Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

De kracht van het Woord

Door: Victor DuponWoensdag, 4 augustus
Terug
Categorie: Eyeopeners, 7 keer gereageerd, 318 keer bekeken

Annuleren

Als je eens wist hoe groot de kracht van het Woord van God was, zou je elke dag vroeg op staan of tijd apart zetten om Zijn woorden te lezen. Je wil gewoon niet anders meer. Je weet dan gewoon, dit is alles wat ik nodig heb voor een toegewijd en goed leven (2 tim. 3:16).

Heb je God ook wel eens vaag gevonden? Dat je dacht dat Hij zover weg was? Dat je niet goed wist wat God met jou van plan was in dit leven? Ik wel tenminste. Het ontbrak mij aan kennis over wat God met mij wilde, hoe hij over mij dacht. Ik ging toen echt hardop bidden, en God vragen stellen. Maar ik hoorde niks…Het ging eigenlijk niet zo goed op dat moment met mijn leven als Christen, ook al was ik al jonge leeftijd gedoopt, ik gaf te vaak toe aan vleselijke begeerten.

Maar op een dag vertelde iemand mij dat ik (meer) de Bijbel moest gaan lezen. En ik deed het. En ik proefde een enorme voldoening om te ‘HOREN’ en te ‘ZIEN’ en te ‘LUISTEREN’ naar de woorden die God spreekt in het OT en het NT. Ik merkte dat God door die waargebeurde verhalen tot mij sprak en die woorden in de Bijbel werden LEVEND. Zondes waarmee ik streed verdwenen/verminderden aanzienlijk, omdat ik bezig ging met het Woord van God. En ik wilde meer en meer, en God was opeens helemaal niet meer vaag. Want hij had zichzelf bekend gemaakt in de Bijbel over wie Hij is. Ik leerde Hem kennen, en ik werd weer helemaal enthousiast over God! Dit kwam dus door het lezen van de Bijbel!

In de Bijbel spreekt God. Hij is letterlijk geciteerd, hoe moeilijk kan het nu dan nog zijn om Gods wil te kennen voor jouw leven, dan door het simpelweg lezen van de Bijbel? Het Oude Testament is niet saai. Het is het levende woord van God (Hebr 4:12) en het zal een verandering brengen in jouw leven als jij het begint te lezen en begint toe te passen. Want God staat achter zijn Woord om het te volvoeren in jouw leven. (Jer 1:11). En in het Woord, oftwel de Bijbel, vertelt God ons hoe we een voor hem welgevallig leven kunnen leiden (2 tim 3:16).

Het is soms verdraaid lastig om de wil van God uit te voeren, om te doen wat er in de Bijbel staat, bijvoorbeeld thuis, op school, of op je werk. Maar Jezus noemt ons verstandige mensen als wij doen wat Hij zegt (Matt 7:24), en als we op Hem vertrouwen en doen wat Hij zegt zullen we niet bedrogen uitkomen (1 Petrus 2:6). Als we gehoorzamen naar zijn woord blijven we in Hem (Joh 15:10) en Jezus zegt dat als we in Hem blijven kunnen we vragen wat we willen en het zal gebeuren (Joh. 15:7). Wat een belofte! Stel je voor, dat wij in Hem blijven en dan gaan bidden voor mensen, situaties. Wat een verandering zal er dan komen!

Ik zou deze hele blog niet kunnen schrijven als ik de Bijbel nooit gelezen had en daardoor God niet beter had leren kennen. Mijn geloof  en zelfbeeld zouden veel minder kleurig zijn zonder kennis over de gedachten van God over dingen in het leven. Bijvoorbeeld over hoe God wil dat we met anderen omgaan, of over om te gaan met zorgen, ziekte, geldproblemen, je vrouw, je man. Als je Gods wil toepast over bijvoorbeeld deze situaties zal het je goed gaan en zul je overwinning kennen. Het is een genot om te weten hoe God over je denkt en wat Hij met ons als Zijn kinderen wil. Als we als Christenen meer kennis hadden over de wil van God, door het lezen van de Bijbel, zouden we veel sterker zijn. Daar ben ik overtuigd, omdat ik zie wat voor uitwerking het op mijn leven heeft.

Ik wil je uitdagen om God (nog) beter te leren kennen door het lezen van de Bijbel. Het zal je sterk maken en je doen groeien!

