Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

De plank mis slaan

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 17 april 2009
Terug
Categorie: Algemeen, Reageer, 551 keer bekeken

annuleren

Christenen… Waar denk je aan als je dit woord hoort? Aan wat voor een soort mensen denk je? Ik hoop dat je mensen in je hoofd krijgt die op Jezus lijken, mensen die overstromen van liefde. Het kan ook zijn dat je een minder positief beeld hebt van christenen.
Ik sprak vandaag met een klasgenoot, die zich irriteerde aan bepaalde christenen. Je hebt bepaalde dorpen, zei hij, die heel christelijk zijn, die een hoog criminaliteitsgehalte hebben en waar mensen zich vaak op zaterdag kapot zuipen om vervolgens op zondag weer in de kerk te zitten. Hun levensplanning is: Nu genieten en als je een vrouw en kinderen krijgt in de kerk zitten. Daar kon hij geen respect voor hebben.
Als je zo door het leven gaat sla je, vind ik, de plank gigantisch mis. God is zo goed voor ons, hij heeft alles voor ons gegeven en Hij gunt ons het allerbeste. Het leven met Hem is elke dag genieten, elke dag mooi. Waarom maak je het geloof tot iets dat minder is dan een zondagse bijeenkomst, gebaseerd op regeltjes. Je maakt een van een kunstwerk een prullenbak en dat is zo ontzettend jammer.
Ik wil hiermee niemand veroordelen, ik wil je in alle liefde erop wijzen dat God zoveel groter is, dat God zoveel gaver is, Hij is de almachtige die het beste met je voor heeft en Hij houdt van je. Dus sla een andere weg in en geef je leven volledig aan Hem. Hij kent je, Hij weet wat je hebt meegemaakt en wat je nodig hebt. Hij heeft zijn leven voor jou gegeven, Hij gaf alles wat Hij had voor de mensheid. Wat meer had Hij moeten doen? Hij is eeuwig, Hij is de perfecte Vader, waar wacht je nog op?

‘Iedereen die dit water drinkt zal weer dorst krijgen,’ zei Jezus, ‘maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft.’

De eeuwige dorstlesser. Het perfecte cadeau ligt voor je klaar en het is gratis, waarom zou je het niet aannemen?

 

Fijn weekend,

 

Mark Winkelaar

Gerelateerd

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageer op deze blog





Poll

Het is niet de bedoeling dat je als christen seculiere muziek luistert.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));