Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Hmmm, is het nu gisteren of morgen?

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 4 juni
Terug
Categorie: Algemeen, 10 keer gereageerd, 126 keer bekeken

Annuleren

Ik word wakker van een vreemd geluid, toch geeft mijn hoofd aan dat ik het eerder heb gehoord, ah, ik weet het al, het luchtalarm van mijn trouwe metgezel; de wekkerradio. Yeah! Weer opstaan op de gebruikelijke tijd, daarna de dagelijkse ochtendchecklist afgaan, racen naar het station, daar aangekomen rennen naar dezelfde trein als gister en dan uithijgen in de coupé waar je weer tegen dezelfde slaperige gezichten aankijkt als de dag daarvoor. Werken werken werken, naar huis, eten, wellicht nog even bidden of bijbel lezen en dan naar bed.

Beleef je de dagen op deze manier? Ik van harte dat je de dagen op een andere manier beleeft, dat je leven geen sleur is, ook al zijn je bezigheden dat wel. Nu ben ik geen goeroe op dit onderwerp, ik heb niet eens een vaste baan, dus over sleur kan ik weinig vertellen, maar wellicht kunnen we er wat over praten.

God is niet een God van sleur, of wel? Aan de schepping zou je kunnen afleiden dat God een God van variatie is. Ook aan de bijbelverhalen zou je kunnen afleiden dat God niet van sleur houdt, aangezien Hij bijna geen enkele situatie hetzelfde aanpakt. Dus de stelling dat God niet een God van sleur is, staat redelijk stevig.

Maar de levens van zijn dienaren dan? Dat kunnen we niet echt goed uit de bijbel halen, lijkt mij. Wat deed Abram in de jaren dat hij God’s stem niet hoorde (maar wel volgde)? Wat deed Isaäk elke dag op het land? Wat deed Jakob in de veertien jaar dat hij voor Laban werkte? Enz. Dat weten we niet, alleen de ‘belangrijke’ dingen staan vermeld. Maar wellicht kunnen we aan het feit dat iedereen sleur niet relaxt vind stellen dat God ons niet voor sleur gemaakt heeft. (heb je ooit iemand zich gelukkig horen prijzen om het feit dat hij/zij gelukkig geen gevarieerde/dynamische baan heeft?) Dit zou aansluiten op het feit dat we oorspronkelijk zijn gemaakt voor God, aangezien Hij de creativiteit (en dus variatie) zelf is.

Maar hoe vertaalt dit zich in ons dagelijks leven? Wij zijn kinderen van de schepper van het heelal! Zou Hij de kracht bezitten om elke dag voor ons bijzonder te maken? Die vraag lijkt mij overbodig, want dat kan Hij. Doet Hij het ook? Dat is de vraag, God is niet gelijk aan sinterklaas die ons altijd geeft wat wij willen, zeker niet. Hij maakt zijn eigen naam groot hier op aarde, niet de onze. Maar aan de andere kant houdt Hij zielsveel van ons (dat heeft Hij aan het kruis laten zien) En mogen we Hem, door zijn Geest, Pappa (let wel: die op de troon zit) noemen. (Rom 8:15)
Wellicht zou een conclusie kunnen zijn dat we elke dag in creatieve variatie kunnen beleven door de God van creatie erin te betrekken. Klinkt niet heel gek.



Geniet vandaag en in het weekend van onze Vader in de hemel ;)



Mark Winkelaar

  

Gerelateerd

Reacties (10)

vrijdag 4 juni, 07:54Jan Paul
Goede morgen Mark, inderdaad ken ik door God weinig saaiheid of sleur in mijn leven.
Het eigenaardige is dat bidden en bijbellezen, je bezig houden met de zaken van God bij veel mensen die er van buitenaf tegenaan kijken een ultiem saaiheidsplaatje oproept, dat totaal niet aan de (mijn) geestelijke werkelijkheid beantwoordt, maar uiteraard een zaaisel is van de boze geest die alles in het werk stelt om toch maar vooral bij onwetenden dat saaiheidsidee er in te houden.
Die totale afwezigheid van enige saaiheid of sleur uit zich bij mij trouwens niet zozeer in spannende gebeurtenissen, maar veeleer in het feit dat ik soms totaal overvallen wordt door de aanraking van God die als een soort aangename stroomstoot of gloedgolf mijn hele dag opwaardeert en alles in een nieuw belevingslicht stelt.
Gisteren liep ik op straat en dacht ik aan de Missionaries of Charity in Amsterdam die, zich niets aantrekkend van de nieuwsgierige blikken der wereldlingen, als ze hun dagelijkse boodschappen gaan doen voor de maaltijden der dak- en uitkeringslozen, met de rozenkrans in hun hand lopen en gewoon doorbidden. Zo loop ik ook vaak met het hondje, maar dan zonder rozenkrans en dan begin ik maar gewoon te bidden in mezelf:
'De engel des Heren heeft aan Maria geboodschapt, en ze heeft ontvangen van de Heilige Geest...'
Wat er dan precies gebeurt met me weet ik niet, maar soms lijkt het of de hele werkelijkheid verandert bij die woorden. Ik zie alles nieuw en denk: hoe is het mogelijk dat God mij dit schenkt, dat het heelal leeft in mij, dat het heelal in de mens zichzelf en God kent, dat het levende heelal in de mens God kent, dat God contact gezocht heeft en steeds zoekt met mij, het levende heelal, met geen andere bedoeling dan mij gelukkig te maken en blijvend op te heffen uit mijn gevallenheid. Zo loop ik dan eigenlijk rond, stoned door God kun je zeggen, als levende steen dan, stomverbaasd ook over alles wat ik waarneem in en buiten mezelf en nog veel verbaasder over God en tevens buiten mezelf van dankbaarheid en vreugde. Je snapt wel dat ik dan iedereen die ik tegenkom wil omhelzen, wie het ook is, net als heel vroeger toen ik nog speed gebruikte. Maar dat doe ik niet, want ik wil niet aangehouden worden, dus ik beheers me.

