Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Wilkerson: onzin?

Door: Mark WZondag, 5 april 2009
Terug
Categorie: Hemel en hel, 25 keer gereageerd, 3398 keer bekeken

Wilkerson waarschuwt: ‘Ramp gaat hele aarde schudden’ De Amerikaanse pinksterpredikant David Wilkerson heeft vorige zaterdag een ‘dringende boodschap’ wereldwijd verspreid. Daarin zegt hij dat een ramp op het punt staat zich te voltrekken over de hele aarde.

“Het zal zo beangstigend zijn dat we allemaal zullen staan beven van angst.”

 

Vandaag kwam Wilkerson met een ‘dringende boodschap’ die hij wereldwijd heeft verspreid. “Ik word er door de Heilige Geest toe gedrongen een dringende boodschap uit te zenden”, schrijft hij. “Een ramp die de hele aarde zal schudden, staat op het punt zich te volktrekken. Het zal zo beangstigend zijn dat we allemaal zullen staan boven van angst, zelfs de meest godvruchtige mensen onder ons!”

Wilkerson: “Ik waarschuw nu al tien jaar voor duizenden branden die door New York zullen razen. Het zal heel New York treffen, inclusief delen van New Jersey en Connceticut. Grote steden in heel Amerika zullen getroffen worden door oproer en door branden. Zoals we een aantal jaren geleden zagen in Watts, Los Angeles. Er zullen opstanden uitbreken en steden in de hele wereld zullen in brand staan. Er zullen plunderingen zijn, zelfs op Times Square in New York.

Wat we nu ervaren is geen recessie, zelfs geen depressie. We hebben nu te maken met God’s wraak.”

Hij wijst op Psalm 11. In vers 3 daarvan staat: ‘Wanneer de grondslagen zijn vernield, wat kan dan de rechtvaardige doen?’ Wilkerson: “God oordeelt de zonden van Amerika en van de naties. Hij vernietigt de wereldse grondslagen. De profeet Jeremia sprak tot een goddeloos Israël. ‘Nu dan, zeg toch tot de mannen van Juda en de inwoners van Jeruzalem: Zo zegt de Here: zie, Ik bereid rampspoed over u en beraam tegen u een plan; bekeert u toch een ieder van zijn boze weg en betert uw handel en wandel. Doch zij zeggen: Het baat niet, want wij zullen onze eigen gedachten volgen en een ieder naar de verstoktheid van zijn boos hart handelen’ (Jeremia 18:11,12). In Palm 1:6 waarschuwt David: ‘Hij regent op de goddelozen vurige kolen en zwavel, schroeiende wind is het deel van hun beker’. Waarom? David antwoordt: ‘De HERE is rechtvaardig’. Dit is een rechtvaardig oordeel, zoals in de oordelen over Sodom en over Noachs generatie.”

Wilkerson stelt vervolgens de vraag ‘Wat zullen wij, rechtvaardigen, doen? Hoe gaat het met Gods volk?’ en geeft zelf het antwoord: “Ten eerste geef ik een praktisch woord door dat ik voor mijn eigen situatie ontving. Als het mogelijk is, leg dan een voorraad van niet-bederfelijk voedsel en andere essentiële dingen aan, voor een periode van dertig dagen. In steden zullen de supermarkten binnen het uur leeg zijn als de ramp zich voltrekt.”

Maar hij gaat ook in op de vraag hoe onze geestelijke houding moet zijn. Daarvoor staan, zegt hij, twee opties open. Waarvoor hij zich andermaal wendt tot Psalm 11. Wilkerson: “Of we ‘vliegen weg naar de bergen’. Of, zoals David zegt, ‘De HEER in zijn heilig paleis, de HEER op zijn troon in de hemel, met aandacht beziet hij en fronsend keurt hij de mensen op aarde’ (vers 4). ‘Schuilen doe ik bij de HEER’ (vers 1). Ik zal zeggen: Geen noodzaak om te vluchten, geen noodzaak om je te verbergen. Dit is Gods rechtvaardig werk. Ik zal mijn oog richten op de Heer, op Zijn troon, terwijl Zijn ogen vol tedere en liefhebbende vriendelijkheid waken over elke stap die ik doe, in het vertrouwen dat Hij Zijn volk zal bevrijden, zelfs door overstromingen, branden, calamiteiten, beproevingen, rechtszaken en dergelijke.”

In zijn vandaag uitgegeven waarschuwing begint Wilkerson te zeggen “dat een ramp op het punt staat zich te voltrekken”, maar hij zegt dat hij niet precies weet wanneer die ramp plaats vindt.

