Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

De Heilige Geest

Door: Mark BWoensdag, 10 oktober 2007
Terug
Categorie: DTS Mark, 4 keer gereageerd, 2967 keer bekeken

Mijn tweede week ging over de Heilige Geest en zoals jullie allemaal vast weten is dat een erg uitgebreid onderwerp. Er is deze week veel gebeurd. Ik zal even kort een paar hoogtepunten opnoemen van de afgelopen week.

Woensdagavond was er een praktische avond waarin we de Heilige Geest aan het werk lieten gaan. Hier ging veel theorie aan vooraf zoals: wat is de Heilige Geest? Wanneer kan hij het best werken? Wat moeten we doen om de Heilige Geest in ons midden te laten komen? Voor sommige mensen die deze site bezoeken is het hele onderwerp Heilige Geest nieuw dus als je vragen hebt, stel deze dan alsjeblieft in plaats van dat je met veel vragen blijft zitten en er zelfs misschien wel een negatief beeld van gaat krijgen door mijn ervaring heen.
 
De avond begon met het uitnodigen van de Heilige Geest. Nu is dit elke keer en voor iedereen weer een apart idee. Sommige mensen voelen dat de Heilige Geest aanwezig gaat komen. Mensen die gaan vallen of gaan lachen in de Geest is heel normaal, maar het is zeker niet een voorwaarde om te kunnen zien of de Heilige Geest ook daadwerkelijk aanwezig is. Als jij niet wilt vallen, dan zal het ook niet gebeuren. De Heilige Geest moet je echt toelaten en niet andersom. Ik was voor die avond al vervuld met de Heilige Geest. Ik had een zeer bijzondere gevoel dat ik kreeg toen er voor mij werd gebeden om de Heilige Geest. 

Ik stond een beetje te trillen en begon in tongen te praten ( dit wil zeggen dat je Gods liefdestaal uitspreekt naar God) Maar deze avond werd het nog bijzonderder. Het hoogtepunt is misschien wel het volgende. Er was een leiding aanwezig op deze avond die al 3 jaar last had van een bacterie in haar darmen zodat ze 24 uur per dag pijn in haar darmen had. Hier was al vele keren voor gebeden maar ze was tot die avond nog niet genezen. maar je voelt hem al aankomen, deze avond is ze geheel genezen en het is nu al bijna een week geleden en ze is nog steeds vrij van pijn! Super toch om te horen? God is een levende God!
 
Deze week (de derde alweer) gaat over je identiteit. Wie maakt wie je bent. En wat denk je over jezelf? Is dit waarheid wat je over jezelf denkt? Of moet je eigenlijk iemand anders spelen omdat je teveel denkt aan wat anderen wel niet van je zouden denken. Ik weet zeker dat ook deze week weer erg bijzonder gaat worden waarin ik weer een stukje van mijzelf mag gaan veranderen! Dingen achter mij laten en mij gaan richten op de toekomst. Op dit moment zit ik er middenin en ben ik benieuwd hoe het mij gaat veranderen, maar ik heb er het volle vertrouwen in dat het goed komt.  

Dit weekend had ik een geweldig weekend met mijn vriendin Annique. Ik had met haar afgesproken bij het concert van Michael W. Smith en Darlene zschech. Het was echt een geweldig concert waarin wij met 10.000 man God mochten grootmaken met liederen als 'How great is our God' Sommige van jullie zouden misschien, na dit gelezen te hebben, denken wat maakt hij wel niet allemaal mee en gaat het nog wel goed met hem? Ik kan daar op zeggen dat het echt goed met mij gaat, en zelfs stukken beter als voordat ik mijn DTS begonnen was. Ik mag steeds meer gaan leren dat God de wereld heel anders wil zien dan hij op dit moment is en dat ik daarin een rol mag spelen. Dat God een levende God is die mensen geneest! en dat deze God tegelijkertijd voor iedereen beschikbaar is. God wil met iedereen een levende relatie beginnen.

God is een vader voor jou! En we zeggen het zo vaak maar ik kan zeggen dat ik het zelfs nog lang niet besef wat dit betekent. En als je je afvraagt of ik het wel bij het goede eind heb, dan nodig ik je uit om het volgende te doen: Kijk naar buiten! denk je nou echt dat de oerknal er voor heeft kunnen zorgen dat elk blaadje uniek is? God bestaat echt! Super om dit ook elke dag te mogen ervaren hier, dus ik ben zeker op een gezegende plek.
 
Ik wil jullie allemaal de hartelijke groeten en ik houd jullie op de hoogte!
 
Groeten, Mark

Gerelateerd

Reacties (4)

Geert11 oktober 2007, 08:04
Prijs de HEER Mark!!!!! God is goed!!!!
Sanneke.11 oktober 2007, 18:46
Hey Mark,

Fijn dat het je goed gaat daar! succes met alles!

groetjes Sanneke
Arie24 oktober 2007, 18:51
Hey mark,

Prijst den heer broeder.
Wat een ontmoeting he, vandaag. Daar onder die geweldige kastanjeboom. Zo maar in eens een gesprek met een wildvreemde. Daar zag ik je van veranderen. Erg jammer dat ik vanmiddag niet wist wie je was?!?
Als je nog eens tijd hebt wil ik je nog wel eens ontmoeten.
Is de heere niet geweldig groot. Amen.
Mark 3 november 2007, 16:25
Hey Arie,

Tof dat je via de site van de EH terecht bent gekomen op onze site! Ik vond het ook een zeer bezondere ervaring toen ik de eerste keer bij jullie bij ' de Ontmoeting' mij vrijwillig mocht inzetten. Ik vond het ook een mooi gesprek wat we daar inderdaad onder de kastanjeboom hebben gehad. Ik kon in uw ogen en aan uw houding echt zien dat u een enorme passie heeft voor uw werk en daarbij ook voor God.
Ik werd warm van het gesprek. Ik voelde een stukje van Gods liefde tijdens het gesprek! Insgelijk om nog een keer een gesprek te hebben met elkaar!

Groeten, Mark