Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Engelen, Cherubs en Serafs

Door: JarikVrijdag, 19 oktober 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 22 keer gereageerd, 3373 keer bekeken

Psalm 91:11
Hij vertrouwt je toe aan zijn engelen, die over je waken waar je ook gaat.

Matteüs 18:10
Waak ervoor ook maar een van deze geringen te verachten. Want ik zeg jullie: hun engelen in de hemel aanschouwen onophoudelijk het gelaat van mijn hemelse Vader.

Hebreeën 1:14
Zijn zij niet allen dienende geesten, uitgezonden om hen bij te staan die deel zullen krijgen aan de redding?

Engelverhalen: wie kent ze niet? Van engelen die gevangenisdeuren openen en bijzondere geboortes aankondigen, tot grote engelenlegers die steden beschermen en schitterende liederen zingen.

In de bijbel wordt meerdere malen gesproken over engelen (zo’n 300 keer). En de meeste keren dat mensen met hen in aanraking komen, schrikken ze zich kapot. Engelen zijn blijkbaar indrukwekkende wezens. De keren dat de bijbel over hen spreekt, zijn ze meestal gekleed in witte gewaden, vaak omgeven door een stralend licht en lijken ze net mensen.

Dan heb je ook nog de cherubs (zie Ezechiël 1). Een bijzondere soort wezens met vier gezichten (cherub, mens, leeuw en adelaar), vier vleugels, armen, benen en een wiel, waarover vaak wordt gezegd dat God troont op de cherubs.

En tot slot zijn er ook nog de serafs (zie Jesaja 6 & Openbaring 4). Ook zeer bijzondere wezens, die bij Gods troon staan. Ze hebben zes vleugels (twee om het hoofd en twee om de voeten te bedekken en twee om te vliegen) en zijn bedekt met ogen. Daarnaast hebben ze een stier, mens, leeuw of adelaar hoofd en armen en benen.

Je kunt van alles over engelen vinden en weten. Het belangrijkste is denk ik dat wat in de drie bovenstaande teksten staat. Ze zijn er om jou te beschermen en te helpen. En het idee dat zulke machtige wezens mij bijstaan en beschermen bemoedigt mij.

Hoe denk jij hierover? Ken je verhalen van mensen die eens door engelen geholpen zijn?

Zegen, Jarik

Gerelateerd

Reacties (22)

Reacties 1 - 20 van 22
Vrijdag, 19 oktober 2007, 14:44Rosalie
Hey Jarik
Ik ben uit de dood gered door een engel, Toen ik net geboren was ging het slecht met me, ik huilde dagen lang door. Mensen zeiden dat ik een huil baby was, maar dat was ik niet een assistend van de dokter had mij niet goed onderzocht. Op een dag kon mijn moeder het niet meer aan. Ze bracht me naar, ze ging weer naar het ziekenhuis en lied me nogmaals onderzoeken, een andere dokter hoorde een ruisje in mijn hart. Dat betekende dat ik een gaatje in mijn hart had.Ze zeiden we zijn te laat we kunnen er niks meer aan doen. Mijn moeder schrok ze zou me kwijt raken... Ze ging bidden, ze stond op men slaapkamertje en toen zei een persoon gaaf haar maar aan mij, hij hield me vast en legde me terug in de wieg, ik begon weer goed te ademen...en men moeder keerde zich om en zou hem bedanken maar hij was verdwenen..Ik ben op dat moment bij de dood weggehaald op men 8e ben ik volkomen genezen, ik hoefde geen hartoperatie meer, en nu ? ik leef nog en ik ben helemaal vol van de Heer !
Vrijdag, 19 oktober 2007, 15:21Victor
Tof stuk, jarik jij weet het, ik had een droom waarin een engel in vuur en vlam mij genas door mij aan te raken op mijn keel, ik viel wel echt als dood voor die gedaante neer. Ik kon niets meer, mijn kracht was verdwenen en er was ook angst in het eerste ogenblik. Engelen zijn echt machtige, dienende wezens.
Ik was in een klap die nacht genezen van een flink hoge koorts die nacht.

