Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Laten we met z'n allen bidden!

Door: Mark BVrijdag, 26 februari 2010
Terug
Categorie: Gebed, 7 keer gereageerd, 2459 keer bekeken

Sinds een maand of twee hebben we een nieuwe mogelijkheid te bieden aan de bezoeker van de website, namelijk het ontvangen van persoonlijk gebed. Daar kan je komen via ‘over ons’. Nou vind ik het persoonlijk erg cool om te mogen bidden voor andere mensen. Het liefst doe ik het terwijl ik deze mensen zie zodat ik wat actiever kan bidden.

Nu kreeg ik laatst via een reactie het volgende te horen “Want als we samen bidden, staan we samen sterk”. Ik werd er weer bij bepaalt dat ik niet zo goed weet hoe ik daar over denk. Veel mensen in mijn omgeving zien het zo: Veel gebeden hebben een krachtige uitwerking. Met dat ze dit zeggen (je zal het ze nooit zo horen zeggen) zeggen ze dat het krachtiger is dan één gebed. En ik doe er soms vrolijk aan mee. Maar ergens merk ik dat het niet klopt. Als we kijken naar de Bijbel zien we een hele andere waarheid.

Jakobus 5:16 Want het gebed van één rechtvaardige, mist zijn uitwerking niet. En ik kan er nog genoeg opnoemen maar het is niet mijn doel om met Bijbelteksten je te overtuigen.

Wat ik denk is dat we als mensen snel geneigd zijn om voor alles op zoek te gaan naar een oplossing. Om dit te betrekken op het onderwerp bidden: Omdat we niet altijd resultaat zien van ons gebed, gaan we twijfelen aan de kracht ervan. En wat is dan de makkelijkste oplossing? Juist ja, deze oplossing niet bij jezelf te zoeken. Ik wil het bewust kort houden zodat je wat tijd over hebt om eventueel te reageren of er nog even over na te denken.

Wat vind jij? Geloof jij dat het gebed van één rechtvaardige even krachtig kan zijn als een hele schare rechtvaardige mensen?

Gerelateerd

Reacties (7)

koningskind26 februari 2010, 10:51
Hallo mensen,

Op het moment zit ik in het buitenland voor mijn eindstage. Ik heb het super naar mijn zin. Beleef hier veel, en God is hier aan het werk met mij. Super om dat mee te maken.

Tot een paar weken terug kreeg ik te horen dat de moeder van een super goede vriendin van me ernstig ziek is. Dan is de afstand Australie, Nederland super groot. Je wilt er dan voor je vrienden zijn maar de afstand is te groot. Je kan via MSN met elkaar praten maar een knuffel of even wat anders doen/zodat er wat afleiding is zit er niet in.

Het enige wat ik kon doen is de familie bij God brengen. Op een gegeven moment ging het even erg slecht met haar moeder. Die vrijdag had ik een kleine studie gehad over het verhaal dat vier vrienden de verlamde door het dak naar jezus brachten. Jezus was aan het spreken in een huis en er waren zoveel mensen dat ze niet door de deur konden. (staat in Marcus)

Die vrienden hadden twee dingen kunnen doen. Ze hadden de moed op kunnen geven en proberen door de menigte te gaan. Of dat gene wat ze hebben gedaan. Het dak op gaan en gewoon door het dak de verlamde aan de voeten van Jezus brengen. Door het geloof/doorzettingsvermogen van de vrienden kwam de verlamde bij Jesus.

Maar goed wat ik er die avond uit haalde is van de afstand mag dan zo groot zijn. En ik mag dan denken dat ik niets kan doen maar eigenlijk kan ik de moeder door het dak bij jesus brengen. Door voor haar te gaan bidden en haar bij Jesus te brengen. Ontzettend veel mensen bidden voor haar en hoorde net dat er een lichtpuntje in de situatie is gekomen. Ik geloof dat gebed sterk staat. Zolang wij volhouden!

Ja ik geloof definitief dat het gebed van een 1 rechtvaardige even krachtig kan zijn als een gebed van een hele schare mensen!
Nodoubt26 februari 2010, 15:01
Ja Mark ik ben het met je eens dat we niet moeten twijfelen aan de kracht van het gebed van 1 rechtvaardige. Dat laat die tekst in Jak. die aan Elia refereert goed merken!
Ook ben ik het met je eens dat we niet te snel naar anderen moeten gaan kijken maar eerst onszelf moeten onderzoeken.


Matteüs 18:19,20

Ik verzeker het jullie nogmaals: als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor hen laten gebeuren.
Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden.’

In combinatie met Leviticus 26:8

Vijf van jullie zullen volstaan om honderd vijanden te verjagen en met honderd van jullie verjaag je er tienduizend; ze zullen door jullie zwaard worden geveld.

