Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Genezing is Gods wil

Door: Rob GiesbersWoensdag, 13 januari
Terug
Categorie: Ziekte en genezing, 94 keer gereageerd, 855 keer bekeken

annuleren

Satan heeft de strijd al verloren. Hij kan alleen nog invloed uitoefenen op mensen door de Gemeente iets anders dan het Woord van God te laten geloven. Door mensen te laten geloven in allerlei leugens. Als hij jou kan weerhouden hem te weerstaan, kan hij gezag uitoefenen in jouw leven, ook al behoor je hem niet toe.

Je zult nooit een strijd winnen als je niet weet tegen wie je vecht. Als je denkt dat God je vijand is, zul je dit gevecht nooit winnen. Maar als je erachter komt, dat God niet de dief is, maar de duivel; en je gaat doen wat de Bijbel zegt, dan zet je satan buitenspel.

Jezus zei: “Alle macht, bevoegdheid om te handelen is Mij gegeven. Daarom, ga in Mijn naam en de tekenen zullen jou volgen.” (Marcus 16:17).

Jezus gaf zijn volgelingen de macht om Zijn naam, die de hoogste autoriteit heeft, te gebruiken. Ben jij je er wel van bewust wat voor een geweldige autoriteit jij hebt, in Christus?

Dat betekent dat wij Zijn vertegenwoordigers zijn: de ambassadeurs van Christus die deze wereld aanspreken en het evangelie vertellen. Wij geven hen de gelegenheid om gered te worden, wederom geboren te worden en om in de familie te komen.**

Wij zijn hier op aarde in Zijn plaats. Wij hebben een taak te doen. Aan ons is verteld wat we moeten doen. Hij zei: Jij gaat prediken, je zult handen op de zieken leggen en zij zullen herstellen. Je zult demonen uitwerpen in Mijn naam. Wij zijn hier in Zijn naam. **:

Maar als wij doen wat de Bijbel zegt, begrijpen wat voor ons gedaan is, onze plaats innemen en begrijpen dat wij de vertegenwoordigers van Jezus Christus zijn - en wij zijn de enige vertegenwoordigers, die Hij heeft op aarde - dan zullen wij onze plaats innemen. Dat is Gods wil voor ons. Wij zullen Gods wil uitvoeren. Wij zullen handen op de zieken leggen en zij zullen genezen. Wij zullen het evangelie prediken aan elk schepsel en het volk zal het heilige volk genoemd worden, zegt de Bijbel.**

Ik zeg jullie, bezoekers van Gebedsbroeders.nl, als wij eruit zien, zoals wij eruit zouden moeten zien, zullen we gewild zijn.. God wil dat de wereld weet: Dit is Mijn volk. Ze hebben Mijn macht. Ze vertegenwoordigen Mij op aarde. God wilde altijd al, dat Zijn volk gevestigd zou zijn op aarde en een hoge plaats zou hebben. En Hij wil dat de wereld weet: Dit zijn de mensen die Ik gezegend heb :)

Jeremia 33:9 zegt: “Dan zal zij Mij tot een naam van vreugde zijn, tot lofprijs en eer voor alle volken op de aarde, die al het goede zullen horen dat Ik voor hen doe, en zij zullen vrezen en beven, alle naties op de wereld zullen vrezen en beven, vanwege alle goedheid en alle voorspoed die Ik hen bezorg.”

God wil dat het Lichaam van Christus zó gezegend is en zóveel kracht in zich heeft, dat naties zullen vrezen en beven. Dat is pas krachtig! Dat is pas levendig! Wow..

God wil dat het Lichaam van Christus dit weet, Zijn goedheid begrijpt en het aan de wereld vertelt. Hij wil dat de wereld weet dat Hij goed is. Dat is toch niet zo raar? Ik zou ook niet willen dat mensen slecht over mij denken! Hij zegt dat de naties Zijn goedheid en de voorspoed zullen kennen, door wat ze zien in Zijn volk, door wat ze zien in jou!

Ik geloof dat we in een bijzondere tijd leven, want wij zijn in een tijd, dat de gemeente eenvoudigweg het Woord van God gaat geloven en ernaar gaat handelen!

