Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Een angstig moment!

Door: Victor DuponDonderdag, 11 oktober 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 13 keer gereageerd, 990 keer bekeken

Annuleren
Ik droomde dat er in het huis van een vriend, een depressieve atmosfeer hing, en dat zijn vader onder invloed stond van demonen (boze geesten). Zijn vader zag er zeer depressief uit, en hij zei dat het beter was om maar geen mensen bij hem thuis uit te nodigen. Opeens veranderde zijn gezicht in een heel triest gezicht, waar geen levenskracht meer in zat.
Achter mij (in die droom) voelde ik hoe een macht ons kwam besluipen om ons te vermoorden. Ik voelde in dat huis een duistere en zwijgende sfeer.
 
Toen schrok ik echt wakker…ik wilde de droom overdenken. Maar mijn strijd was nog niet afgelopen. Een minuut later, hoorde ik een hoog gepiep, een gesuis in mijn oren. En ik werd stokstijf, ik werd letterlijk lam. Ik wist na een paar seconden dat het een regelrechte aanval van Satan was, en begon in mijn gedachten Jezus aan te roepen. Telkens won ik meer terrein totdat ik het hardop kon zeggen. Dit gebeurde tot twee keer toe, tot dat ik naar de kamer van mijn vader rende, en tegen pa zei: “Pa, ik word aangevallen!”
 
Mijn pa reageerde heel nuchter, het was al zeven uur s’ochtends en mijn vader stond op het punt om op te staan. Ik kon nog anderhalf uur gaan slapen. Maar eerlijk gezegd durfde ik niet meer. Ik ben daarna gaan (aan)bidden om bescherming.
 
Ik ging nadenken, komende dagen worden echt heel gaaf. Vanavond hebben we weer straatevangelisatie. Daarna op vrijdag gaan we op jeugdkamp van de kerk, waar er ook weer fantastische tijden komen met God. Genoeg reden voor de duivel om daar een stokje voor te steken. Niet dat het iets uithaalt…maar het was even een angstig moment! Strijd heeft altijd een reden...
 
Ten slotte, zoek uw kracht in de Heer, in de kracht van zijn macht. Trek de wapenrusting van God aan om stand te kunnen houden tegen de listen van de duivel. Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen. (Efeziërs 6: 10: t/m 13)
 
Ik weet dat er meer christenen zijn die dit soort dingen meemaken. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring…

Gerelateerd

  • Moe van de strijd?

  • Een angstig moment! (2)

  • Demonie en Bevrijding

  • Geestelijke strijd heeft een reden

  • Bijbelteksten memoriseren

Reacties (13)

donderdag 11 oktober 2007, 09:46Geert
Hallo Victor,

Ik ken dit, ooit hebben mijn vrouw en ik ook zo'n droom gehad, dit was toen wij onzelf lieten dopen door onderdompeling wij waren beide als kind "gedoopt". De nacht daarvoor schrokken we beide tegelijk wakker en we waren helemaal de kluts kwijt we zaten stokstijf van angst in bed, maar satan bereikte het tegenovergestelde van wat hij wilde, het was voor ons juist een bevestiging dat het goed was... want wij waren voor hem belangrijk genoeg om ons te weerhouden, maar dat is niet gebeurd!!! Wij wilde gehoorzamen aan God's woord, "bekeert u en laat u dopen".

Groeten
donderdag 11 oktober 2007, 12:00Nil
hee Vic!
wat een post! ik heb inderdaad ook zin in jeugdweekend en ik heb vanochtend een geestelijke strijd gehad.
Ook niet leuk maar ik weet dat ik ga genieten en veel ga leren in het weekend!
groetjes Nilka
donderdag 11 oktober 2007, 13:43Victor
He Geert,

Wat ben ik blij dit van jou te horen. Het lucht op als anderen dit ook hebben meegemaakt.
Jullie schrokken allebei tegelijk wakker? En wat droomde je precies? Hoorde je ook een gepiep?

Super dat jij je hebt laten dopen. Ik ben benieuwd hoe jou ervaring?

@ Nilka
Ja, dan is er vast een reden voor strijd hé!

Groet Victor
donderdag 11 oktober 2007, 14:11Geert
@ Victor

Het was niet echt een droom maar we zagen beide op hetzelfde moment een een enorme vuurzee op ons afkomen, dat was verschrikkelijk angstaanjagend. We hoorden geen gepiep. Gelukkig heeft de Heer ons daarna nog heel wat mooie dingen laten zien.


Groetjes en God's zegen.

Ga door met jullie posts!!!!!
donderdag 11 oktober 2007, 14:34Victor
He Geert,

Ja dat lijkt me ook echt angstaanjagend!
Soms denk ik, God waar was u toen ik in aangevallen werd!?

Maar ik denk dat God het misschien toelaat, daardoor blijven we afhankelijk van hem.

