Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Geef je rechten op!

Door: Rob GiesbersWoensdag, 28 juli
Terug
Categorie: Algemeen, 52 keer gereageerd, 264 keer bekeken

Annuleren

Allereerst wil ik vertellen dat ik blij ben weer terug te zijn op Gebedsbroeders.nl! Ik heb een geweldige Discipelschap Training School achter de rug van Jeugd Met Een Opdracht.

Matt:16:24-26: Then said Jesus unto his disciples, If any man will come after me, let him deny himself, and take up his cross, and follow me. For whosoever will save his life shall lose it: and whosoever will lose his life for my sake shall find it. KJV

“Jezus gaf Zijn rechten op. Hij had recht op heerlijkheid, Hij had recht op goddelijke rijkdom, Hij had het recht om in de hemel te blijven, Hij was de Zoon van God. Hij was er toen God sprak en de hele kosmos ontstond. Jezus, heeft het gezien, Hij was erbij. Hij had alles en Hij gaf het op. Hij had de gestalte Gods en Hij liet het los, Hij nam de gestalte van een dienstknecht aan. Hij werd mens, Hij verloor Zijn huis, Hij verloor Zijn vader en moeder, Hij verloor Zijn leven, alles, opdat wij leven zouden hebben. Hij gaf Zijn rechten op en veroverde de wereld”. * Geschreven door Floyd McClung

Een paar weken geleden sprak iemand over het opgeven van rechten… Ik werd er aan het denken door gezet. Welk rechten heb ik me toegeëigend? Waar houd ik nog aan vast en waarin heb ik moeite om mijn leven te verliezen.. en mijn leven volledig aan God te geven. Ik wil je aanmoedigen daar zelf ook eens over na te denken! Ik moest bepaalde rechten die ik had toegeëigend terug aan God geven. Ik verzeker je, juist door je rechten op te geven, zul je alles ontvangen wat je nodig hebt.

Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Matteüs 6: 33-34

Zoek het koninkrijk van God. Vertrouw op Hem, stop met het toe-eigenen van rechten en vertrouw niet op je eigen zekerheden (inzicht). Het hebben van rechten is niet per definitie iets verkeerds, toch is het belangrijk je rechten in nederigheid eerst aan God terug te geven. Hij zal je vervolgens geven wat je nodig hebt.

Rechten die ik terug aan God moest geven tijdens mijn zendingstrip in Indonesië waren:

  1. Het recht om mijn leiders te bekritiseren en/ of te veroordelen.
  2. Het recht om mensen op waarde te schatten.
  3. Het recht op excuses van anderen.
  4. Het recht op vrije tijd.
  5. Recht om gelijk te hebben.
  6. Recht om op ieder moment van de dag mijn mail te checken.
  7. Recht om naar mijn mp3-speler te luisteren in het openbaar vervoer.

Het opgeven van rechten zal je bevrijden van datgene waar je zo (onbewust) zo hard aan vasthoudt. De rechten die je hierboven ziet staan heb ik gedeeld met mijn teamleiders en teamgenoten. Ik had hen vervolgens gevraagd om vergeving. De waarheid maakt vrij!

Ik wil je aanmoedigen komende week het onderwerp ‘het opgeven van rechten’ mee te nemen in je stille tijd met God. Vraag God welke rechten jij moet opgeven en probeer te luisteren naar de fluisteringen van de Heilige Geest. Pak pen en papier en schrijf de rechten op die in je gedachten komen.

Succes! Groetjes Rob

Gerelateerd

  • Wat betekent het om gerechtvaardigd te zijn?

  • Gerechtigheid

  • God’s gerechtigheid

  • Nederigheid nog van deze tijd?

  • Beloftes naar rechtvaardigen

Reacties (52)

Reacties 41 - 52 van 52
  • <
  • 1
  • 2
  • 3
  • >
maandag 2 augustus, 21:49heleen
Nou Nou zeg, No doubt, iedereen verdient op zijn tijd een draai om zn oren, zelfs Paulus, die toch een knap eigengereid persoontje was. Gelukkig groeit een gelovige in Christus, en zal hij geslepen worden als een diamant...
En jij bent een verdraait kneiterharde, waar zo hier en daar best wat scherpe kantjes af kunnen,
Dus bij deze een liefdevolle zusterlijke draai om je oren.
Reden:van de geloof hoop en liefde, is de liefde het meeste van die 3, onthou dat en relax, Ik hoop jou en peter-sigmund (en vele anderen uiteraard) te ontmoeten later in de hemel. en misschien wel op deez aard ;)
maandag 2 augustus, 22:44Nodoubt
Waar is je ontzag voor deze door de Heilige Geest geleide man van God Heleen? Een man die met Jezus Zelf gesproken heeft en Zijn bevelen opgevolgd heeft?

Ik vind je opmerking zwaar onder de maat.
Je onderschat Gods invloed en leiding over Zijn Woord. We hebben het hier wel over de Bijbel en niet over de talmoed of een ander boek wat puur mensenwerk is.

