Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Genezing is Gods wil

Door: Rob GiesbersWoensdag, 13 januari
Terug
Categorie: Ziekte en genezing, 117 keer gereageerd, 1044 keer bekeken

annuleren

Satan heeft de strijd al verloren. Hij kan alleen nog invloed uitoefenen op mensen door de Gemeente iets anders dan het Woord van God te laten geloven. Door mensen te laten geloven in allerlei leugens. Als hij jou kan weerhouden hem te weerstaan, kan hij gezag uitoefenen in jouw leven, ook al behoor je hem niet toe.

Je zult nooit een strijd winnen als je niet weet tegen wie je vecht. Als je denkt dat God je vijand is, zul je dit gevecht nooit winnen. Maar als je erachter komt, dat God niet de dief is, maar de duivel; en je gaat doen wat de Bijbel zegt, dan zet je satan buitenspel.

Jezus zei: “Alle macht, bevoegdheid om te handelen is Mij gegeven. Daarom, ga in Mijn naam en de tekenen zullen jou volgen.” (Marcus 16:17).

Jezus gaf zijn volgelingen de macht om Zijn naam, die de hoogste autoriteit heeft, te gebruiken. Ben jij je er wel van bewust wat voor een geweldige autoriteit jij hebt, in Christus?

Dat betekent dat wij Zijn vertegenwoordigers zijn: de ambassadeurs van Christus die deze wereld aanspreken en het evangelie vertellen. Wij geven hen de gelegenheid om gered te worden, wederom geboren te worden en om in de familie te komen.**

Wij zijn hier op aarde in Zijn plaats. Wij hebben een taak te doen. Aan ons is verteld wat we moeten doen. Hij zei: Jij gaat prediken, je zult handen op de zieken leggen en zij zullen herstellen. Je zult demonen uitwerpen in Mijn naam. Wij zijn hier in Zijn naam. **:

Maar als wij doen wat de Bijbel zegt, begrijpen wat voor ons gedaan is, onze plaats innemen en begrijpen dat wij de vertegenwoordigers van Jezus Christus zijn - en wij zijn de enige vertegenwoordigers, die Hij heeft op aarde - dan zullen wij onze plaats innemen. Dat is Gods wil voor ons. Wij zullen Gods wil uitvoeren. Wij zullen handen op de zieken leggen en zij zullen genezen. Wij zullen het evangelie prediken aan elk schepsel en het volk zal het heilige volk genoemd worden, zegt de Bijbel.**

Ik zeg jullie, bezoekers van Gebedsbroeders.nl, als wij eruit zien, zoals wij eruit zouden moeten zien, zullen we gewild zijn.. God wil dat de wereld weet: Dit is Mijn volk. Ze hebben Mijn macht. Ze vertegenwoordigen Mij op aarde. God wilde altijd al, dat Zijn volk gevestigd zou zijn op aarde en een hoge plaats zou hebben. En Hij wil dat de wereld weet: Dit zijn de mensen die Ik gezegend heb :)

Jeremia 33:9 zegt: “Dan zal zij Mij tot een naam van vreugde zijn, tot lofprijs en eer voor alle volken op de aarde, die al het goede zullen horen dat Ik voor hen doe, en zij zullen vrezen en beven, alle naties op de wereld zullen vrezen en beven, vanwege alle goedheid en alle voorspoed die Ik hen bezorg.”

God wil dat het Lichaam van Christus zó gezegend is en zóveel kracht in zich heeft, dat naties zullen vrezen en beven. Dat is pas krachtig! Dat is pas levendig! Wow..

God wil dat het Lichaam van Christus dit weet, Zijn goedheid begrijpt en het aan de wereld vertelt. Hij wil dat de wereld weet dat Hij goed is. Dat is toch niet zo raar? Ik zou ook niet willen dat mensen slecht over mij denken! Hij zegt dat de naties Zijn goedheid en de voorspoed zullen kennen, door wat ze zien in Zijn volk, door wat ze zien in jou!

