Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Oogkleppen

Door: Mark BoermanVrijdag, 6 juni 2008
Terug
Categorie: Algemeen, 5 keer gereageerd, 464 keer bekeken

Annuleren

Je hoort het woord niet zoveel meer vallen. Iets ouderwets is het wel. Of het een woord is wat uit de Bijbel komt weet ik niet, maar het woord wordt er wel veel gebruikt. Je kunt ze maar beter niet hebben zegt de Bijbel, want het maakt je blind voor zaken.

Ik maak het vaak mee bij mezelf dat ik na een lange tijd heb gemerkt dat ik mijn hele leven al oogkleppen voor die zaken op heb gehad. Zaken die gaan tussen mij en God, en zaken die gaan tussen mij en andere mensen. Een aantal oogkleppen heb ik afgedaan de laatste tijd, zoals je ook wel kan teruglezen in mijn posts van de aflopen tijd.

Niet alleen ik heb er last van, zie ik in mijn omgeving. Soms heb je zo’n liefde voor deze mensen dat je ze wilt laten zien dat ze het bij het verkeerde eind hebben. Dat ze niet leven volgens DE waarheid. Ze denken bijvoorbeeld veels te min over zichzelf of denken dat ze te min zijn tegenover God. Dat God niet van ze zou houden.

Ik vind het lastig om erachter te komen dat ik voor bepaalde zaken oogkleppen opheb, ze gewoon niet zie. Maar ik vind het misschien nog wel lastiger om het te zien bij een ander. Soms wil je die ander zo graag helpen, maar lukt het gewoon niet. Diegene ziet het namelijk niet, of niet zoals jij het ziet.

Vertrouwen en bidden&vasten zijn voor mij de sleutels om het los te kunnen laten merk ik voor mijzelf. Het voordurend onder Gods aandacht brengen waar ik mee worstel, en er niet zelf mee aan de slag te gaan en het uit eigen kracht proberen op te lossen. Echter wel bereid zijn om alles te doen wat van jou gevraagd word! Namelijk als het aankomt op actie, ook durven op te geven waar je al zolang in geloofde.

Ik vind het verdraaide lastig, en ook al schrijf ik het bovenstaande, zo is het echt niet altijd. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen hierover. Komen jullie wel eens oogkleppen bij jezelf of bij andere tegen, en wat doe jij ermee?

Groeten, Mark

Gerelateerd

Reacties (5)

donderdag 5 augustus, 00:30ano
Ja de gene die valse goden aanbidden valse leer hebben je praat echter tegen een muur. Wat ik geprobeerd heb is de Bijbel showen Gods woord, ze laten zien wat God er werkelijk over zegt maar ze zijn echter te verstrikt in hun leer het is te moeilijk.
Oogkleppen zelf heb ik ook lang gehad probeer het steeds meer af te doen om veel en veel meer uidelijkheid te krijgen.
vrijdag 6 augustus, 08:03Nodoubt
Goed voornemen ano!
Maar dan moet je ook je eigen ongelijk toegeven als dat aangetoond word door Gods woord.
(zoals je opmerkingen in die andere blog over de tienden geven, dat was niet Bijbels he? Wat doe je dan vervolgens met zo'n correctie uit Gods woord?)
vrijdag 6 augustus, 13:01ano
Alle dingen is tussen mij en God heb ik van gene mens geodkeuring voor nodig of oordeel.

Prettig weekend.
vrijdag 6 augustus, 14:08Nodoubt
"Alle dingen is tussen mij en God heb ik van gene mens geodkeuring voor nodig of oordeel. "

Dat kan zijn.

Maar al die dingen hou je niet alleen tussen God en jou zelf nietwaar? Dat doe je zelf... je kiest ervoor om je mening te geven.

Zodra jij iets uitlegt over een onderwerp in de Bijbel op internet of IRL, ben je bezig met onderwijs. En dan kun je maar beter zorgen dat je volledig Bijbels bezig bent en niet afkerig van opbouwende kritiek bent maar daar voor openstaat. Zo kunnen we elkaar opbouwen d.m.v. Gods woord.

Ik beoordeel alles. En ik hoef jou goedkeuring nergens voor want je bent niet boven mij geplaatst. (Dat zou anders zijn als je bijv. mijn moeder was, of als je een man zou zijn en bijv. mijn kerk oudste.)

Toch hoor ik het graag van jou als je met Bijbelse argumentatie mij kunt weerleggen of bevestigen. Vaak valt er veel te leren van mensen die het niet volkomen eens met me zijn en niet bang voor een discussie gebaseerd op de Bijbel waarheid.

Groeten,
Nodoubt
vrijdag 6 augustus, 14:23ano
Snap je niet wat ik bedoelde?

Reageer op deze blog





"));