Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Waarom schiep God de aarde en de mens?

Door: Victor DuponWoensdag, 7 juli
Terug
Categorie: Algemeen, 30 keer gereageerd, 230 keer bekeken

Annuleren

In het begin schiep God de hemel en de aarde. (Genesis 1:1)
Het is voor ons als Christenen denk ik de normaalste zaak dat God de mens gemaakt heeft. Net als één plus één twee is. Maar heb je wel eens nagedacht waarom God de aarde en de mens schiep? 

Het lijkt me eens goed om over die vraag na te denken, omdat je denk ik waarschijnlijk een beter beeld krijgt van de persoonlijkheid God. Ik vroeg een aantal mensen om mij heen waarom ze dachten dat God de mens gemaakt had. De één zei:'God miste wat aanspraak'. Daarmee bedoelde ze te zeggen dat God zich misschien wat alleen voelde. Zou God zich alleen gevoeld hebben en daarom de mens hebben geschapen?

Een ander zei dat de mens gemaakt is om God te aanbidden. Maar zou dat Gods directe doel geweest zijn? Als je mij de vraag zou stellen waarom God de mens geschapen heeft zou ik zeggen dat God de mens heeft gemaakt ten eerste voor zijn plezier. Hij vond het denk ik prachtig om iets te maken waarmee hij een band kon opbouwen. Iets dat gelijk was aan hem, namelijk zijn evenbeeld, de mens. Met plezier bedoeld ik te zeggen dat God ook plezier vind in een relatie met ons. De Bijbel getuigt daar ook van, omdat Jezus in opdracht van God kwam om die gebroken relatie te herstellen. Hij miste het contact met ons blijkbaar ook.


Kijk daarna eens naar de schepping hoe fantastisch die in elkaar zit. Daar krijg je toch kippenvel van, ongelofelijk mooi. Daar moet God toch ook als kunstenaar met veel plezier aan gewerkt hebben, denk je niet? En dit allemaal voor zijn plezier als je het mij vraagt.
Dit zijn slechts enkele hersenspinsels over Gods motivatie achter de schepping. Ik ben benieuwd naar jouw gedachten over de vraag: waarom schiep God de mens en de aarde? Heeft de schepping een doel? Voelde God zich alleen? Zijn wij gemaakt om God te aanbidden? Welke antwoorden zijn er te vinden in de Bijbel op deze vragen?


Ik zou het leuk vinden als je hier een berichtje achterlaat met jouw gedachten en gevonden teksten uit de Bijbel over dit onderwerp.


Hartelijke groet,


Victor

Gerelateerd

  • Schepping en evolutie

  • De eeuwige discussie: Schepping - evolutie

  • En de mens koos...

  • De kern van de mens

  • God en mens. Een lastig positiespel.

Reacties (30)

Reacties 21 - 30 van 30
dinsdag 3 augustus, 23:26Samsara
Sorry voor de 4 dubbele post. Must've been the devil.
dinsdag 3 augustus, 23:26Nodoubt
Jij i.i.g. wel he, met je tig reacties elke keer.
dinsdag 3 augustus, 23:26Peter-Sigmond
Samsara,
We kunnen best humanitaire doelen hebben, maar het onderscheid ligt hem dat wij (christenen) niet lief hebben met de liefde van onszelf, maar de liefde die God in onze harten stort.
dinsdag 3 augustus, 23:28Samsara
En dat betekent?
woensdag 4 augustus, 00:54Peter-Sigmond
Samsara,
Er zijn 3 soorten liefde, eros, filio en agape.
- eros heeft te maken met lichamelijke aantrekkingskracht
- filio is gebaseerd op wederzijdse genegenheid
- agape liefde met achting voor een ander zonder naar zichzelf te kijken.

Tuurlijk worden er vanuit een bepaalde visie goede dingen gedaan, maar die hebben dan een humanitaire oorsprong.
Geen oorsprong van God.
De liefde van God leidde ertoe dat Christus aan het kruis ging voor onze zonden.
dinsdag 10 augustus, 16:06arie
Paulus, dienaar van Christus Jezus, geroepen tot apostel en uitgekozen om het ''goede nieuws'' ( evangelie ) van God te verkondigen, geeft
hierover een uitleg. Laten we zijn uitleg uit Romeinen 1 vers 19 bezien:
19 Want wat een mens over God kan weten is hun bekend omdat God het aan hen kenbaar heeft gemaakt. 19 daarom dat hetgeen van God gekend kan worden in hen openbaar is, want God heeft het hun geopenbaard.
20 Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar. Er is niets waardoor zij te verontschuldigen zijn, 20 Want hetgeen van Hem niet gezien kan worden, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid, wordt sedert de schepping der wereld uit zijn werken met het verstand doorzien, zodat zij geen verontschuldiging hebben.

