Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Heaven On Earth

Door: Mark BMaandag, 4 mei 2009
Terug
Categorie: Normen en Waarden, 41 keer gereageerd, 8844 keer bekeken

Wat je er ook van vindt, hoeveel haren er ook bij je overeind gaan staan bij de dingen die je daar hoort, van één ding mogen wij, geloof ik, overtuigd zijn: God is daar! Hij raakt mensenharten aan! Heaven on Earth, een conferentie georganiseerd door TRIN (Touch Reach and Impact the Nations) die vanaf vrijdag tot aankomende dinsdag gaande is in de Ijsselhallen in Zwolle.

(Klik op het plaatje om naar de website te gaan van Heaven on Earth)

Als ik eerlijk ben dan had ik vrij weinig met TRIN voordat ik er vrijdag naartoe ging. Ik had meer negatieve ervaringen dan positieve en vond hun manier van aanbidden soms wat vreemd. Ik had hoop, dat wel, dat het een tof weekend zou gaan worden. Ik ging samen met 2 vrienden het hele weekend om te kijken wat God er wilde doen.

Vreemd, dat is het af en toe zeker, maar bijzonder mooi was het ook. God was er en deed veel dingen tijdens de diensten. Ook al had ik af en toe zo mijn bedenkingen, ik kan wel terugkijken op een vet weekend waarin weer genoeg van God zichtbaar was.

Veel mensen zijn redelijk kritisch als je het hebt over TRIN. Veel op- of aanmerkingen op de aanbidding en stijl van preken. Maar ik dacht er vandaag nog over na. Wie ben ik om te zeggen dat mijn waarheid DE waarheid is? Dat ik het beter doe? Nee, zeker niet want anders zou het een stuk beter met mij moeten gaan op dit moment, als al mijn visies zouden kloppen.

Ik gaf mij over aan God en vroeg Hem mijn kritische kijk op TRIN weg te nemen. Zonder dit gebed was het denk ik minder bijzonder geweest voor mij persoonlijk. Ik ben verantwoordelijk voor mijn woorden en daden, niet voor die van een ander…

Heb jij moeite om je te richten op de onderliggende gedachte, i.p.v. kritisch te zijn naar het gedrag van mensen?

Groeten, Mark B

Gerelateerd

Reacties (41)

Reacties 1 - 20 van 41
Maandag, 4 mei 2009, 21:22Victor
Hé Mark,

Ik denk niet dat je de enige was met je visie op TRIN. Ook ik had af en toe mijn bedenkingen vooral bij de presentatie van de collecte...Maar daar heb ik doorheen geprikt! Mensen maken eenmaal fouten, en meestal bedoelen ze het goed. Het gaat immers om God.

Wel vet was de eenheid daar, de eenheid in aanbidding. Ik hoorde dat zelfs kahtolieken een eigen zaal hadden, te gek toch! Alleen het feit al dat ze present zijn vond ik gaaf signaal.

Dit waren even wat gedachten.............................
Dinsdag, 5 mei 2009, 13:28Anoniem
sinds ik van TRIN op de hoogte ben, ben ik wel nieuwschierig geworden. Echter live uitzendingen op internet, maken me huiverig. Massaal vallen...ik kan daar niet zo goed bij.

Maar ik kan me wel vinden in Mark zijn zin, 'wie ben ik om te zeggen dat mijn waarheid DE waarheid is'. Echter als ik naar mezelf kijk, heb ik ook niet het gevoel daar heen te moeten. God zal er zeker werken, maar ik blijf vooralsnog huiverig. In de toekomst hoop ik het echt eens een kans te geven.
Dinsdag, 5 mei 2009, 19:53Anoniem2
Ik heb er niet echt een antwoord op. Ik ben er ook een avond geweest. Ik vond op 1 plek (koffie gedeelte boeken etc) de muziek echt oorverdovend hard. Verder ervaarde ik toen ik er was iets opjagend in me. Terwijl als ik op opwekking, soulsurvivor etc. een enorme vrede en rust ervaar als je het terein alleen al oploopt. Ook vond ik de dienst die ik meemaakte beetje warrig. Dit is de 2e keer dat ik TRIN heb bijgewoond. Ook vond ik de diensten erg donker terwijl we kinderen van het licht zijn. Dit is mijn ervaring en is geen kritiek of oordeel of wat dan ook.