Groeten, JP
zaterdag 5 juni, 20:28Nodoubt
Ik verwacht weinig 'sleur' voor de toekomst. Er staan nogal wat voorspellingen in de Bijbel die aan het uitkomen zijn momenteel. Althans mijn bescheiden mening en die van enkele andere aparte mensen.

ps: verwacht het bovennatuurlijke, het abnormale, het onwerkelijke, het schokkende, het verbijsterende.
zondag 6 juni, 21:20Mark Winkelaar
@ JP; ik ken die momenten :) Goed om te horen. God aanwezigheid heeft een bepaald effect, heel erg gaaf om mee te maken!

@ nodoubt, iedereen heeft dat idee een beetje, naar mijn idee. Maar dat hebben veel mensen in vele generaties ook gedacht. Wie weet is het echt bijna komende, we zullen het zien.

God's zegen,

Mark W
zondag 6 juni, 21:49Peter-Sigmond
@ JP,

maar omdat mensen er van de buitenkant tegen aankijken kennen ze de kern ook niet. Ik merk precies hetzelfde idd.
Wat ik leuk vind als mensen, klanten, vrienden nieuwsgierig gaan worden en je mag dan dingen uitleggen, geweldig, je ziet dan van die gezichten "ooooh dat wist ik helemaal niet".

De dagelijkse dingen die moeten gebeuren breng ik (vaak, soms is de sleur te snel en te groot)echt bij God. Ik wil God niet verkiezen in een rijtje, ik wil hem graag in mijn leven doorweven hebben, gezamenlijk alles ondernemen.
We moeten er als christen wel voor waken dat we God wel die tijd geven die Hem toekomt.
maandag 7 juni, 08:58Nodoubt
@Mark W,

"Maar dat hebben veel mensen in vele generaties ook gedacht. Wie weet is het echt bijna komende, we zullen het zien. "

Dat verhaal gaat niet op. De wereld is nu op z'n kleinst als je begrijpt wat ik bedoel. De controle van satan over deze wereld is net als in de tijd van de toren van Babel, op z'n hoogtepunt. Daar heb ik me jarenlang in verdiept zonder goed te weten wat de Bijbel hierover zegt.
(mijn korte getuigenis daarover staat ergens op deze site)

Maar net als bij die toren, zal ook nu alles weer mislukken. God zegt: zij kunnen bouwen, maar IK zal afbreken.

" 4 En als Edom zou zeggen:
'Wij zijn wel neergeslagen, maar wij zullen weer opbouwen wat in puin ligt',
- zo spreekt de HEER van de machten -
laat hen maar bouwen, Ik sloop het weer;
'Goddeloos land' zal men van hen zeggen,
en: 'Dat volk, waarop de HEER voor eeuwig kwaad is.' " Mal. 1

Wie oren heeft om te horen hoort wat de Geest tot de gemeente zegt. Dat wordt zo'n 7 keer herhaald in de eerste boeken van Openbaringen.
Op het moment dat je het ZIET als het gebeurd is het wellicht te laat. Je hebt NU de kans om volledig voor Jezus Christus te kiezen en voor Hem te vechten.
Wie 'op safe gaat' en niemand wil beledigen etc, alleen maar 'een lover zijn' en nooit wil oordelen en al die andere neutraliteit... die komt bedrogen uit.