Ik geloof dat we in een bijzondere tijd leven, want wij zijn in een tijd, dat de gemeente eenvoudigweg het Woord van God gaat geloven en ernaar gaat handelen!

God wil dat mensen op aarde op Hem lijken. Er zullen mensen zijn die je belachelijk maken en je uitlachen, zelfs sommigen die vervuld zijn met de Geest, zullen zeggen: “Zij denken dat ze iets bijzonders zijn, ze denken dat ze God zijn.” Jezus werd om dezelfde reden vervolgd. Nee, ze zijn niet God, ze zijn alleen maar kinderen van God, vertegenwoordigers van God, Zijn ambassadeurs, gezonden om de werken van God te doen! **

Je zult satan moeten weerstaan in geloof en hij zal weten dat hij van je moet vluchten. Ik geloof dat op het moment dat je hem in geloof weerstaat, met vertrouwen in God en Zijn Geest, dat ziekte niet kan blijven in je lichaam.

Ik wil dat je nu begrijpt, dat het Gods wil is dat iedereen vandaag genezen wordt. Niet morgen, maar vandaag. Iedereen die nu genezing nodig heeft: het is Gods wil voor jou om gezond te zijn :)

Ik wens jullie gezondheid toe in Jezus naam,

Rob

** Geïnspireerd en geciteerd uit het boek ‘Genezing is Gods wil’ en gepubliceerd door Jubilee

Psalm 103:3 - Johannes 8:32 - Mattheüs 4:23 - Jesaja 53:4 - 1 Petrus 2:24 - Lukas 4:40-41

Gerelateerd

Reacties (117)

Reacties 1 - 20 van 117
donderdag 14 januari, 00:20John
Goedendag Rob,

Ten eerste moest ik aan iets denken wat een jongen van de jeugdgroep waar ik leider van mag zijn tegen mij zei. Het gaat dan om de strijd die je voert tegen satan hij zei het volgende: wanneer satan je aan je verleden herrinnert, herrinner hem dan aan zijn toekomst. Wilde ik gewoon even delen met jullie vond het wel een sterke.

Verder heb ik een vraag aan jou of aan andere lezers over de volgende zinnen uit de blog:

Ik wil dat je nu begrijpt, dat het Gods wil is dat iedereen vandaag genezen wordt. Niet morgen, maar vandaag. Iedereen die nu genezing nodig heeft: het is Gods wil voor jou om gezond te zijn :)

De vraag is als volgt: Wat is precies gezondheid gaat het hier volgens jou om geestelijke gezondheid of gaat het lichamelijke gezondheid of gaat het om beiden?

Ik hoor jou/jullie gedachten hier nog wel over.

groet en zegen,
donderdag 14 januari, 07:26Rob Giesbers
Hej John, Mooie spreuk, en helemaal waar, Thanks for sharing :)

Tjonge, het is een gevoelig onderwerp bij veel christenen.. Toch wilde ik met jullie delen in welke God ik geloof. Ik hoop dat mensen mijn blog en reacties willen doorlezen. Dat ze openstaan voor deze zienswijze en blijven zoeken naar antwoorden. 

Ik heb geprobeerd je vraag te beantwoorden, mocht je iets niet begrijpen of nog wat verder wil doorvragen, ga je gang!

Ik denk dat voordat je deze vraag kan beantwoorden je jezelf moet afvragen wat voor beeld jij zelf van God hebt..
Geloof jij dat God het beste met je voorheeft, of geloof je dat God veel goeds met je voorheeft? En Hoe ziet jij God eigenlijk?

Ik geloof dat God het beste met jou en mij voorheeft. Een vader wil dat het goed gaat met zijn zoon. En als een vader zijn zoon ziet lijden aan kanker, dan gaat dat hem aan zijn hart en is het zijn verlangen dat zijn zoon beter wordt, geneest.

