Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Wat is liefde?

Door: Rob GiesbersDonderdag, 27 november 2008
Terug
Categorie: Algemeen, 21 keer gereageerd, 963 keer bekeken

Annuleren

Onlangs sprak ik met een jongeman over het onderwerp; ‘wat is liefde?’ Misschien heb je wel een niet-christelijke vriend of vriendin. Of een niet-christelijke buurman/ vrouw. We willen als christen Gods liefde uitstralen aan deze mensen, niet waar? Je groet hem dagelijks, maakt een praatje met hem en /of drinkt een colaatje met hem. Hij zal waarschijnlijk als jullie elkaar wat beter kennen denken; Tjonge, christenen zijn toch niet zo eigenaardig. Wat een aardige christen is hij.
Jij denkt hem lief te hebben door dagelijks een praatje met hem te maken en een vriendschap met hem op te bouwen. Maar nooit vertel je over de hel. Over het verlossingsplan, over een leven met Jezus en over het eeuwige leven, de hemel.

Wanneer je op een zinkend cruiseschip zit met je niet-christelijke vriend wat stellen die vriendelijke begroetingen al die jaren dan nog voor? Het gezellig een colaatje drinken, een ‘mooie’ vriendschap? Echte liefde is eeuwig leven, en Jezus Christus heeft zijn leven gegeven voor ons. Hij is aan het kruis gestorven om onze zonden en ziekten te dragen, een grotere liefde bestaat er niet. Zijn striemen schenkt ons vergeving. Wij weten dat een ieder die Jezus aanneemt als persoonlijke Verlosser zal worden gered. Als we dan praten over liefde, wat stellen al die aardige begroetingen e.d. nog voor bij de liefde van het eeuwig leven. Vertel je vriend over de hel, het verlossingsplan, over een leven met Jezus Christus, over het eeuwig leven, etc.

Jij bent misschien al gered, je zult eeuwig leven hebben. Je zult een fantastisch vredig eeuwig leven tegemoet gaan met Christus Jezus. Wat een liefde! Acht jij de toekomst van deze niet-christelijke vriend hoger dan je eigen hachje? Want je vriend je misschien uitlachen, misschien vindt hij je maar een heilig boontje? Een angstzaaier? Als jij echt houdt van je vriend, vriendin etc., dan vertel je hem over het eeuwig leven, over eeuwige liefde, over Jezus Christus. Dat is pas echte liefde.
Schaam je niet om je vriend een keer te vertellen over Jezus Christus, Wees niet bang, trots, laks om het evangelie te verkondigen.

Even terugkomend op dat cruiseschip hé. Als jullie allebei waren gestorven op dat schip en je vriend zat in de hel. Zal hij dan opgewekt terug denken aan de momenten dat hij met jou op een terras een colaatje zat te drinken, de momenten dat jij hem zo vriendelijk begroette? Ik geloof er niets van. Hij zal het je natuurlijk kwalijk nemen dat jij hem Nooit hebt verteld over hoe hij kon worden gered. Vol onbegrip denkt hij terug aan al jullie ontmoetingen. Waarom heb je mij nooit verteld over hemel en hel? Jij was toch christen? Jij had het mij toch een keertje kunnen vertellen?

Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden. Johannes 15:13

Jezus Christus heeft aan het kruis zijn leven gegeven voor ons allen, ook voor jouw niet-christelijke vriend. Ga jij hem dit geweldige nieuws vertellen? Hoe liefdevol, na aanleiding van Johannes 15:13 ben jij wanneer jij hem niet vertelt over het eeuwig leven, over eeuwige liefde?

Zou je vriend wanneer hij door een ongeluk in de hel beland je vriendelijke begroetingen, je gezellige praatjes nog aanzien voor liefde? Hij zal zich afvragen waar jouw werkelijke liefde voor hem al die tijd is gebleven. Waarom je hem nooit heb gewezen op de hel, het verlossingsplan, over een leven met Jezus over het eeuwig leven.

Wordt wakker,


Rob

Gerelateerd

Reacties (21)

Reacties 21 - 21 van 21
woensdag 2 juni, 10:22Nodoubt
Hij heeft zijn naam veranderd en is niet meer actief op de site lijkt me.

Ik ben zelf vooral benieuwd naar het EEUWIGE vrederijk van Jezus Christus eigenlijk :)
Reacties 21 - 21 van 21

Reageer op deze blog





Poll

"Jezus houdt van je en heeft een mooi plan met je leven" is de boodschap die de volgelingen van Jezus moesten verkondigen.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));