Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Het evangelie delen in liefde

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 3 juli 2009
Terug
Categorie: Algemeen, 2 keer gereageerd, 496 keer bekeken

annuleren

 Wat is de beste manier om het evangelie te delen? Hoe pak je dat aan? Moet je met de bijbel in je hand het evangelie door de straten schreeuwen? Paulus doet zijn betoog in 1 kor 13 hierover.

1 Kor 13:1-3
 Al sprak ik de talen van alle mensen en die van de engelen – had ik de liefde niet, ik zou niet meer zijn dan een dreunende gong of een schelle cimbaal. Al had ik de gave om te profeteren en doorgrondde ik alle geheimen, al bezat ik alle kennis en had ik het geloof dat bergen kan verplaatsen – had ik de liefde niet, ik zou niets zijn. Al verkocht ik mijn bezittingen omdat ik voedsel aan de armen wilde geven, al gaf ik mijn lichaam prijs en kon ik daar trots op zijn – had ik de liefde niet, het zou mij niet baten.

 

Al kon ik het evangelie perfect uitlegen, kon ik de beste vergelijkingen maken zodat mensen het begrepen, al kon ik elke vraag beantwoorden vanuit mijn oneindige kennis. Het boeit allemaal niets als ik het zonder liefde deed.
Je kan als christen veel waarheid in pacht hebben en het verspreiden zoals je wilt, je kan iedereen op weg naar je school of werk aanspreken en zeggen dat hij/zij zondig is en Jezus verzoeningsoffer nodig heeft, maar doe je dit zonder liefde dan bereik je niets en hebben de mensen ook niets aan je. God is liefde! Hoe kan je zonder liefde zijn boodschap verkondigen?!
Iemand zei eens: ‘Je kan als prediker de waarheid verkondigen en mensen met waarheid slaan, maar wees je er heel erg bewust van dat die mensen van God zijn en Hij houdt van ze. Dus wees heel voorzichtig en weet waar je mee bezig bent.’

Het evangelie vertellen vind ik lastig, je moet het vanuit liefde doen, maar je moet wel de waarheid vertellen, dus; geen compromissen. Niet mee gaan in; tja misschien zou het zo ook kunnen zijn, nee. De bijbel is helder. Dit is lastig, omdat je, overal waar je komt, ziet dat de christenen worden gehaat om hun betweterigheid, ook op deze site. En dat begrijp ik, ik had het waarschijnlijk ook gedaan. Maar we kunnen het evangelie niet verdraaien, dan verliest het zijn kracht, zijn boodschap en daarmee de uitwerking. Lastig, maar ik zie het zo: Je zou een blinde jongen die in een brandend huis zit toch ook de weg naar buiten wijzen, je zou hem toch proberen te overtuigen als hij jou instructies niet gelooft?

1 Kor 13:4-7
 De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid.  Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid.  Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze.

 

Goed weekend,

 

Mark Winkelaar

Gerelateerd

  • God's cliché liefde

  • Wat is liefde?

  • Mijn liefde voor muziek

  • De ware liefde

  • Alles uit liefde...

Reacties (2)

zondag 5 juli 2009, 07:32Jan Paul Kok
Heel treffend stuk. Ik meen dat Tacitus zich al beklaagt over de "eigenwijsheid" der christenen, die gehouden werden voor extreem koppig en onhandelbaar omdat ze zich liever lieten verbranden en voor de leeuwen gooien dan Jezus te verloochenen. De wereld begrijpt het niet. De wereld begrijpt ook niet dat het niets te maken heeft met arrogantie of betweterij. Maar inderdaad: hoe weet je of je zelf liefhebt en hoe weet ik of niet alles uit 1 cor. 13 op mij van toepassing is, wat de apostel der heidenen zegt over schallend koper enz.? Hoeveel ik-heid zit erin mijn "liefde" voor het evangelie en mijn schrijfdrang hier bv.? God weet het allemaal. Maar wat dan? Je mond houden? Ook moeilijk voor mij, omdat ik er toch vol van ben. Waar het hart vol van is... Dan maar het risico nemen miskend of veroordeeld te worden, maar zwijgen kan ook niet en dat wil de Heer ook niet. Hij verlangt van ons dat we hoe dan ook doorgeven, vooral in daden, maar dan ook in woorden, ("maak alle volkeren tot Mijn leerlingen") wat Hij door de Zoon op aarde heeft neergelegd voor in principe iedereen. Om de aloude reden: dat Hij vanuit Zijn oneindige mensenliefde niet wil dat één ziel verloren zou gaan, ook niet één. Gezegende zondag met God jullie allen.
maandag 6 juli 2009, 10:30Alwin van der Sloot
Christenen worden inderdaad heel vaak in een lastige hoek geduwd. Wanneer een Christen radicaal het Woord belijd wordt zij als intolerant/betweterig gezien. Maar wanneer een Christen vanwege de lieve vrede water bij de wijn doen dan wordt zij verweten hypocriet te zijn. Soms is het voor een Christen bijna onmogelijk om het goed te doen. Daarom kun je beter toch maar radicaal zijn over het Woord van God omdat je daarmee Jezus eert.

Reageer op deze blog





Poll

Het is niet de bedoeling dat je als christen seculiere muziek luistert.

Laatste reacties

Vriendschap met iemand van het andere geslacht

Obey - vandaag, 6 uur geleden Mijn reactie is niet liefdeloos...

Mijn God, mijn God, waarom bent U altijd bij me?

Obey - vandaag, 7 uur geleden hoi mark is hij er morgen...

Hemel en hel

Nodoubt - vandaag, 7 uur geleden "ijn conclusie is: stop! stop...

Rob gaat 18 april voor 10 weken naar Indonesië (!!)

Obey - 24-04 nog even at JP: de schutting...

God de Heilige Geest (1)

Joshua_Cobussen - 23-04 Wat een misleidende reacties....

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));