Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Stelling week 8/9

Door: Mark BZaterdag, 27 februari 2010
Terug
Categorie: Stellingen, 13 keer gereageerd, 963 keer bekeken

De stelling luidt: Een christen kan niet op Geert Wilders stemmen

Naast het geven van je stem op de stelling, kan ik mij goed voorstellen dat je op deze stelling wilt reageren. Daarvoor is dit bericht bedoelt. Dus wil je reageren of heb je een vraag over deze stelling? Plaats je bericht dan, door hier een reactie achter te laten.

Groeten, Mark

Gerelateerd

Reacties (13)

fdcashgsh27 februari 2010, 18:03
Anders: Niet mee eens.
De rest van de politiek is niet beter!

Ik ga niet meer stemmen.
Ook niet op de christelijke partijen ik ben met geen van allen eens, de christelijke partijen zijn btw compromis partijen. Daar bij vind ik dat politiek niet iets is voor een christen.
Omdat als Christus regeert heb je die politiek/twist niet nodig, het werpt zijn goede vrucht niet af.
fdcashgsh27 februari 2010, 18:24
Oke je mag me wel proberen over te halen.
Maar het is met reden dat ik dat niet doe.
Denk je dat wij burgers nog wat te zeggen hebben hier ofzo? Ik geloof dat de hele regering corrupt is, het is ene zoooitje. Jezus Christus moet regeren in ons, dat Jezus verheerlijkt word in ons en door ons, dat Zijn naam verhoogt word in ons land. Dat maakt uit niet dat politieke getwist wat niet op schiet.
fdcashgsh27 februari 2010, 18:26
Jezus Christus kan ons land veranderen, politiek kan niks behalve twist & ruzie voort brengen!

Dit is mijn tekst.
fdcashgsh27 februari 2010, 20:31
Obey.

Ja het hoeft niet altijd uit te lopen op twist.
Maar toch vind ik het nutteloos.
Want als iedereen zich nou bekeerd heb je die politiek niet nodig.
Nodoubt27 februari 2010, 20:40
Ben het alweer met Joshua eens, saai hoor ;)

De stelling wordt een stuk interessanter als je het zou veranderen in zoiets als dit:

"Een Christen kan niet op een politieke partij stemmen die een andere politieke leider heeft dan Jezus Christus en een ander partijprogramma heeft dan het woord van God met al de duidelijke wetten daarin. De mens is niet bevoegd om eigen wetten te verzinnen die tegen Gods woord ingaan en compromissen te sluiten die het woord van God krachteloos maken. Alleen Jezus Christus is koning en wetgever en rechter en wij dienen Zijn wil op aarde uit te voeren. Uw wil geschiedde in de hemel alzo ook op de aarde! Geloof en werken!"

De ergste vijanden van zo'n radicale keuze voor Jezus zijn in mijn visie niet de niet-Christenen maar veel Christenen zelf. Dat komt volgens mij omdat ze dan zelf ook moeten gaan gehoorzamen aan het woord :) Zeg maar dag met je vrouwelijke predikanten of je homo's in de kerk etc. Het idee alleen al staat de meeste Christenen volledig tegen... objectieve waarheid i.p.v. het poldermodel waarbij iedereen en alles z'n zegje mag doen en evenveel 'recht' heeft... stel je voor!

Zou dat iets te maken kunnen hebben met de leer *kuchvalseleerkuch* van 'de wet is vervallen broeders!' Hmm? Toevallig? Gods wetten zouden allemaal vervallen zijn (i.p.v. aangepast) en het resultaat zien we om ons heen. Goddeloosheid, wetteloosheid met een neergaande beweging naar totale chaos dan wel totale controle door een antiChristelijke overheid.
fdcashgsh28 februari 2010, 10:39
Whaha wat een reactie van Nodoubt.
fdcashgsh28 februari 2010, 10:43
"John Boersema - Political-Economic Activity to the Honour of God
The Foundation
1999, Premier Publishing
355 pag., isbn 0 88756 077 6" uh ja.....

