Bijbelleeskaart

Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Heaven 'nd Hell

Door: Jarik SpoelmanWoensdag, 31 oktober 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 20 keer gereageerd, 2783 keer bekeken

‘Ik verzeker je: nog vandaag zul je met mij in het paradijs zijn.’ - Jezus .. In deze post wil ik eens met jullie over hemel en hel nadenken. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik krijg er nog wel eens vragen over van niet-christenen: dus jij gelooft dat jij naar de hemel gaat? en ik dan?

maar ook wel eens van christenen: zijn er dieren in de hemel? ben ik dan plotseling iemand anders? ik lees alleen maar van alles over een dodenrijk, is er wel een hemel?

Goede vragen die bij nadenken ook bij mij zouden opkomen.

Jezus is gestorven, is in het dodenrijk afgedaald, heeft de dood overwonnen en is vervolgens opgestaan om niet veel later weer naar de Vader te gaan. Uit onderstaande teksten blijkt mijns inziens dat we bij Jezus zullen zijn als we sterven. Dit is dus niet in het dodenrijk, daar is hij immers niet!

Fillipenzen 1:23,24
Ik word naar twee kanten getrokken: enerzijds verlang ik ernaar te sterven en bij Christus te zijn, want dat is het allerbeste; anderzijds is het omwille van u beter dat ik blijf leven.

2 Korintiërs 5:8
We blijven vol goede moed, ook al zouden we ons lichaam liever verlaten om onze intrek bij de Heer te nemen.

Het is echter ook niet in die nieuwe hemel en aarde, die is immers in aanbouw en zal komen als Jezus terugkomt. Dit doet mij vermoeden dat gestorven christenen naar een plek in de hemel zullen gaan (een soort paradijs) waar Jezus is. Dat Paulus daar zo hartstochtelijk naar verlangt, is omdat hij met heel zijn wezen op Jezus is gericht (zie ook Fillipenzen 3).

Als je geen christen bent en niets met Jezus te maken wilt hebben, is het niet meer dan logisch dat  je daar dan ook niet zal zijn. Over hel, vuurpoel en eeuwige verbanning van God wordt in de Bijbel gesproken ná het grote oordeel dat Jezus zal vellen. Tot dan toe vind ik in de Bijbel alleen maar bewijzen dat ongelovigen zich in een (niet erg prettig) dodenrijk bevinden, in afwachting van dat rechtvaardige oordeel.

Natuurlijk is dit vrij kort door de bocht. Ik ben dan ook erg benieuwd naar jullie visie op dit onderwerp!

Zegen, Jarik

Gerelateerd

  • Hemel en hel

  • Maar God is toch liefde?

  • 'God schiep de aarde niet, hij scheidde haar'

  • Jesus is coming, look busy!

  • Ben jij er klaar voor?

Reacties (20)

Woensdag, 31 oktober 2007, 15:56Jacqueline Heetebrij
Hoi Jarik,

Vandaag voor het eerst op jullie pagina gekeken en met veel belangstelling een en ander gelezen en zo ook jouw stukje over de hemel. Ik kan het in grote lijnen met je eens zijn en ik moest ook denken aan het verhaal dat Jezus verteld over de arme lazarus en de rijke man. (lucas 16:19-31) Daar verteld Jezus hetzelfde als wat jij schrijft. De arme Lazarus op een plek van vertroosting en de rijke man op een plaats met pijniging. Daartussen een onoverbrugbare kloof! Hoe belangrijk dan ook dat er een keuze gemaakt wordt tijdens het leven! En Jezus zal echt niet een verzonnen verhaaltje vertellen, Zijn beschrijving van de hemel en dodenrijk zullen daarom een reeel beeld geven. Door genoemde teksten en ook door het feit van de verheerlijking op de berg waar Jezus contact had met Mozes en Elia ga ik er vanuit dat er voor mensen die de kans niet hadden om in Jezus te geloven er toch de mogelijkheid is om ofwel in de hemel ofwel in het dodenrijk terecht te komen op basis van je daden. Maar misschien ben ik nu wel te kort door de bocht!