…en verlang als pasgeboren zuigelingen naar de zuivere melk van het woord, opdat u daardoor groeit en uw redding bereikt. (1 Petr.2:2)


Hartelijke groet,


Victor

Gerelateerd

  • Hoe vaak gaat de Bijbel door jou heen?

  • De kracht van eensgezind gezamenlijk gebed

  • Hoe zie jij de Bijbel ?

  • Jouw doelstellingen voor 2008

  • Wij hebben openbaring nodig

Reacties (7)

woensdag 4 augustus, 09:26Nodoubt
Mooi getuigenis!

En ik wil daar aan toevoegen:

Als je soms iets moeilijks vind bij het Bijbellezen, gebruik dan ook een andere vertaling erbij. Of vertalingen! SV, NBG, NBV, WB GN, er zijn genoeg zuivere vertalingen die samen een veel beter beeld kunnen geven dan 'alleen die enkele goede vertaling' die je altijd al gebruikt.
Dit kan je echt enorm helpen.
donderdag 5 augustus, 21:16Sjoerd
Nog een toevoeging, wat ook enorm kan helpen:

Gebruik MacSword of E-Sword (Mac/Windows) om via strongnumbers bij de grondtekst uit te komen. Daarin staan de verschillende mogelijkheden aan betekenissen genoemd.
donderdag 5 augustus, 21:18Sjoerd
Oh ja, en leer Psalm 119 uit je hoofd. :) Wat een schitterende woorden over het meest schitterende Woord ooit geschreven!
donderdag 5 augustus, 22:07Nodoubt
Mag Psalm 117 ook? I.p.v. 119? Bij voorbaat dank.

Voor een handig programma met grondtekst en strongs etc.:
http://www.scripture4all.org/
dinsdag 31 augustus, 11:55drummerik
Hallo allemaal, ik ben nieuw op dit forum. Te gek om dingen te delen met elkaar. Bless you!

Mooi stukje, dit .. Bedankt! Bemoedigend!

Jezus is immers het vleesgeworden Woord.
Door het Woord 'tot je te nemen' (lezen/bestuderen), zal Jezus steeds meer gestalte in je krijgen.

Jezus zegt; Ik ben het Brood des Levens; wie tot Mij komt zal nimmermeer hongeren." (Johannes 6:35)
Gaaf toch?!

Je "eigen ik", je ego, zal plaats moeten maken voor Hem. Het is immers de bedoeling dat we steeds meer op Hem gaan lijken.
Hij heeft een doel voor ons leven. En dat doel is een beter doel dan wij zelf kunnen bedenken.
Maar om tot dat doel te kunnen komen, zullen we ons eigen ik/ego af moeten leggen, afsterven ...

De Heer zegt in Markus 8;
'Wie mijn volgeling wil zijn, moet zichzelf verloochenen, zijn kruis op zich nemen en zo achter mij aan komen. Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij en het evangelie, zal het behouden".

Maar wat moeilijk is dat. Of vinden wij dat?
Maar wij kunnen dat alleen maar door de kracht van de Heilige Geest.
Want Jézus kon dat door Zijn volheid.
Dus hoe meer Zijn Geest in ons is, hoe meer wij in staat zijn om te leven als Hem en 'niets meer te geven om onze eigen vleselijke belangen'.
Te zijn zoals Hem en ons eigen ik af te leggen en zo dichterbij ons doel te komen.
En hoe meer de vrucht van de Geest te zien zal Zijn in ons leven naar anderen toe. (aan de vruchten kent men immers de boom)

Fijn als jullie hierop (willen) reageren.

Ik zegen jou!
dinsdag 31 augustus, 17:00anoniem
@ Drummerik
Je weet echt wat het is om een ware gelovige te zijn prijs de Heere voor dat. Ik ben het geheel met je eens maar zoals wij ook weten leven mensen nog te veel in de wereld.
woensdag 1 september, 17:12Victor
@ Drummerik

Zo is het!

Reageer op deze blog





Laatste reacties

Waarom schiep God de aarde en de mens?

G - vandaag, 15 minuten geleden J.de .Vaan En jij komt...

Bijbelteksten memoriseren

Elze en Petra - gisteren om 21:37 Hee Rob, Heel toevallig...

You can’t controll life, face it!

chuck - gisteren om 12:31 Ik ben blij dat we elkaar...

Het verleden

chuck - 05-10 Hoi Jermaine, Ik ben...

Fitna.....moslims

Annonu - 05-10 Als men maar beseft dat het...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));