God is een liefdevolle vader, de beste vader die je je kan voorstellen. Het is Gods wil dat jij gezond bent. Ik wil je aanmoedigen om de teksten te lezen die onderaan mijn blog stonden. God is niet veranderd.. God blijft altijd dezelfde. Als hij vroeger een ieder genas, dan doet hij dat nu nog steeds.. Dat tegenwoordig mensen nauwelijks meer genezen, heeft helemaal niets met God te maken. De mens houd genezing tegen.

Wij hebben de autoriteit, de macht gekregen, om zieken te genezen, demonen uit te drijven, e.d. Satan is al overwonnen, en ziekte, kwalen zijn al vrijgegeven aan het kruis, door het werk wat Jezus Christus. Hij stierf ook voor onze zonde.. en gaf ons autoriteit, dezelfde als Jezus Christus zelf.

12 Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat, ik ga immers naar de Vader. Joh 14:12

We zijn gaan geloven in de leugens van satan, Het wordt tijd om het gebied van bevrijding en genezing terug te veroveren.
Ik citeer: " Hij kan alleen nog invloed uitoefenen op mensen door de Gemeente iets anders dan het Woord van God te laten geloven. Door mensen te laten geloven in allerlei leugens."

Satan doet velen christenen geloven dat God alleen nog geestelijk mensen wil gezond maken, en dat lichamelijke gezondheid iets was van vroeger.. Maar nogmaals, God is onveranderlijk.. Hij blijft altijd dezelfde!

De almachtige Heer zegt: 'Ik ben de Heer, ik verander niet. Mal 3:6

Als je gelooft dat God het beste met je voorheeft, maar ook gelooft dat het Gods wil is dat je kanker hebt, depressief bent, of last hebt van een gedragsstoornis dan geloof je in twee dingen.. en kamp je met tweeslachtigheid..

Hoe kun je vol vertrouwen God vragen om genezing als je in ook gelooft dat het Gods wil is dat je buurvrouw overleden is aan kanker?

Vraag vol vertrouwen, zonder enige twijfel. Wie twijfelt is als een golf in zee, die door de wind heen en weer wordt bewogen. 7-8 Wie zo aarzelend en onberekenbaar is bij alles wat hij doet, moet niet denken dat hij iets van de Heer zal krijgen Jak 1:6-8

Het is wat langer geworden dan ik had verwacht.. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Toets het aan Gods Woord, en behoud het goede :)

Veel zegen, Rob
donderdag 14 januari, 16:58John
Hey Rob bedankt voor je reactie,

Ik heb alle teksten over dit onderwerp al gelezen en ik ben het voor een groot deel met je eens, God is onveranderd.

Ergens in je reactie zeg je dat Jezus een ieder genas, maar is dat zo neem bijvoorbeeld de gebeurtenis bij bethel het bewegende water er lagen daar vele zieken maar we lezen maar over een genezing.

Maar goed ik stelde deze vraag omdat ikzelf al jaren kamp met een zeer slechte rug dus heb een beetje ervaring op dit gebied, ik geloof niet dat God mij dit gegeven heeft laat dat even duidelijk zijn. Ziekte komt niet van God genezing wel en mocht er hier en nu een genezing plaats vinden van mijn rug dan zal die genezing alleen van God afkomstig zijn Hij is de enige die dat daartoe instaat is.

Waarom het nog niet is gebeurd ik weet het niet, ik weet dat ik het alleen van Hem mag en kan verwachten.

Jij zegt dat je gelooft in God die wil wat het beste is voor jou en voor mij, maar is het het beste voor mij dat de pijn in mijn rug verdwijnt? Wanneer ik het vanuit mijzelf bekijk dan zeg ik ja het is het beste maar God is almachtig er is niets en niemand groter dan Hem en mijn leven ligt in Zijn handen.