“Ik weet niet wanneer deze dingen zullen geschieden, maar ik geloof dat het niet ver weg meer is. Ik heb mijn ziel ontlast voor jullie. Doe met deze boodschap zoals jullie verkiezen.”

Profetische woorden, onzin? Of hechten jullie er waarde aan?  Mag je dit soort uitspraken maken? Kan je dit als christen zeggen?

Geef je mening in een reactie op deze post.

Groeten Mark W

Gerelateerd

Reacties (25)

Reacties 1 - 20 van 25
Robert van Hoesel 5 april 2009, 09:16
Hallo,
Interessante uitspraken doet hij daar.
Toch kan je dit beter niet te serieus nemen.
Wilkerson haalt teksten uit het oude testament aan, alsof die voor deze tijd zijn bedoeld. Ook heeft hij het over Gods wraak. Terwijl God een liefhebbende God is.

Het enige moment dat God wraak zal nemen is na de opname en tijdens de verdrukking.

Zou Wilkerson dan profeteren over de verdrukking na de opname? Dat de opname snel zal komen?

Nee, alleen God weet wanneer de opname plaats vind. Mensen niet.

Ik heb het gevoel dat Wilkerson inspeelt op de laatste der dagen waar wij nu in leven.

Ik twijfel niet aan de juistheid van de profetie, over het rampen gedeelte, maar wel over de teksten etc. die hij later aanhaalt. Deze zijn niet uit de profetie, maar erbij gezet.

God profeteert wel over de komst van Jezus, hij wil christenen alert maken op het feit dat er niet veel tijd is om je vrienden en familie te bekeren.

O, en natuurlijk zullen er rampen voor de opname plaatsvinden. Maar geloof mij, dat is geen wraak, maar dat zijn tekenen van de eindtijd.

God is een liefhebbende en genadevol God.
Anoniem 5 april 2009, 12:51
Hé Robert,

Ik moest ff lachen om deze zin:
'hij wil christenen alert maken op het feit dat er niet veel tijd is om je vrienden en familie te bekeren.'

Bekeren moet de mens zelf doen toch? Wij kunnen toch alleen maar het evangelie vertellen en voor hun bidden?

Verder zou ik ook niet veel waarde hechten aan deze profetie. Misschien ergens in je achterhoofd houden..Tenslotte is de Bijbel ons leidraad, met vele profetiën in o.a. OT.

Fijne dag allemaal :)
Mark W 5 april 2009, 13:02
Hey Robert,

Heb je wel eens profetieën gehoord die klopten?

Hoezo is het enige moment dat God wraak neemt na de verdrukking?

En over de teksten; Petrus haalt in handelingen 2 ook teksten aan uit het oude testament die, toen ze geschreven werden, ook bedoelt waren voor die tijd en niet voor de tijd waar Petrus in leefde.

Ik zeg dit niet omdat ik voor deze profetie ben, maar gewoon om te kijken hoe je tegen deze teksten aan kijkt.

Groetjes,

Mark
Pieter 5 april 2009, 13:08
hoi Mark,

Profeten zijn boodschappers van God in bv richteren zie je dat ook. Na de oproep van Jona werd Ninevé gespaard. KLopte er iets niet aan zijn profetie, of had het toch wel goed begrepen..
Mark W 5 april 2009, 13:21
Hey Pieter,

Ik begrijp je vraag niet helemaal...
Matthew Agteres 5 april 2009, 16:00
Ik vind het een dringende boodschap van Wilkerson waar we echt stil bij moeten staan. De meeste boodschappen die Wilkerson tot nu toe van God door heeft gekregen, zijn uitgekomen. Dat moet je toch zeker wel aan het denken zetten... Daarom is het heel belangrijk om zulke profetieen niet zomaar te negeren of in je achterhoofd te houden. Sla ze op en lees ze later over... Je zult zien dat de boodcshap niet voor niets was/is.

P.s. Als je de woorden van deze man negeert of niet wilt/hoeft horen, twijfel je ook of deze man wel woorden van God ontvangt. Of niet? En als je twijfelt aan deze man, twijfel je ook aan God. Toch???
@ mark 5 april 2009, 22:40
het was geen vraag, meer een opmerking. Jona kondigde een oordeel aan dat niet werd uitgevoerd. Dat was ook de bedoeling. Ik denk dat dit het ´tragische´ lot is van meer profeten, dat is mijn gevoel. Aan de andere kant kent ook God hun hart en worden ze op hun tijd geeerd.
Maar, los van de profeten. Wat zegt Jezus allemaal niet, ook hele praktische tips ´vlucht naar de bergen, bidt dat het niet valt in winter voor de zwangeren en de zogenden. Dan zou je ook kunnen zeggen, jezus maak je niet zo druk om praktishce bezwaren, vertrouw erop dat God geen haar van je haar laat vallen. Ik kom er niet helemaal uit merk ik, vergeet mijn vorige opmerking maar.
Mark W 6 april 2009, 15:56
Jo Matthew,

Je kent wilkerson beter dan ik. Ik wist alleen dat hij dat boek heeft geschreven; ik zal nooit meer huilen. Over die gangs in de VS.