Een van zijn werken is de schepping van de mannen en de vrouwen en we vinden deze in Genesis. zie Genesis 1: 27 en in Genesis 5 vers 2
God zegende hen en noemde hen ''mens'' toen -zij- werden geschapen.
27 God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen. 27 En God schiep de mens naar zijn beeld; naar Gods beeld schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij hen.

God zegt dat Hij de mensen maakt naar zijn beeld, Gods beeld, evenbeeld, gelijkenis, zodat ze op hem lijken, etc
als evenbeeld van God schiep hij hem naar Gods beeld schiep Hij hem;

God heeft dus zijn eigen beeld, gelijkenis en Hij geeft ons meer informatie over de Schepper.
26 God zei: 'Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; 26 En God zeide: Laat Ons mensen maken naar ons beeld, als onze gelijkenis,

God zegt ''wij'' en ''ons'' en ''ons evenbeeld'', hier is dus sprake van meer dan één.
De stelling dat het hier gaat om de drie-eenheid kan niet want dan zijn er geen vrouwen op deze wereld. Vader en zoon als twee personen heb ik ook wel gehoord maar dan weer zijn er geen vrouwen op deze wereld.
-als evenbeeld van God schiep hij hem-, moet dus worden aangevuld met en zij schiep haar, naar haar evenbeeld, zodat zij op haar lijkt.

Als leider zegt de Vader dat hij de heerser is over alles, en in Jesaja 64: vers 7 of 8
7 Toch, HEER, bent u onze vader,
wij zijn de klei, door u gevormd,
wij zijn het werk van uw handen.
Een man hoe oud ook wordt pas vader genoemd als er een kind is dat hem zo noemt, en we weten dat er dus ook een moeder is die het leven gegeven heeft.
Het woord in Genesis geeft alle aanleiding voor God de Vader en God de Moeder

Genesis 3 :22 een uiting van ons 22 Toen dacht God, de HEER: Nu is de mens aan ons gelijk geworden, nu heeft hij kennis van goed en kwaad. 22 En de HERE God zeide: Zie, de mens is geworden als Onzer een door de kennis van goed en kwaad;



Genesis 11 vers 7 een uiting van wij en ons, en uit Jesaja 6 vers 8
7 Laten wij naar hen toe gaan en spraakverwarring onder hen teweegbrengen, zodat ze elkaar niet meer verstaan. 7 Welaan, laat Ons nederdalen en daar hun taal verwarren, zodat zij elkanders taal niet verstaan.

8 Daarop hoorde ik de stem van de Heer zeggen: 'Wie zal ik sturen? Wie kan namens ons gaan?' Ik antwoordde: 'Hier ben ik, stuur mij.' 8 Daarop hoorde ik de stem des Heren, die zeide: Wie zal Ik zenden en wie zal voor Ons gaan? En ik zeide: Hier ben ik, zend mij.


Over de redding in de eindtijd kunnen we vele versen vinden, eén daarvan is die van Jezus in Johannes 6 de versen 39,40,44 en 53,54
53 Daarop zei Jezus: 'Waarachtig, ik verzeker u: als u het lichaam van de Mensenzoon niet eet en zijn bloed niet drinkt, hebt u geen leven in u. 53 Jezus dan zeide tot hen: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, tenzij gij het vlees van de Zoon des mensen eet en zijn bloed drinkt, hebt gij geen leven in uzelf.
54 Wie mijn lichaam eet en mijn bloed drinkt, heeft eeuwig leven en hem zal ik op de laatste dag uit de dood opwekken. 54 Wie mijn vlees eet en mijn bloed drinkt, heeft eeuwig leven en Ik zal hem opwekken ten jongsten dage.

Wie zijn de redders in de eindtijd/de laatste dag? laten we beginnen met Openbaring 22:17
17 De Geest en de bruid zeggen: 'Kom!' Laat wie luistert zeggen: 'Kom!' Laat wie dorst heeft komen; laat wie dat wil vrij drinken van het water dat leven geeft. 17 En de Geest en de bruid zeggen: Kom! En wie het hoort, zegge: Kom! En wie dorst heeft, kome, en wie wil, neme het water des levens om niet.