Verder zie ik ook nog wel wat gevoeligheden in jou gedeelte. wat nou wanneer iemand heel erg ziek is deze gelooft in God wandelt met de Heer dag in dag uit maar genezing blijft uit ondanks dat hij/zij daarom vraagt in vol vertrouwen zonder twijfel Hoe kijk jij daar tegen aan?

groet en zegen John
http://christenlinks.messagewear.nl
donderdag 14 januari, 17:15Obey
(Op zich denk ik dat de bijbel) het gelovig gebed zal de heler gezond maken, het is de zekerheid van de dingen die we niet zien. Ik geloof zelf dat mijn geloof is aangetast, door bijvoorbeeld zorgen, met name zorgen. Het is denk ik goed om je daarvan bewust te zijn, dat kan door de bijbel te lezen, dan wordt je gescherpt door het woord van God.
Wat betreft genezing van de rug, John, ik ben momenteel niet een supergelovige wat genezing betreft, maar ongeveer twaalf jaar geleden, op opwekking, heb ik tijdens een genezingsdienst op advies, of tip van iemand die voorging mijn hand op mijn onderrug gelegd. Die werd toen warm, terwijl er centraal werd gebeden, er ging verder niemand naar me toe. Nooit meer over nagedacht, tot ik ongeveer anderhalf jaar geleden een boek las, waar werd geschreven over genezingswonderen.
Elk van die wonderen werd gesproken over dat de plek eerst warm werd. Pas toen ik dat las, schoot me de herinnering weer te binnen van de opwekking 97 en realiseerde ik me dat ik daarna er nooit meer last van had gehad.
Nu..vind ik mezelf iemand die er wel in wil geloven, maar die een beetje te realistisch is geworden. Ik geloof er wel in, maar het geloof is zoals ik een beetje bij jou proef, dat zal toch wel niet lukken. Ik wil je aanmoedigen om het geloof van Rob aan te nemen, wat ook is gebaseerd op teksten uit de bijbel!
donderdag 14 januari, 17:16Obey
vorige reply was @ john..
donderdag 14 januari, 17:37Obey
verder..heb ik plusminus anderhalf jaar geleden iemand leren kennen die erom bekend stond (zo werd ze aan mij door anderen geintroduceerd) en ook iemand anders, uit Belgie allebei, die zichzelf ook een echte generaal noemde. Het kwam er op neer dat beiden voor mij hebben gebeden, één had ook eerder een beeld gehad dat ze met me deelde.
Bij de tweede persoon, die zichzelf de generaal noemde, werd mijn knie, rechts, warm. Nu heb ik daar in het verleden last van gehad, na hardlopen. Ook geloofden wij in genezing en een God die wonderen doet, als je in dat enthousiasme staat, dan werkt dat aanstekelijk (dooft de geest niet uit). Ik heb het toen met hen gedeeld en het was bemoedigend. Verwacht het van God, of Jezus (ik verwachtte het toen, 97, van Jezus), nu voel ik me sowieso wel dicht bij God.
donderdag 14 januari, 18:33John
Halloo Obey,

Ik denk dat je mijn reactie niet helemaal goed gelezen hebt of ik ben niet helemaal duidelijk geweest maar je proeft de verkeerde dingen, ik geloof wel degelijk in genezing, ik geloof wel degelijk dat Jezus Christus vandaag de dag nog steeds geneest.

Het is alleen zo dat niet iedereen geneest van zijn of haar lichamelijke klachten. Zoals ik ook al zei in een eerdere reactie ook toen Jezus op aarde was werden mensen niet genzen kijk naar de situatie bij het water dat in beweging kwam.

Stel nou ik lees dit en ben net tot geloof gekomen en ik ga vurig in gebed zonder twijfel zonder argwaan, in compleet vertrouwen bid ik en er gebeurt niets en dan denk ik nog nou ja het gebeurt niet op mijn tijd dus gewoon geduld hebben en dat hou ik een maand of misschien meerdere maanden vol en dan na een tijdje wanneer er nog niets is gebeurt slaat de twijfel, dat is zo menselijk als wat. Het gevaar is namelijk dat mensen teleurgesteld worden wanneer het niet gebeurt terwijl ze wel oprecht en zonder twijfel geloven en bidden.