Awesome God...

Nogmaals zeer intressant onderwerp.
Vrijdag, 19 oktober 2007, 15:22Marieke
Wauw Rosalie,
das echt een bijzonder verhaal!Gaaf!
Vrijdag, 19 oktober 2007, 15:52Rosalie
Wij mogen de Heer danken voor deze wonderen, de Heer heeft echt plannen met ons allemaal. We mogen dit laten zien aan de mensen om ons heen, en hun een zegen meegeven. Onthouw God houd van je hij is trots op je en hij zegend ons allen ! Liefs Rosalie
Vrijdag, 19 oktober 2007, 16:07Jarik
Hey Rosalie,
Wat een bijzonder verhaal! Tof dat je dat hier deelt!
Verhalen over engelen in de vorm van personen die helpen en dan plotseling verdwijnen hoor ik wel eens vaker. Het moet echt een bijzondere bemoediging zjin als je zoiets meemaakt!

@Victor
Dat was idd een bijzonder getuigenis dat je toen vertelde op de jeugdavond. Je zult dan waarschijnlijk goed begrijpen dat mensen in de bijbel zich het leplazarus schrikken als ze een engel zien :)
Vrijdag, 19 oktober 2007, 16:44Rosalie
Het is ook echt een geweldige bemoediging, door al de wonderen en tekenen van de Heer, wordt mijn geloof alleen maar sterker. Het is geweldig om te vertellen over de Heer en de wonderen met elkaar te delen. We mogen echt trots zijn op zo'n Hemelse Papa ! Liefs Rosalie
Vrijdag, 19 oktober 2007, 20:03Rudy Kinds
Het bestaan van engelen is voor ons christenen natuurlijk geen twijfel. Gelukkig zien we engelen niet zo vaak en als we ze zien, dan weten we vaak niet dat het engelen zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is de aartsengel Rafael die in het boekTobit, Tobias en Sara op wonderbaarlijke wijze bijeen brengt om als gehuwden te kunnen gaan leven. Rafael werd pas als engen herkend toen hij zich na de huwelijksceremonie bekend maakte en ook gelijk verdween. H Pater Pio en H Gemma hadden bijvoorbeeld meermaals per dag contact met hun beschermengel.

Naast de hier boven staande getuigenissen over ervaringen met engelen, zijn er ook een opmerkelijke uit de Korea oorlog bekend. Een gelovig katholieke Amerikaanse militair heeft zijn groep die in een Noord-Koreaanse hinderlaag zonder munitie was komen te zitten, weten te redden door de NK aandacht af te leiden. Deze jongen is gewond geraakt. Op het moment dat hij gewond raakt, zagen zijn collega's een grote gestalte op de Noord-Koreanen afgaan. De aartsengel Michael heeft het gebed van deze jonge Amerikaanse militair dat hij tot hem gericht had, verhoort.

Maar ook uit Afghanistan is een opmerkelijk verhaal tot mij gekomen van een jonge Nederlandse militair die tijdens een aanslag de aanwezigheid van zijn beschermengel ervaren heeft. Voor defensie is het overigens totaal onverklaarbaar dat deze aanslag op knullige details niet geheel gelukt is, hoewel er een Nederlandse militair gesneuveld is en enkele ernstig gewond zijn geraakt en ook Afghaanse burgerslachtoffers te betreuren vielen. Ook is het onverklaarbaar dat deze jonge militair zelf niet gewond is geraakt, hoewel zijn voertuig het aangegrepen voertuig was.

