Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Stelling week 8/9

Door: Mark BoermanZaterdag, 27 februari
Terug
Categorie: Stellingen, 21 keer gereageerd, 112 keer bekeken

annuleren

De stelling luidt: Een christen kan niet op Geert Wilders stemmen

Naast het geven van je stem op de stelling, kan ik mij goed voorstellen dat je op deze stelling wilt reageren. Daarvoor is dit bericht bedoelt. Dus wil je reageren of heb je een vraag over deze stelling? Plaats je bericht dan, door hier een reactie achter te laten.

Groeten, Mark Boerman

Gerelateerd

Reacties (21)

Reacties 1 - 20 van 21
zaterdag 27 februari, 18:03Joshua_Cobussen
Anders: Niet mee eens.
De rest van de politiek is niet beter!

Ik ga niet meer stemmen.
Ook niet op de christelijke partijen ik ben met geen van allen eens, de christelijke partijen zijn btw compromis partijen. Daar bij vind ik dat politiek niet iets is voor een christen.
Omdat als Christus regeert heb je die politiek/twist niet nodig, het werpt zijn goede vrucht niet af.
zaterdag 27 februari, 18:11Obey
o Joshua, mag ik je proberen over te halen? Anders vind ik het zo zonde van die ene stem. Ik heb vanmiddag meegelopen met de passieloop van de christenunie in Zwolle. Er waren best nog wat deelnemers en er werden ook wat foto´s gemaakt. Ik heb een stukje opgelopen met Roloef Hoving. Maar..ik vind het zo doodzonde als er een stem verloren gaat (ook al is er een risico mbt kiesdrempel, dat het alsnog verloren gaat). Als je normen en waarden hebt, en die heb je Joshua, dan moet je daar toch achter staan. Eerlijkheidshalve geef ik toe dat ik een paar keer ´strategisch´ heb gestemd, met name met landelijke verkiezingen. Je gaat er in dat geval vanuit dat je stem verschil maakt. Maar als je daar niet meer vanuit gaat, wat heeft dan je leven voor waarde, gechargeerd uitgedrukt? Dan kun je wel allerlei dingen gaan versloffen. Tenzij dit natuurlijk een poging is om wat discussie om gang te brengen, wat ik hoop. Zeg Gods zegen verders :)
zaterdag 27 februari, 18:24Joshua_Cobussen
Oke je mag me wel proberen over te halen.
Maar het is met reden dat ik dat niet doe.
Denk je dat wij burgers nog wat te zeggen hebben hier ofzo? Ik geloof dat de hele regering corrupt is, het is ene zoooitje. Jezus Christus moet regeren in ons, dat Jezus verheerlijkt word in ons en door ons, dat Zijn naam verhoogt word in ons land. Dat maakt uit niet dat politieke getwist wat niet op schiet.
zaterdag 27 februari, 18:26Joshua_Cobussen
Jezus Christus kan ons land veranderen, politiek kan niks behalve twist & ruzie voort brengen!

