Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Aanbidding is...

Door: Mark WVrijdag, 12 september 2008
Terug
Categorie: Aanbidding, 1 keer gereageerd, 2898 keer bekeken

Aanbidding is: God grootmaken, bij God’s troon komen, buigen, je klein maken voor God, contact met God hebben, naar God toe gaan, Hem eren, Hem prijzen. En iedereen die dit leest zou er nog wel wat bij kunnen zetten.

Er is geen definitie van aanbidding, iedereen ziet het anders. Ik vind het aanbidding echt iets aparts, iets bijzonders. Je maakt God groot, je prijst zijn naam en dan komt God naar jou toe (niet altijd natuurlijk) om persoonlijk contact met jou te hebben. Is dat niet vreemd? Die grote God die wordt aanbeden komt in een keer onze kant op zetten met een knuffel een persoonlijk woord of gewoon zijn aanwezigheid. (misschien wat evangelische termen) Hoort hij niet gewoon de aanbidding te ontvangen? 

Het bewijst natuurlijk wel dat God een persoonlijk God is, dat Hij zich daadwerkelijk om ons bekommerd en van ons houdt.

Ik heb laatst een leuk boekje over aanbidding gelezen. Een heerlijk cynisch boekje over vooral evangelische aanbidding, maar ook over de traditionele aanbidding (psalmen). De schrijven had echt leuke oneliners. Ik zal er 2 noemen:

- Met 25 woorden kun je de hele opwekkingsbundel schrijven.
- Tegenwoordig menen velen dat zij door de heilige Geest worden aangeraakt, terwijl zij in feite worden aangeraakt door de muziek.

Dit gaat dan over de evangelische kerken en ze komen best hard aan. Ik hoorde laatst iemand zeggen dat hij, toen er een heel mooi lied werd gezongen, een moment met God had. Totdat er een foutje in de muziek werd gemaakt toen was het gevoel direct weg. Waarop hij zei: ‘Het was dus emotie en niet God’. Dit slaat de spijker wel op zijn kop, niet?

Een bekende songwriter: ‘Weet je wat het geheim is van aanbidding? Dat je God aanbid in je omstandigheden. God aanbidden in je ziekte, in je pijn, in je stres, in je tekortkoming, in je onzekerheid. Elke keer als je aanbid.’

Ook raak. Hoe vaak zingen we gewoon liedjes die langs komen zonder na te denken. Maar denk nou eens na, weet voordat je begint met zingen: ik voel me niet perfect, ik zit hier of daar mee, maar toch aanbid ik U God, omdat U het meer dan waard bent.

Genoeg dingen om over na te denken. Als je wat wil toevoegen of wat te vragen of te corrigeren hebt, dan kan je reageren.

Mark W

Gerelateerd

Reacties (1)

Dinsdag, 16 september 2008, 23:57Getuige
Hoi Mark,

Leuk stukje schrijf je over aanbidden! Hoewel ik niet inzie hoe ik God groot kan maken, ik maak mij immers zelf klein voor God, zoals je zelf terecht schrijft.

Maar om bij het evangelie te blijven, laten we vooral van de herders op de velden rond Bethlehem en van de wijzen leren hoe we God in den hogen en op aarde moeten aanbidden op het moment dat de kleine Jezus in de liefdevolle armen van zijn moeder aan de wereld gepresenteerd wordt. Laten we dat vooral zonder een boel kunstmatige (takke)herrie om ons heen in de stilte van de binnenkamer van ons hart doen........

Reageer op deze blog







Poll van de maand

Je kunt als christen niet tot je recht komen als je meer tijd spendeert aan andere (wereldse) zaken, dan aan Gods Woord.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

Therapiepraktijk de ParelMotivoMain Media