Zelf ervaar ik ook met enige regelmaat de nabijheid van mijn beschermengel, vooral tijdens gebedsmomenten. In de wetenschap dat mijn engel God ziet en voor Zijn aanschijn bidt, gaat tijdens de ervaringsmomenten het getijdengebed nog meer voor me leven. Het is dan alsof ik samen met mijn engel aan het bidden ben in een soort aardse/ hemelse lofprijzing.

Zo zullen er nog wel meer opmerkelijke verhalen zijn........

Groetjes!!
Vrijdag, 19 oktober 2007, 20:47Jarik
Dat zijn bijzondere verhalen die je daar neerschrijft Rudy.
Ik heb het boek Tobit gelezen. Mooi verhaal. Alleen zie ik (en ik niet alleen) het niet als een boek dat is geïnspireerd door de HG. Het heeft daarom voor mij minder waarde. Dat wil niet zeggen dat ik het geen mooi verhaal vind.

Ik ben het met je eens dat verhalen over engelvorsten zoals Gabriël die als boodschapper fungeert en Michaël als een van de voornaamste vorsten, die hem te hulp komt, zeker indrukwekkend zijn.

Ik geloof verder zeker dat engelen je beschermen. Alleen de uitspraak dat ieder mens een 'eigen' beschermengel heeft, gaat er bij mij niet zo gemakkelijk in. Ik zie dat niet vaak en duidelijk genoeg in de bijbel terugkomen.

Zegen, Jarik
Vrijdag, 19 oktober 2007, 23:07Robert van Hoesel
mm, dat verhaal over dei Serafs doet me denken aan Sci fiction films,

Een monster dat bestaat uit ogen met hier en dar wat vleugeltjes..,
Wat is de scheping en wereld van God toch een wonderbaarlijk iets.

Verder denk ik dat engelen zelfs tussen jou rond kunne lopen in gewone gestalten, als mensen die je helpen in levensgevaarlijke situaties, zeg maar de EHBOers van God in vlees en bloed.

GodBless2all

Robert
Zaterdag, 20 oktober 2007, 13:51Rudy Kinds
En toch, Jarik, heeft ieder mens een engelbewaarder. Deze engel is door God aan jou persoonlijk gegeven met de opdracht jou te beschermen en in Zijn aangezicht voor jou te blijven bidden. Je mag jouw engel veel vragen. Bovendien ervaar ik mijn beschermengel niet alleen maar tijdens gebedsmomenten, hij spreekt regelmatig tot me. Ook in gevallen van van overmacht levert een gebed tot mijn engelbewaarder vrijwel direct verhoring op.

Over het boek Tobit, dat jij en anderen het niet zien als geïnspireerd door de Heilige Geest, wil niet zeggen dat dit boek ook niet door de Heilige Geest geïnspireerd is. Dit boek staat al sinds de tijd van paus Damasus de grote (direct na de grote kerkvrede begin 4e eeuw) in de bijbel canon. Met het opstellen van de Statenbijbel en alle afgeleiden is onder andere dit boek uit de bijbelcanon gahaald. Het voert te ver en deze draad is er ook niet voor om deze discussie te voeren; laten we het vooral over engelen hebben :-)
Zaterdag, 20 oktober 2007, 16:53Jarik
@Robert van Hessel

Daar maak je een interessant punt. Ik ken mensen die verschijningen van ufo's toeschrijven aan bijvoorbeeld een 'overvliegende cherub'. Het zou me niet verbazen dat als je zo'n cherub ziet vliegen (mocht dat al ooit gebeuren), dat je flink verbaasd zal zijn...

