijl ik daar toen ook al tegenzin in had. Laat een ander profeteren, maar goed zo werkt het niet en ik heb mezelf ooit toegewijd. Het eliagehalte valt ook wel mee trouwens, de scherpe kantjes zijn er nu wel vanaf, vandaar, wel confronterend. Maar ik hoop dsat het idd weer eens oppervlakkig kan worden, voor zover het dat ooit was.
Ook is mijn houding ambivalent omdat hij een echtscheiding heeft toegestaan, zo voelt het en dus de helft van de mensheid uberhaupt naar de hel gaat, over wat voor gezelligheid heb je het dan? Toch is dat de God waar ik voor kies, dat noem ik geloof en dat kan ik niet verklaren. Het gekke is, hoe langer, hoe meer. Er ontstaat een soort onstuitbaar verlangen. En dan ben ik ook nog zo ontevreden met hoe het merendeel van de christenen zich gedraagt (warm nog koud), dat het een wonder is dat ik uberhaupt in de kerk kom.
zondag 5 april 2009, 13:02Post scriptummm
nadat ik de reactie had geplaatst over de aanwezigheid van God en dat ik dit niet altijd ´tof´ vond, zocht ik de heer en sloeg een boekje van Corrie ten Boom (Zonder Hem kan ik niets doen)open op ´De Goede strijd´
´Vaak heb ik mensen horen zeggen: ´wat is God goed. We hebben gebeden dat het niet zou regenen bij het uitstapje van onze kerk en kijk eens wat een prachtig weer het is!´Ja, God is goed als Hij ons mooi weer geeft. Maar God was ook goed toen Hij toeliet dat mijn zuster Betsie voor mijn ogen verhongerden in het Duitse concentratiekamp.´
God bless all.
zondag 5 april 2009, 13:19Mark W
Hey mensen,

Mooie tekst van Corrie ten Boom.

Over de vraag ie gesteld werd: Ik kan niet precies uitleggen wat ik zo tof vind aan God's aanwezigheid. Op het moment dat ik bij God ben, kan er vanalles gebeuren. Vaak voel ik een soort vrede, een rust die boven alles uit gaat. Soms wordt alles gerelativeerd, alles valt dan in het niets bij God's grootheid. Alles waar je mee bezig bent lijkt in een keer zo nietig, zo klein. Alles waar je je zorgen over maakt valt in het niets. Soms overvalt een gevoel van blijheid je, soms een zo'n sterk gevoel van dankbaarheid. Het is altijd goed om bij God te zijn.

Reageer op deze blog





"));