Complete genezing hebbben ontvangen allemaal stuk voor stuk, het is soms alleen nog niet zichtbaar maar Jezus heeft ons vrijgekocht, hij heeft de dood overwonnen en net als Hij mogen ook wij eeuwig leven en wanneer de tijd aanbreekt dat ik bij Jezus in het paradijs, in de hemel ben dan is de genezing meer dan compleet.

Nogmaals Jezus geneest ook vandaag aan de dag nog heb het een ander gezien en ben er getuige van geweest. En wie weet op een dag is de pijn weg Bij God is alles mogelijk.

Groet en zegen,
donderdag 14 januari, 19:17Neon
Eerlijk gezegd ben ik het niet met je eens. In sommige gevallen wil God iemand genezen en in andere gevallen niet. In onze ogen is gezondheid en een lang leven vaak belangrijk maar God's normen zijn anders en voor ons soms onbegrijpelijk.
Ik geloof er meer in dat God onder alle omstandigheden dicht bij ons wil zijn. Gezondheid, geluk en allerlei menselijke normen voor een fijn leven worden dan minder belangrijk.
donderdag 14 januari, 19:18Lydia
Dan zou er geen ziekte zijn in het lichaam van Christus op aarde?

zou mooi zijn, erg mooi ...

waarom God me nog niet genezen heeft van CVS weet ik niet,

maar Hij is gelukkig nog steeds mijn Vader.
donderdag 14 januari, 19:19Rob Giesbers
@ Neon,

God heeft het beste met je voor, maar kiest er soms ook voor om mensen ziek te laten zijn? Klinkt nogal tweeslachtig..

Als je de bijbelteksten hebt gelezen, dan heb je kunnen lezen dat Jezus een ieder, allen, genas. En genas iedere ziekte en kwaal.

Hij vergeeft mij al mijn zonden en geneest mij van elke ziekte. Psalm 103:3

Hij heeft onze zwakheden op Zich genomen en onze ziekten heeft Hij gedragen." Jesaja 53:4

Bij het ondergaan van de zon werden vele zieke mensen bij Hem gebracht. Hij legde Zijn handen op hen en genas hen allemaal. Het deed er niet toe wat voor ziekte het was. Lukas 4:40-41

Etc.. God is nog steeds dezelfde gebleven.. God wil dat jij en ik gezond zijn. Hij wil niet dat ziekte het leven uit je lichaam rooft. Hij wil niet dat ziekte je leven verlamt en je in je bewegingsvrijheid beperkt. Hij wil niet dat je lijdt aan ziekte en kwaal. Hij wil dat je gezond bent, dat je vrij bent.

Kanker vernietigd je lichaam, geloof jij dat God er soms voor kiest je lichaam te vernietigen? te doden? het leven uit je lichaam te stelen?

Jezus zei dat de dief komt om te stelen, te doden en te vernietigen (Johannes 10:10).

Ik zie uit naar je reactie, Neon.

In christus verbonden,

Rob
donderdag 14 januari, 22:27Willem-Anne
Jakobus zegt: Het gelovige gebed zal de lijder gezond maken.
Hier ligt het zwaartepunt bij degene, die het gebed uitspreekt.
Tegen de verlamde aan de Schone Poort, zegt Petrus: Wat ik heb, dat geef ik u; in de naam van Jezus Christus, de Nazoreeër: Wandel.
Zowel in het gebed, waar Jacobus over spreekt, als zowel bij Petrus,
zij wisten van de autoriteit waarover ze beschikten.
In de 50 jaar dat ik in 'Pinksteren' meeloop, gebied de eerlijkheid mij te zeggen, dat ik af en toe mee maak, dat mensen op een boven-
natuurlijke manier op het gezag van Jezus' Naam gezondheid ontvangen.
Juist vanuit het pastorale aspect, zal diegene die voorbede doet,
heel zorgvuldig dienen om te gaan met de bediening van genezing.
donderdag 14 januari, 23:23Victor
He Rob,

Geweldig dat je dit onderwerp hier aansnijd. Ik geniet :) Je weet zelluf..;)
donderdag 14 januari, 23:24Victor
Jezus Christus is nog steeds dezelfde..! Hebr.13:8
donderdag 14 januari, 23:33Rob Giesbers
He Victor!