Ik wist niet dat hij vaker prefetiën had uitgesproken.
Of je twijfelt aan God als je aan deze profetie twijfelt is maar de vraag. Het beeld wat ik heb van profetiën die internationaal worden uitgesproken is niet goed. Misschien hoor ik altijd de mislukkingen. Mensen die een datum geven aan de komst van Jezus en ervoor zorgen dat mensen massaal hun huizen gaan verkopen. Dat soort dingen, dat is niet echt relaxt. Ik denk dat je wel mag twijfelen aan een profetie, anders zou je elke profetie moeten geloven en zou je vaak bedrogen uitkomen.

Groetjes,

Mark
Robert van Hoesel 6 april 2009, 16:55
@Mark W
Ik zeg niet dat het hele OT niet nu van toepassing is, maar die teksten niet.

Ook heb ik gehoord en deel geweest van poreftieeën die kloppen, zelfs die nu zijn gemaakt.

@Matthew
Ik vind de statement die je daar maakt erg veroordelend.
God heeft ons niks voor niks de Heilige Geest gegeven als geweten. En op dit moment spreek dit best wel aanwezig.
Dr. Wilkerson blijft gewoon eens mens.
Victor 7 april 2009, 08:47
Even een aanvulling:

Wie onnozel is, hecht aan ieder woord geloof, wie verstandig is, let op elke stap (Spreuken 14:15).

Daarnaast is het gewoon lastig tegenwoordig. Welke mensen moeten we geloven en welke niet? Ik denk dat velen nog steeds zoiets hebben van: 'Eerst zien en dan geloven'. En bij iemand die zulke uitspraken doet heb je daar het recht ook toe.
Ik geloof niet dat ik dan twijfel aan God, maar probeer mezelf te behoeden voor onrecht en fouten van een beperkt mens met waarschijnlijk goede bedoelingen.

Deutr. 18:
21 Misschien vraagt u zich af: Is er een manier om te bepalen of een profetie al dan niet van de HEER komt? 22 Die is er inderdaad: als een profeet zegt te spreken in de naam van de HEER, maar zijn woorden komen niet uit en er gebeurt niets, dan is dat geen profetie van de HEER geweest. Heb geen ontzag voor een profeet die zich dat aanmatigt.

Dus misschien eerst zien en dan geloven als het om profetie gaat? Of iemand te vertrouwen is?

Zijn er mensen die de profetie kunnen bevestigen?
Jimmy14 april 2009, 18:35
Beste mensen, ik wil allereerst zeggen dat Wilkerson een beproeft profeet is, zijn profetieen komen uit.
Maar veel mensen willen het niet horen... Een profeet herken je aan zn woorden staat geschreven in de bijbel, Wilkerson z'n profetieen komen uit er is dus geen enkele reden om aan deze te twijfelen.
Verder vind ik het zwak als mensen zeggen dat God alleen straft in de verdrukking... kan je alsjeblieft citeren waar dat staat?
God is een liefdevol God maar ook een rechtvaardig God.

Verder vind ik het ook wel interessant dat hij in zn boek ''Het Visioen'' de financiële crisis waar we nu in leven al heeft voorspeld.

Dus samengevat: als je geen geloof hecht aan deze man dan wil je het gewoonweg niet horen, deze man heeft bewezen de geest te hebben ontvangen.

Rob25 april 2009, 23:57
WHO-chef noemt varkensgriep 'ernstig'

GENEVE -
De uitbraak van een nieuwe variant van de varkensgriep in Mexico vormt een „ernstige situatie”, aldus het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie zaterdag

Volgens Margaret Chan ontwikkelt de situatie zich snel en onvoorspelbaar. De ziekte heeft „de potentie” om pandemische vormen aan te nemen, maar ze kan niet zeggen of dat ook gaat gebeuren.