Ik ga eens vaker naar jullie site, vind het zeer boeiend en stimulerend.

zegengroet van Jacqueline Heetebrij
Woensdag, 31 oktober 2007, 16:17Jarik
Hoi Jacqueline,

Het verhaal uit Lucas 16 is idd een interessant gegeven. Houd wel in gedachten dat dit zich afspeelt voor Jezus' dood en opstanding. Goed mogelijk dat er tot die tijd een soort paradijs en heldodenrijk was. Mogelijk heeft Jezus in zijn dood de zielen uit het paradijsdodenrijk mee genomen naar de hemel waar ze in zijn aanwezigheid zijn. Een vraag is dan wie er in dat paradijs en heldodenrijk zaten/zitten en waarop dat precies gebasserd werd (de wet kon immers niet gehouden worden).
Dit is natuurlijk wel een suggestie en een wat ingewikkelde uitleg, maar ik vind 't wel een interessant onderwerp :)

Zegen, Jarik
Woensdag, 31 oktober 2007, 21:59Robert van Hoesel
Ik geloof het volgende.
1. a) Iemand gaat dood, hij/zij gaat naar het dodenrijk, ik geloof dat hier de tijd stilstaat, het is daar niet zwart/wit, maar helemaal leeg, je denkt/ziet/hoort niks,
1b) Of je wordt opgenomen, je komt niet in het dodenrijk maar gat samen met de christenen in het doden rijk naar de hemel

2
We zitten in de hemel, 1000 jaar verdrukking op aarde, daarna maakt jezus op de aarde een nieuwe schepping

3 Wij gaan naar de nieuwe aarde, daar leven wij de rest van de eeuwigheid

Robert
Woensdag, 31 oktober 2007, 22:57Jarik
@Robert

Dan ben ik toch benieuwd waar jij die 1000 jaar lijden vandaal haalt en het feit dat je in het dodenrijk niets waarneemt.
Verder lees ik niets over hoe je over een oordeel denkt. Ik ben wel benieuwd wat je daar dan van vindt.

Zegen, Jarik
Donderdag, 1 november 2007, 07:59Robjeknor
Openbaringen 20:
<a href="http://www.biblija.net/biblija.cgi?Bijbel=Bijbel&set=10&l=nl&pos=1&qall=1&idq=17&idp0=17&m=Op 20&hl=Op 20,2">biblia.net</a>

4 En ik zag tronen, en zij zetten zich daarop, en het oordeel werd hun gegeven; en (ik zag) de zielen van hen, die onthoofd waren om het getuigenis van Jezus en om het woord van God, en die noch het beest noch zijn beeld hadden aangebeden en die het merkteken niet op hun voorhoofd en op hun hand ontvangen hadden; en zij werden weder levend en heersten als koningen met Christus, duizend jaren lang. 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren.

Korte samenvatting, de christenen, gaan naar de hemel(stap 1a) de niet christenen blijfen in het duizend jaar in het dodenrijk en zullen NIET leven..., waar anders dan het doden rijk komen de niet levende christenen vandaan?

En over het oordeel, Mensen die Jezus in hun hart hebben gevraagd (en de rest van hun leven niet terug zijn gevallen) zullen de hemel ingaan, het is heel simpel, bekijk het volgende verhaal:

Daaar sta je dan, in een rij van duizenden mensen, wachtend todat je aan de beurt bent begin je om je heen te kijken, wat staan er veel mensen! Eindelijk, nog maar een persoon en jij bent aan de beurt, je kijkjt naar het schouwspel voor je.

Daar staat het, de duivel, wat een afschuwelijk beest! En aan de andere kant, een vredege man, is dat Jezus? Ja, daar staat je here en redder! J ekijkt weer naar de persoon voor je, een voor een begint de duivel zonden van de persoon op te noemen, "tegen mama gelogen", "snoep gestolen bij de aldi", "Jochem geslagen", het gata van kwaad naar erger, als het afgelopen is kijkt de duivel met een gemene lag naar Jezus. Jezus heeft de taak de persoon te verdedigen, te verdedigen tegen de aanklager, de duivel. Hij haalt een groot boek te voorschijn, met sierlijke letters staat op de kaft: "Het boek des levens". Samen met alemaal engelen begint Jezus fanatiek te bladeren in het boek, hij leest elke bladzijde 2 keer over. Baf, het boek wordt dichtgeslagen, hij trekt een spijtig gezicht, en zegt: "Waarom hebt gij mij niet aangenomen! Gij dwaas, ga weg van mij!". Een paar enge, stinkende mannen komen uit een groot zwart gat te voorschijn, ze grijpen de persoon beet, sleuren hem mee, de ziel schreeuwt om hulp, maar niemand kijkt om, erger nog, de duivel staat er bij te bulderen van het lachen.