Jezus Christus blijft dezelfde, gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid! Hebr. 13:8

Mooi man, heb de tekst even opgezocht :) Thanks voor aanvulling en tot spreeks
donderdag 14 januari, 23:37René Hoven
Hallo allemaal,

Graag wil ik ook reageren maar niet met mijn mening maar met die van de bijbel. Ik heb namelijk gekozen dat mijn mening over dit onderwerp de bijbel is.
He neon God's normen zijn anders en voor ons soms onbegrijpelijk zei je. Hier een tekst die laat zien dat je de wil en weg van God kan leren kennen.
Rom 12:2 And do not be conformed to this world, but be transformed by the renewing of your mind, in order to prove by you what is that good and pleasing and perfect will of God.
Wij kunnen de de wil van God leren proeven en door zijn Woord (de bijbel) leren we God kennen over genezing. Zie: Isa 53:3 He is despised and rejected of men; a Man of sorrows, and acquainted with grief; and as it were a hiding of faces from Him, He being despised, and we esteemed Him not.
Isa 53:4 Surely He has borne our griefs, and carried our sorrows; yet we esteemed Him stricken, smitten of God, and afflicted.
Isa 53:5 But He was wounded for our transgressions; He was bruised for our iniquities; the chastisement of our peace was on Him; and with His stripes we ourselves are healed.
Hier zie je staan in het oude testament waar voor Jezus voor ons aan het kruis is gegaan. Om ons alle zonden (fouten) weg te halen en ons geheel te genezen van alles. Want er staat niet bij alleen lichamelijk of geestelijk. God is een God die duidelijk is. Hij is liefde dus dan zou Hij het er wel anders neer hebben gezet. 1Jo 4:8 The one who does not love has not known God. For God is love.
Dit zie je ook in het nieuwe testament staan, genezing. 1Pe 2:24 He Himself bore our sins in His own body on the tree, that dying to sins, we might live to righteousness; by whose stripes you were healed.
En dit is complete genezing, 100% want ik geloof niet dat God half werk doet en zeker niet dat Hij je ziek maakt want dan gaat recht hier tegen in. En ook niet dat Hij een fatalistich rot Godje is. God is liefde mensen! En Hij wil jou compleet 100% gezond hebben, vandaag!
Want nu is de dag van "Salvation" zegt de bijbel. 2Co 6:2 (For He says, "In an acceptable time I heard you, and in a day of salvation, I helped you;" Behold, now is the accepted time. Behold, now is the day of salvation.) Weet je wat salvation betekend in de grond vertaling? Dat heet: Soteria en dat betekend: bevrijding, voorspoed, gezondheid, vreugde enz.
Dit kun je na kijken met je onlinebible als je die hebt of e-Sword. Deze kan je downloaden van internet.
Hier zie je de wil van God want Jezus en Zijn woord laten Gods wil zien.