Meer uitleg hierover in Openbaring 21:9,10 en Galaten 4:26
9 Een van de zeven engelen [] kwam op me af en zei: 'Ik wil je de bruid laten zien, de vrouw van het lam.' Het nieuwe Jeruzalem
9 En er kwam een van de engelen,[] en hij sprak met mij, zeggende: Kom hier, ik zal u tonen de bruid, de vrouw des Lams.
10 Ik raakte in vervoering, en hij nam mij mee naar een heel hoge berg en liet me de heilige stad Jeruzalem zien, die uit de hemel neerdaalde, bij God vandaan. 10 En hij voerde mij weg in de geest op een grote en hoge berg en toonde mij de heilige stad, Jeruzalem, nederdalende uit de hemel, van God;

26 Maar het hemelse Jeruzalem is vrij, en dat is onze moeder, 26 Maar het hemelse Jeruzalem is vrij; en dat is onze moeder.


De redders in de eindtijd zijn de Elohim, God de Vader en God de Moeder, die het eeuwig leven geven.
Alleen goden kunnen het eeuwig leven geven, dat is niet gegeven aan mensen of organisaties. Openbaring 7 vers 10 tot 12
10 Luid riepen ze: 'De redding komt van onze God die op de troon zit en van het lam!' 10 En zij riepen met luider stem en zeiden:
De zaligheid is van onze God, die op de troon gezeten is, en van het Lam!
11 Alle engelen stonden om de troon en de oudsten en de vier wezens heen. Ze bogen zich diep neer voor de troon en aanbaden God 11 En al de engelen stonden rondom de troon en de oudsten en de vier dieren, en zij wierpen zich op hun aangezicht voor de troon en aanbaden God,
12 met de woorden: 'Amen! Lof, majesteit en wijsheid, dank en eer en macht en kracht komen onze God toe, tot in eeuwigheid. Amen.' 12 zeggende:
Amen, de lof en de heerlijkheid, en de wijsheid en de dankzegging, en de eer en de macht en de sterkte zij onze God tot in alle eeuwigheden! Amen.

Uit het oude testament weten we al wie er op de troon zit naast Jezus het lam Gods uit Johannes 1 vers29, zie Jeremia 3 vers 17
17 In die tijd zal men Jeruzalem "Troon van de HEER" noemen. Alle volken zullen er samenstromen, ze zullen op de naam van de HEER afkomen en zich niet meer laten leiden door hun koppig en boosaardig hart. 17 Te dien tijde zal men Jeruzalem noemen de troon des HEREN, en alle volken zullen zich daarheen verzamelen om de naam des HEREN te Jeruzalem, en zij zullen niet meer wandelen naar de verstoktheid van hun boos hart.

In de eindtijd, in die tijd, in de laatste der dagen zullen de Elohim zich bekend maken en hun kinderen op deze aarde verzamelen, hen vergeven en door het pesach-avondmaal het eeuwig leven geven zoals Jezus heeft voorgedaan en wat in de eindtijd weer door Hem met een nieuwe naam, dus niet Jezus, zal worden gepredikt op deze wereld. Hebreëen 9 : 28 en Openbaring 3 vers 12 en 13
28 Net zo zeker is het dat Christus, die eenmaal is geofferd om de zonden van velen te dragen, voor een tweede maal zal verschijnen om te redden wie hem verwachten, maar dan gaat het niet meer om de zonde. 28 zo zal ook Christus, nadat Hij Zich éénmaal geofferd heeft om veler zonden op Zich te nemen, ten tweeden male zonder zonde aanschouwd worden door hen, die Hem tot hun heil verwachten.
12 Wie overwint maak ik tot een zuil in de tempel van mijn God. Daar zal hij voor altijd blijven staan. Ik zal op hem de naam schrijven van mijn God en van de stad van mijn God, het nieuwe Jeruzalem dat bij mijn God vandaan uit de hemel zal neerdalen, en ook mijn eigen nieuwe naam. 12 Wie overwint, hem zal Ik maken tot een zuil in de tempel mijns Gods en hij zal niet meer daaruit gaan; en Ik zal op hem schrijven de naam mijns Gods en de naam van de stad mijns Gods, het nieuwe Jeruzalem, dat uit de hemel nederdaalt van mijn God, en mijn nieuwe naam.
13 Wie oren heeft, moet horen wat de Geest tegen de gemeenten zegt." 13 Wie een oor heeft, die hore, wat de Geest tot de gemeenten zegt.