Diegene die een draai om de respectloze oren verdient ben jij. 'k hoop dat je dat snapt. Wie oren heeft om te horen etc.
maandag 2 augustus, 23:01Rosalie
Ik wil me er niet tussen mengen maar wil wel even kwijt dat de manier van reageren van jou, Nodoubt wel afschrikt en me tegenhoud om te reageren...je zou best gelijk kunnen hebben...maar dan nog mis ik die liefde, zachtmoedigheid enz.
Zalig zijn de armen van geest; want voor hen is het Koninkrijk van de hemel. (erstaat eigenlijk zalig die bedelen om de Geest, wanneer je hunkert naar dat rijk bewijst God je genade.)

Zalig die treuren want zij zullen vertroost worden. (God bewijst genade aan die verdrietig en belast zijn. In dat rijk van Hem is alle troost)

Zalig zijn de zachtmoedigen, want zij zullen de aarde beërven.(God bewijst genade, niet aan de geweldenaars, maar aan de zachtmoedigen, zij mogen leven uit zijn genade.)

Zalig die hongeren en dorsten naar gerechtigheid; want zij zullen verzadigd worden. (God bewijst genade aan hen die hunkeren naar recht. In zijn rijk heerst geen onrecht, zal iedereen recht ervaren.)

Zalig zijn de barmhartigen; want hun zal barmhartigheid geschieden.(God bewijst genade aan hen die zich over anderen erbarmen, die voor anderen zorgen. God zal zich over hen erbarmen, voor hen zorgen).

Zalig zijn de reinen van hart, want zij zullen God zien.(God bewijst hen genade, die zich geheiligd hebben. In het heilige mag je zicht op God hebben.)

Zalig zijn de vreedzamen; want zij zullen kinderen van God genoemd worden. (God bewijst de vredestichters genade. Zij lijken daarin het meest op God, zijn als kinderen van Hem.)

Zalig zijn die vervolgd worden om der gerechtigheid wil; want voor hen is het Koninkrijk der hemelen. ( God bewijst hen genade, die pal staan voor het recht, die niet wijken voor onrecht. Zij zullen tot hun recht komen, van het recht genieten in het koninkrijk van de hemel.)

Zalig bent je als de mensen je verachten en je vervolgen en met leugens allerlei kwaad van je spreken van wege dat je Mij volgt.( God zal je genade bewijzen omdat je de minachting van mensen verdraagt om dat je er voor uit komt dat je Jezus wil volgen.)

Verblijd je en ver heug je, want je beloning is groot in de hemel; immers die het woord van God spraken, de profeten, die zijn ook vervolgd, die waren er voor dat jij er was. (Naar Mattheüs 5:1-12)
maandag 2 augustus, 23:29Nodoubt
"Ik wil me er niet tussen mengen maar wil wel even kwijt dat de manier van reageren van jou, Nodoubt wel afschrikt en me tegenhoud om te reageren...je zou best gelijk kunnen hebben...maar dan nog mis ik die liefde, zachtmoedigheid enz."

Dat hoor ik vaak Rosalie. Zelf ben ik meer van het slag volk dat niet teveel over 'liefde' praat en dan alle goddeloosheid daarmee goedpraat. Nee, ik ben meer dit:

"6 Zalig die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid,
want zij zullen verzadigd worden' Mat. 5

Ik wil eerst ZACHTMOEDIG / NEDERIG zijn naar God toe. En dan pas naar mensen. Snap je dat?
dinsdag 3 augustus, 11:07naam
Na een en ander gelezen te hebben valt mij op dat veelposten beginnen over het onderwerp en dan snel van koers veranderen naar een off topic discussie tussen enkelen. Kunnen jullie geen apart stuk maken waarin deze meningsverschillen worden beargumenteerd en zo onderwerpen meer on-topic houden.


Gebedsbroeders succes met jullie site.
dinsdag 3 augustus, 13:38Nodoubt
Met die gedachte is deze site ook opgericht dacht ik. Niet te lange overdenkingen en dan korte reacties en geen ellenlange discussies.

Maar ze hebben het verkeerde onderwerp gekozen ('t geloof=altijd discussie). Ook is er het probleem dat er mensen reageren en geen cavia's of zombie's.
dinsdag 3 augustus, 18:59Rosalie
God heeft mensen naast en rondom ons gegeven die ons kunnen helpen te ontdekken, "wie" en "hoe" we echt en werkelijk zijn. De grote vraag is: "Willen wij onze zwakheden, onhebbelijkheden, verkeerde en zondige en misvormde karaktereigenschappen "leren"kennen?" En staan we open voor de werkelijkheid, waar anderen u en mij op kunnen wijzen, door vermaning, correctieve aanwijzingen, zodat wij kunnen veranderen. Hierin ligt voor ons als christenen ten opzichte van elkaar een belangrijke opdracht van onze Here. "Maar.. vermaant elkander dagelijks". Hebr.3:13. 1 Thes. 5:11.2 Kor.13:11.