Lees hier het volledige krantenartikel; Varkensgriep, een ernstige situatie

Een mogelijk nieuwe wereldramp?
Carolien30 mei 2009, 17:07
David Wilkerson is een man God,s Eerder profetieeën die hij heeft doorgegeven b.v over het geweld opscholen wat zou toenemen, dat is allemaal uitgekomen. Voor mij is David Wilkerson een echte profeet, van God die ik zeer serieus neem. Zijn prediking is ook heel zuiver.
Jan Paul Kok31 mei 2009, 19:33
De eindtijd en alles wat daar bij hoort is natuurlijk heel glad ijs. Als je intoetst 666, anti-christ, wereldeinde, gericht, jongste dag enz. komt er geen eind aan de sites. Ik vind dat je altijd, zonder fundamentalist te zijn, heel dicht bij de bijbel moet blijven. Hij (Wilk.) raadt aan wat te hamsteren. Maar Jezus zegt: elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad. De Heilige Geest heeft hem blijkbaar ingegeven dat hij zichzelf veilig moet stellen, maar is dat bijbels? Is dat werkelijk de Heilige Geest? Is hij bereid platzak en zonder pinpas door Europa te lopen en tegen God te zeggen: ik geloof niet dat U voor me zult zorgen, ik weet het absoluut zeker. En ik? Hoe zit het met mij? Ik heb het antwoord niet. Ik denk wel eens: zal ik 5 kilo suiker in de kast zetten. Of 10 blikken snert? Maar dan denk ik aan Jezus: mijn Vader weet wat ik nodig heb, waarom zou ik het doen? Hij zal morgen voor mij zorgen zoals Hij het ook vandaag gedaan heeft. Of de man werkelijk van God gezonden is weet God alleen. Daar doe ik geen uitspraak over. Ik geloof wel dat je heel voorzichtig moet zijn met profeten, profetieën en nog voorzichtiger met zelf profeteren. Hoe leeft hij? Is hij arm als zijn Heer, aan de vruchten kent men de boom. Enz. Dat we in de Apokalypse zitten lijkt ook mij wel duidelijk: het klimaat, de crisis die nog maar aan het beginnen is, het langzaam instorten van het bouwwerk van Mammon mondiaal, maar de details? God only knows. Wel viel me op, laatst op tv. dat er gezegd werd dat bepaalde grote rivieren beginnen op te drogen door de klimaatsproblemen. De Niger, de Zambesi, de Ganges, de Colorado. Toen moest ik aan de Eufraat denken. Openbaring 16:12. Die houd ik al jaren goed in de gaten vanwege die tekst. Laten we Jezus volgen in nederigheid, armoede en onthechting. Goudeerlijk, hondstrouw, rein als Maria, onrecht verdragend en 7x70x vergevend. Laten we liefhebben bovenal. God is liefde, wij zijn zijn volk. Hij wil Zijn liefde door ons over de wereld zien gaan. De rest vult Hij zelf wel in. Amen?
Dubbelganger 1 juni 2009, 13:52
Hé Jan Paul. Zo is het!
Christiaan 1 juni 2009, 17:06
een kort vraagje. Als er 'profetiën' uitkomen, zijn dat dan profetieen van God Of kunnen ze op de een of andere manier ook van Satan komen?

Ik weet verder niets van Wilkerson hoor en wil verder geen conclusies trekken, maar ik ben erg benieuwd of iemand daar een antwoord op heeft! Want anders kunnen er niet zomaar conclusie getrokken worden over de vorige profetiën van hem.

Mark W 1 juni 2009, 20:07
'Profetieën' van waarzeggers zijn in sommige gevallen van satan, maar ik denk niet dat christenen profetieën kunnen uitspreken die van de duivel komen.
misschien weet iemand anders hier meer vanaf, reageer dan even.

Groetjes,

Mark W
Kees 2 juni 2009, 14:07
Beste Mark,

Ik denk dat Wilkerson een profeet is, maar ik weet dat niet zeker. Maar in de vroege kerk leefde men alsof Jezus iedere dag terug kon komen, en deze woorden vragen opnieuw om oplettend en verwachtingsvol te leven.

Robert jij schrijft God is een liefhebbende God en teksten over wraak uit het OT hoef je niet serieus te nemen, Jezus heeft gezegd dat geen titel of jota weggenomen kan worden uit de Bijbel, en toen bestond er alleen het OT.

Pieter en Mark,
De profetie van Jona is op het moment dat hij die uitsprak een rechtstreeks woord van God, wat Ninive te wachten stond. Toen het volk zich bekeerde veranderde de omstandigheden, waardoor God geen grond had om de profetie op dat moment in vervulling te doen gaan.
Maar bedenkl wel dat de grote stad Ninive in een latere tijd helemaal is verwoest.