Gods zegen
Vrijdag, 8 mei 2009, 10:38Anoniem
Ik word soms zo boos hiervan hé. Open je ogen en zie dat het grove dwaalleraars zijn. Een voorbeeld van de dingen die daar gebeuren:
- Vechten met een zwaard in de Geest
- Angstaanjagende brullen
- Keihard roepen om engelen
- Lachen in de Geest
- Schudden en dansen in extase

Klinkt voor mij niet echt zoals de apostelen, laat staan Jezus, dit zouden doen.

In de hele show wordt geen één keer zonde, hel of vergeving genoemd, terwijl Paulus duidelijk zei dat hij alleen het kruis van Christus preekte. Hmm, misschien is dit niet zoals God het bedoeld heeft?

Dat rare gevoel dat je ervaart, Victor, is waarschijnlijk je geweten. Ik zou zeggen: bij twijfel niet doen. Jouw waarheid is inderdaad niet de DE waarheid, maar een nuchtere blik vanuit de Bijbel wel.
Vrijdag, 8 mei 2009, 12:24Mark
Hey anoniem,

Ik begrijp je boosheid, dat had ik ook de eerste keren toen ik naar conferenties van TRIN ging.

Ik ging echter bij mezelf te rade, toen ik naar Heaven on Earth ging, wat ik wilde doen daar.

Ik besloot om God te vragen niet kritisch te zijn maar te genieten van de dingen niet wel goed zijn. Ik vroeg god om mijn kritische kijk dit weekend weg te nemen... en wat gebeurde er? Ik kon veel meer genieten van hetgeen WEL mooi was. Ik kon genieten van God tijdens de conferentie zonder telkens te hoeven letten op hetgeen er om me heen gebeurd.....

Twijfel heb ik nog steeds, over hoe TRIN sommige dingen vorm geeft, maar één ding weet ik wel zeker, God moet daar zijn, er gebeuren zoveel mooie dingen...

Neem nou het voorbeeld van Heidi Baker. Al doet ze zoveel dingen (shaba) waarvan ik eigenlijk niet weet wat ik ervan vinden moet, ik kan veel dingen van haar leren. Zo heeft in haar leven 200 mensen uit de dood opgewerkt! nou dat getuigd van Gods Geest in haar toch?

Hoe zie jij het anoniem? Kritisch zijn is zo makkelijk, dat weet je wel toch? En juist naar de dingen kijken die naar jouw idee wel mooi zijn, is veel lastiger....

Ik ben benieuwd naar je mening!

Mark Boerman
Vrijdag, 8 mei 2009, 13:21Marija
Hay allemaal

Ik heb jullie brieven gelezen en wat bij mij binnen komt is dit dat God is geen diabolo diabolo is de andere kant die gaat dingen mengen. Wat betreft de mooie dingen die daar gebeuren God weet het wat het is maar hoeveel ik weet dat in de laatste tijden zal de Satan grote macht ontvangen en zal zeker dingen doen die wonderbaarlijk zijn maar daarvoor moeten we dus oppassen dat we niet gaan buigen voor de verkeerde. Nogmaals God weet het allemaal maar in Zijn Woord God zegt ook heel duidelijk mijn schapen herkennen mijn stem en kennen mij. Ik zou heel voorzichtig zijn. Want hoeveel ik ervaar maakt niet uit naar welke dienst of praise avond ga waar God ook is ik kom thuis met volledig vrede gevoel in mijn geest er is dan geen plaats voor twijfel. Ik wens jullie allemaal vrede en zegen toe.
Vrijdag, 8 mei 2009, 22:11AGryz
Dag iedereen,
Ik heb twee dagen op Heaven on Earth rond gelopen als standmedewerker voor een organisatie.

Mattheus van der Steen (oprichter en leider van TRIN) heeft zijn goede dingen en dat geloof ik ook wel, maar TRIN vindt ik iets gevaarlijk. Het is goed om niet te oordelen, maar ik denk dat we wel moeten onderzoeken wat daar gebeurt, onderzoeken vanuit Gods woord. Dit heeft bijvoorbeeld theoloog Henk Bakker gedaan, hij heeft hier een opiniestuk over geschreven in het opinieblad CV Koers. Een samenvatting hiervan te vinden via deze link: http://www.nd.nl/artikelen/2009/mei/02/-trin-creeert-succes-jezus-die-niet-bestaat-. Henk Jan van der Klis heeft op zijn weblog ook een stuk geschreven over Heaven on Earth: http://www.henkjanvanderklis.nl/weblog/2009/05/trin-laten-overwaaien-bestrijden-of.html

Gods Zegen!
Zaterdag, 9 mei 2009, 10:22Victor
@Anoniem

Ik vind je reactie niet terecht. Te makkelijk gezegd zonder er over na te denken. Onbezonnen. Maar dat geeft niet, ik heb hier ook zeker een jaar als gebedsbroeder onbezonnen post geschreven haha:) Achteraf gezien jammer...