De Nieuwe Bijbelvertaling
© 2004/2007 Nederlands Bijbelgenootschap
NBG-vertaling 1951
© 1951 Nederlands Bijbelgenootschap


Moge de Elohim U bevrijden van de zonden en zegenen door Hun lichaam en U eeuwig leven geven zodat U voor altijd bij Hun mag zijn.
14 Kom terug, ontrouwe kinderen - spreekt de HEER -, want jullie behoren mij toe. Ik zal één van jullie uit elke stad nemen en twee van jullie uit elke familie, en jullie naar Sion brengen. 14 Keert weder, afkerige kinderen, luidt het woord des HEREN, want Ik ben heer over u; Ik zal u nemen, één uit een stad en twee uit een geslacht, en u brengen te Sion,
15 Ik zal jullie herders naar mijn hart geven, en die zullen jullie met wijsheid en inzicht weiden. 15 en Ik zal u herders naar mijn hart geven, die u zullen weiden met kennis en verstand.
dinsdag 10 augustus, 17:12Chuck
Hoe kwam Jezus op de aarde?
Het Woord is vlees geworden.
God is Geest.
Tussen man en vrouw moet de geest van ''Liefde'' zijn.
Is er ''Liefde'' nodig tussen Maria en Jozef?
De bijbel niet begrijpen is ''menselijk'',maar wat je begrijpt
niet doen is een ander verhaal.
dinsdag 10 augustus, 17:15Chuck
Met ''Liefde'' bedoel ik die van Jozef,( voor de duidelijkheid).
dinsdag 10 augustus, 17:23Nodoubt
@Arie

Misschien dat men de Heilige Geest nog in 'de Moederrol' kan plaatsen... maar wat heeft dit alles voor zin? God was vanaf het begin De Vader en De Zoon/Het woord en De Heilige Geest.
Er staat helemaal nergens 'God de moeder' in de Bijbel maar altijd God de Vader. En (God De Zoon) Jezus spreekt alleen maar over DE VADER.

Jezus was bij Zijn Vader in het begin:

"1 In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. 2 Het was in het begin bij God. 3 Alles is erdoor ontstaan en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat"
14 Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader. " Joh.1

Moeder... hoor je nergens. Wel weten we dat de Heilige Geest bestaat en als aparte Persoon wordt aangeduid. Ook wordt God in het OT wel eens voorgesteld als 3 mannen. (bij Abraham)
Dit is het mysterie van de 'drie-eenheid'. 1 god maar 3 personen.
Zoals de vrouw uit de man is genomen en het kind uit beide ouders... wie kan dit ten volle begrijpen?


Dus zo'n verhandeling over 'de moeder' is niet Bijbels te onderbouwen maar eigen invulling. Als het wel zinnig zou zijn had Jezus hier echt wel iets over gezegd.

Bovendien verzin je er nog van alles bij zoals de goden die hier op aarde zich bekend zullen maken en ons gaan redden en hun kinderen zullen vergeven door het paasmaal en bla bla blaat.

God heeft Zich allang bekend gemaakt en Zijn Naam is JEZUS CHRISTUS, de enige Naam die gegeven is op aarde en in de hemel om gered door te worden. En dat kun je maar beter snel gaan realiseren en stoppen met fantaseren over 'de Elohim' die later terugkomen met vergeving en andere fabels van demonen.
dinsdag 10 augustus, 17:55Chuck
Ik ben volledig met je eens Nodoubt
gr Chuck
Reacties 21 - 30 van 30

Reageer op deze blog





Laatste reacties

Ongelovige en gelovige bij elkaar?

anita - vandaag, 2 minuten geleden Jammer dat jij geen verschil...

De eeuwige discussie: Schepping - evolutie

Chuck - vandaag, 3 uur geleden 7 redenen voor GELOOF in een...

Stelling week 45

Nodoubt - vandaag, 9 uur geleden Hey Marjolein, Die discussie...

Zelfbevrediging oké?

Marjolein - gisteren om 18:55 ik snap je honden-story wel...

De scheidingslijn

Jan Paul - gisteren om 5:42 Hallo Mark, ja de bedoeling van...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));