Dit vind ik het moeilijkste aan mijn christen-zijn:
Als je wilt reageren op deze stelling dan kan dit bij het berichtje met de naam: Stelling week 23/24
Rob Giesbers

Woensdag,
11 februari 2009

Rob Giesbers

Doe alles om door de smalle deur naar binnen te gaan, want velen, zeg ik jullie, zullen proberen naar binnen te gaan maar er niet in slagen. Lucas 13:24

Als je deze Bijbeltekst goed doorleest, dan zul je ontdekken dat er ook blijkbaar vele christenen de hemelpoort niet binnen zullen gaan. Blijkbaar gaan er vele mensen die zich christen noemen niet naar de hemel. Wat voor leventje leef jij?! Kom op mensen, Doen jullie er alles aan om Jezus Christus te volgen, Zijn jullie daadwerkelijk volgelingen van de allerhoogste Heer?

Mensen, we leven nu in een tijd waar wetteloosheid toe neemt… De liefde in de mens heeft plaats gemaakt voor de wetteloosheid. Mensen hebben lak aan Bijbelse principes, mensen luisteren niet meer naar Gods woord. Ze steken geen tijd meer in gebed en in hun Bijbel. Ik zal niet te generaliserend zijn, er zijn veel mensen die wel iedere ochtend en avond een paar minuutjes praten met God, en iedere dag een klein stukje lezen in de Bijbel.

Een volgeling, iemand die achter iemand aanloopt, alleen wanneer hij er zelf zin in heeft, of wanneer het hem uitkomt. Juist. Doe alles om door de smalle deur naar binnen te gaan!

Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel. Matteüs 5:16

Je mag jezelf wel eens goed afvragen wat voor leventje je op dit moment leeft. Kunnen andere mensen je onderscheiden van niet-christenen? Of ben je even wetteloos en liefdeloos als velen niet-christenen. Laten we het fonkelend licht in ons hart ook naar buiten stralen, Zoadat anderen eer bewijzen aan onze liefdevolle Vader?

En doordat de wetteloosheid toeneemt, zal bij velen de liefde bekoelen. Maar wie standhoudt tot het einde, zal worden gered. Matteüs 24:12-13

Wanneer we willens en wetens blijven zondigen nadat we de waarheid hebben leren kennen, is er geen enkel offer voor de zonden meer mogelijk. Hebreeën 10:26

TENZIJ..., tenzij we er daarna diep spijt, berouw over hebben en dat ook belijden. Maar hebben we nog spijt van onze zonden, of is ons geweten al zo erg beïnvloed, dat de zonde ons niet meer raakt. PAS OP, dit is een LEVENS gevaarlijke situatie.

Velen mensen zitten zo diep in zonden, dat hun geweten hen niet meer vertelt dat ze enorm slecht bezig zijn. En wanneer we geen diep berouw meer hebben van bewuste zonden die we doen, en God niet meer vragen om vergeving dan kan ik je vertellen dat je niet bepaald moeite doet om door die smalle deur naar binnen te gaan.

Neem je relatie met God serieus. Ben jij werkelijk gered als Jezus vannacht terug komt? En doe je daadwerkelijk moeite om door de smalle deur te gaan? Of ga je met de massa mee, en ben je niet te onderscheiden van niet-christenen?

Ik hoor van jullie, Rob

tell-a-friendTell-a-friend

Tell-a-friend

Annuleren


Annuleren

Laat een reactie achter

Naam:
Reactie:
Typ hier 'passie':

Reacties (6)

Reactie van Pieter

eehj Rob, vanaf de gebedspoef een shalom uit Nederland.
Mooi stuk, ik herken het. In juli 2007 heb ik samen met anderen een dag van verootmoediging en aanbidding georganiseerd, oa Bas Frans, Dorien van Andel en Teun van der Weijden waren betrokken bij de voorbereiding. Ik las in de voorbereiding er naartoe telkens teksten over zich verootmoedigende geestelijk leiders. Wat is verootmoediging? Het is meestal onzichtbaar denk ik. Het is een houding. Maar..voor God is de houding niet onzichtbaar. Ik geloof dat we in een tijd leven van snelle gebedsverhoring, om een counter te doen. Maandag werd ik bv getipt door de Heer dat er een post van jou zou staan, die van Mark had ik eerder op de dag al gelezen, shalom Mark, ik keek en waarempel, een reactie van Marianne meen ik, waardoor een post van jou naar voren kwam die mij precies bemoedigde. Een gebedszendling uit Kansas gaf mij de tip om zes dagen per week ongeveer tien hoofdstukken per dag te lezen. Daar ben ik gisteren mee begonnen en het is intensief. Je mag het op de volgende manier doen, ik schrijf het op omdat mogelijk anderen er ook wat lering uit kunnen opdoen, vooral als je het moeilijk vind om met God te communiceren, dat heb ik weleens.
Hij heeft dit ontvangen van Mike Bickle, daar heeft hij het van geleerd.
1. Wanneer je een belofte leest: pauzeer even een paar seconden, bedank God voor die belofte en vraag Hem je meer openbaring/inzicht erin te geven. ‘Heer, dankUwel dat alle tranen uit m’n ogen geveegd zullen worden.’ ‘Geef me meer openbaring hoe dat zal zijn’. ‘Laat me meer geloven dat die dag gaat komen’ etc. Praat er gewoon eventjes rustig met Hem over en wees een paar seconden stil tussen elk zinnetje dat je zegt. Door de weken en maanden heen zul je zien dat je hart meer in beweging komt en je meer en meer van de Bijbel gaat houden.

