Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Een bijzondere avond

Door: Mark BVrijdag, 25 mei 2007
Terug
Categorie: Aanbidding, 1 keer gereageerd, 1645 keer bekeken

Ik ben afgelopen woensdagavond met een paar vrienden naar een conferentie van TRIN geweest. Dit is een organisatie die vaak diensten verzorgt en daarnaast een heel uitgebreid schema aan activiteiten heeft. Zo gaan ze een paar keer per jaar naar het buitenland om daar hun handen uit de mouwen te steken. De conferentie waar ik was had het thema ‘Come up higher’. De aanbidding werd geleid door Ruth Fazal die bekend staat om haar rustige aanbiddingsstijl. Het is de bedoeling dat je op je eigen manier tot God komt en met Hem de avond doorbrengt.
Deze soort van aanbidding word ook wel ‘soaking’ genoemd.

Tijdens de avond kon ik mij niet in aanbidding aan God geven. Ik werd vaak afgeleid door de dingen om mij heen en vroeg mij af of alles dat op deze avond gebeurde wel goed was.

Zo werd er midden in de aanbidding een offerande gehouden. Daarbij werd verteld dat als je zaait, je meer zal gaan oogsten. Kort gezegd wilden ze daarmee zeggen dat je het geld dat je geeft wel weer terug zal ontvangen. Bij mij wekte dit erg de indruk op dat we daarmee eigenlijk alles wel kunnen doen onder het mom ‘God doet het wel’. Tijdens de aanbidding werden er ook vreemde teksten gezongen zoals ‘Uw liefde is beter dan wijn’ en er werden tijdens de dienst korte toespraken gehouden. Deze toespraken vertelden dat we verder moesten gaan in aanbidding. ‘naar een hoger level’. Deze toespraken werden ondersteunt met muziek. Wanneer de toespraak krachtig moest zijn werd dit met instrumenten ondersteunt. Er werd zo naar mijn idee een sfeer gemaakt die er eigenlijk helemaal niet was. Omdat ik samen met een paar vrienden daar naartoe ben geweest hebben we het uitvoerig over deze avond nabesproken. Er kwam naar voren dat de één er meer moeite mee had als de ander. Er kwam tijdens het gesprek een vraag naar voren waarvan ik benieuwd ben hoe jullie daarover denken.

Moet je wel of niet in aanbidding gaan als je vind dat er dingen niet goed gaan tijdens de dienst? En er staat toch in de Bijbel, toets alles aan Mijn woord? Of moet jij je niks aantrekken van hetgeen dat naast of om je heen gebeurt en moet jij je focussen op God? Hij is toch diegene waarvoor je in aanbidding bent?

Groeten, Mark

Gerelateerd

Reacties (1)

Zaterdag, 13 juni 2009, 01:40Pieter
- hoi Mark, ik zie dat deze vraag al langere tijd leeft, een paar weken geleden had je ´m namelijk ook in een soort variant, Heaven on Earth. Ik zing zelf (en spreek zelf) nog niet zo lang in tongen. Ik heb er zo´n twee-en-eenhalf jaar geleden om gebeden. Op een bijzondere manier, die ik nu niet zal vertellen, is mij ook de kracht van het gebed geopenbaard.
Ik noem dit bidden in tongen, omdat dit iets is dat juist wel goed kan op het Trin. Ik hoor het in de VEZ mensen zelden doen en ook niet op mijn vorige twee kringen. Niet dat ik het belanrgijk vind, of een absolute voorwaarde.
Bij het Trin ervaar ik zelf een grote vrijheid. Deze vrijheid heeft ook zijn nadelen, zoals je zag bij uitwassen van de Lakeland Revival. Ik heb reden om aan te nemen, dat God het beschermt, tot op dit moment..
Ook is de bediening gezalfd door het uitdrukken van het hart van God. Ik ben het echter wel eens met de kritiek die een paar weken geleden gepost werd. Ik vind dat een goede christelijke organisatie ook tegen kritiek moet kunnen. Zegen!

Reageer op deze blog







Poll van de maand

Je kunt als christen niet tot je recht komen als je meer tijd spendeert aan andere (wereldse) zaken, dan aan Gods Woord.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

Therapiepraktijk de ParelMotivoMain Media