Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Afhankelijk zijn van God

Door: Mark BoermanMaandag, 28 december 2009
Terug
Categorie: Normen en Waarden, 1 keer gereageerd, 168 keer bekeken

annuleren

Wanneer zijn we dat nog, afhankelijk van God? Als ik voor mezelf spreek zijn dat vaak de momenten dat ik hiertoe genoodzaakt ben, ofwel ik heb geen andere mogelijkheden meer. Vaak ga ik het eerst zelf proberen op te lossen of schakel ik andere mensen in die mij van hulp kunnen zijn.
Toch is het apart want wie is Koning en Meester of alles wat leeft, juist ja. Maar toch komt het er vaak op neer dat we eerst naar de dokter gaan als we ziek zijn, en als hij er niet uit komt gaan we naar God.

Een typisch voorbeeld daarbij is kanker, iets wat door dokteren niet opgelost kan worden. Veel mensen zeggen dat God ook dokteren gebruikt om mensen beter te maken; zeker mee eens maar betekent dat ook dat we het eerst bij hun moeten ‘proberen’?

Het lijkt net alsof het voor mij allemaal gesneden koek is als ik dit zo zeg, maar dat is het zeker niet. Want ik vind het voor mijzelf vooral lastig om enige balans te vinden. Ik geloof namelijk dat je niet bij elke keuze eerst God om een bevestiging hoeft te vragen. Ik ken mensen die aan God vragen of ze eerst moeten gaan eten of eerst boodschappen moeten gaan doen. Ik vind dit voor mijzelf te ver gaan aangezien ik denk dat God ons niet voor niets hersenen heeft gegeven om onder andere zelf na te denken..

Maar aan de andere kant zoals ik het nu doe (veel keuzes zelf maken) vind ik ergens ook niet relaxed want ik merk dat ik daarbij God vaak buiten spel zet. Maar er is een lichtpuntje; de Heilige Geest! Wat vind ik het tof dat ik deze van God ontvangen heb. Ik weet niet of je, bij het lezen van deze oplossing, afhaakt maar ik geloof dat het DE oplossing is. De Heilige Geest kan immers dingen aan je doorgeven die God aan je wilt vertellen. Luisteren, daar komt het dan op aan. En zijn we dan bereid te luisteren als de HG ons vertelt (gaat vaak door je geweten) dat we ons brood mogen afstaan aan die meneer daar op de grond….

Heb jij voor jezelf een duidelijke grens tot waar je afhankelijk van God wilt zijn? En vind jij dat deze grens in de toekomst misschien verlegt mag worden?

 

Gerelateerd

Reacties (1)

dinsdag 29 december 2009, 14:48Obey
Hoi Mark,

De dingen die je bespreekt herken ik wel. Het antwoord op je vraag vind ik wel eenvoudig, die grens is er voor mij niet. Het blijft alleen lastig, hoe je ermee omgaat dat je misschien in je hart deze en die overtuiging hebt, bv, omdat God je iets heeft geopenbaard en je besluit dat niet te delen op het moment zelf, omdat dat onnodige strijdvragen oproept, of kan oproepen.
Met betrekking met mijn zoektocht naar een baan en de kanker van mijn moeder en dergelijke meer, heb ik volgens mij op deze website ooit gezegd dat ik dacht dat ik een rol zou spelen in een eventuele opwekking. Bijvoorbeeld doordat ik de doden zou opwekken. Dit kwam doordat ik een profetie las waar dit instond, van Roger Teale, dit ging over een man uit Zwolle. Nu heb ik een aantal keer tevergeefs gebeden voor overleden mensen, zonder hen de handen op te leggen.
Mijn moeder is hiervan op de hoogte en ook van mijn verlangen naar een opwekking. De dag vóórdat ze zelf te horen kreeg dat ze kanker had, of dat het kwaadaardig was en de dag waarop ik in Harderwijk was en een sterke pijn voelde in het midden van mijn linkerhand, terwijl een evangelische voorganger sprak (Lodewijk ..), keek ze naar Godchanel (tv), ik weet niet precies naar welk programma. In ieder geval voordat er een persoon sprak, had ze het idee dat God tgen haar zei dat het volgende woord voor haar was. Dat woord was je zoon zal genezen.
De dag daarna kreeg ze te horen, afgelopen 7 september, dat het was uitgezaaid en ze met chemo en dergelijke moest beginnen. 8 september ben ik gedwongen opgenomen in een psychiatrische kliniek. Voordat ik werd opeghaald en de ambulance met politie kwam, was ik al onrustig in de geest, doordat de Heer zei ga. Daardoor was ik mentaal al voorbereid op de opname.
Een ander voorbeeld van de manier waarop ik God in mijn leven betrek, of er van afhankelijk van ben, is dat ik open wil staan voor profetische indrukken waarvan ik er hierboven een paar heb beschreven. Zo is er iemand van een profetisch forum waar ik op schrijf, die de indruk had dat Amerika op eerste kerstdag zou worden getroffen door een ramp. Nu is dat niet per se op die manier gebeurd, er waren wel zware stormen die over het midden van het land trokken en er was dus dat incident met de nigeriaan die naar Detroit ging. In detroit heeft Kim Clement, ook een profeet, uitgesproken dat er op eerste kerstdag een teken aan de hemel zou zijn. Dit was de plaats waar de vlucht naartoe ging. Zo wil God ons denk ik waarschuwen om de profetieen niet te veronachtzamen. We moeten daarbij wel gehoorzaam zijn en toetsen aan Gods woord.

Reageer op deze blog





Poll


Er is geen Bijbelse basis voor vlaggen en dansen in de kerkdienst

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));