Dit is mijn tekst.
zaterdag 27 februari, 18:40Obey
HET RISICO is twist, maar dat is niet per definitie de uitkomst. Je mag verwachten dat er in het geval van gezamelijke doelstellingen en die zijn er, ook bij het maken van een coalitie, nauurlijk ook doelen worden gehaald. Dat het soms misloopt is een risico. Geen reden voor deceptie.
zaterdag 27 februari, 18:40Obey
-dat was één van mijn teksten :)
zaterdag 27 februari, 19:14Obey
-neergedrukt door de glorie in mijn luie stoel, nee hoor, gewoon nederland 2 van de keer, ging het -toevallig-, mark zal het onderwerp er misschien op hebben uitgekozen, de stelling, over geert wilders, na wat knusse samenzang van de EO, Nederland zingt.
Directeur van het wetenschappelijk instituut Gert-Jan Seegers, was te gast en het onderwerp was identiek aan dat van Mark. Ik was het wel eens met dhr. Seegers, namelijk dat angst niet dient te leiden tot repressieve maatregelen. Dat staat ook haaks op het evangelie, liefde is de hogere weg. Ik kon instemmend knikken.
zaterdag 27 februari, 19:16Obey
- Segers is met een enkele e, hij heeft ook een boekje geschreven over dit onderwerp, voorwaarden voor vrede, de komst van de islam, de integratie van moslims en de identiteit van Nederland. Ik ben er nog niet aan toegekomen :), maar met de kern ben ik het wel eens, heb ik kunnen concluderen
- nog steeds zwaar psychotisch :)
zaterdag 27 februari, 20:00Obey
-nog over de kliniek, ik werd er net -bij bepaald zo je wilt, herinnering-. Twee van de jongens bij mij op de gesloten en vervolgens open afdeling, waren in een boek van Nietsche aan het lezen (dit wilde ik niet vertellen, maar deel ik ook), de één had het aan de ander uitgeleend. Ook had de Heer wat persoonlijke dingen geopenbaard, waar ik wat over twijfelde, maar bij navraag bleek dat te kloppen, ik had zak gehoord en de jongen, waar ik beneden mee tafeltenniste bleek te zijn gezakt voor zijn examen (als ik nu zeg zak niet, kun je daar wat mee?). Ook had ik vak gehoord en hij bleek alleen te zijn geslaagd voor aardrijkskunde. Op een gegeven moment waren we met zijn drieen ook naar de open afdeling doorverhuisd, en ten tijde dat het boek van Nietsche circuleerde, kwamen er drie clienten met de achternaam Visscher op mijn huiskamer. Dat vond ik wel een mooi verhaal.
Wta ik eigenlijk wilde vertellen, omdat ik net gitaar heb gespeeld en me dit te binnen schoot, is dat tot twee keer toe op verschillende momenten bij de eerste regel van -ik buig neer- mijn kussen van mijn bed vooroverviel. Dat is iets waardoor je God alleen maar kunt prijzen.
zaterdag 27 februari, 20:31Joshua_Cobussen
Obey.

Ja het hoeft niet altijd uit te lopen op twist.
Maar toch vind ik het nutteloos.
Want als iedereen zich nou bekeerd heb je die politiek niet nodig.
zaterdag 27 februari, 20:40Nodoubt
Ben het alweer met Joshua eens, saai hoor ;)

De stelling wordt een stuk interessanter als je het zou veranderen in zoiets als dit:

"Een Christen kan niet op een politieke partij stemmen die een andere politieke leider heeft dan Jezus Christus en een ander partijprogramma heeft dan het woord van God met al de duidelijke wetten daarin. De mens is niet bevoegd om eigen wetten te verzinnen die tegen Gods woord ingaan en compromissen te sluiten die het woord van God krachteloos maken. Alleen Jezus Christus is koning en wetgever en rechter en wij dienen Zijn wil op aarde uit te voeren. Uw wil geschiedde in de hemel alzo ook op de aarde! Geloof en werken!"

De ergste vijanden van zo'n radicale keuze voor Jezus zijn in mijn visie niet de niet-Christenen maar veel Christenen zelf. Dat komt volgens mij omdat ze dan zelf ook moeten gaan gehoorzamen aan het woord :) Zeg maar dag met je vrouwelijke predikanten of je homo's in de kerk etc. Het idee alleen al staat de meeste Christenen volledig tegen... objectieve waarheid i.p.v. het poldermodel waarbij iedereen en alles z'n zegje mag doen en evenveel 'recht' heeft... stel je voor!

