Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Wij kiezen voor eenheid!

Door: Mark WMaandag, 1 oktober
Terug
Categorie: Kerk - Gemeente, 1 keer gereageerd, 164 keer bekeken

Aankomende zaterdag 6 oktober op het malieveld in Den Haag komen christenen uit allerlei kerken van Nederland bij elkaar om een eerste stap te zetten richting de eenheid van de Nederlandse kerk. Wat eigenlijk vanzelfsprekend had moeten zijn is op dit moment volledig afwezig en de stuurgroep ‘wij kiezen voor eenheid’ vond dat er eens verandering in moest komen. Door de kerkscheurrijke geschiedenis van ons eigenwijze landje ligt de kerk al jaren in scherven, dus het is misschien ook wel de hoogste tijd om de eerste stap naar herstel te initiëren.

Broeders en zusters, in de naam van onze Heer Jezus Christus roep ik u op om allen eensgezind te zijn, om scheuringen te vermijden, om in uw denken en uw overtuiging volkomen één te zijn. (1 Kor 1:10)

Aanstaande zaterdag zal er veel samenzang zijn en meerdere predikanten uit allerlei denominaties iets delen vanaf het podium. Maar wat er die dag ook gebeurd is: vergeving vragen. De kerkleiders zullen hierin voorgaan en alle aanwezigen kunnen meedoen. Er wordt vergeving gevraagd voor de houding of misschien wel veroordeling die er in het verleden heeft plaats gevonden tussen verschillende denominaties. Dat is toch gaaf! Eindelijk eerlijkheid en een stevige goede vredes-handdruk tussen kerken.

Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn, opdat de wereld gelooft dat u mij hebt gezonden. (Joh 17:21)

Dit zijn de mensen die erbij zullen zijn:
Mgr. Gerard de Korte, bisschop van Groningen-Leeuwarden, Ds. Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, Ds. Peter Sleebos, voorzitter van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten en Wilkin van de Kamp (VPE), directeur van Stichting Geboren om vrij te zijn.

Dus als je in de buurt van Den Haag woont, dan ben je aanstaande zaterdag meer dan welkom om met allerlei christenen uit heel Nederland verzoening te bewerken met elkaar. Zodat je samen met Christelijk Nederland een eerste stap mag zetten naar eenheid!

Goede week!
Mark W

Reacties (1)

Dinsdag, 2 oktober, 20:30Annemarie de Vries
Hier een zusje van jullie uit Eindhoven. Geweldig dat jullie aandacht aan deze dag besteden en er zo enthousiast over zijn. Werd tijd he ;-)? Ondanks dat ik niet uit de buurt van Eindhoven kom zal ik er ook zijn. Mijn dochter van bijna 12 stond erop ook erbij te zijn dus die gaat ook mee :-D.

Eindelijk naastenliefde in het lichaam van Christus!

In liefde in Christus met jullie, mijn broers, verbonden.

Reageer op deze blog







Poll van de maand

Je kunt als christen niet tot je recht komen als je meer tijd spendeert aan andere (wereldse) zaken, dan aan Gods Woord.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

Therapiepraktijk de ParelMotivoMain Media