Er bestaat zoiets als de Goddelijke economie.
Stap daar in, die aardse economie daar heb je niets aan.
Als wij in de Goddelijke economie stappen, door ons aan de principes te houden. Worden wij gezegend. Al de rijkdom, geld en goud is van God.
fdcashgsh28 februari 2010, 10:46
Daar bij moet ik wel zeggen dat dit uit het oog punt geschreven is. omdat het woordje politieke er voor staat. Hoe kan iets uit de politiek, het eren van God zijn?
Hans28 februari 2010, 12:25
Zal ik op deze regenachtige middag mijn pragmatische blik even werpen hierop? ;)

In eerste instantie denk ik dat mensen die politiek enkel en alleen als twist zien ons politieke systeem niet helemaal begrijpen.

Ten tweede lijkt me dat je ondanks dat je wellicht je Goddelijke economie hebt er toch ook enige sturing en structuur nodig blijft in het aardse!

Daarom zou ik ook willen vragen aan Josh om de zin "als Christus regeert heb je die politiek/twist niet nodig" in dat licht te verduidelijken.

Verder denk ik dat Wilders te veel waarden wegwuift die juist voor Christenen belangrijk (zouden moeten) zijn.
fdcashgsh28 februari 2010, 19:29
@Hans, als iedereen zich bekeerd.
Dan leven we in perfecte harmonie en nabijheid van God. Dan heb je niet zo iets nodig als politiek.
Want niemand is dan egoïstisch, iedereen leeft in over vloed. Iedereen is vergevingsgezind, niemand heeft te kort, niemand moord, niemand dood. Dus het is genoodzaakt dat iedereen zich bekeert en Jezus volgen.
Je zou eens moeten weten als 1 heel dorp zich zou bekeren: wow wat een glorie moet er dan wel niet zijn. Dan zou dat een enorm licht zijn in de duisternis. Op een gegeven moment zal je dan helemaal geen duisternis meer hebben in dat dorp. Dat zou machtig zijn en zou zich uit breiden. In zo'n dorp/stad zou ik nou willen wonen.

Groeten Joshua.
fdcashgsh 1 maart 2010, 09:31
Obey. Als dat mijn droom is kan die werkelijkheid worden, maar ja ik snap je reactie wel.
Hans 2 maart 2010, 13:07
En tot die tijd? ;)

De realiteit is dat we op de wereld niet allemaal hetzelfde 'systeem' aanhangen, wat automatisch verschil in beleving en inzicht betekent. Wat logischerwijs verschil van mening betekent wat op zijn beurt weer kan zorgen voor standpunten die botsen en voor twist zouden kunnen zorgen.

Nu lijkt geloof mij historisch gezien niet echt een goed voorbeeld voor een 'systeem' zonder twist, gezien de ruzies onderling en met ongelovigen en de vele kerkscheuringen ;).

De wereld die jij benoemt is vooralsnog dus een utopie. Misschien juist omdat de wereld 'de wereld' is ;). Was het communisme in de kern ook niet een goede, eerlijke vorm van samenleven? Toch bleek dat ook niet te werken.

Vandaar "En tot die tijd?", wat zou er moeten gebeuren tussen nu en die benoemde utopie? :)
Jan Paul 6 maart 2010, 10:30
Eerlijk gezegd kan ik me niet voorstellen dat niemand dit eerder gezien heeft, maar omdat ik dat op geen enkele manier kan nagaan, neem ik het risico van een open deur intrappen maar gewoon.
Ik vond het toch te frappant om het zomaar te laten schieten. Nieuwsgierig reeds?
In een oud blad van 1999 stuitte ik op een tekst die wel bijna tot een staande uitdrukking geworden is. Het is een vers uit Spreuken. Spreuken 29:18. De vertaling die we als min of meer regelmatig gebezigde en vaste uitdrukking zijn gaan bewaren in onze cultuur luidt als volgt:
Waar het visioen ontbreekt, verwildert het volk.
Dit lijkt in de actualiteit voor ons Nederlanders nu wel een dubbele profetie, want in de grondtaal staat er niet 'verwildert' natuurlijk. Door aan 'verwildert' nu nog een s toe te voegen, voeg ik er tevens een updatende dimensie aan toe:
Waar het visioen ontbreekt verwilderSt het volk. Amen. Q.e.d. (De stelling dus)