Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Late discussies

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 3 april 2009
Terug
Categorie: Algemeen, 3 keer gereageerd, 534 keer bekeken

Annuleren

Ik ben gisteravond naar een schepping-evolutie avond geweest in Amersfoort. Aangezien dit onderwerp me aanspreekt kon ik het niet laten om erheen te gaan. We zaten daar in een soort theaterzaal, die er erg mooi uitzag. Er stonden 2 grote stoelen op het podium en een tafel met een paar gewone stoelen er omheen. Er waren vier christelijke hoogleraren uitgenodigd, die legden om de beurt een interview af, terwijl ze in de grote stoelen zaten. Vervolgens gingen ze samen aan de tafel zitten om met elkaar te praten over bepaalde onderwerpen in het kader van schepping en evolutie. Er werd gepraat over de dagen in genesis één, over de zondvloed, over wetenschap en geloof, over fossielen enz. Op een gegeven moment had ik wel genoeg gehoord, al dat gezeur over Bijbelteksten en over interpretaties, ik had wel wat eerder de deur uit willen lopen.

(Dit waren niet de mensen van he debat)


Ze waren het gelukkig met elkaar eens dat God de schepper is van alles wat we er bestaat en dat de bijbel het woord van God is, maar voor de rest was er weinig overeenkomst. Het was best een vreemd gezicht, vier volwassen mannen die allemaal hun gelijk wilden krijgen.
Ik hoop dat er over een paar jaar gewoon een antwoord is op dit twistpunt. Geen discussies meer, geen tijdverdrijf, gewoon het heerlijk met elkaar eens zijn. Wie weet komt het nog een keer…

Maarja die tijd is nog niet aangebroken, dus we moeten het doen met wat we hebben. Ik vind het altijd mooi om over dit onderwerp te praten, als het maar niet aanvallend is of fel. Het is mooi als je heel rustig en begripvol met elkaar over dit onderwerp kan praten. Geen scheiding meer maar eenheid.

 

Fijn weekend,

 

Mark Winkelaar

Gerelateerd

Reacties (3)

vrijdag 3 april 2009, 11:19Ewoud
Hoi, ik ben het helemaal met je eens. Wist je dat er in de Bijbel ook behoorlijk wat hierover gesproken wordt?
Lees maar eens 1Tim1:4, 1Tim6:4, 2Tim 2:23. Het leek mij een aardig goede samenvatting van dat wat je omschreef :).

broedergroet
vrijdag 3 april 2009, 12:09Kees
Beste Mark,

Ik ben bang dat ik je moet teleurstellen, maar als Hij niet terugkomt zal je altijd dit soort mensen tegen komen die hun gelijk willen krijgen, ook al zijn ze allemaal kinderen van een Vader.
Een kerk is nu eenmaal Gods werk en mensenwerk, en met dat mensenwerk is er zo nu en dan wel wat mis.

Groetjes en Gods zegen toegewenst,
Kees.
zondag 5 april 2009, 21:33Wabe Bakker
Helemaal met je artikel eens. de hele setting is discussie van mensen; beter is praise voor de Schepper. Zo worden wij het wel eens!

Reageer op deze blog





Poll

Christenen zondigen evenveel als niet-christenen, ze doen alleen meer hun best om het te verbergen.. Klik hier om te reageren

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));