Zegen, Jarik
Maandag, 22 oktober 2007, 15:04Angelique
Al vanaf dat ik heel klein was ben ik me heel bewust geweest van engelen om me heen. Als ik bang was na een enge droom, of verdrietig was om iets wat er gebeurt was, voelde ik altijd een soort aanwezigheid bij me. Nu nog steeds, als ik 's avonds door het donker naar huis fiets, of laat nog met de metro moet, of door een enge wijk loop, heb ik vaak het idee dat er mensen naast me lopen/zitten/fietsen, een soort veilig gevoel, dat ik eigenlijk niet anders kan beschrijven als 'bovennatuurlijk'. heel raar, maar wel heel rustgevend.
Dinsdag, 23 oktober 2007, 10:23Jarik
@angelique

Bijzonder dat je dat ervaart. Dan is het duidelijk dat God over je waakt;)

Zegen, Jarik

@Rudy

Het lijkt me idd wijs een discussie over de canon hier niet te voeren. Het is verder ook niet zo dat ik je goede bedoelingen en interesse voor die engel niet begrijp, ik zie alleen nergens in de Bijbel terugkomen dat ons wordt opgedragen met onze eigen beschermengel te communiceren en/of God te aanbidden. Eerder het tegendeel, dat we moeten oppassen met engelenverering ed.

Zegen, Jarik
Dinsdag, 23 oktober 2007, 14:43Rudy Kinds
Hoi Jarik,

Het wordt in de bijbel ook niet opgedragen met je beschermengel te bidden. Je mag het doen; het wordt aangeraden zelfs, het moet niet. Maar sta je niet wat krampachtig in het leven als je alleen maar de bijbel hebt om vaste geloofsgegevens te toetsen? Er zijn door de eeuwen heen genoeg privé openbaringen geweest van beschermengelen. H Pater Pio de San Giovanni de Rotondo heeft zelfs de goddelijke genade gehad om met ieders beschermengel te kunnen spreken. Daar komt bij dat ik in mijn bovenstaande bijdragen getuigenissen heb afgelegd hoe mijn beschermengel zich in mijn leven manifesteert; waar moet ik dan voor oppassen als ik mijn engel dank zeg voor al hetgeen hij bij God de Vader voor mij ten beste spreekt? En wat is er dan mis mee het feest van de beschermengelen te vieren op 2 oktober cfm de Romeinse Kalender?

Groetjes!!
Woensdag, 24 oktober 2007, 10:47Jarik
Beste Rudy,

Zoals ik al eerder schreef, zie ik nergens in de Bijbel terug dat ons wordt aangeraden met 'onze' beschermengelen te communiceren. Ik ben benieuwd waar jij dat dan wel op basseert.
Daarnaast zie ik idd de Bijbel als dé openbaring van God aan de mens. Ik geloof dat de bijbelschrijvers door de HG geïnspireerd zijn en dat in de bijbel staat, wat God wilde dat daar in zou staan. En daarmee wat wij nodig hebben voor ons leven hier op aarde. Daarmee vind ik het ook gevaarlijk om je te baseren op ervaringen van mensen in het verleden ipv de Bijbel. Dat wil niet zeggen dat het geen interessante boeiende ervaringen zijn, maar dat ik die ten eerste aan de Bijbel wil toetsen (komt dat overeen met hoe de Bijbel over zo'n onderwerp spreekt?). Als die daar geen of negatieve aandacht aan besteed, ben ik geneigd om er voorzichtig al dan niet afwijzend tegenover te staan.
Het lijkt me niet verkeerd God eens te danken voor het feit dat hij waarschijnlijk jou al vaak beschermd heeft dmv engelen. Daarentegen vind ik het te ver gaan een speciale dag in het jaar ter ere van beschermengelen te houden. (Ik verwijs weer naar die engelenverering).

Zegen, Jarik
Woensdag, 13 augustus 2008, 15:00Marija
Hallo allemaal,

Ik ben jarenlang door demonen getreiterd. Ze hebben mijn leven zuur gemaakt, het was zo erg dat ik niet meer wou leven.

Ik was jaren lang depressief en huilde dag en nacht. Ik sloeg mezelf en trok aan mijn haren. Ik was psygisch niet meer in orde. Niemand begreep me en ik voelde me constant alleen.

Doordat ik dingen zag ging ik steeds vaker naar waarzeggers en daardoor ging het alleen maar slechter met me.

