Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

De Antichrist

Door: Jarik SpoelmanWoensdag, 19 september 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 11 keer gereageerd, 1472 keer bekeken

Annuleren
Een paar dagen gelden was ik in de universiteitsbibliotheek aan het ploeteren op een geschiedenisvak. Lezen, onderstrepen en samenvatten… je kent het wel.
Op een gegeven moment had ik mijn buik er een beetje van vol. Tegenover me stond een boekenkast met allemaal boeken over religie, waaronder een stoffige bruine 13-delige encyclopedie over religie. Uit interesse en om even mijn gedachten op te frissen besloot ik voor de grap zo’n deel uit te kast te trekken en open te slaan.
Wat wekt nou mijn verbazing: van de ruim duizend pagina’s die dit deel heeft sla ik hem precies open op het trefwoord ‘antichrist’. (Dit zijn van die merkwaardige ‘toevallige’ zaken die weer inspiratie opleveren om een post over te schrijven.)

Maar goed, mijn interesse was gewekt. Er bleken verschillende theorieën de ronde te doen en tal van mensen/groeperingen al het etiket ‘antichrist’ opgedrukt te hebben gekregen. Enkele voorbeelden: De Paus, George W. Bush, Mohammed (profeet van de Islam) en Bill Gates.

In de Bijbel wordt er vrij direct over gesproken in 1 Johannes en 2 Thessaloniscenzen en daarnaast vrij beeldend in Daniël en Openbaringen.
Veel mensen zijn het er tegenwoordig over eens dat we in de eindtijd leven. De barensweeën van de aarde zijn overal zichtbaar, verschillende Bijbelse profetieën zijn/worden vervuld en grote opwekkingen breken uit.

Wat of wie dé antichrist ook zal zijn, ik ben geneigd te concluderen dat hij spoedig zal komen. De Bijbel is duidelijk over wat de gevolgen zullen zijn. De grote vraag is dan: blijf jij/ik standvastig genoeg op die ‘dag van het kwaad’?
 
Wat is jouw mening over de antichrist?

Gerelateerd

  • Nu leef ik niet meer voor de wet

  • 'God schiep de aarde niet, hij scheidde haar'

  • Aanbidding is...

  • Schepping en evolutie

  • Opwekking

Reacties (11)

vrijdag 21 september 2007, 01:03Arianne
Ik hoop 't :) Ik heb nix anders om voor te leven dan voor God. Maar nee, kzie nou niet bepaald uit naar zn komst.
vrijdag 21 september 2007, 19:39Arie
Hey Jarik, moeijk onderwerp, voor sommigen. Ik denk dat God in de Bijbel aan ons duidelijk wil maken en ons wakker wil schudden voor de grote verleiding en misleiding. Naarmate we groeien in het geloof zal God ons ook steeds beter onderscheidingsvermogen geven voor wat onze relatie in de weg staat. Ik zie het dus vooral persoonlijk. Zo kan het voor komen dat als jij en ik elkaar beter leren kennen, we misschien wel dingen bij elkaar ontdekken waarin we van mening verschillen, dan denk ik bv aan muziek. Tis goed om in het geloof met elkaar bezig te zijn en elkaar niet op de verschillen in opvatting veroordelen. Dan doen broeders toch niet! Daarom vindt ik het echt tof, deze site van juliie broeders en wens jullie Gods zegen. Ik had het wel leuk gevonden als jullie alle vier evn kort voorstelde. dat mis ik bij sommige.
vrijdag 21 september 2007, 19:42Rob
Hey Arie

Volgend weekend zal iedereen zich voorstellen bij het kopje; "visie"
We zijn allen bezig met de voorbereidingen hiervan.
Je zult hier nog van horen,

Fijn weekend,
Groeten Rob
zaterdag 22 september 2007, 00:21Rudy Kinds
De antichrist...... op het moment dat we etiketten gaan plakken op bepaalde personen van 'antichtist' dan zullen wij als gedoopte christenen ons moeten realiseren dat we op dat moment zélf een antichrist zijn. Want, wie zijn wij om onze naasten te oordelen en aan ons oordeel te beëtiketteren? Antichrist is dus álles dat ons bij Christus weg wilt houden en dat ook daadwerkelijk doet; al onze zonden zijn het gevolg van deze antichrist.

