Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

WEES WAAKZAAM

Door: Rob GiesbersWoensdag, 10 juni 2009
Terug
Categorie: Algemeen, 4 keer gereageerd, 832 keer bekeken

Rechters 7: 4-7 Tienduizend bleven er over. 4 Maar de HEER zei tegen Gideon: ‘Het leger is nog steeds te groot. Laat je manschappen naar het water gaan, daar zal ik voor jou een keus uit hen maken. Ik zal je zeggen wie er met je mee moeten gaan en wie niet.’ 5 Gideon liet de mannen naar het water gaan, en de HEER zei tegen hem: ‘Degenen die het water met hun tong oplikken, zoals honden doen, die moet je apart zetten van degenen die knielen om te drinken.’ ‘Driehonderd man brachten het water met hun hand naar hun mond’. De overigen knielden om te drinken. 7 ‘Met die driehonderd man die het water met hun tong oplikten, zal ik jullie bevrijden,’ zei de HEER tegen Gideon

Ik zie het voor me dat die 300 mannen met hun handen het water oppakten en als een kommetje voorzichtig het water opdronken, terwijl ze dronken waren ze alert en keken ze oplettend om hun heen. Ze waren Waakzaam.

Een kernmerk van een strijdkracht is dat hij waakzaam is, dit is wat ik jullie vandaag wil meegeven; Ben jij net als die 9970 mannen die het water opslurpten, grijp je misschien naar verslavingen, slechte gewoontes en vergeet je alles om je heen. Net zoals de soldaten die zich alleen maar focusten op het water drinken en waren alles om hun heen vergeten.  Wanneer jij je vergrijpt aan ‘iets’ zonder daarbij waakzaam te zijn, dan ben je een gemakkelijke prooi. Stel dat die soldaten zich bij hun kamp vergrepen aan het water en de vijand kwam hen tegemoet, welke soldaat had ze zien aankomen, als iedereen zich alleen op het water focuste?

God wil dat we waakzaam zijn, als dappere helden. Wees altijd waakzaam en bidt daarbij voordurend, is een bekende Bijbeltekst.  We zijn een gemakkelijke prooi als we ons vergrijpen aan zaken zonder daarbij waakzaam te zijn. Weet waarmee je bezig bent en wees op je hoede.

Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi. 1 Petrus 5:8

Wanneer jij je een keer beroerd voelt (zwak), voed dit gevoel niet. Want je zult een gemakkelijke prooi zijn voor aanvallen van satan. Maar wees sterk en geloof dat God je zal sterken.

‘De zwakke zegge: Ik ben een held’ Joël 3:10

Verander wat er uit je mond komt.  Wanneer je met overtuiging begint te zeggen dat je sterk bent, ook al voel je je zwak, dan zal de HEER je sterken!

WEES WAAKZAAM

Rob

Gerelateerd

Reacties (4)

Woensdag, 10 juni 2009, 13:26Pieter
- amen, prachtig, helemaal mee eens. Ik was net met een onlineonderzoek bezig (talk to change) en ik werd gewezen op een persoon die meekeek (ik hoorde de naam ŜlisatalktochangeŜ). Toen schoot me te binnen dat ik hier de vorige keer ook door de heer op werd gewezen en dat het dus een wonder was.
Een ander ÅœwonderÅœwas dat ik vorige week maandag toen ik las over het neergestorte vliegtuig van Air France, de Heer voordat ik het bericht opende duidelijk sprak over Brazilie. Toen ik het bericht mocht openen, bleken er voornamelijk veel Brazilianen in het neergestorte vliegtuig te zitten. Ga nu weer snel verder met mijn onderzoek.
Woensdag, 10 juni 2009, 17:03Vraagje
- achter mijn laptop, kwam mijn buurman naar buiten. De Heer zei Ŝga kijken en dan ervaar je de buurman op een nieuwe manierŜ. Ik stond op en keek, door de anderhalve meter schutting die kleine splijten heeft en waar ik voor de ŜruzieŜ met hem en zijn vrouw sprak. Hij had een colbert en een pantalon aan. Zo heb ik hem inderdaad nog niet eerder gezien. Is dat nu een fluistering, of een voorbeeld van waakzaamheid?
Donderdag, 11 juni 2009, 12:38Jenny
Dankje Rob voor je stukje!

Je wilt niet weten HOE zwak ik me voel...ellendig.

En toch...en toch mag ik zeggen ‘ Ik ben een held!!’ Joël 3:10
Vrijdag, 19 juni 2009, 14:56Pieter
- niet helemaal een link met het stukje, misschien qua geestelijke strijd..
Eergisteravond ging ik nog een stuk lopen, om wat te ontspannen en ik kwam kort na elkaar twee groepen militairen tegen. Ik vond het wel humor van God, omdat het voor mij een gebedswandeling was. ,
Ze waren op training en ook tegenpartijen, niet echt dus, maar voor het idee. Ze hadden zware bepakking, rond de 30 kilo (ik vond het gewicht eerlijk gezegd nog meevallen, mocht het proberen, deed me wel denken aan trekvakanties). Volgens mij heb ik dat er niet uitgeflapt, of snel aangevuld dat het na een grote afstand natuurlijk steeds zwaarder gaat worden, ik denk hierbij ook aan de kerstboom die ik een aantal jaren braaf te voet heb gehaald, mooi voorbeeld van het geven van je lasten aan God. Ze hadden ook geweren bij zich.

Reageer op deze blog







"));