Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

God's liefde voor de mens

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 6 november 2009
Terug
Categorie: Algemeen, 14 keer gereageerd, 1109 keer bekeken

Annuleren

Zo groot, zo onbeschrijfelijk, zo overweldigend. Maar helaas zo gekleineerd in onze gedachten (tenminste in die van mij). Je kunt je hele leven God’s liefde hebben ontvangen en er over na hebben gedacht, maar zelfs dan zal je het niet kunnen bevatten. En maar goed ook, want is het streven naar iets vaak niet leuker dat het behalen van je doel?

God houdt van de mensen en dat heeft Hij laten zien door zijn enige zoon te doden aan het kruis. Omdat je dit al vaak gehoord hebt klinkt het logisch, maar dat is het niet. God gaf Jezus voor de mensheid, omdat hij van hen hield. (Joh 3:16) Maar Hij had het ook niet kunnen doen. Hij had ons ook in onze zonde kunnen laten stikken. En dan nog zou Hij nog steeds God zijn geweest, de almachtige. God heeft satan ook geen redder gestuurd, waarom zouden wij daar wel een recht op hebben?
 

God haat zonde en Hij houdt van gerechtigheid. Wat is de mens? Vanaf zijn geboorte onrechtvaardig, egoïstisch en zondig. Waarom zou God van ons houden, wij hebben hem geen enkele reden gegeven! Toch houdt Hij van ons, zo sterk is zijn liefde! En daarom kunnen wij zijn liefde ook niet verdienen. God zelf ervoor gezorgd dat zijn liefde ons kan vinden, doordat Hij 2000 jaar geleden aan het kruis stierf. Daar kunnen wij niet aan af doen, noch kunnen wij er iets aan toevoegen. God is God en Hij heeft ons lief.
 

En hoe vaak ruilen we deze liefde niet voor iets anders, voor de liefde van de wereld? We ruilen goud voor een knikker. Hoe stom is dat?! Laten we ons beseffen wat ons is gegeven, en hoe groot het offer was. En dat wij het niet verdienen. Maar laten we genieten van de liefde die ons in genade gegeven is. Laten we elk moment van de dag naar God toe rennen, laten we wandelen in zijn liefde, wat meer hebben we nodig? Waar meer vinden we vreugde of bevestiging? Nergens toch?

 

 

 

 

Goed weekend!
 

Mark Winkelaar

Gerelateerd

Reacties (14)

vrijdag 6 november 2009, 06:45Jan Paul
Inderdaad Mark, zo is het helemaal. Wat zijn we toch eigenlijk stakkerige wezens dat we zo vast zitten aan wat ons nooit gelukkig kan maken en duurzame vrede kan geven en ons bovendien nog afhoudt van de hemel. We hebben inderdaad de Verlosser de hele dag nodig om los te komen van onszelf en van al het genotvolle en leuke dat de aarde te bieden heeft maar waarmee we bedrogen worden en de mist ingaan. Laten we onszelf goed wakker houden en de hele dag ook waakzaam blijven en ons biddend afwenden van vergankelijke zaken, schatten op de aarde om het Heil dat God altijd voor ons klaar heeft liggen zonder ophouden te grijpen! (Hebreeën 2:3) Dank U Jezus! Dank U dat U dit besef op de planeet gebracht heeft en toegankelijk heeft gemaakt voor elke mens, schenk ons meer geloof, meer dankbaarheid, meer toewijding, zodat meer mensen U leren kennen. Doe dat nu, Heer, wacht niet, mobiliseer Uw volk, reanimeer het door Uw Geest tot het Licht en het Zout van het begin.
donderdag 12 november 2009, 10:23Koningskind
Hallo,

Ik kan idd zeggen dat de liefde van God voor ons obeschrijvelijk is. God heeft mij laten zien dat zijn liefde verder gaat dan dat ik me voor kan stellen.