Zou dat iets te maken kunnen hebben met de leer *kuchvalseleerkuch* van 'de wet is vervallen broeders!' Hmm? Toevallig? Gods wetten zouden allemaal vervallen zijn (i.p.v. aangepast) en het resultaat zien we om ons heen. Goddeloosheid, wetteloosheid met een neergaande beweging naar totale chaos dan wel totale controle door een antiChristelijke overheid.
zaterdag 27 februari, 21:24Obey
-nog even met betrekking tot de christenunie-, het blijkt dat GertJan Segers ook zeven jaar in Egypte, toch een behoorlijke moslimcultuur, heeft gewerkt, hij was daar coordinator van een christelijk studie- en toerustingscentrum te Cairo.
De titel van zijn boekje is dus heel toepasselijk, voorwaarden voor vrede. Ik wil het al een tijdje doornemen, maar ik moet voor dat soort dingen in de mood zijn, dan lees ik het bij wijze van spreken achter elkaar uit.
@ nodoubt, pittig geformuleerd, maar ik ben het er wel mee eens. Mijn oom..johan Boersma, hij woont in Canada, heeft in Nederland onderzoek gedaan naar het functioneren van de kleine christelijke partijen,even simpel geformuleerd, ik ken zijn probleemstelling niet, en het heet ´political-economical activity to the honour of God´. Er bestaan dus, behalve het boekje van Gertjan Segers en misschien ook voorlopers van denkers uit de kleinechristelijke partijen die dat hebben geformuleerd, inderdaad helder uitgelegde ideeen over, het boek was vrij positief gecensureerd.
zaterdag 27 februari, 21:32Obey
John Boersema - Political-Economic Activity to the Honour of God
The Foundation
1999, Premier Publishing
355 pag., isbn 0 88756 077 6
zondag 28 februari, 10:39Joshua_Cobussen
Whaha wat een reactie van Nodoubt.
zondag 28 februari, 10:43Joshua_Cobussen
"John Boersema - Political-Economic Activity to the Honour of God
The Foundation
1999, Premier Publishing
355 pag., isbn 0 88756 077 6" uh ja.....

Er bestaat zoiets als de Goddelijke economie.
Stap daar in, die aardse economie daar heb je niets aan.
Als wij in de Goddelijke economie stappen, door ons aan de principes te houden. Worden wij gezegend. Al de rijkdom, geld en goud is van God.
zondag 28 februari, 10:46Joshua_Cobussen
Daar bij moet ik wel zeggen dat dit uit het oog punt geschreven is. omdat het woordje politieke er voor staat. Hoe kan iets uit de politiek, het eren van God zijn?
zondag 28 februari, 12:25Hans
Zal ik op deze regenachtige middag mijn pragmatische blik even werpen hierop? ;)

In eerste instantie denk ik dat mensen die politiek enkel en alleen als twist zien ons politieke systeem niet helemaal begrijpen.

Ten tweede lijkt me dat je ondanks dat je wellicht je Goddelijke economie hebt er toch ook enige sturing en structuur nodig blijft in het aardse!

Daarom zou ik ook willen vragen aan Josh om de zin "als Christus regeert heb je die politiek/twist niet nodig" in dat licht te verduidelijken.

Verder denk ik dat Wilders te veel waarden wegwuift die juist voor Christenen belangrijk (zouden moeten) zijn.
zondag 28 februari, 19:29Joshua_Cobussen
@Hans, als iedereen zich bekeerd.
Dan leven we in perfecte harmonie en nabijheid van God. Dan heb je niet zo iets nodig als politiek.
Want niemand is dan egoïstisch, iedereen leeft in over vloed. Iedereen is vergevingsgezind, niemand heeft te kort, niemand moord, niemand dood. Dus het is genoodzaakt dat iedereen zich bekeert en Jezus volgen.
Je zou eens moeten weten als 1 heel dorp zich zou bekeren: wow wat een glorie moet er dan wel niet zijn. Dan zou dat een enorm licht zijn in de duisternis. Op een gegeven moment zal je dan helemaal geen duisternis meer hebben in dat dorp. Dat zou machtig zijn en zou zich uit breiden. In zo'n dorp/stad zou ik nou willen wonen.

Groeten Joshua.
zondag 28 februari, 21:34Obey
@ joshua: dream on
-in moeilijke fase-
maandag 1 maart, 09:31Joshua_Cobussen
Obey. Als dat mijn droom is kan die werkelijkheid worden, maar ja ik snap je reactie wel.
Reacties 1 - 20 van 21

Reageer op deze blog





Poll

Christenen kunnen niet op Geert Wilders stemmen

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));