God wil dat mensen op aarde op Hem lijken. Er zullen mensen zijn die je belachelijk maken en je uitlachen, zelfs sommigen die vervuld zijn met de Geest, zullen zeggen: “Zij denken dat ze iets bijzonders zijn, ze denken dat ze God zijn.” Jezus werd om dezelfde reden vervolgd. Nee, ze zijn niet God, ze zijn alleen maar kinderen van God, vertegenwoordigers van God, Zijn ambassadeurs, gezonden om de werken van God te doen! **

Je zult satan moeten weerstaan in geloof en hij zal weten dat hij van je moet vluchten. Ik geloof dat op het moment dat je hem in geloof weerstaat, met vertrouwen in God en Zijn Geest, dat ziekte niet kan blijven in je lichaam.

Ik wil dat je nu begrijpt, dat het Gods wil is dat iedereen vandaag genezen wordt. Niet morgen, maar vandaag. Iedereen die nu genezing nodig heeft: het is Gods wil voor jou om gezond te zijn :)

Ik wens jullie gezondheid toe in Jezus naam,

Rob

** Geïnspireerd en geciteerd uit het boek ‘Genezing is Gods wil’ en gepubliceerd door Jubilee

Psalm 103:3 - Johannes 8:32 - Mattheüs 4:23 - Jesaja 53:4 - 1 Petrus 2:24 - Lukas 4:40-41

Gerelateerd

Reacties (94)

Reacties 81 - 94 van 94
donderdag 25 februari, 09:26Jan Paul
Boeiende discussie dit, ik sluit mij vooral aan bij Anne. Voor ik haar (hem? Anne is ook een jongensnaam) goed gelezen had, dacht ik al: aan het eind van je leven wordt iedereen ziek, behalve als je zeer plotseling overlijdt, zoals die arme mevrouw in dat dolfinarium in de VS die door een orka gegrepen is gisteren enz. Maar wanneer is het eind van je leven?
Voor God maakt het weinig uit of je 90 wordt of de 30 nog niet haalt. Bovendien zijn er heiligen bekend die hun hele leven bedlegerig geweest zijn en vol van kwalen, wonden en ziekten: Lidwina van Schiedam, Marthe Robin. En kijk naar Damiaan: 16 jaar verpleegt hij melaatsen en dan krijgt hij het zelf. Zou hij tegen God gezegd hebben: U wordt bedankt, U geeft me stank voor dank? Eerder zal hij begrepen hebben dat hij tenslotte via zijn ziekte ook eindelijk naar de hemel gevoerd zou worden aan het eind van een lange en zeer zware weg, die van de zelfopofferende, zichzelf-vergetende liefde.
Natuurlijk is God almachtig en boven alles verheven, maar wie kent Zijn wil? Het enige dat ik volkomen zeker weet over Zijn wil is dat Hij uit liefde voor mij niet wil dat ik zondig, omdat zondigen de dood, de zelfvernietiging betekent van mijn ziel. Zoals ook in de 10e psalm staat: wie onrecht (het kwaad) bemint haat zijn eigen ziel. Ik vat (mijn) ziekte op als komende van God, of in elk geval door Hem middels een bewuste keuze toegelaten, zoals ik alles opvat dus. Dan kan ik op 2 manieren reageren: murmererend of me schikkend. Het eerste doe ik niet, omdat ik voor alles nederig en onderworpen tegenover mijn Schepper wil staan, het tweede is een voortdurende strijd om te kunnen zeggen: Uw wil geschiede volkomen aan mij, of zelfs om te danken in de beproeving die de ziekte is en de ziekte mee te dragen met Christus als Simon van Cyrene. Mijn kruis afwerpen verlang ik niet. Ik mag om genezing bidden, uiteraard mag dat, maar ik wil er niet teveel op hopen omdat lichamelijke genezing een tijdelijk goed is en ik alleen wil hopen op de eeuwige goederen.
En ik kan niet in Gods agenda kijken en bepalen wat in Zijn ogen het beste voor me is. Daarom is Uw wil geschiede bij alles, dus inclusief lichamelijke ziekte de veiligste weg. Overigens hebben wij het gezond verstand om met veel dingen gewoon naar de huisarts te gaan en daar de oplossing te zoeken en te vinden.
donderdag 25 februari, 10:31Jan Paul
Nog even doordenkend over dit item en de reacties en ook over mijn eigen positie een aanvulling:
ik ga er zoveel mogelijk vanuit dat alles wat me overkomt in die omstandigheden en op dat tijdstip waarop het me overkomt, het beste is dat me had kunnen overkomen, omdat alles waarin mijn leven beweegt, zich afspeelt, onophoudelijk door God gewild en geregeld wordt, tenzij iets me overkomt als gevolg van een zondige keuze van mijn kant. Want door de keuze om te zondigen heb ik feitelijk Gods bestuur, Zijn sturend vermogen "uitgezet". Ik heb Hem opzij geschoven en me in de chaos begeven, me vrijwillig uitgeleverd aan chaos, toeval en willekeur, noodlot, dus aan blinde krachten. Die blinde krachten zijn in principe alle aan God onderworpen, ook in ons persoonlijk leven, mits men Hem maar ruimte geeft en laat heersen over het Zijne: ons leven dus. Hoe laat men Hem heersen? Door de stipte en algehele gehoorzaamheid aan Christus' geboden. Dan is God koning en regeert Hij over alles wat er gebeurt, inclusief ziekte en/of genezing.
donderdag 25 februari, 11:10Obey
hoi JP,
welke ziekte bedoel je?
donderdag 25 februari, 14:22Joshua_Cobussen
Voor iedereen die nog denkt dat sommigen genezen en anderen niet, dat God de 1 wel geneest en de ander niet. Ik heb goed nieuws voor je! dat is namelijk niet waar.
De bijbel leert heel duidelijk dat God geen aanzien des persoons heeft. Dus dat betekend dat genezing voor iedereen bedoelt is, of dit nu in je leven past of niet het is zo! We gaan niet de bijbel aan passen aan onze omstandigheden, nee we gaan onze omstandigheden aan passen aan de bijbel.
Er kunnen een hoop redenen zijn waarom iemands genezing tegen word gehouden.
Maar het is niet een loterij of zo, als je dat nog steeds denkt, dan raad ik je aan om veel het woord van God te gaan lezen, daar bij misschien handig om te gaan lezen op de volgende manier, alles wat ik lees word tot mij gesproken, het is een gesproken woord van God voor mij! Open je hart en vraag God om openbaring van het woord.

