Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Associaties bij Aanbidding

Door: JarikWoensdag, 26 maart 2008
Terug
Categorie: Aanbidding, 5 keer gereageerd, 1648 keer bekeken

Over aanbidding valt veel te zeggen. Er zijn dan ook boekenkasten over vol geschreven. Toen ik er de afgelopen dagen over nadacht, besloot ik alle associaties die ik erbij kreeg eens op papier te zetten. Hieronder de uitkomst. Ga ze eens langs, denk er over na en reageer er eventueel op.

Verder is Openbaring 4 & 5 een stuk in de Bijbel dat m.i. veel met aanbidding te maken heeft. Ik wil je uitdagen dit te lezen en je erover te bezinnen in een houding van gebed & aanbidding.

Zegen, Jarik

 

 

Gerelateerd

  • A Lifestyle of Worship

  • Hoe is je relatie met Jezus?

  • Lofprijs en aanbidding: het nut en de noodzaak

  • Aanbidding is...

  • Ben ik heilig?

Reacties (5)

Woensdag, 26 maart 2008, 17:18Rudy Kinds
Beste Jarik,

Zeer interessante associaties heb je gemaakt. De aanbidding van het Heilig Sacrament van de Eucharistie welke Christus zelf is, is precies zoals jij het omschrijft in deze steekwoorden.

Het wordt mij toegestaan over jouw lijste wat opmerkinkjes te maken?

1) je hebt 2x Liefde er tussen staan (ik weet het, ik zeur nogal eens graag ;-) )
2) mag [zegen] hier ook bij horen?
3) kun je me uitleggen waarom je "offers" (2e woord in kolom 2) hebt doorgestreept?

Groetjes!!
Woensdag, 26 maart 2008, 18:05Jarik
Hey Rudy,

Tof dat je de tijd genomen hebt m eens door te lezen:)
2x liefde -> Eerst bewust voor gekozen, later wilde ik m toch veranderen, maar toen vergeten. Verklaring: De bovenste slaat op Hosea 6:6, waarin God zegt dat Hij niet zozeer naar onze offers, maar naar onze oprechte liefde verlangt. Met die doorgestreepte ''offers" en "liefde" daar achter, wilde ik vooral deze tegenstelling duidelijk maken.
De onderste slaat dan ook niet zozeer op de tegenstelling, maar benadrukt dat jouw liefde voor God en Zijn liefde voor jou redenen zijn Hem te aanbidden.
Zegen is een uistekende aanvulling, het is immers Bijbels God te zegenen (Gezegend zij de naam van de Heer) en aanbidding niet als een vloek, maar juist als zegen te ervaren! Ik zal eens kijken of ik die erbij kan zetten...

Groet terug
Donderdag, 27 maart 2008, 00:53Rudy Kinds
Hoi Jarik,

Helder commentaar. Toch heb ik nog wel een statement waarom offer weldegelijk bij aanbidding kan horen. Is het niet zo dat je tijdens de aanbidding jouw vermorzeld en vernederd hart (vgl psalm 51) in het gebed als geestelijke gave aan Hem offert? Binnen de Rooms Katholieke Kerk is het een goede traditie om aanbidding van de Eucharistie samen te laten vallen met het sacrament van boete en verzoening (beter bekend als de biecht). De sacramenten van de Eucharistie én boete en verzoening vullen elkaar namelijk perfect aan.

Groetjes!!
Donderdag, 27 maart 2008, 08:09Jarik
Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt. Alleen zou ik er dan een ander woord dan 'offer' voor uitkiezen. Offer is m.i. erg breed - het kan immers op tal van zaken slaan
Zit die houding die voortvloeit uit (het besef van) dat vernederde en verbrijzelde hart niet al in 'op je aangezicht vallen', 'nederigheid', 'kwetsbaar', 'door Gods heiligheid jouw onreinheid', 'schreeuw/kreun', etc...?

Groet
Zaterdag, 21 februari 2009, 14:02Pieter
Deze blog heb ik vorig jaar toen hij werd geschreven ´live´gelezen, geldt niet voor alle blogs hier. Ik kom net van een site (m´n hyves) waar iemand noemt dat ze een tip van een levenscoach had gelezen om 100 positieve punten op te noemen. Ik zat al met mijn papier in de aanslag, maar dacht laat ik nog even naar gebedsbroeders kijken of er een nieuwe reactie is. Toen zag ik onder de recent geopende pagina´s deze blog weer, met ik schat zo´n 120 aanbiddingpunten. Prachtig.
Trouwens, iets anders. Ik had volgens met met Mark B. een gesprek, maar ik weet niet meer onder welk kopje dat viel of hoe ik dat kan terugvinden, dus Mark, dan weet je waarom ik niet reageer als jij weer wat heb gezegd..

Reageer op deze blog







Poll van de maand

Je kunt als christen niet tot je recht komen als je meer tijd spendeert aan andere (wereldse) zaken, dan aan Gods Woord.

Laatste reacties

De ware God, door David Pawson

Rachel - 10-10 Top! Hier op deze site kan je...

Een man ging naar de kapper...

Mark W - 08-10 Ik zou zeggen: Ja! Zonder...

Geef leiding aan je emoties [2)

Kemmel - 08-10 Alsof het 'woord van god' nou...

Engelen, Cherubs en Serafs

Mark W - 05-10 Waarom zou je niet kunnen...

Wij kiezen voor eenheid!

Annemarie de Vries - 02-10 Hier een zusje van jullie uit...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

MotivoMain Media