Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Wilkerson: onzin?

Door: Mark WinkelaarZondag, 5 april 2009
Terug
Categorie: Algemeen, 26 keer gereageerd, 1499 keer bekeken

Annuleren

Wilkerson waarschuwt: ‘Ramp gaat hele aarde schudden’
De Amerikaanse pinksterpredikant David Wilkerson heeft vorige zaterdag een ‘dringende boodschap’ wereldwijd verspreid. Daarin zegt hij dat een ramp op het punt staat zich te voltrekken over de hele aarde.

“Het zal zo beangstigend zijn dat we allemaal zullen staan beven van angst.”

Vandaag kwam Wilkerson met een ‘dringende boodschap’ die hij wereldwijd heeft verspreid. “Ik word er door de Heilige Geest toe gedrongen een dringende boodschap uit te zenden”, schrijft hij. “Een ramp die de hele aarde zal schudden, staat op het punt zich te volktrekken. Het zal zo beangstigend zijn dat we allemaal zullen staan boven van angst, zelfs de meest godvruchtige mensen onder ons!”

Wilkerson: “Ik waarschuw nu al tien jaar voor duizenden branden die door New York zullen razen. Het zal heel New York treffen, inclusief delen van New Jersey en Connceticut. Grote steden in heel Amerika zullen getroffen worden door oproer en door branden. Zoals we een aantal jaren geleden zagen in Watts, Los Angeles. Er zullen opstanden uitbreken en steden in de hele wereld zullen in brand staan. Er zullen plunderingen zijn, zelfs op Times Square in New York.

Wat we nu ervaren is geen recessie, zelfs geen depressie. We hebben nu te maken met God’s wraak.”

Hij wijst op Psalm 11. In vers 3 daarvan staat: ‘Wanneer de grondslagen zijn vernield, wat kan dan de rechtvaardige doen?’ Wilkerson: “God oordeelt de zonden van Amerika en van de naties. Hij vernietigt de wereldse grondslagen. De profeet Jeremia sprak tot een goddeloos Israël. ‘Nu dan, zeg toch tot de mannen van Juda en de inwoners van Jeruzalem: Zo zegt de Here: zie, Ik bereid rampspoed over u en beraam tegen u een plan; bekeert u toch een ieder van zijn boze weg en betert uw handel en wandel. Doch zij zeggen: Het baat niet, want wij zullen onze eigen gedachten volgen en een ieder naar de verstoktheid van zijn boos hart handelen’ (Jeremia 18:11,12). In Palm 1:6 waarschuwt David: ‘Hij regent op de goddelozen vurige kolen en zwavel, schroeiende wind is het deel van hun beker’. Waarom? David antwoordt: ‘De HERE is rechtvaardig’. Dit is een rechtvaardig oordeel, zoals in de oordelen over Sodom en over Noachs generatie.”

Wilkerson stelt vervolgens de vraag ‘Wat zullen wij, rechtvaardigen, doen? Hoe gaat het met Gods volk?’ en geeft zelf het antwoord: “Ten eerste geef ik een praktisch woord door dat ik voor mijn eigen situatie ontving. Als het mogelijk is, leg dan een voorraad van niet-bederfelijk voedsel en andere essentiële dingen aan, voor een periode van dertig dagen. In steden zullen de supermarkten binnen het uur leeg zijn als de ramp zich voltrekt.”

Maar hij gaat ook in op de vraag hoe onze geestelijke houding moet zijn. Daarvoor staan, zegt hij, twee opties open. Waarvoor hij zich andermaal wendt tot Psalm 11. Wilkerson: “Of we ‘vliegen weg naar de bergen’. Of, zoals David zegt, ‘De HEER in zijn heilig paleis, de HEER op zijn troon in de hemel, met aandacht beziet hij en fronsend keurt hij de mensen op aarde’ (vers 4). ‘Schuilen doe ik bij de HEER’ (vers 1). Ik zal zeggen: Geen noodzaak om te vluchten, geen noodzaak om je te verbergen. Dit is Gods rechtvaardig werk. Ik zal mijn oog richten op de Heer, op Zijn troon, terwijl Zijn ogen vol tedere en liefhebbende vriendelijkheid waken over elke stap die ik doe, in het vertrouwen dat Hij Zijn volk zal bevrijden, zelfs door overstromingen, branden, calamiteiten, beproevingen, rechtszaken en dergelijke.”

In zijn vandaag uitgegeven waarschuwing begint Wilkerson te zeggen “dat een ramp op het punt staat zich te voltrekken”, maar hij zegt dat hij niet precies weet wanneer die ramp plaats vindt.

“Ik weet niet wanneer deze dingen zullen geschieden, maar ik geloof dat het niet ver weg meer is. Ik heb mijn ziel ontlast voor jullie. Doe met deze boodschap zoals jullie verkiezen.”

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Profetische woorden, onzin? Of hechten jullie er waarde aan?                         Mag je dit soort uitspraken maken? Kan je dit als christen zeggen?

Geef je mening in een reactie op deze post.

Gerelateerd

Reacties (26)

Reacties 21 - 26 van 26
vrijdag 31 juli 2009, 14:23Kees
Hallo,

Het is waar dat God nog steeds duidelijk maakt wat Hij gaat doen, en dus kan het verstandig zijn om voedsel in te slaan.

Maar het is nog verstandiger om te gaan bidden dat God deze welverdiende straf niet zal voltrekken, maar dat Hij Zijn Geest zal zenden die zal zorgen voor een ommekeer in de harten van de mensen.

Een profetie is geen wet van Meden en Perzen, als door gebed de omstandigheden veranderen dan valt de grond van de profetie weg.

Groetjes en
Gods zegen toegewenst,
Kees.
vrijdag 31 juli 2009, 17:53Mark W
Hey Kees,

[Quote]
"Een profetie is geen wet van Meden en Perzen, als door gebed de omstandigheden veranderen dan valt de grond van de profetie weg."
Dat is nogal een uitspraak. Heb je daar ook bijbelse ondersteuning bij?

Mark W
zaterdag 1 augustus 2009, 15:20Kees
Beste Mark W,

God nam een beslissing over Ninive, doordat het volk zich bekeerde (omstandigheden veranderen) werd de stad niet vernietigd op het moment dat God had gezegd.
God wilde verschillende keren het Joodse volk in de woestijn vernietigen en zei dat tegen Mozes (er is geen groter profeet geweest) en door voorbede werd Zijn toorn afgewent.
Sodom en Gemorra moeten vernietigd worden, toch blijkt duidelijk uit de voorbede van Abraham dat God onder bepaalde omstandigheden genade voor recht laat gelden.

Groetjes,
en Gods zegen toegewenst,
Kees
zondag 2 augustus 2009, 23:21Mark W
Hey Kees,

Klopt, ik lees het nu ook in Jona, inderdaad. In exodus, toen God zijn volk wilde doodmaken is er geen sprake van een profetie, denk ik. Maar het voorbeeld van Jona is duidelijk genoeg.

Thx,

Mark W
maandag 3 augustus 2009, 16:37Kees
Beste Mark,

In Exodus ging het om een beslissing van God, maar Hij liet zich verbidden.

Groetjes en Gods zegen toegewenst,
Kees
Reacties 21 - 26 van 26

Reageer op deze blog





"));