"Volgende.." Nog in je gedachten meelevend met de persoon heb je niet door dat je naam wordt geroepn, pas na drie keer merk je het op, langzaam schuifel je naar voren, je krimpt in elkara als je het rusachtige gestalte van de duivel ziet, hij pakt een boek, en leest het voor: "Zusje geslagen", "Leraar wiskunde weggepest", "2 week gespijbeld", "Oud dametje overvallen".. "GENOEG" , Jezus kijkt boos naar satan, en zegt: "5 januarie 2003, Jezus Christus aangenomen als redder en verlosser" weer pakt hij het boek er bij, gaat bladeren, komt op ene pagina terecht en leest hem door. "Aha, hij staat erin", de duivel schreeut het uit. Jezus draait zich om naar jouw en zegt:"Goed gedaan gij trouwe dienstknecht , neem uw eeuwige rustplaats, ga in!" Een grote deur gaat open, er klinkt trompet geschal, een groot elicht, ik loop naar bineen en...




Openbariongen 3:5

Wie overwint*, zal aldus bekleed worden met witte klederen; en Ik zal zijn naam geenszins uitwissen uit het boek des levens, maar Ik zal zijn naam belijden voor mijn Vader en voor zijn engelen.

*Wie tot bekering komt.

Snappie? Robert
Donderdag, 1 november 2007, 10:05Jarik
Dank voor de verduidelijking!
Ik begrijp waar je de 1000 jaar vandaan haalt. Alleen zie daar niet staan dat het om 1000 jaar LIJDEN gaat.
En mijn vraag over het dodenrijk laat je noch onbeantwoord ;)
Verder heb je dat oordeel mooi geïllustreerd. Toch moet er mi toch en mogelijkheid zijn om de hemel binnen te gaan dan de keuze voor Jezus. Al de zielen van de mensen die vóór Jezus leefden hebben anders geen rechtvaardige kans gehad. Ik denk dat een groot deel van hen gered zal worden door Gods genade.
Verder zijn er natuurlijk in deze wereld ook mensen die sterven zonder dat ze ooit van Jezus gehoord hebben. Dat vind ik ook lastige gevallen. Romeinen 2:12-16 zegt er wel wat over, maar dat klinkt niet helemaal bevredigend.
Veel van dit soort vragen, blijven vaak onbeantwoord. Ik houd het er dan meestal op dat ik in een God geloof die rechtvaardig is en rechtvaardig oordeelt.

Zegen, Jarik
Donderdag, 1 november 2007, 18:46Robert van Hoesel
Oke, jouw punt:
Toch moet er mi toch en mogelijkheid zijn om de hemel binnen te gaan dan de keuze voor Jezus. Al de zielen van de mensen die vóór Jezus leefden hebben anders geen rechtvaardige kans gehad. Ik denk dat een groot deel van hen gered zal worden door Gods genade.

Mijn antwoord, of eigenlijk deels bijbels antwoord:
Galaten 2:21
Ik ontneem aan de genade Gods haar kracht niet; want indien er gerechtigheid door de wet is, dan is Christus tevergeefs gestorven.

Wat de bijbel hiermee bedoelt is dit:
Er is geen andere weg dan door geloof in Jezus, niet door de wet, of goede werken. Lees ook maar eens de rest van Galaten 2... daar zie je waar Paulus over spreekt, verder, er zijn gewoon geen andere wegen dan een simpele keus/toewijding maken, en erkennnen dat Jezus stierf voor jouw zonden.

Mat 18,3

en zeide: Voorwaar, Ik zeg u, wanneer gij u niet bekeert en wordt als de kinderen, zult gij het Koninkrijk der hemelen voorzeker NIET binnengaan.

Ook iets, het is een mooi gegeven van de God dat we door een simpele weg naar de hemel kunnen gaan, inplaats van de weg uit het oude testament, waarom zou je via een andre weg naar de hemel willen gaan?