Vriendelijke groet,
René
vrijdag 15 januari, 01:52Obey
okay john,
zoals het bij mij werkt, denk ik, is dat ik wel gevoelig ben voor bijvoorbeeld inleving. Stel dat ik iemand vertel dat ik last heb van een doof oor en iemand verteld mij dat hij dat ook heeft gehad, dan groeit mogelijkerwijs mijn geloof daarin. Vandaar dat mijn verlangen ook is dat er veel wordt getuigd (dat is: het meedelen van geloofsoverwinningen, krachtige daden van God, zegen). Ik hoop dat het een onstopbare cumulatie, toename van geloof wordt. Op elk gebied. Dat klinkt misschien een beetje eng, want het niet eens mijn website bij wijze van spreken, maar dat is mijn verlangen voor Nederland, dat iedereen zo boordevol van God is, dat alles wat die persoon doet er alleen maar op is gericht om Gods koninkrijk te verbreiden. Een doorlopende relatie, voortdurende communicatie en van daaruit de vrucht.
Nu moet ik zelf bekennen dat mijn geloof in genezingen de laatste jaren wat is aangetast. Ik ben een aantal jaren niet naar de kerk geweest, zo´n zeven en dan daarna naar een evangeliegemeente, waar wel herstel centraal staat, maar de aandacht voor de zieken op een wat lager pitje.
Ik ken verhalen van mensen die emotioneel erg beschadigd zijn doordat mensen hen in het gezicht slingerden dat ze te weinig geloof hadden. Dat freaked mij helemaal uit, dat vind ik doodeng, dan denk ik bid, bid, bid.Ook toen ik niet naar een kerk ging..en voor de rest probeer je natuurlijk iemand te bezoeken, lees gelijkenis van Jezus. Als er geen zieken mogen bestaan in het koninkrijk van God, waarom wordt er dan meegerekend in het eindoordeel of we die hebben bezocht, even ontzettend zwartwit, want ik ben God niet en ik neem aan dat het bloed -lees:het geloof- in principe genoeg is.

Maar God is een rechtvaardig God. Als Hij zegt in de bijbel dat er sprake was van mensen die hebben gezondigd, door monde van Paulus, door één mens is de zonde in de wereld gekomen en we zien daarna dat de schepping wordt vervloekt, mensen moeten werken in zweet, mensen baren in smart, dan is dat iets waarvan we als simpele zielen misschien zeggen, wat geweldig dat er een God bestaat, want er zit eigenlijk wel een punt in dat evangelie. Het is dan dus een antwoord op één van onze levensvragen, waarom ziekte, waarom dood, met name actueel gezien Haiti.

Als je nu kijkt naar wat de bijbel zegt, dan kun je ontzettend gemakkelijk verwarring scheppen, door heel ongenuanceerd wat dingen te roepen.
Je kunt ook beginnen met het vrezen van God en het onderhouden van Zijn geboden, omdat dat het begin van de wijsheid is. DAt is dus de mens lief te hebben en de Here God als jezelf.
Dan worden we opgedragen om veel te bidden, geef ons heden ons dagelijks brood, vergeef ons onze zonden, laat uw koninkrijk komen op aarde, zoals ook in de hemel.
Okay, ik haal er nu een ontzettend niet relevant iets bij, maar het is mijn verlangen dat binnenkort het milleniumrijk begint, behalve de spoedige wederkomst van Christus.

Als ik de schrijfsels van Rob en Victor lees, en misschien onderliggend het gedachtengoed van Joseph Prince en www.jubilee.nl, dan vind ik het streven naar gezondheid en rijkdom, bijbels wel goed onderlegd. Ik denk dat het inderdaad Gods wens is dat we luisteren naar zijn woord en bv naar de tekst in Deuteronomium, door Victor aangehaald. Kies voor het leven elke dag. Dan zal zegen je volgen, anders vloek, Derek Prince heeft daar ook veel over geschreven. Ziekte hangt daar mijn inziens erg mee samen. Het is niet Gods wil dat wij ziek zijn en een zieke schepping hebben. We zuchten naar bv een milenniumrijk, of de wederkomst van Christus.
Het lijkt mij een gaaf idee dat we binnenkort echt met christus gaan heersen, we elkaar leven toespreken in zijn naam en genezen, demonen uitdrijven en dat we daardoor internationaal gezien een lichtende stad zijn, dat de glorie zo van ons zal afstralen dat het volk van God weer echt zijn liefde zal uitstralen, maar ook zijn gerechtigheid en wijsheid.
Dan de vraag: waarom geneest niet iedereen, en heb jij bv last van een rugprobleem. Ik dnek niet dat God dat wil. Ik denk dat het idd zijn wens is dat je geneest john en dat je daarom mag smeken, aanhoudend, totdat hij er gek van wordt, totdat je hemelse vader smeekt om op te houden. Ik heb het vermoeden dat voor die tijd, of je houding ten opzichte van dit onderwerp geweldig is genuanceerd, of dat je inderdaad bent genezen.
Wat nu als jij denkt op dit moment dat het komt door een tekort aan je geloof. Belijdt je zonden en breng het in gebed. Vraag het aan de Heer. Heer, is er een onbeleden zonde in mijn leven? Staat iets de genezing in de weg? Geef de heer de kans om tot je te spreken. Laat gedachten toe, probeer hem tot je te laten spreken. Dit vraagt wat oefening, daar is van alles over te lezen, ook op deze website. God fluistert, wie luistert. Misschien zegt hij, ga je zeven keer wassen in de jordaan. Misschien laat hij je inzien dat je hem kunt dienen door als een jony (vrouw in rolstoel) het evangelie te verkondigen en te realiseren waarom je daar bv ongelukkig door was, als je dat was.
Daarvoor is een relatie met de Heer nodig. Dan kun je dit soort dingen bespreken en wil hij je ook inzicht geven.