Vermanen heeft het karakter, elkaar "helpend" de weg te wijzen, tot vorming naar het beeld van Christus.2 Kor.3:18. Terechtwijzing en vermaning moeten voortkomen uit een rein hart, vol liefde en respect voor de ander.1 Tim.1:5. Als wij "leren" elkaar terecht te wijzen en te vermanen, er naar te luisteren en te handelen, kunnen we onszelf vele ernstige en verdrietige (Petrus) ervaringen besparen, om zo te komen tot het werkelijk beeld zoals God heeft bedoeld! De vraag is: "Staan we persoonlijk open voor de soms harde en pijnlijke waarheid over onszelf? Verlangen wij te veranderen naar het beeld van Jezus?" Hoe belangrijk is het ook regelmatig het gebed te bidden: Doorgrond mij o God, en ken mijn hart, toets mij en ken mijn gedachten, zie of bij mij een heilloze weg is, en leid mij op de eeuwige weg.
dinsdag 3 augustus, 21:45heleen
zeg nodoubt, ik snap je reactie,
Ik zal even toelichten. Paulus, Petrus, Johannus Markus en Barnabas hadden wel eens woorden met elkaar. Ruzie zeg maar. Er is zelfs een zendingsreis geweest waarbij de onenigheid leidde tot gescheiden wegen. Paulus laat door alles zien dat hij beslist geen makkelijke man was. Dat is waarom ik Paulus aanhaalde,
en daarna
-even wat luchtiger toon na alle zware posts hier-
wilde ik jou even mededelen dat jij wat liefdevoller zou kunnen zijn idd zoals rosalie zegt. En net als de Gemeente van Jezus daar, is ook hier niemand perfect, en zal hier niemand perfekt wezen totdat de eeuwigheid aanbreekt.

Paulus is geen heilige, in de zin van meer als een ander. Iedereen die in Jezus gelooft als Redder Verlosser en Koning, is door God geroepen en gezalfd. apart gezet.

En ja het had misschien ietsje respectvoller gekunt, ach wie weet hield paulus wel van humor ;)

en ff ontopic..
Bij deze tracht ik mijn recht op gelijk hebben op te geven
dinsdag 3 augustus, 23:04Nodoubt
Heleen, het gaat er mij om dat sommige mensen wel eens beweren over Paulus dat hij in de brieven waarin hij vervloekt en dus harde taal spreekt, nog niet genoeg gegroeid zou zijn in de kennis en genade van Jezus Christus.
Dat zou hij dan wel zijn in de stukken waar hij veel 'aangenamere' woorden uit.

En daar verzet ik me fel tegen. Paulus had ontzettend grote liefde juist op die momenten dat hij harde taal uit, dat begrijp ik volkomen.
Hij had liefde voor zijn broeders en zusters en liefde voor God.
Mensen die ondoordachte zaken spreken over Paulus, begrijpen Gods liefde niet goed genoeg. Ze begrijpen niet dat God ook haat. En mannen van God zoals Paulus haten ook. Geen echte liefde zonder echte haat.

Maar dat wordt vrijwel nergens gepredikt.

ps: ik beschouw alle discipelen als 'meer' dan mijzelf. Ik raad je aan dat ook te doen. Er is een koninkrijk van God met diverse posities van macht. En hoewel niemand 'meer' wil zijn, is er toch een gezagsverhouding in het Lichaam. Niet iedereen heeft dezelfde autoriteit van God gekregen.

Persoonlijk denk ik dat Paulus na zijn bekering, de 'makkelijkste' man was die je maar zou wensen. Wat betreft liefde in waarheid en integriteit en Godsdienst. Niet wat betreft altijd maar zachte woordjes en altijd maar meegaand om de grootste groep mensen te plezieren. Dat zeker niet. En dat moet ook niet.
dinsdag 3 augustus, 23:11heleen
Nee Ik hou wel van wat felheid en duidelijke taal...

Ik heb zelf de neiging ook om het evangelie met de moker te brengen, maar het werkt niet altijd zegmaar.
donderdag 5 augustus, 13:15David
Zes dingen haat de HEER,
zeven dingen zijn Hem een gruwel:
ogen die hooghartig kijken en een tong die liegt,
handen die onschuldig bloed vergieten
en een hart dat op het kwade zint,
voeten die zich naar de misdaad reppen
en getuigen die bedriegen, altijd liegen,
en zij die stoken tussen broers.

Uit de spreuken van Salomo, de woorden van God.
vrijdag 6 augustus, 08:00Nodoubt
En wat bedoel je hiermee te zeggen David?
Reacties 41 - 52 van 52
  • <
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Reageer op deze blog





Laatste reacties

Oogkleppen

Nodoubt - vandaag, 17 seconden geleden "Wat ik geprobeerd heb is de...

Wat zit er in jouw waarheidsbox?

Nodoubt - vandaag, 9 minuten geleden "Er staan ook leuke...

Geef je rechten op!

Nodoubt - vandaag, 10 uur geleden En wat bedoel je hiermee te...

De kracht van het Woord

Nodoubt - gisteren om 22:07 Mag Psalm 117 ook? I.p.v. 119?...

Een angstig moment!

Nodoubt - gisteren om 8:15 Angst, aanval, kan iedere...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));