Elke nacht werd ik wakker en dan lag er weer een demoon op me die me aan het wurgen was, of ik lag niet meer op mijn bed maar zweefde boven mijn bed. Mijn bed werd ook vaak heen en weer geschud. Het was verschrikkelijk en het alle ergste was die angst die je dan voelt en je kan niet praten en niet schreeuwen.

Ik ben 6 maanden geleden naar de kerk geweest en de pastor heeft voor me gebeden en sinds dien heeft de Heer me bevrijd en genezen.

Af en toe komen ze nog maar ik noem de naam van Jezus en ze zijn weg. Maar na mijn bekering heb ik de heer gedroomd. De Heer liet me zien dat hij me heeft gered en ik heb Jezus gezien in mijn kamer.
Donderdag, 14 augustus 2008, 00:17Rob
He Marija!

Wat een heavy verhaal zeg! Tjonge, je hebt een boel meegemaakt als ik je berichtje zo lees... Het lijkt me een enorm bevrijdend gevoel sinds de tijd dat je bekeerd was en de meeste aanvallen van demonen waren verdwenen.
Maar ook dat je nu weet, hoe je de demonen kunt wegsturen. Wat een fantastisch moment moet dat zijn geweest toen je Jezus zag op je kamer. Dat lijkt mij ook een enorm bijzondere gebeurtenis.

<b>Ik wens je een rijkelijke zegen van bescherming en vreugde toe, en ik zal de komende dagen voor je bidden.</b>

<I>Wanneer je vragen hebt, of wanneer je gewoon iets wilt melden wat je liever niet via de website doet, dan mag je altijd een mailtje sturen naar; info[at]gebedsbroeders.nl.</I>

Groetjes Rob!
Donderdag, 19 mei 2011, 01:23aline
hello menskes , de eerste maal ik op deze site kom , vind dit zeer
helend wat ik lees .
dit maakt me wakker
Donderdag, 19 mei 2011, 15:06Mark W
Hey Aline, leuk dat je dat even open gooit op de site, dank je wel voor je bemoediging! :)
Zondag, 30 september, 23:21Arno
Het is heel mooi al die verhalen en ik ken er zelf ook nog een, het gebeurde in Afrika waar allemaal christenen in een grote zaal zaten
ze waren bang want ze liepen gevaar voor rebellen aar toch gingen ze door met hun bijbelstudie en op een nacht sloeg het noodlot toe! de rebellen hadden de christenen gevonden ze hadden zelf nog geen 15 soldaten en de rebellen hadden er veel meer ze waren dus in overmacht dus voor die mensen zat er niks anders op dan bidden en toen ze naar buiten keken renden de rebbellen in noodgang weg de volgende dag gebeurde hetzelfde weer kwamen de rebellen in enorme aantallen en de christenen konden weer niks anders dan bidden en dat deden ze en weer sloegen de rebellen op de vlugt er vielen zelfs gewonden maar alleen bij de rebellen de d okter kon de wonden niet verklaren en na een overhoringsgesprek zei een van de rebellen:‘ we sloegen op de vlugt we zagen een enorme hoeveelheid soldate
n in witte kleding en we schrokken ons kapot!‘
(MELDING: in afrika is niks bekend over soldaten in witte kleding)
VOOR NIETGELOVIGEN IS HET EEN MYSTERIE MAAR VOOR ONS, CHRISTENEN IS HET DUIDELIJK DAT GOD ZIJN LEGER ENGELEN HEEFT GESTUURD OM DE CHRISTENEN IN DIE ZAAL TE BESCHERMEN
Reacties 1 - 20 van 22

Reageer op deze blog







Poll van de maand

Je kunt als christen niet tot je recht komen als je meer tijd spendeert aan andere (wereldse) zaken, dan aan Gods Woord.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

Therapiepraktijk de ParelMotivoMain Media