Met vriendelijke groet Joshua.
donderdag 25 februari, 14:37Nodoubt
Hey Jan Paul, klopt het dat jij het katholicisme aanhangt?

Want dan kun je de wil van God kennen door goed te luisteren naar de Paus en de bisschoppen als ik het goed begrepen heb.

Niet katholieken lezen vaak de Bijbel om de wil van God te ontdekken. Dan zien we bijv. dat iemand een heilige wordt genoemd wanneer deze door geloof in en gehoorzaamheid aan Christus gered is. Dus niet als een aardse instantie een uitspraak doet over de zaligheid van een persoon na het overlijden. Ik denk dat je een hoop zegen misloopt en helaas nog veel meer dan aardse zegen als je je laat leiden door de katholieke traditie die absoluut niet Bijbelvast is. Je aardse gezondheid is inderdaad een bijzaak als je nog niet gehoorzaam bent geworden aan de Bijbelse leer aangaande een eeuwige gezondheid.

Je kruis opnemen en dragen heeft niets met ziekte dragen te maken maar met jezelf verloochenen om Jezus wil en het om het evangelie. Jezus volgen. Zie ook: Mat 10,38 / Mat 16,24 / Mar 8,34 / Luc 9,23 / Luc 14,27

Vriendelijke groet, Nodoubt
donderdag 25 februari, 19:56Jan Paul
@ Obey: ik bedoel algemeen elke ziekte. Of alles wat ons overkomt en daar horen ook ziektes bij, tegenslagen, beproevingen, ongelukken, verlies, wederwaardigheden, angsten enz. Uiteraard erken ik dat het veel strijd kan kosten het zo altijd te zien. Het is niet iets dat voor de hand ligt of vanzelf spreekt. Toch zegt de Schrift dat ons niets overkomt buiten de wil van de Vader om en dat alles ten goede werkt voor wie gelooft.

@Joshua: ik moet er inderdaad niet aan denken dat God iets met een loterij te maken zou hebben. Dan zou ik onmiddellijk weer radicaal atheïst worden net als heel vroeger. Zoals jij aanraadt lees ook ik de bijbel ja. Wat heeft U mij heden weer allemaal te zeggen, Heer, goede en liefdevolle Heiland en mijn allertrouwste Ontfermer en Gids. Open door de lezing van Uw goddelijk woord de ogen van mijn geest en mijn hart voor Uw allerheiligste wil, zodat ik weet wat ik moet doen, hoe ik U het best kan dienen vandaag en alle dagen van mijn leven.