Robert
Ps. kan je de volgende keer proberen wat Duidelijker te schrijven, ik kon uit je reactie niet precies opmaken wat je bedoelde
Donderdag, 1 november 2007, 22:46Jarik
Hey Robert,

Ik zal mijn best doen wat duidelijker te schrijven.
Ik ben het met je eens dat Jezus de enige weg tot God is. Desondanks zijn er allerlei mensen in het OT die Jezus NIET kennen, maar wel in de hemel komen (Abraham, Mozes, Elisa, David, etc.). Ook zij maakten fouten, toch heeft God hun zonden blijkbaar door de vingers gezien... dat is genade. Ik vraag me dan af of die situatie vandaag de dag ook niet toepasbaar is. Hoeveel duizenden mensen sterven er per dag, die nog nooit van Jezus hebben gehoord? En hoeveel mensen die 'wel eens' van hem hebben gehoord, hebben een eerlijke kans gehad om hem aan te nemen als Redder, Heer en Verlosser?
Ik geloof dat wij hier niet over mogen oordelen (Mat. 7:1), maar dat God rechtvaardig (maar ook liefdevol en genadig) is om hier een goed oordeel over te geven. Dat bedoelde ik ;)

Zegen, Jarik
Vrijdag, 2 november 2007, 16:24Robert van Hoesel
Ik denk dat het oordelen in mat 7 er over gaat dat je niet een voor oordeel over mensen mag hebben, of een oordeel zoals: hij is niet aardig want, ..
Je hebt gelijk dat mensen niet kunnen beslissen of iemand naar hemel of hel gaat, ik kan de bijhorende bijbel tekst niet vinden, maar de mensen in het OT konden naar de hemel gaan door brand- en reukoffers te brengen tot God.

En over de duizenden mensen per dag die sterven zonder ook maar iets over Jezus gehoord te hebben, weet ik niet hoe het zit.

Maar jouwn vraag:

En hoeveel mensen die 'wel eens' van hem hebben gehoord, hebben een eerlijke kans gehad om hem aan te nemen als Redder, Heer en Verlosser?

Het antwoord is heel simpel, hun hebben een eerlijke kans verspild.

Even verder over het oordel vellen over iemand, dit gaat om het oordeel persoonlijk. dat je niet van iemand kan zeggen of hij/zij naar de hel gaat, het oordel wat ik leg is geen oordeel maar maatstaf, de genade van Jezus gaat ver:

"Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven hebben."
&#8226;Johannes 3:16

"Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult gij behouden worden."
&#8226; Romeinen 10:9

Draai deze teksten eens om :

"Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die NIET in Hem gelooft, verloren gaat, en GEEN eeuwig leven hebben."
&#8226;Johannes 3:16

"Want indien gij NIET met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en NIET met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult gij NIET behouden worden."
&#8226; Romeinen 10:9


Robert
Zaterdag, 3 november 2007, 22:30Jarik
Leuk om eens met je van gedachten te wisselen Robert :)
Wat ik me naar aanleiding van je bericht afvraag:
Tsjah, maar wanneer heeft iemand een eerlijke kans gehad? Is dat als hij ooit de naam: Jezus heeft gehoord, of als hij christelijk is opgevoed, of eens naar een kerdienst is geweest?
Veel niet-christenen hebben geen besef van hoe supergaaf het is om Jezus te kennen. Het lijkt mij (maar gelukkig hoef ik niet te oordelen) pas redelijk iemand te veroordelen als hij al deel heeft gehad aan het christen zijn, of heel bewust God (zoals wij Hem kennen) terzijde schuift.
En verder kun je die teksten idd omdraaien, maar daarmee concludeer je dingen die er dus helemaal niet staan ;) er staat alleen dat ieder die in Hem gelooft eeuwig leven heeft, maar NIET dat wie dat niet doet dat niet heeft.
Dat wil niet zeggen dat ik er zo over denk, maar wel dat je moet oppassen met het interpreteren van bijbelteksten.

Zegen, Jarik
Donderdag, 19 november 2009, 17:47kemmel
Hallo
Hemel en hel. Juist. Maar wat als je nou als Christen niet naar de hemel wil? (sorry:$)
Donderdag, 19 november 2009, 23:43Mark Winkelaar
Hey Kemmel,

Dan ben je naar mijn mening of geen christen of niet goed onderwezen.
Vat dit niet verkeert op.