Wat denk jij?
donderdag 11 oktober 2007, 14:52Geert
Hey Victor,

We moeten niet vergeten dat satan nog steeds machtig is en rondgaat als een brullende leeuw kijk maar om je heen, maar hij heeft dankzij JEZUS CHRISTUS die alles voor ons opgenomen heeft door Zijn leven voor ons te geven geen poot om op te staan, als Zijn kinderen zijn we zoals in de bijbel staat meeeer dan overwinnaars, want Hij is in ons door zijn H. Geest. Ondanks het feit dat we wel eens twijfelen heeft God zelf toen we ja gezegd hebben tegen Hem diep in ons hart een zekerheid gelegd van zijn aanwezigheid die nooit meer weg.
Ik hoop dat jij dat ook zo ervaart.

Groeten Geert
donderdag 11 oktober 2007, 16:24Victor
Ja ik weet zeker dat God altijd bij ons blijft. Dat heeft ie immers zelf beloofd!
Alleen ik was eigenlijk nog nooit echt aan den lijve aangevallen...vandaar die schrikreactie waar God was
donderdag 11 oktober 2007, 16:36Geert
Ik begrijp dat heel goed, ik heb ooit oog in oog gestaan met iemand waarin satan zich manifesteerde, ik was altijd bang om dat ooit eens tegen te komen, maar toen ik er mee geconfronteerd werd was daar ook de H. Geest die mij een zee van rust en wijsheid gaf hoe daar ter plekke te handelen, maak je daarover geen zorgen, Hij is er altijd!

zegen, Geert
donderdag 11 oktober 2007, 16:57Victor
Hey Geert,

Zou ik je email adres mogen, dan kunnen we er verder over praten via de email.
Ik zal er voor zorgen dat zodra ik je email heb, ik je email verwijder uit je reactie.

Groeten Victor
donderdag 11 oktober 2007, 17:11Robjeknor
Naar hé, maar ook weer opbouwend. Ik had een tijdje terug ook zoiets, het was een droom over de eindtijd. Ik zat samen met een paar mensen onder een brug verstopt waar duizenden soldaten over heen liepen, heel eng, al dat gestamp, meer weet ik er niet meer van!

Robert
donderdag 5 augustus, 01:24ano
Enkel wat ik zelf weet is dat we vertrouwen moeten hebben in de Heer de angst moeten weg duwen uit onze leven de Heer is licht.
Mag de Duivel je met iets opzadelen roep de Heer aan.

Heb vertrouwen in Hem!!
donderdag 5 augustus, 08:15Nodoubt
Angst, aanval, kan iedere Christen meemaken. Maar wij hoeven er niet door verslagen te worden. Sterker nog, wij mogen geen angst blijven houden. Er is maar 1 geldige reden voor een Christen om een gezonde tijdelijke angst te hebben.

"18 Heel het volk was getuige van de donderslagen en lichtflitsen, het schallen van de ramshoorn en de rook die uit de berg kwam. Bij die aanblik deinsden ze achteruit, en ze bleven op grote afstand staan. 19 Ze zeiden tegen Mozes: 'Spreekt u met ons, wij zullen naar u luisteren. Maar laat God niet met ons spreken, want dan sterven we.' 20 Maar Mozes antwoordde: 'Wees niet bang, God is gekomen om u op de proef te stellen en u met ontzag voor hem te vervullen, zodat u niet meer zondigt.' " Ex 20

Heb ontzag voor God, vrees God. Niet om je te verlammen van angst, maar om niet meer te zondigen zodat je uiteindelijk door Zijn perfecte liefde vrij van angst zult zijn. (1 Joh. 4)

Typerend is trouwens het verhaal van Geert over de aanval net voor het onderdompelen.
Iedereen die angst en/of moedeloosheid meemaakt terwijl je juist op zoek bent naar de waarheid van Gods woord..... besef dat je met aanvallen v.d. satan te maken hebt. Bid elke dag om bescherming hiertegen en natuurlijk op bepaalde momenten die het ergst zijn. De satan MOET verdwijnen als je de naam van Jezus aanroept. Geloof dat en hou er aan vast. De angst zal ook verdwijnen is mijn ervaring.

ps:
Het 'onze Vader' is een perfect gebed. Daar zit alles in wat we nodig hebben elke dag.

"13 en stel ons niet op de proef maar verlos ons van de duivel. " (Mat. 6)

Reageer op deze blog





Laatste reacties

Wat zit er in jouw waarheidsbox?

ano - vandaag, 40 minuten geleden Jij heb ook je eigen visie van...

Oogkleppen

ano - vandaag, 3 uur geleden Snap je niet wat ik bedoelde?

Geef je rechten op!

Nodoubt - vandaag, 9 uur geleden En wat bedoel je hiermee te...

De kracht van het Woord

Nodoubt - gisteren om 22:07 Mag Psalm 117 ook? I.p.v. 119?...

Een angstig moment!

Nodoubt - gisteren om 8:15 Angst, aanval, kan iedere...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));