En Deuteronomium 32:30

Want hoe zouden zij met één man
duizend van jullie kunnen achtervolgen,
met twee er tienduizend verjagen,
als de HEER, jullie rots, je niet uitleverde?


Als er 1 rechtvaardige een rechtvaardig gebed bid is er een enorme kracht die daarvan uitgaat. Dan kan groter zijn dan een grote schare mensen die niet goed bezig zijn, onrechtvaardigen.

Maar wat is dan de grootheid van Gods beloften? Wat als er 2 rechtvaardigen zijn... of drie... of nog meer? De kracht neemt NIET evenredig toe. Het wordt niet 1+1=2 Maar 1+1=3 of 10 of 100.

Omdat (zoals ook gezegd werd in een eerder blogje:) de kans groot is dat er onenigheid ontstaat waar velen 'in Mijn naam samen zijn' is het niet altijd wenselijk om maar met
zoveel mogelijk mensen samen te bidden. Beter bid je met 1 persoon die je goed kent en waar je het helemaal mee eens bent dan met 100 personen waar dat niet het geval is.
En wees het onderling helemaal eens voordat je gaat bidden en twijfel niet en zorg dat wat je bid in overeenstemming is met Gods wil - Zijn Woord. Maar dan kan vervolgens de kracht van God machtig gaan werken... , bid altijd ook: Uw wil geschiedde. Dit als 'beveiliging' tegen eigen onwetendheid en dwaasheid.
fdcashgsh26 februari 2010, 15:44
Noudoubt.

Daarom en ik zo blij met de gemeente waar ik in zit. Iedereen is radicaal, iedereen geloofd eigenlijk het zelfde. Er is veel kracht in mijn gemeente. Als je interesse zou hebben: www.gemeentevanjezus.nl is de link.

Groeten Joshua.
Jannie van Weelden27 februari 2010, 18:33
fantastisch hoe God werkzaam is door jullie en een genot alle reacties te lezen, vooral de 1na-laatste slaat precies de spijker op de kop!
Mark B 6 maart 2010, 19:24
Obey, waarom deel je deze informatie met de bezoeker?
Mark B 7 maart 2010, 09:53
Hallo Obey,

Om antwoord te geven op je vraag: Lezen wij alle reacties? Ja dat doen wij inderdaad. Daarbij merken we soms dat de reacties niet altijd aansluiten bij het onderwerp, zoals hij jouw laatste reacties een beetje het geval is.

Obey, zou jij misschien on-topic willen blijven met je reacties? Daarnaast ook alleen dat delen wat de bezoeker aangaat?

Obey, ik ben het niet helemaal met je eens namelijk over je gave en hoe je deze gebruikt. Je zegt dat je denkt dat je een profetische gave hebt. Mocht dit zo zijn dan mag deze gebruikt worden om mensen op te bouwen, in alle duidelijkheid. Ik merk in je laatste reacties dat de duidelijkheid niet echt aanwezig is, en dat ook niet helemaal duidelijk is aan je verhaal wat het profetische eraan is...

Snap je een beetje mijn punt Obey?

Groeten, mark
fdcashgsh 7 maart 2010, 20:37
Jah Mark dat probeerde ik hem ook al uit te leggen. Ik wil er af blijven of hij profetisch is of niet. Maar uit mijn eigen ervaring heb ik gemerkt dat dit gewoon dingen zijn van satan, wat heeft hij aan die onnuttige info, hij krijgt allemaal onnuttige info door, dit is echt typisch satan, ik ken dit uit mijn eigen leven, alleen ik ben vroeg tijdig gestopt met het gericht zijn op beelden/gevoel/stem etc. Het lijkt mij dat Obey daar al zo ver in verstrikt is geraakt. Obey je leek het ook wel niet te horen in de vorige keren dat ik dat zei, ik hoop dat je nu wel begrijpt wat ik bedoel, in jou dagelijks leven ben jij zo gericht op die dingen voor een groot deel waarschijnlijk nog bewust ook, maar meestal is dit in je onderbewust zijn. Geloof mij het is echt niet gezond dat jij zoveel van die dingen krijgt en telkens zoek jij er iets achter ook, ik denk dat jou denken veel creëert, jou denken is je leef omgeving, ik zou echt alles los laten en niet meer gaan letten op die dingen. Ga je geloof bouwen op ware feiten uit de bijbel. Bedieningen zijn altijd dienend, ter opbouw van die ander. wat is hier opbouwend aan? Wat heb jij er aan om iets te weten over die ander, je zei laatst in een reactie van je, dat je vak hoorde: en je vroeg dat is er iets met vak en toe zei hij iets van ja ik ben gezakt ofzo, wat is dat nou voor info, wat heb je daar in vredes naam aan? sorry dat ik het zo zeg hoor, maar ga a.u.b nuchter nadenken Obey, nu het nog kan red je zelf!

Groeten Joshua.