Mark
Vrijdag, 20 november 2009, 09:19kemmel
@ Mark :
Wie ben jij dat om te bepalen? Daar is die God toch voor?
Weet je wat het gewoon is, ik wil niet dood. Klaar. Punt uit.
Vrijdag, 20 november 2009, 09:32kemmel
Weet je, ik heb heel lang nagedacht, waarom ik niet graag naar de hemel wil. Toen kwam ik uit op de conlusie, dat ik ontzettend bang ben voor de dood. Je bouwt hier een leven op aarde, vrienden,werk, en weet ik veel wat allemaal nog meer...En dan ga je dood...Wat heeft het leven dan nog zin gehad? Ja, zeggen de Christenen, God heeft een taak voor je..Owja? Wat voor taak dan? Het geloof rondvertellen? Whats the point? Heel veel mensen willen helemaal niks van het geloof weten, dus waarom zou ik dan nog mijn best doen? Als hun niet in God willen geloven, gaan ze misschien toch wel naar de Hel. Ik snap het gewoon niet. God zegt: Als je in mij geloofd, heb je het eeuwige leven. Wat houd dat eewige leven in? Eeuwigheid. Ooit eens over dat woord nagedacht? Wat te doen in de hemel? Als je in mij geloofd, heb je het eeuwige leven. Klinkt makkelijk, God stelt wel hele makkelijke voorwaarden. Dus, alleen als je in Hem geloofd, kom je in de hemel terecht. Dan zou dat in principe betekenen (denk ik) dat je alle slechte dingen zou mogen doen ,wat je ook maar kan bedenken. ALs je toch in de hemel komt, als je in hem geloofd... Waarom niet? (Terwijl je heel goed weet, dat God het niet leuk vind, al die slechte dingen)
Nee, zeggen de Christenen, als je in God gelooft, dan wil je die slechte dingen geen eens meer. Dan wil je alleen nog maar het goede....Heel fijn allemaal, maar als je dat allemaal even wegdenkt......
Ik wil gewoon niet dood, dat is het. Dus Mark, ik hoop dat je het iets meer begrijpt ;) Of in ieder geval je best wil doen om het te begrijpen.
Vrijdag, 20 november 2009, 11:52Hans
Dit zijn hele universele vragen beste Kemmel. Een ieder zal zulke dingen wel eens overdacht hebben.

Wat echter volgens mij bedoeld wordt is een oprecht geloof, waar bij dus niet geldt dat je wanneer je in Hem gelooft, automatisch in de hemel terecht zult komen. Enkel de uitspraak 'Ik geloof' is niet voldoende, als je begrijpt wat ik bedoel.

Overigens herken en begrijp ik wel de absurditeit die je ervaart en beschrijft!
Vrijdag, 20 november 2009, 13:13kemmel
Hallo Hans (Mag ik vragen wat je achternaam is? :$)
Hmja, dat denk ik ook (van dat oprechte geloof ) Anders is het ook niet zo eerlijk tegen over God.
Maar is het absurd dat ik me dit afvraag? Ik bedoel, the most of those people geloven in God. Betekend dat automatisch dat je dan ook gelijk naar de hemel wil? Of ben ik nou gestoord, omdat ik niet naar de hemel wil? Pfft....moeilijk heur.
Vrijdag, 20 november 2009, 20:28Hans
Volgens mij is niet dood willen iets anders dan niet naar de hemel willen ;).

Ik wil ook nog niet dood ;). En het is aannemelijk dat dat de komende decennia nog niet gaat gebeuren en gezien jouw leeftijd met jou ook nog niet ;). (al weet je dat natuurlijk nooit)

Wonderlijk genoeg ben ik ook niet echt bang voor de dood. Veel meer ben ik bang om naasten te verliezen of - wanneer het zover is - op een minder prettige manier te moeten sterven.

Toch zal dat moment een keer komen en dan lijkt het me ondenkbaar dat je niet naar de hemel zou willen ;). Wanneer je aanneemt dat het een plek is waar het aangenaam is en waar je doorlopend een geluksgevoel ervaart (of dat nu tijdelijk of eeuwig is, want daar verschillen de meningen nog wel eens over), dan wil iedereen daar toch zijn? :)

Desondanks is een dergelijke plek (of toestand?) voor mensen onmogelijk te doorgronden, vandaar dat het ook voor de mens zo ongelofelijk bizar kan lijken. vooral als je beseft dat je - volgens het Christendom althans - enkel die plek kunt betreden door geloof en vertrouwen in God.
Vrijdag, 20 november 2009, 20:48kemmel
Hallo Hans,
Ja inderdaad, daar zit wel verschil tussen...Maar so wie zo: Wat te doen in de hemel?
Zaterdag, 21 november 2009, 13:14kees
Beste Kemmel,

Ik vind dat Hans een belangrijk punt heeft als hij schrijft dat er een verschil is tussen angst voor de dood en in de hemel willen zijn.
De bijbel is heel sumier als het gaat over wat we in de hemel zullen doen, maar er zijn een paar zaken die mij erg aanspreken:

1) Ik zal een nieuw lichaam hebben wat niet meer onder de aardse wetten valt, waarmee ik bedoel dat het ouder wordt en gaat aftakelen. Ik heb al voldoende last van het lichaam wat ik nu heb. en dat zal voorbij zijn.