Naar mijn idee is God een liefdevolle God. VAnuit die plek van liefde en dichtbij God zijn, vloeit de genezing zo uit zijn hand, maar dit is mijn mening, ik ga dat verder nu niet enorm bijbels onderbouwen. Ik denk dat als je je dicht bij God voelt, en dat komt door aanbidding en besef van zijn nabijheid, dat het zo door je heen vloeit.
Als ik naar mezelf kijk, dan had ik toen dat besef wel. God is goed en ik hoef hem maar aan te roepen en huppakee, ik ben genezen en zo ging het dus ook. Nu ben ik veel meer me bewust van Gods heiligheid, lees job. Ik vind mezelf haast onbegrijpelijk dat ik geloof en ik ben gewoonweg verbaasd van zijn weg met dingen maar kan hem daar ook voor loven. En ik kan zoveel van anderen leren elke dag.

Er zijn ook moderne afgeleiden van het liggen bij de poel, zoals gemeenten die daar misschien overdreven op zijn gefocust. Maar God is meer. De bijbel is een geheel. Ik denk dat je ook van dit soort vragen kunt leren elke dag, breng het in gebed. Niet alleen praten met mensen, maar met hem. Deel je zorgen en je vragen. Gods zegen! -de rest van de opmerkingen sloot hier naar mijn idee wel bij aan..
vrijdag 15 januari, 11:42John
Bedankt allen voor de vele uitleg maar dit alles ken ik al en weet ik al.

Nogmaals God is liefde, en de ziekte is niet afkomstig van God en God geeft ook niet de ziekte.

Alleen moet je wel begrijpen dat zaken soms niet te begrijpen zijn door ons, God staat sommige dingen toe, kijk naar het verhaal van Job

Groet en zegen
vrijdag 15 januari, 11:53John
Laat ik een smet een voorbeeld komen, een kind van God sterft aan de gevolgen van kanker, hij/zij heeft tijdens haar ziekbed altijd haar geloof behouden en toch sterft ze aan die vreselijke ziekte. Hij/zij gelooft niet dat hij/zij de ziekte heeft ontvangen van God want ziekte is niet van God en toch sterft hij/zij aan de ziekte. Hij/zij gelooft dat hij/zij bij God zal zijn in de eeuwigheid en daar een verheerlijkt lichaam zal ontvangen.

Hoe zien jullie dit?
vrijdag 15 januari, 11:58Obey
@ john, ja, denk ik ook wel.
even niet ontopic, ik las dat de doomsday, door wetenschappers een minuut is terug gezet. Wat bizar eigenlijk. Wisten jullie van een dergelijke klik af?
vrijdag 15 januari, 12:48Obey
even een vraag aan gb om de naam van mensen die ik volledig heb genoemd te deleten, ik weet niet of dat kan? Dat heb ik in ieder geval in een eerdere reactie gedaan en ik baal daar nu een beetje van, omdat ik het wel als een soort schending van de privacy zie..
in ieder geval donderdag 14 januaru, 17:15
thx heaps in advance :)
Reacties 1 - 20 van 117

Reageer op deze blog





"));