Ik was bij een openbare evagelisatie actie en er was een bbq gratis en voor iedereen. Er waren veel mensen op af gekomen. Niet alleen de doorsne mensen maar vooral zwervers en alcoholisten. Er sprak een man die vertelde over zijn drugs verslaving en hoe hij christen was geworden.
Ik zat er ook bij en nog geen twee meter verder zat aan een tafel een groep zwervers. Je wilt niet weten hoe ze stonken naar het riool. Ik kon daar wel over mijn nek gaan echt smerig. En dacht bij me zelf van ik ga hier weg.. Maar op dat moment zei God tegen me van ja maar ik hou ook van hem netzo als ik van jou hou!. Klinkt misschien heel raar maar ik dacht echt van woww wat een liefde heeft God. Ik ben net zo zondig als zij.

Dat opende voor mij mijn ogen van ja Gods liefde is idd niet te beschrijven. Ik kan Gods liefde niet beschrijven alleen maar ervaren. En aan anderen vertellen dat zij de liefde van God ook kunnen ervaren...
donderdag 12 november 2009, 15:12kees
Hallo, koningskind,

Gods liefde is inderdaad voor iedereen, en in de jaren dat ik heb gewerkt met daklozen en verslaafden heb ik dat vaak genoeg gezien.
Een aantal jaren geleden is een van de jongens van de straat overleden, hij is vele jaren verslaafd aan zowel alcohol als drugs geweest, en toen hij stierf zat hij alleen nog maar aan de drank.
Hij wist dat hij naar God zou gaan, en hij had zijn voorganger de opdracht gegeven om bij zijn uitvaart in zijn naam te getuigen dat hij alleen door Gods hulp van de drugs is afgekomen.
Als je dan zo'n broeder hebt, die een uur in de wind stinkt, soms zo dronken is dat hij niet op zijn benen kan staan, ja dan ga je soms even over je nek, maar zou Moeder Theresa dat gevoel in het begin ook niet gehad hebben?
Maar ik heb ook Gods liefde uit zijn ogen zien stralen, het is maar waar je op let.

Groetjes,
en Gods liefde toegewenst,
Kees.
zaterdag 14 november 2009, 11:49Cindy
Hallo allemaal,
Ik ga in retraite over drie weken en heb al het een en ander op de site van die abdij gelezen ook de regels van st augustinus en ik vind het heel goed om net als hun in nederigheid te gaan leven,en alles met anderen te delen je hoeft je niet boven een ander te stellen iedereen hoort gelijk te zijn en allen horen dezelfde dingen te krijgen je krijgt gewoon wat je nodig hebt om te kunnen leven,luxe is niet nodig al vinden we dat tegenwoordig lijkt het wel zo nodig.Ik besteed altijd al liever de aandacht aan anderen en ben al behoorlijk vrijgevig ik hoef niet zonodig veel te bezitten want geld en luxe maakt niet gelukkig.Dat de zwakkeren en zieken soms wat meer krijgen daar hoef je niet jaloers op te zijn staat in die regels want jij mag dan juist trots zijn dat je sterker bent en met minder kunt leven,maar dat betekend niet dat je op hun mag neer kijken hun zijn net zo gelijk.Dus die daklozen en verslaafde mensen zijn armer en zwakker maar die horen ook hetzelfde te krijgen zo ook wat meer aan bv hulp dan wij zij zijn niks te minderen verdienen ook onze liefde en gods liefde.Ik zou echt een voorbeeld aan moeder theresa willen nemen zij was een goede vrouw die iedereen als gelijke behandelde en iedereen liefde gaf.Ik vind het fijn om in retraite te gaan en ik weet dat ik er veel van ga leren.
Liefs Cindy
zaterdag 14 november 2009, 14:50Jan Paul
Veel succes Cindy en laat na afloop weten hoe het geweest is en wat je verder gaat doen in en met God. Spannend en leerzaam voor iedereen lijkt me! Misschien mag je vanuit de abdij ook wel computeren. Hope so!
Goede tijd, Jan Paul
zondag 22 november 2009, 14:20kemmel
WHOEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Sorry, ik ben echt zooooo vrolijk :D
En het komt misschien wel door god ;)
Jaja, nooit gedacht dat ik dit zeggen....
Een kennis van mij, die probeerde zwanger te worden, en het was al een paar keer mislukt, om het zo maar even te zeggen.
Vandaag zou ze uitslag krijgen, of ze zwanger was of niet....Er waren van de 12 eitjes 10 bevrucht.....
Vandaag heb ik echt ontzettend veel gebeden, en vanmiddag kreeg ik een smsje dat ze zwanger was :D :D
Hoe sfeer is dat?
Op dit soort momenten, denk ik van: Nouja, God moet wel bestaan...En dat is niet omdat ik zo hard heb gebeden, en dat ze zwanger is.
ALs ik naar de mensen in onze kerk kijk, die meezingen, meelezen uit de bijbel, dan denk ik van: Het kan toch uiteindelijik niet zo zijn dat God niet bestaat? En sowieso, mocht God uiteindelijk toch niet bestaan, dan heeft het niets kwaads opgeleverd....
Dus ik zeg: GOD BESTAAT :D
Het is misschien soms moeilijk om zijn stem te verstaan, maarja, niet alles kan tegelijk... God twijfelt toch ook niet aan mijn bestaan, dus waarom ik wel aan de zijne?
Sory, misschien heb ik het verkeerd ergens neergezet, maarja...ben gewoon superblij!!