2) Iedere traan zal zijn afgewist, zorgen, pijn en verdriet ze bestaan niet meer, mijn leven is een verschrikkelijke puinhoop geweest, en ook al ben ik nu een gelukkig mens, de zekerheid dat het nooit meer terugkomt, maar ook dat de herrinnering geen pijn meer doet, laat me zonder angst uitzien naar de dag dat zal sterven, hoewel ik hoop dat het nopg heel lang zal duren.

Je hebt gelijk als je schrijft dat een christen al die slechte dingen kan doen die hij wil en toch in de hemel kan komen, dat is de genade van de vrije wilsbeschikking. En hoewel ik soms vind dat het niet eerlijk is, heeft God een andere maatstaaf dan dat ik zou handhaven.

Dus je bent zeker niet absurd bezig als je jezelf dit afvraagt, ik zou eerder zeggen dat je heel verstandig bent als deze vragen stelt en zoekt naar je eigen antwoorden. En je bent ook niet gestoort als je nu niet dood wil, ik vind dat het normale gedachten en gevoelens zijn.

Groetjes,
en Gods zegen toegewenst,
Kees.
Zaterdag, 21 november 2009, 23:08Robin_Beek
Hehe allemaal vragen zie ik wel.
en tja waar ga je heen als je niet naar de hemel gaat. het is al duidelijk dat de wegen naar de hemel erg smal zijn dus alleen door geloven zul je er niet komen:) En tja het is vaak een keuze of je hoort bij het koningkrijk van god of het koninkrijk van satan en als je niet bij god hoort hoor je automatisch bij satan want je kunt niet bij beide horen.
Dus uiteindelijk zul je of in de hemel of in de hel komen om het zo maar makkelijk uit te leggen.
En de hemel is de plek waar geen lijden bestaat een paradijs dus.
En de hel is een plek waar geen liefde bestaat een hele wrede plek vol haat en duisternis ik zou er geen seconde willen doorbrengen. =(
Ik heb er wel eens bij stilgestaan dat bijvoorbeeld bij zo'n gecrasht vliegtuig dat daar zoizo de helft wel naar die wrede plek gaat en dan heb ik daar wel verdriet over maar dat blijft de vrije wil van de mens en het werk van satan want hij wil juist dat zoveel mogelijk mensen in zijn koningkrijk komen hij geniet ervan en wil het werk van god kapot maken. Ons dus.

En tja de vraag waarin je zei dat alles wat je op aarde doet dat dat eigenlijk voor niets is als je dood gaat.
Daar bestaat een bijbeltekst over =)

Ik weet niet waar hij staat maar het zegt:

Bouw geen schatten op aarde want uiteindelijk zullen ze allemaal vergaan maar bouw je schatten in de hemel want die zullen voor altijd bewaard blijven.

Dus nu al kun je beginnen met schatten verzamelen die voor altijd bewaard zullen blijven =)

Hehe denk er maar eens goed over na ik hoop dat ik wat antwoorden heb gegeven en Gods zegen en liefde toegewenst slaap maar in zijn aanwezigheid =D

Reageer op deze blog







Poll van de maand

De hel bestaat niet

Laatste reacties

Jezus was een vreemde vogel

René - gisteren om 11:27 Was Jezus een vreemde vogel?...

Genezing is Gods wil (1)

Rob Giesbers - gisteren om 0:13 Hoi Shaul, Allereerst welkom...

Je zal ze herkennen aan hun vruchten

Mark Winkelaar - 08-12 @ Jacqueline: Ik begrijp niet...

Afvallige christenen

chuck - 02-12 Hoi Heleen, Helemaal met jou...

Kinderdoop VS Volwassendoop

Raf - 25-11 Beste Jan Paul Ik heb...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

MotivoMain Media
"));