@nodoubt: ja, Nodoubt, ik ben in 2004 toegetreden tot de Rkkerk. Ik was prot., mijn pappie was dominee. Volgens mij zeggen de paus en de bisschoppen dat we ijverige en oplettende leerlingen van Jezus moeten zijn, die zij de Weg, de Waarheid en het Leven noemen, de Deur naar de Vader, de goede Herder en nog veel meer dat allemaal precies klopt en in de bijbel staat. Verder zeggen ze dat we vooral niet moeten denken dat we kunnen volstaan met lippendienst, maar dat de boom van ons leven wel vruchten moeten voortbrengen die bij ons belijden passen. De paus en bisschoppen zijn priesters, dat is afgeleid van presbuteroi en dus geheel en al getrokken uit het evangelie en dat zou ook onmogelijk anders kunnen daar de katholieke kerk de eerste en oorspronkelijke kerk is, voortgekomen uit de vroegste apostolische arbeid. En alle andere kerken uit die oorsprongskerk weer op hun beurt zijn voortgekomen. Toch? Spuug nooit in de bron waar je ook zelf uit afkomstig bent.
Ik lees de bijbel dagelijks en ook in de Rkkerk wordt in dagelijkse schriftlezingen het hele jaar door de eeuwig leven schenkende, heilige Stof voorgelezen allang gewoon in het Nederlands. De Katholieke traditie is zeer bijbelvast, sorry. Jezus en Zijn allerheiligste wil en leer zijn het absolute middelpunt, het brandpunt, het een en het al, van heel het belijden.
Met heiligen bedoel ik niet zozeer volgens de procedures die de kerk daarvoor heeft ontwikkeld, maar meer in de zin van: aan de vruchten kent men de boom. Oordeel zelf zou ik zeggen en zoek de door mij genoemde namen even op op Wikipedia. Heiligen zijn voor mij voorbeelden van gewone mensen zoals jij en ik die ernst gemaakt hebben met hun roeping en de Heer gevolgd zijn tot het uiterste toe. Begrijp je? Kijk ook even naar Maximiliaan Kolbe. I.v.m. dat uiterste.
Zelf heb ik niet het gevoel dat ik een hoop zegen misloop. Ik voel of weet mij redelijk verbonden met God al kan er dagelijks gewerkt worden om de band te versterken, maar dat gaat toch je hele leven door niewaar?
Ik geloof dat ziekte als een christelijk kruis opgevat kan worden en ik geloof ook dat je verlichting kunt vinden in het besef dat je dat kruis mee draagt met de lijdende Christus. Als je door genade je ziekte uit de hand van God weet te aanvaarden, is dat dan geen zelfverloochening? En misschien geldt dan ook: Mijn juk is zacht, Mijn last is licht en word je getroost, want als je murmureert en het af probeert te werpen, heb je er een probleem bij, net als iemand die zijn moeilijkheden te lijf gaat met de drank.

Broederlijke groeten en zegen, JP
vrijdag 26 februari, 13:11Joshua_Cobussen
@JP.

Ik wil je niet veroordelen, maar ik ga je wel heel direct benaderen.
De rkk is asbsoluut niet de 1ste kerk, hoe kom je daar bij? Er is een boek wat ik jou aanraad te lezen:De Mysterie Godsdienst Babylon.
De tradities zijn juist super slecht(occult).
De paus draagt occulte kleding, van afgoden dienst, daarbij houd hij een satanisch kruis vast. Een gebogen kruis met een uitgerekte Jezus er aan, dat z'n armen uit gerekt zijn, dit word gebruikt in het satanisme.
Daar bij nog een hoop andere rituelen, onder andere het occulte hostie, waar bij Jezus letter lijk vlees aan neemt en telkens weer op nieuw gekruisigd word voor hun. Ik wil hier bij jou een tekst geven (Rom 6:10) Want dat Hij gestorven is, dat is Hij der zonde eenmaal gestorven; en dat Hij leeft, dat leeft Hij Gode.

