Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

De Heilige Geest wijst je de weg

Door: Rob GiesbersDinsdag, 20 november 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 5 keer gereageerd, 1030 keer bekeken

annuleren

Wij hebben niet de geest van de wereld ontvangen, maar de Geest die van God komt, opdat we zouden weten wat God ons in zijn goedheid heeft geschonken. 1 Korintiërs 2:12


Jezus heeft Zijn discipelen beloofd dat hij hen nooit in de steek zou laten. Deze belofte geld nog steeds. We mogen op Gods leiding vertrouwen. In Johannes 16:13-15 staat:
"De Geest van de waarheid zal jullie, wanneer hij komt, de weg wijzen naar de volle waarheid. Hij zal niet namens zichzelf spreken, maar hij zal zeggen wat hij hoort en jullie bekendmaken wat komen gaat. Door jullie bekend te maken wat hij van mij heeft, zal hij mij eren. Alles wat van de Vader is, is van mij - daarom heb ik gezegd dat hij alles wat hij jullie bekend zal maken, van mij heeft."

Zoals de meesten van jullie weten kwam de Heilige Geest nadat Jezus was terug gekeerd naar de hemel. Je hart is een tempel van de Heilige Geest. God woont niet meer in de synagoge of kerk. Nee, hij woont in iedere christen en hij vraagt van ons om vastberaden en standvastig te zijn. Laten we dus niet twijfelen aan Zijn woord, of woorden die Hij in ons hart legt.
Jozua 1:9 zegt: "Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God, staat je bij."

Mijn vorige post ging ook erover dat de duivel ons wilt misleiden. Hij fluistert ons leugens in over ons zelfbeeld, relaties maar ook over onze toekomst. Wanneer we luisteren naar zijn leugens dan raken we in een soort doolhof terecht. Als we het leven dat God voor ons heeft klaarliggen volledig willen naleven dan zullen we op de Heilige Geest moeten vertrouwen. Hij zal je onderscheid geven voor wat van Hem afkomstig is en wat van de satan is.

"Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg." Spreuken 3:5-6

Zegen,
Greetz Rob

Gerelateerd

Reacties (5)

woensdag 21 november 2007, 21:22Elise
Hey Rob,
ik vroeg het laatst aan je,
maar waar ik soms nog wel mee worstel,
is hoe je nou de stem van de Heilige Geest kan verstaan.
Soms is het heel duidelijk, en ik leer Hem steeds meer kennen, maar soms blijft het moeilijk.
Hoe ga jij hiermee om?

bless elise
zaterdag 24 november 2007, 11:15Rob
Hey Elise!

Sorry, voor het late bericht, ik stelde het uit. Slechte eigenschap van mij.
Ik ben even voor je vraag gaan zitten, en heb het volgende voor je.

Ik heb je leren kennen als een meid die hongerig is naar God, je bent een gepassioneerde christen.
Hoe versta je nu Gods stem? Gods stem versta je door dromen. Soms krijg je een heel opmerkelijke droom waarbij je niet direct ervan uit gaat dat het een droom van God is, zie de post over de paraplu.
http://gebedsbroeders.nl/home/Een_waarschuwingsdroom

http://gebedsbroeders.nl/home/Gods_stem_verstaan_1
God spreekt ook tot je namens de Heilige Geest. Hij praat dan letterlijk tegen je in je gedachten.
Het is lastig om Zijn stem te verstaan, je zult je hierin moeten trainen. Lees maar eens de post over de sinaasappel van Victor. http://gebedsbroeders.nl/home/Luistertoets

Ik zelf probeer te letten op mijn onbewuste gedachten, als je begrijpt wat ik bedoel. Denk maar eens aan het voorbeeld van Victor over de sinaasappel. Laatst toen zat ik op mijn bed te lezen uit de Bijbel in mijn stille tijd. Ondertussen luisterde ik naar de pop muziek. Ik kreeg een gedachte van; "het is beter als ik de muziek uitdoet, en mij focus op God" De gedachte duurde niet langer dan een halve seconden. Direct erna kreeg ik ook de gedachten van; "Lekker muziekje moet geen kwaad kunnen'' Op dit soort momenten probeer ik gehoor te geven aan mijn gedachten. Ik zet de muziek uit en dank de Heer voor Zijn raad.

http://gebedsbroeders.nl/home/Gods_stem_verstaan (droom)

Soms weet ik zeker dat God spreekt tot mij, door een droom bijvoorbeeld of door een Bijbeltekst die ik krijg. Het is de kunst om jezelf te trainen. Onderscheid te maken in gedachten.

http://gebedsbroeders.nl/home/Bescherm_je_gedachten
Ik probeer mijn gedachten af te wegen. Soms twijfel ik of iets van God is. Op dit soort momenten vraag ik de Heilige Geest, mijn raadgever om hulp. Soms moet je wel eens een keuze maken zonder dat je de bevestiging hebt dat het Gods wil is. Maar God spreekt ook tot anderen naar jou toe. Soms heb je een goed gesprek met een goede vriend of vriendin. Daar spreekt God tot jou via je goede vriend of vriendin.