" "Dit zegt hij die de zeven geesten van God en de zeven sterren heeft: Ik weet wat u doet; overal wordt beweerd dat u het leven hebt, terwijl u dood bent. 2 Word wakker, versterk uw laatste krachten: u bent op sterven na dood. Want ik merk dat uw gedrag tekortschiet in Gods ogen. 3 Herinner u dat u de boodschap hebt ontvangen en begrepen. Houd eraan vast en breek met het leven dat u nu leidt. Maar als u niet wakker wordt, kom ik onverwacht als een dief, op een tijdstip dat u niet kent. 4 Maar enkelen in Sardes hebben hun kleren schoon gehouden. Zij zullen bij me zijn, in het wit gekleed, want ze verdienen het.
5 Wie overwint zal zich ook in het wit kleden. Ik zal zijn naam niet uit het boek van het leven schrappen, maar juist voor hem getuigen ten overstaan van mijn Vader en zijn engelen. 6 Wie oren heeft, moet horen wat de Geest tegen de gemeenten zegt." " Op. 3
maandag 7 juni, 10:24Nodoubt
Een paar inhoudelijk erg goede videos kwam ik tegen. Die wil ik hier graag posten. Dat mag toch wel he? Breek uit de 'sleur' en wordt radicaal voor Jezus! Dat is de beste remedie tegen 'sleur'.

Het compromis geloof van een lauwe kerk:
youtube.com/watch?v=K02tqRJ1bEE

De epidemie van het halfzachte niet koud en niet warme 'Christendom':
youtube.com/watch?v=NzLhQK8A25Q
maandag 7 juni, 11:33Sicco
wat ben je telkens slap aan t ouwehoeren over koud en warm en lauw man???????!!!!!!!!!! :|
wat doe jij voor God en de mensen behalve iedereen afkraken die anders is dan jou???????!!!!!!!!!!!!!!!
maandag 7 juni, 11:52Nodoubt
Beste Sicco,

Als ik kritisch spreek is dat meestal alleen bedoeld voor Christenen. Echte Christenen vinden het nl. heel mooi om met de Bijbel in de hand vermaand te worden en mogelijk iets te leren van een andere Christen n.a.v. God woord. Ze zullen er i.i.g. niet door beledigd worden.

Dus als ik jou beledigt heb... dat is niet mijn opzet maar het is nu eenmaal onvermijdelijk soms. Als het gaat over homo's etc. Dat is nu eenmaal zwaar beledigend als je niet gelooft in wat de Bijbel zegt en zelf een homo als broer hebt. Daar kan ik niets aan doen.

Wat ik voor jou doe is bidden en je proberen een goed advies te geven zoals in die andere blogs.

Vriendelijke groet,
Nodoubt
dinsdag 8 juni, 10:21Sicco
Ja ik snap het wel ongeveer, alleen ik vind het best wel moeilijk allemaal. Waarom beledigen als je ook kunt helpen? (waarom laat god dat doen?) Terwijl je bent zoals je bent bijvorbneeld. Ik ben nu een keer zo groot als ik ben en zo lang enzo, daar kan ik ook niks aan doen dat IS gewoon zo en daar moet je maar mee leven....................
dinsdag 8 juni, 10:41Nodoubt
Alleen als we zelf iets verzinnen hoeven we nooit iemand te beledigen. Maar als we dat gaan doen... waarop baseren we dan ons geloof, onze redding? Niet op de Bijbel i.i.g. - en dat is wat de Christen wel hoort te doen. Er zijn al zat andere Godsdiensten die niemand beledigen. Maar Christus beledigt juist vaak WEL. Omdat Hij niet kan liegen. Feit is en blijft: wij snappen veel te weinig van Zijn Heiligheid en we maken de fout het nog beter denken te weten dan God... wij voelen ons beledigt, maar is het dan onze fout of van God?

Jezus zelf zegt:

"6 Gelukkig is degene die aan mij geen aanstoot neemt.' " Matteüs 11

(dus dat is iemand zich niet afkeert van Hem omdat hij/zij zich beledigt weet/voelt door Zijn woorden)

Verder ligt er natuurlijk de aloude kernvraag in jouw vragen. Waarom is er het lijden, waarom staat God dat toe? Nou... daar kun je maar een beperkt antwoord op krijgen. Het heeft te maken met Gods rechtvaardigheid. Zelfs de vijand, satan - krijgt nog een dag in het gerechtshof om zijn zaak te bewijzen (het lijden te laten voortduren) En die dag is al duizenden jaren aan de gang omdat bij God de tijd nou eenmaal anders verloopt dan bij ons mensen.
Maar het vonnis is geveld en de valse aanklager is veroordeeld. Jezus heeft onze straf op Zich genomen en Hij is nu onze advocaat in de hemel. Onze misdaden kunnen ons vergeven worden als wij eerst onze schuld erkennen.
De nieuwe dag komt eraan. En dan is er geen lijden meer.

Reageer op deze blog





Poll

"Jezus houdt van je en heeft een mooi plan met je leven" is de boodschap die de volgelingen van Jezus moesten verkondigen.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));