-Vechten met het zwaard van de Geest (=woord van God) doet toch ieder Christen?

-Engelen aanroepen word ook wel eens gedaan bij het bevrijdingspastoraat, voor bescherming.

Saul en de profeten kwamen onder vervoering de berg af (dansen meende ik).

Sommige dingen heb ik ook geen verklaring voor. Maar het is te makkelijk om alles af te kraken.

Overigens zie eens wat TRIN met hun leden voor weduwen en wezen doen. Dat is pas zuivere godsdienst volgens de Bijbel.

Ik hoop dat je je kijk wat verbreed.

Gr. Victor
Vrijdag, 22 mei 2009, 15:39Anoniem
Saul en de profeten kwamen onder vervoering de berg af (dansen meende ik).

Wel gekkere dingen, die de meeste mensen nu als demonisch zouden aanmerken:

19:19 Toen Saul hoorde dat David in het profetenhuis in Rama verbleef,

19:20 stuurde hij er mannen naartoe om hem gevangen te nemen. Daar aangekomen zagen ze de hele profetengemeenschap in vervoering, onder toezicht van Samuël. Ook Sauls mannen werden door de geest van God overmand en ook zij raakten in vervoering.

19:21 Toen Saul hiervan hoorde, stuurde hij andere mannen, maar ook die raakten in vervoering. Saul gaf niet op en stuurde een derde groep, maar ook die raakte in vervoering.

19:22 Ten slotte ging hij er zelf op af. Toen hij bij de grote put in Sechu aankwam, vroeg hij: ‘Waar zijn Samuël en David?’ ‘Die zijn in het profetenhuis in Rama,’ luidde het antwoord.

19:23 Saul begaf zich naar Rama en onderweg werd ook hij overmand door de geest van God. De hele weg naar het profetenhuis was hij in vervoering,

19:24 en daar aangekomen trok ook hij zijn kleren uit en viel naakt en tierend voor Samuël op de grond. Dat ging een hele dag en nacht zo door, en sindsdien zegt men: Hoort Saul nu ook al bij de profeten?
Zondag, 24 mei 2009, 15:54Victor
En bedankt he, anoniem :)
Dinsdag, 8 september 2009, 13:12Edward
Deze vervoering waar je het hierover hebt is niet een vervoering van de Heilige Geest!

Heb je het negende vers wel gelezen van 1 sam.19 ?

En weer werd Saul gekweld door een kwade geest van de HEER.
Woensdag, 18 augustus 2010, 15:54Anoniem
In Gods Naam: wordt wakker!

TRIN heeft werkelijk niets, maar dan ook niets met God te maken. Maar alles met Zijn tegenstander welke nog steeds rondgaat als een brullende leeuw. TRIN's valse leringen gekoppeld aan hun bizarre manifestaties zouden iedere christen toch direct aan het denken moeten zetten?

Zelf heb ik jarenlang onder een occulte gebondenheid geleefd voordat God mij daar door het geloof in Zijn Zoon Jezus Christus volledig van heeft vrijgezet. Uit eigen ervaring weet ik nu maar al te goed hoe Zijn tegenstander te werk gaat. De tactieken, de leringen en manifestaties van TRIN zijn exact het soort 'valse tekenen en wonderen' waar de Bijbel de gelovigen voor waarschuwt! Wees zeer gewaarschuwt voor deze dingen!

Het sfeertje dat bij TRIN bijeenkomsten wordt gecreëerd, het 'vuur' dat zij menen te moeten 'imparteren' en de leer die zij verkondigen is onbijbels ronduit demonisch. Ik vrees dat menigeen die zich daarin begeven hopeloos misleid zal worden. Ik bidt dat God hen de ogen zal openen en dat Hij hen daaruit zal halen.

Onthoudt: De satan vertoont zich nog altijd als een engel van het licht. Het is nog steeds zijn beste vermomming. Ik zelf weet daar alles van. Hoe 'goed' voelt en hoe 'waar' het allemaal kan aandoen. Het zijn zoete leugens die mensen in het verderf storten.