Doeegh!
zondag 22 november 2009, 17:23Rob Giesbers
Wat een geweldig nieuws, kamila! Gefelicteerd met de zwangerschap van je kennis. En gefeliciteerd met het bidden, met het praten met God. ik bid, hoop en geloof dat je komende tijd meer van dit soort dingetjes gaat meemaken. Geniet nog even lekker van je blijdschap en alvast een hele goede week toegewenst!

Greetz Rob
maandag 23 november 2009, 06:41Jan Paul
Hoi Kemmel, dit is zeker goed nieuws en niet alleen voor jou, want het is ook een sterk getuigenis.
Van de menselijke voortplanting heb ik intussen nooit veel meer begrepen dat hoe dat moet, maar krijgt ze nu een tienling of zie ik dat verkeerd?

Fijne dag met onze God die je omhelsd heeft. En jij Hem!
maandag 23 november 2009, 16:27Jan Paul
Kemmel, sorry voor mijn flauwe opmerking, ik denk dat ik iets verkeerds gegeten had gisteravond of niet goed wakker was, beschouw het maar als ongeschreven.
JP
maandag 23 november 2009, 17:20kees
Beste Kemmel,

Ik weet gewoon niet wat ik schrijven moet, ik ben zo blij voor jou en voor je vriendin en haar man.

Gods liefdevolle nabijheid toegewenst,
Kees.
woensdag 22 september, 10:19suzanne
lieve mensen,ik ben zwanger,en heb al 4 kinderen,we hebben geen goed huis en financieel zwaar.m,n man zit in een shock,ben ook geschrokken en blij,ben banger voor m,n moeders reactie,dat ik het niet moet houden,maar het is een wonder,ik heb vertrouwen,en waarom ben ik nog vruchtbaar,ik geloof in jezus,en god,het is ons gegeven,waarom weet ik niet.suzanne.
m,n man heeft werk nodig.gods liefde niet te doorgronden.
woensdag 22 september, 12:49a
Het is je gegeven om vruchtbaar te zijn, maar gezien je situatie het misschien niet al te slim was, maar het is nu enkel te vertrouwen op de Heer er zijn mensen in veel slechtere omstandigheden dus ja blijf bidden en vertrouwen hebben.
woensdag 22 september, 17:10Jacqueline
Suzan, ik wil je een bijbeltekst meegeven ter bemoediging: Jeremia 29: 11: "Want Ik weet welke gedachten Ik over u koester, luidt het woord des Heren, gedachen van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven".
Een hoopvolle toekomst voor jou, het nieuwe leven wat je draagt en voor je gezin.
Ik zal voor je bidden.
woensdag 22 september, 20:10a
Ik moet wel zeggen mensen die vaak in slechte omstandigheden verkeren meestal wel veel kinderen kunnen krijgen en mensen waar het wel redelijk mee gaat het moeizamer is . Heel vaag allemaal.

Reageer op deze blog





Poll

Komt er een VVD-CDA kabinet met gedoogsteun van de PVV?

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));