Wanneer je een gedachte krijgt waarin je jezelf te gronde richt. Dan weet je genoeg.
God heeft het beste met je voor, niet waar?

Als je iets niet duidelijk is, stel dan gerust nogmaals een vraag!
Zegen, Rob
zaterdag 24 november 2007, 14:19Elise
Heeeeeeey,

Bedankt dat je de tijd heb genomen om zo'n lange reactie neer te zetten, terwijl je nog zoveel moest doen! Dat waardeer ik:)

Die voorbeelden en manieren die je aangeeft zijn allemaal herkenbaar. Het moeilijkste vind ik, dat ik inderdaad soms iets in me hoofd krijg, waarvan ik echt niet weet wat ik ermee moet. Jij zegt, dat het iets moet zijn wat me opbouwt, omdat God het beste met me voorheeft.
Daar ben ik het met je eens, maar God kan toch ook wel eens dingen geven die niet zo positief zijn? Dan denk ik aan profetische dingen.

Ik ben daar al een tijdje mee bezig, omdat ik weet dat ik een profetische gave heb, maar ik vind het nog best lastig, omdat ik dus vaak dingen in de toekomst kan zien, die niet altijd leuk zijn, maar die dan wel uitkomen. Nu ben ik ook aan het leren, dat ik dat zou kunnen omzetten in voorbede en dat het dan misschien op een andere manier zou kunnen gaan, dan ik zag in het beeld.

Goed, een leerproces dus, maar soms raak ik een beetje vast daarin en dan weet ik niet meer wat ik met al die dingen aan moet.

Maar ja, het is denk ik inderdaad zo dat je een keuze moet maken soms, ook al heb je geen bevestiging. En ja, das moeilijk voor mij..
haha. ik lijk een beetje op Gideon;)

Bless
zaterdag 24 november 2007, 15:07Rob
Hois Elise,

Ja, ik vind het ook moeilijk hoor om Gods stem te verstaan en ik denk niet dat we samen de enige zijn.

Soms lijkt een profetie inderdaad niet bepaald positief. Je kunt er een ander mee confronteren in eerste instantie. Maar uiteindelijk komt ook die persoon erachter dat het nodig was, om uiteindelijk weer dichter bij Hem te komen. Je zult zien dat God alles leidt, soms lijkt iets niet zo positief. Uiteindelijk kom je er achter dat God het allemaal in zijn hand heeft, Hij heeft het beste met je voor.

Groetjes Rob
woensdag 15 april 2009, 14:18Faithfull
als je jezus christus hebt ontvangen in je hart zal hij je kleden met de Heilige geest van God die je zal onderwijzen om het werk van de heilige geest te doen moet je Bidden tot de heer totdat je het ontvangen heb
wij die geloven zullen grotere dingen doen had Jezus gezegd

en niet te vergeten hij heeft ons een laatste en nieuw Gebod gegeven dat was , Hou van elkander net zoals de heer ook van ons houd , dat gebod heeft alle geboden in zich , hou je niet van een ander dan verlogen je de heer want hij houd ook van jou, daarom mogen wij ook niet oordelen over een ander zodat de heer ook niet over ons zal oordelen,
je zal niet doden ( vald ook onder hou van elkander ook van je vijanden )
niet liegen ( Hou van elkander ) dus ook niet liegen
zorg voor elkaar dan toon je de liefde van de heer heeft iemand niks te eten help diegene zelfde als Jezus ook heeft gedaan voor ons
de here heeft al gezegd in mijn dromen en visioenen hij komt Binnekort en dat iedereen klaar moet zijn voor zijn komst , niet slecht afentoe maar elke dag zodat je niet achter gelaten word op de dag van zijn komst.

Reageer op deze blog





Poll

Het is niet de bedoeling dat je als christen seculiere muziek luistert.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));