Ik las een aantal reakties over eindtijd, en ik moet het dan wel eens zijn met JP Kok dat de eindtijd heel glad ijs is.
Niemand kent tijd nog uur zelfs Jezus niet, maar ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat God zijn kinderen aan het voorbereidden is op de eindtijd, en in dat kader kan deze profetie ook een plaats hebben.

Al bij al hebben we Gods wijsheid nodig, en dat wil ik jullie bij deze dan ook toewensen,
Kees
Jan Paul Kok 4 juni 2009, 18:40
Nogmaals n.a.v. Wilkerson. "Ramp gaat hele aarde schudden", zegt hij. Is dit nu iets wat hij heeft ingekregen vanwege de H. Geest? Er staat nl. iets in Jesaja dat eraan doet denken: Jes.24:20. Heel dat hoofdstuk gaat over het Einde. "De aarde waggelt als een dronken kerel, ze zwaait heen en weer als een hutje." Ik heb me al vaak afgevraagd of ik me iets zou kunnen voorstellen dat de balans van de planeet zo zou kunnen verstoren dat dit woord letterlijk in vervulling zou kunnen gaan. Ik kwam op 2 mogelijkheden: het smelten van de polen waardoor de balans verstoord zou kunnen worden misschien. Ongeveer zoals een autowiel gebalanceerd wordt met loodjes op de velg voor een perfecte, trillingloze omwenteling, zo zouden misschien de polen, die mee-ontwikkeld zijn in de geschiedenis van de Bol, dezelfde functie kunnen hebben: een aanvankelijk instabiele planeet te stabiliseren. Of het op hol gaan der oceanen. Dat gaat ook gebeuren, lees ik in Lukas 21:25. Waardoor? Door het verder opwarmen van de aarde, lijkt me evident. Warme oceanen, meer stormen en superstormen en dus meer opgezweepte zeeën. Stel je een zwembad voor op zwenkwieltjes. Als het water in beroering geracht wordt, gaat het hele bad bewegen door die wieltjes. De wieltjes stellen hier in de vergelijking dan voor: het los in de ruimte opgehangen zijn van de planeet. Of het allemaal kan weet ik niet. Ik zoek. Want ik geloof dat God de mensheid wil waarschuwen omdat Hij niet wil dat ook maar 1 ziel verloren zal gaan. Hij heeft uitdrukkelijk gewild dat we het Einde aan zouden zien komen, ook al zegt Hij ook: niemand kent dag of uur, toch zegt Hij: let op de tekenen en waakt en bidt. De vergelijking van de boom die uitloopt als teken van de naderende lente. Hij heeft de bijbel zo ingericht, inclusief het boek Openbaring en de andere eindtijdteksten, dat we kunnen weten hoelaat het is, ongeveer. En daaruit volgt dan weer dat Hij gewild heeft dat de christenheid de boodschap zou overbrengen zodat elke mens de kans krijgt zich tijdig te bekeren. Als er mensen verloren gaan, zal het aan Hem niet gelegen hebben, de Mensenminnaar vanaf het begin. De grote Ontfermer en geniale Planner van alles vanaf het begin der schepping tot vandaag en morgen toe. En tot in de eeuwen der eeuwen. Hij zal dus stapje voor stapje meer duidelijkheid geven over de eindtijd. Niets dat verborgen is zal verborgen blijven, zegt Hij ook ergens. Ook zullen wij dus uit moeten zien naar de 2 getuigen uit Op. 11. Zij moeten komen, zoals ook 666 moet komen en iedereen zal weten wie hij is.
Mirella30 juli 2009, 20:30
Wat deed Jozef toen de Farao zo'n soort visioen kreeg? Voedsel inslaan! God maakt ons vaak Zijn plannen vantevoren duidelijk, zodat wij ons erop kunnen voorbereiden.
En tegelijk, hoeveel mensen sterven er niet van de honger en dorst? Ook mensen die God kennen. Pas stond in de visie zo'n vrezelijk verhaal over de mensen in Kenia.

Natuurlijk zijn er ook verhalen uit de Bijbel over Elisa die eten van de raven kreeg en waarvan de olie en meel van zijn gastvrouw niet opraakte. En over manna en kwartels uit de hemel. Maar helaas krijgen de mensen die nu van de honger sterven, geen manna. En ik verwacht ook geen manna in mijn tuin als er straks een ramp gebeurd.

Dus wat is wijsheid? Ik zou zeggen, als God het vantevoren bekend maakt door een betrouwbare profeet: bereid je erop voor. Dat is heel bijbels.
Reacties 1 - 20 van 25