Bijbelleeskaart

Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

God's verhaal

Door: Mark WinkelaarZaterdag, 7 juni 2008
Terug
Categorie: Algemeen, 1 keer gereageerd, 1484 keer bekeken

Ooit nagedacht over de gedachtes van God? Ooit nagedacht over zijn emoties? Ooit nagedacht over zijn frustraties? Ooit nagedacht over hoe God de dag doorkomt? (bij wijze van spreken )

Nu kunnen wij als mensen dat natuurlijk nooit zeker weten, ook zijn onze gedachtes denk ik te laag om te weten te komen hoe God zich voelt. Maar ik denk dat we bepaalde dingen toch kunnen stellen over God’s persoonlijke leven.

Iedereen kent het verhaal van Adam en Eva, iedereen heeft een mening over het verhaal en ik denk dat veel mensen balen dat we niet meer in de tuin van Eden kunnen leven dankzij die stomme actie van die eerste 2. Iedereen heeft zich denk ik ook wel eens ingeleefd in Adam en Eva. Ze waren uit de tuin gestuurd en werden er niet beter op, balen. Ik zag mezelf er al lopen, de eerste kick van het eten van de verkeerde vrucht ebt weg en back to reality: eerst kon je alles plukken van de bomen nu moest je ploegen of jagen voor je eten. 
 
Maar heb je je wel eens in proberen te leven in God? (voor zover dat dus kan)

Heb je er wel eens over nagedacht hoe Hij zich voelde na de fout van Adam en Eva? Heb je net een aarde gemaakt in 6 dagen, maak je de mooiste tuin ooit met de mooiste en lekkerste vruchten ooit. Je maakt mensen en zet ze erin, je geeft ze alles wat ze nodig hebben gaf ze toezicht over die perfecte tuin en geeft ze 1 verbod. Je denkt mooi voor elkaar, maar binnen de kortste keren eten die 2 toch van de vrucht waar ze van af moesten blijven. Je droom, je visie, je plan valt in duigen en er is geen weg terug.
Als je gen.3:14-19 leest lijkt het alsof God uit zijn slof schiet omdat Hij zo teleurgesteld is. Het komt bij mij over als zo’n boze/teleurgestelde uitschieter die eindigt in een huilbui. Dat staat er niet, maar zo komt het op mij over. Maarja, God had net alles perfect voor elkaar en dan gooien die 2 mensen alles in de war en jij weet dat ze zelf de consequenties nog niet inzien. Want contact met God was daarna bijna niet meer mogelijk.
En was dat niet het doel? Contact met de mens?

Groetjes,

Mark Winkelaar

 

Gerelateerd

Reacties (1)

Maandag, 3 oktober, 17:23melodie
de heer is heel groot en en je kan hem niet zien maar hij ziet jou wel en ik vind het super kgoed dat god van onjms heel en heel erg van ons houd

Reageer op deze blog







Wat vind jij?


Onder andere in Psalmen 103:3 staat; Hij vergeeft u alle schuld, hij geneest al uw kwalen. Als je niet gelooft dat Jezus al je ziekten wilt genezen, dan kun je ook niet geloven dat Jezus al je zonden wilt vergeven.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

MotivoMain Media
"));