Dus Hij is 1 keer gestorven, je kan Zijn lichaam niet telkens weer verbreken.
Ik kan nog heel veel dingen op noemen, maar ik wil het hier even bij laten.

Ik zou zeggen ga dat boek lezen, het zal je ogen openen.
Rrk vind veel wortels in de Babylonische godsdienst, onder ander moeder zoon verering. Juist via Rome is er veel misleiding en afgoderij binnen het christendom gekomen.

Groeten Joshua.
vrijdag 26 februari, 13:14Joshua_Cobussen
En daarbij ik wil je geen kerken aan gaan vallen, maar wat is de vrucht van de rkk dan? worden er zieken genezen? worden er mensen bevrijd? worden er mensen opgebouwd in geloof ? word er gesproken dat mensen werelds gezind zijn en dat ze zich moeten bekeren?

Vertel mij nou eens wat de vrucht van jou kerk is?
vrijdag 26 februari, 14:23Nodoubt
@Joshua,

Ik begrijp wel waar dat 'van die eerste kerk' over gaat. Volgens mij is de vroeg Christelijke kerk ook wel de voorloper van wat nu de katholieke stroming is geworden. Dus toen de diverse gemeenten zich gingen organiseren en de staat zich er ook mee ging bemoeien omdat ze 'de kerk' niet meer konden 'bedwingen' is er die 'universele' kerk ontstaan. Vanaf toen is het snel bergafwaarts gegaan met de zuivere leer. Het is allang geen heldere zuivere bron meer helaas.

@Jan Paul,

Ik ga je niet nu niet vertellen wat er volgens mij allemaal mis is met de RK kerk. Je moet wel openstaan voor dat soort kritiek en ik denk dat je daar niet op zit te wachten. Wel wil ik het punt wat ik hierin van belang vind verder toelichten.

Je zegt:
"Ik geloof dat ziekte als een christelijk kruis opgevat kan worden en ik geloof ook dat je verlichting kunt vinden in het besef dat je dat kruis mee draagt met de lijdende Christus. Als je door genade je ziekte uit de hand van God weet te aanvaarden, is dat dan geen zelfverloochening? En misschien geldt dan ook: Mijn juk is zacht, Mijn last is licht en word je getroost, want als je murmureert en het af probeert te werpen, heb je er een probleem bij, net als iemand die zijn moeilijkheden te lijf gaat met de drank."

Toch zegt de Bijbel iets heel anders. Ik heb je de teksten over 'het kruis van Christus' al gegeven. Jezus heeft het in die teksten niet over 'ziekte van God aanvaarden en met je mee dragen'.
Dit is dus een duidelijk verschil tussen wat JIJ gelooft en wat de BIJBEL ZEGT. Dit is een kernpunt. Je wil niet weten hoe vaak ik al mijn geloof heb moeten veranderen omdat het niet klopte met wat de Bijbel zegt. Punt is... verloochen wat je DENKT te weten maar wat NIET Bijbels correct is. Vernieuw je denken aan de hand v.d. Bijbel. Als je tenminste volledig door de Bijbel geleid wil zijn.

Om het toch nog enigzins met je eens te zijn :) wil ik wel samen met je zeggen:
Wees altijd verheugd. Bid zonder ophouden. Dank God voor alles. Dit verlangt God van u in Christus Jezus. (1 Tessalonicenzen 5:16-18)

Dus ook als je ziek bent.
(Maar dat is nog steeds iets anders dan God danken OMDAT je ziek bent.)
vrijdag 26 februari, 15:37Joshua_Cobussen
Nodoubt, dat klopt misschien wel, maar katholiek betekend algemeen.
Rooms katholiek is zeker niet de vroege christelijke kerk. dat kwam pas veel later.
vrijdag 26 februari, 19:08Nodoubt
@Joshua, ja ik ben te slecht in die geschiedenis, misschien moet ik eens een boek over gaan lezen he:)

Met vroeg Christelijk zouden we misschien wel de algemene kerk kunnen aanduiden? Dus de periode dat het echt een staatsgodsdienst en institutie werd maar nog niet een hele andere traditie zoals het later is geworden?

En met de allereerste Christen gemeenten bedoelen we dan de gemeenten waar in de Bijbelboeken zelf over wordt gesproken? Dus die werden gesticht door de apostelen?
zaterdag 27 februari, 01:37Joshua_Cobussen
Nodoubt.

