Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

De verwondering voorbij

Door: Mark WVrijdag, 29 oktober 2010
Terug
Categorie: Het kruis, 8 keer gereageerd, 986 keer bekeken

Het is ongelofelijk hoe veel God van ons houdt. Boven alles op deze wereld heeft Hij ons lief. Meer dan alle bomen, meer dan alle zeeën, meer dan de dieren, meer dan het heelal, zelfs meer dan de engelen. Wie zijn wij om aan zijn liefde te twijfelen?

Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. (Joh 3:16)

Deze tekst heeft zo’n grote kracht, want het zegt zo veel over het hart van God. Alleen doordat deze tekst zo vaak gebruikt is (wat logisch is vanwege zijn kernachtige waarheid), is het een cliché geworden is, en dat is zo jammer. De Bijbeltekst spreekt, in ieder geval bij mij, het “sleur-gedeelte” van onze hersenen aan, waardoor het moeilijk is om er met frisse ogen naar te kijken. We raken niet meer verwonderd over deze Bijbeltekst en dat is zo jammer! Jezus ging dood voor ons! Heb jij een vriend die een kogel voor je zou opvangen? Moet je na gaan dat Jezus de kogel die recht op ons af kwam onderschepte, toen wij nog bezig waren hem in het gezicht te spugen.

Zelf vind ik dit zo mooi, ook al weet ik dat ik nog geen één procent van Gods oneindige liefde bevat. Maar zelfs het miniscule deel van Gods liefde dat ik wel bevat, doet me overvloeien van vreugde. Tuurlijk heeft dit zijn ups en downs, maar op de dagen dat ik Gods liefde ervaar wil ik niets anders. Ik vind het dan ook zo jammer als mensen het christelijk geloof zien als een religie waarin zoveel moet. Als ik christenen dat hoor zeggen, dan ben ik daar zo bedroeft over. Dan denk ik: Je moest eens weten wat God voor je over heeft gehad en nog steeds heeft.

Ik weet dat ik zonder God een hulpeloos verloren jochie was dat huilde in zijn oneindige zoektocht naar voldoening. Maar God redde mij uit het slijk van de zonde, Hij liet de hel aan mij voorbij gaan, gaf mij een Koninklijke mantel en noemde mij zijn kind. Heb ik nog meer motivatie nodig om voor Hem te leven? Hij heeft mij lief! Hij houdt zo veel van mij. Hij stierf voor mij, waarom zou ik mijn leven niet aan Hem geven? Waarom zou ik weglopen van deze God die bereid was alles te geven voor mij?

Goed weekend,

Mark W


 

Gerelateerd

Reacties (8)

Gabrielle 1 november 2010, 00:40
Het is mooi en vreugdevol te weten dat God veel van ons houd en wat hij over heeft voor ons. Dat moeten onder het Geloof komt mede door de kerken tegenwoordig iedereen wil veel mensen hebben in zijn of haar kerk en gebruikt daar zoveel entertainment voor en èènmaal je aangesloten ben loop je in vele kerken op je tenen. Tuurlijk God heeft zijn leefregels maar nooit zo strak als vele kerken doen wij hebben vrijheid en een keus gekregen van God om èèn te zijn in vrijheid en liefde voor God en daarin lopen vele kerken veels te strak in om zo te denken iedereen bijmekaar te kunnen te houden en zo lopen velen niet de kerk in en vele uit de kerk. De liefde van God zullen we hier op aarde nooit vinden.
Mark W 1 november 2010, 12:47
Je laatste zin is nogal een statement. Hij gaat ook recht tegen de bijbel in:
Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, engelen noch machten noch krachten, heden noch toekomst, 39 hoogte noch diepte, of wat er ook maar in de schepping is, ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer. (rom 8:38-40)

Waarom zeg je dit Gabrielle?
Gabrielle 1 november 2010, 14:39
Ja bij God vindt je liefde dat is zekerheid maar de gene die voor de wereld kiest gaan verloren de gene die bij God blijven zal zekerheid hebben. We moeten wel onze ogen en oren blijven openen en niet vleugje werelds toepassen in de mom van God is liefde hij vergeeft en denken dat zo iedereen maar gered is er is wel meer voor te doen. En daarom leven we nu in de laatste dagen en moeten veel meer dingen gaan toetsen om zo de echte waarheid te zien valse profeten zijn te veel in de omloop om je op de verkeerde been te brengen Satan is hard bezig!! En je kunt dus niet alles verdoeselen in de woorden God is liefde weet wel dat we hem ook moeten vrezen want hij kan ook kwaad worden.
Mark W 2 november 2010, 17:29
Dat is zeker waar, zonde is zonde. En God zegt heel duidelijk: Wees heilig, want ik ben heilig. We moeten niet bewust verder zondigen om Gods genade te laten toenemen. We moeten de zonde afleggen, ons kruis op ons nemen en achter Jezus aan, met het volle besef dat we geliefd zijn door God; op zijn overweldigende manier.

Over je laatste zin: Kun je een voorbeeld noemen waar God in het nieuwe testament kwaad wordt?
Gabrielle 2 november 2010, 17:38
Ik noem het kwaad je kan het misschien zien als boos.
Robin_Beek 2 november 2010, 18:08
De wraak van God was tevredengesteld op het moment dat jezus aan het kruis ging. (bijbel)
Sicco 2 november 2010, 20:19
Gabrielle, Mark vraagt niet hoe je het noemt, maar of je kunt aangeven naar aanleding van welke concrete plek in het nieuwe testament je dat zo noemt?
Mark W 3 november 2010, 18:37
Ik sluit me aan bij je opmerking Sicco. Maar ik heb wellicht al een antwoord gevonden toen ik vanochtend de bijbel las;
Han. 5:1-10. Daar maakt God annanias en saffira dood, omdat ze liegen over de opbrengst.

Je leest hier niet dat God kwaad of boos is, maar het is wel een soort van 'oud-testamentische' gebeurtenis.

God is inderdaad een ontzagwekkend God.