Weet je je werkelijk geroepen door God? Verlang je werkelijk naar Hem? Blijf dan heel dicht bij Zijn Woord, Zijn Evangelie, de Bijbel. En laat je nooit meeslepen door lieden/kerken/bewegingen met spectaculaire beloften, tekenen en wonderen of nieuwe 'openbaringen'. Wees zeer, zeer op je hoede voor zogenaamde geestelijke of spirituele bijeenkomsten. Zelfs wanneer deze vanuit reguliere kerken worden georganiseerd. Veel mensen hebben geen flauw idee van de krachten die bij dergelijke bijeenkomsten spelen en laten zich er gemakkelijk door meeslepen. Laat je niet misleiden door zogenaamde goede gevoelens maar zoek God door het vaste geloof in Zijn Zoon Jezus Christus.

Een scherpe analyse van deze beweging is o.a. te lezen op: http://www.toetsalles.nl/trin.index.htm

Er wordt gewaarschuwd, beste mensen.
Maar luistert men ook?

Een broeder in Jezus Christus.
Woensdag, 18 augustus 2010, 17:15Chuck
Amen
Woensdag, 18 augustus 2010, 17:22Chuck
Zie het verschil tussen Gelovigen en Ongelovige Gelovigen.

De andere club is de club van niet postzegelverzamelaars.
(zonder ''geest '' / persoonlijkheid),een dier is GEEN persoon al geef je die een naam,al zijn ze intelligent , slim en vindingrijk.

Alleen de geest geeft de mogelijkheid met God te kunnen communiceren.
Donderdag, 19 augustus 2010, 02:54anoniem
Aan de films te zien er is veel entertainment, boekjes verkoop
en veel liggend aanbidding en schelden mag daar gewoon. Mij allemaal iets te veel ben 2x naar de EO jongerendag geweest was ook merendeels rock gospel waarvan ik niet kon horen waar het over ging en ik echter ook niet hoorde dat het nr over God ging. Nee ben meer van het rustige zodat ik Gods woord beter tot me kan nemen,entertainment is niet verkeerd maar 1a2x is wel genoeg we moeten wel het woord brengen en niet entertainment om mensen te trekken. Het evangelie gaat om God en niet om ons.
Donderdag, 19 augustus 2010, 08:19Nodoubt
[START IRONIE]
Nee joh, je moet de mensen bieden wat de wereld ook bied om ze voor Christus te winnen snap je. En het moet vooral om de jongeren draaien, je moet ze niet willen afstoten! Ze moeten niet het idee krijgen dat het saai is of heel anders dan wat er in de wereld gebeurd. Anders durven ze natuurlijk nooit hun ongelovige vriendjes mee te nemen naar een eo dag. Het moet hip en cool zijn. Een God die ze niet veroordeeld maar juist een God die er voor ze is en niet van ze vraagt dat ze anders zijn dan de wereld. Wat de Bijbel zegt is niet zo moeilijk hoor: je moet liefhebben alles en iedereen, en nooit oordelen. Dat is alles wat een Christen dient te weten. EENHEID! PRAISE GOD! BLESS YOU ALL!
[EINDE IRONIE]
Donderdag, 19 augustus 2010, 14:28heleen
Ik hoorde iemand die nogal overstuur was van TRIN. in de slechte zin. ze zei TRIN = chaos. Is chaos van God?
Donderdag, 19 augustus 2010, 14:34heleen
Ik hoorde iemand die nogal overstuur was van TRIN. in de slechte zin. ze zei TRIN = chaos. Is chaos van God?
Donderdag, 19 augustus 2010, 14:37heleen
http://www.youtube.com/watch?v=kg0HWSeBQEg

Dit is een link van TRIN conference 2008 Firenights. Kijk huiver en oordeel zelf..........
Donderdag, 19 augustus 2010, 15:29anoniem
Ik blijf bij me vorige reactie Te veel poespas en dat gelach klinkt niet echt in de licht maar duister als je het mij vraagt.
Krijg niet bepaald een goed gevoel bij. Maar dat is mijn mening.
Reacties 1 - 20 van 41

Reageer op deze blog







Poll van de maand

Je kunt als christen niet tot je recht komen als je meer tijd spendeert aan andere (wereldse) zaken, dan aan Gods Woord.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

Therapiepraktijk de ParelMotivoMain Media