Ja dat is een goede kan je beter vragen aan JP.
Wat hij bedoelt met de eerste gemeenten.
Ik heb niet dat boek uit gelezen, maar me vader heeft um hier thuis en misschien lees ik die nog een keer uit.
zaterdag 27 februari, 05:58Jan Paul
Tja broederen, hier liggen zoveel verschillen en anders verstaan dat er op in gaan eigenlijk een beetje onbegonnen werk is, geloof ik, je kunt ook zeggen: dan wordt het een oeverloze discussie, dat doen we maar niet. (o vrede van Tiberias, o heuvels in het rond...liedboek 463:3)
Ik wil er alleen even op wijzen dat de duivel wel heel tevreden is met zo veel verdeeldheid en elkaar over en weer uitmaken voor onechte of geestelijk verontreinigde kerken. Hij denkt terecht: zolang de stok in zoveel stukken uit elkaar ligt, kunnen ze mij er niet mee slaan en lach ik. Maar pas op wolf, God lacht altijd het laatst.
Ik kan niet echt iets beargumenteren en dat ligt ook in de aard der zaak: het is allemaal geloof, geloof en nog eens geloof.
Wij geloven allemaal dat God in zijn diep mededogen met de gevallen en worstelende mensheid, die zich door zijn afwijkingen impliciet, verborgen tot hij moet sterven de hel geschapen had tussen de oren, even slordig gezegd. En we geloven dat Hij naar de bol gekomen is in hoogst eigen persoon onder de gezegende Naam boven alle namen Jezus. (Hand.4:12) Persoonlijk geloof ik, met nog enige katholieken dus, dat God het daarbij niet gelaten heeft, maar dat Hij op het fundament van de 12 apostelen een organisatievorm gebouwd, ontwikkeld heeft, inderdaad in het verlengde van alle gemeentes die al in het NT genoemd worden, waarbij dus de Romeinen langzamerhand als leidende gemeente naar voren zijn gekomen, en dat die organisatie nog steeds springlevend is en onverkort door God of de H. Geest geleid wordt. Ik heb geen andere berichten vernomen in elk geval.
Hij gaf Zichzelf en Hij creëerde meteen een kader waarbinnen wij veilig zijn leer zouden kunnen volgen, gecoacht zouden kunnen worden op onze tastende weg naar de hemel, die onderweg voortdurend door de saboteur (satan) vertroebeld wordt, wat logisch is, want de zoeker en bewerker van ons ongeluk zal er steeds alles aan doen om ons geniepig en listig van die smalle weg af te krijgen. Zijn enige ambitie is ons ongeluk en een uitpuilende hel. Uiteraard gaan er ook dingen mis in de kerk (en in elke kerk, ook hier de balk en de splinter, reinig eerst jezelf), omdat de duivel overal binnen weet te dringen als zand in de motor van een pantserwagen in de Afghaan om zo te zeggen. Maar wij plegen de tarwe ook niet te verwerpen als er hier en daar een plukje onkruid tussen staat. Het is in de kerk geenszins zo dat het onkruid alles overgenomen heeft zodat van tarwe nauwelijks meer sprake is. Hoe zou ik me dan nog thuis kunnen voelen in de rkkerk, ik, die mij oprecht christen voel, ja weet, en met God verbonden wandel met vallen en opstaan en door genade?
Maar nogmaals: de duivel maakt er zijn voornaamste klus van de kerken uit elkaar te houden en hij zorgt er wel voor dat ze elkaar blijven verketteren en van onzin beschuldigen zoals occulte pakken enz.
Man, Joshua, kijk toch eens heel ietsje verder dan de historische buitenkant van kleding. We hebben dit trouwens al eens behandeld dus ik schei eruit. Omdat iemand een pak aanheeft dat je niet bevalt, luister je ook maar niet maar hem, dat noemt men een vooroordeel.
zaterdag 27 februari, 06:04Jan Paul
Sorry, die zin hierboven : Wij geloven allemaal dat God... daar moet bij: Zich ontfermd heeft. Zoals hij er nu staat is die zin een anakolout. Maar ja, die heeft Paulus ook vaak, dus het geeft niet. (beetje humor of niet dan?)
Reacties 81 - 94 van 94

Reageer op deze blog





Poll

Nederland moet tegenwoordig, in plaats van evangelisten uit te zenden, ze juist ontvangen.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));