Over het einde van de wereld wil ik het volgende zeggen: we moeten altijd voorbereid zijn op de wederkomst van Jezus Christus op aarde. ALleen wanneer dit gaat gebeuren, alleen de Vader kent dag en uur.

Groetjes,
Rudy Kinds.
zaterdag 22 september 2007, 14:21Gerard
Dag Jarik,

Je concludeert dat de anti-christ spoedig zal komen. Daarmee houdt je de optie gesloten dat hij er al is. Ik ben zelf geneigd de Islam 9de geloofsovertuiging, niet de mensen) als anti-christ aan te wijzen. Op de Al-Aqsamoskee, gebouwd op de plek waar ooit de tempel stond en waar in de tijd van openbaringen de tempel weer zal staan staan, staat met grote letters dat Allah (God) geen zoon heeft, een behoorlijk anti-christelijke claim.

Ik besef mij dat mijn theorie, net zoals de meeste theorieën hierover,niet ijzersterk is, maar dat geeft niet. Als we onze ogen maar openhouden en ons niet gaan blindstaren op een soort Nicolai Carpathia (antichrist in de laatste bazuin, red.)

Een hele goede manier om de anti-christ te herkennen is je trouwens verdiepen in Christus zelf. Zonder kennis van wit herken je zwart niet, zonder kennis van goed herken je kwaad niet en zonder Christus weet je niet wat je mist.

Gerard
zaterdag 22 september 2007, 14:57Rob
Bedankt voor al jullie reacties,

Jarik komt aanstaande maandag weer thuis van een navigatorweekend.
Hij zal dan zijn uiterste best doen jullie vragen te beantwoorden :)

Groeten Rob
maandag 24 september 2007, 15:44Jarik
@Rudy

Met de stelling dat gedoopte christenen die beweren dat iemand de antichrist is, zelf antichrist zijn, bega je mi een cirkelredenering. Je veroordeelt hen nu namelijk ook.
Ik ben het wel met je eens dat we als christenen niet mogen oordelen over anderen. Anderzijds moeten we niet vergeten waakzaam te zijn.
maandag 24 september 2007, 15:49Jarik
@Gerard

De Islam als anti-christ is idd weer iets heel anders dan een Nicolai Carpathia. Ik heb zelf het idee dat wanneer er in de bijbel gesproken wordt over de antichrist, dat het steeds over een persoon gaat. Als je echter kijkt naar 'de gruwel der verwoesting' en de opmars van de Islam tegenwoordig, klinkt jouw theorie ook niet gek.
Met je laatste alinea kan ik alleen maar instemmen:)
dinsdag 25 september 2007, 13:48Rudy Kinds
@ Jarik,

Daarom spreek ik in mijn betoog over "wij", dat houdt in mij inclusief.

Vervolgens trek ik het begrip "antichrist" uit de louter beperkende menselijke sfeer door de antichrist te definiëren als: alles wat ons en onze omgeving weg houdt van Christus. Daarmee veroordeel ik dus niemand specifiek maar geef ik het fenomeen "zonde" een naam én geef ik aan dat wij mensen al dan niet bewust ook werktuigen van de antichrist kunnen zijn.

Want met jouw laatste bijdrage doe je nou precies dat waar ik tegen argeer: de zoektocht naar een mens om hem het predicaat actichrist op het hoofd te kunnen plakken.

Groetjes!!
donderdag 9 oktober 2008, 12:40Joan
De plannen voor de herbouw van de tempel liggen al klaar,dus het is heel waarschijnlijk dat de antichrist zich binnenkort openbaart. Zolas jezus zei (Let op de vijgeboom=Israel)plus al die andere tekenen waaraan we kunnen zien dat de tijd nabij is.

Reageer op deze blog





Laatste reacties

Je eerste indruk

anoniem - vandaag, 3 uur geleden Uiterlijk is altijd het eerste...

Liefde = Seks

anoniem - vandaag, 4 uur geleden Ik kijk er zo naar: Je lichaam ...

Een angstig moment!

Nodoubt - gisteren om 23:03 "Als er op dit uur nog iemand...

Wat zit er in jouw waarheidsbox?

heleen - gisteren om 21:35 ik denk dat iedereen de dingen...

Oogkleppen

annonu - gisteren om 19:57 als hij zijn eigen...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));