2. Wanneer je een opdracht leest die je vraagt om te gehoorzamen: Zeg Hem dat je dat wilt doen en vraag Hem vervolgens je te helpen en te herinneren dat te doen. Denk het niet alleen instemmend, maar pauzeer echt even een paar seconden om het te zeggen: ‘Heer, ik wil gehoorzamen in het vergeven van de mensen om mij heen.’ ‘Help me om mensen te vergeven’ ‘Herinner me eraan’ ‘Ik heb geen zin erin, wilt U mij helpen het toch te doen?’ ‘Hoe kan ik … vergeven?’ etc: praat er gewoon met Hem over.

En daarna lees je dan gewoon weer verder, al pratend met God. Soms is het een paar seconden en lees je weer verder. Andere keren begint zo’n moment tot leven te komen, ga er dan mee door tot de ‘flow’ stopt. Zo wordt de Bijbel gespreksstof die je helpt met God te praten. En: schrijf dingen op, als je schrijft komt er vaak meer. Je zult zien dat als je dit langere tijd doet zijn Woord meer tot leven komt in je en je er meer honger naar krijgt. Met de dingen van God is het zo: hoe meer je ervan ‘eet’, hoe meer honger je krijgt. Als je minder eet, heb je op een gegeven moment geen trek meer. Dat is het probleem van de meeste Westerse christenen: we hebben geen honger meer.

Dit stuk was even gecopypaste. Ik vind het wel intensief om te doen, maar ben al erg gezegend.
Een keer schreef jij over je eigen agenda en gods agenda. Op die dag was ik precies mijn eigen agenda kwijt en had ik ´s ochtends een vergelijkbaar stukje gelezen in de map van Auka van Slooten, leerhuis. Ik vind het hebben van een relatie met God soms wel moeilijk. Ik weet niet altijd waar ik het over moet hebben, daarom heb ik wel wat aan het stukje hierboven. Hopelijk jullie ook, Zegen!

woensdag, 11 februari 2009 - 20:03
Reactie van Lucien

Rob, dit stukje helpt me. Ik zal het meenemen, want ik voel me nog niet gered. Ik denk wel dat ik op de goede weg ben. Ik moet me nog meer gaan onderscheiden van de massa en de niet-christenen. Dank je, voor je standvastigheid, Rob...

Alle zegen

donderdag, 12 februari 2009 - 21:58
Reactie van Anoniem

Hier worden leerzame dingen verteld. Gaaf! Thnx Pieter.
Mike Bickle was toch een groot leraar van IHOP of iets dergelijks?

Wat ik wel herkenbaar vind is dit:
'Met de dingen van God is het zo: hoe meer je ervan ‘eet’, hoe meer honger je krijgt. Als je minder eet, heb je op een gegeven moment geen trek meer. Dat is het probleem van de meeste Westerse christenen: we hebben geen honger meer.'

Honger kun je dus creeëren door simpelweg meer tijd met de Heer door te brengen?!

En Rob..goed om een teken van leven van je te zien;) zegen..

vrijdag, 13 februari 2009 - 11:18
Reactie van Jan Paul Kok

Ja, Rob, daar zeg je wat. De smalle deur. Of het kleine, lage deurtje waar je alleen doorheen kan door je klein en nederig te maken. Ik heb wel eens zo'n deurtje gezien, dat diende om een vrouw haar keuken in te laten gaan. Ze moest daarvoor diep bukken. Een opzettelijke vernedering en een door de heer des huizes zelf gemaakte deur. En dan die weg die ook al zo smal is. En er zijn weinigen die hem vinden. Ik heb me wel eens afgevraagd wat er gebeurt met al die velen die hem niet vinden dan. Want dat moeten verreweg de meesten zijn. Hoe gaat dat bij het oordeel? Geen idee, ik laat het maar aan God over. Ik durf er zelfs niet over na te denken. En ik streef er maar naar net als jullie die smalle weg ijverig en voorspoedig, moedig ook, te gaan met hulp van Gods genade en doordrongen van het feit dat de brede weg, de weg van de wereldse genoegens, het bezit en het egoïsme, je brengt waar je niet zijn wilt. Galaten 5:24 is voor mij een kerntekst in dit verband die het hele evangelie samenvat in 1 volzin. "Wie het eigendom zijn van Christus Jezus, hebben hun vlees gekruisigd, met de hartstochten en de begeerten." Als je dat werkelijk achter je het liggen, want er gaat veel strijd mee gepaard weet ik uit ervaring, weet je ook dat je gered bent. Je voelt en weet je verbonden met God. Je kent eveneens uit eigen ervaring de staat van genade waar je je voortdurend in bevindt, je kent Gods nabijheid en Zijn kracht. En je voelt je schatrijk. Voor geen goud ter wereld, voor geen verleiding, geen begeerte, wil je Hem meer verliezen, nooit meer. Het is de Schat verborgen in de akker, het is de ene kostbare Parel. Wij hebben hem gevonden mannen broeders. God schonk Zichzelf aan ons. Halleluja, Amen! Laten we het doorgeven en dat doen we al.

vrijdag, 13 februari 2009 - 19:38
Reactie van Jan M. (schrijver)oftewel Jan van der Meulen

duidelijke tekst Rob...!

zondag, 15 februari 2009 - 17:21
Reactie van Faithfull

dat is het volgen van het Gebod dat Jezus ons heeft gegeven
Heb elkander lief zoals de Heer ons ook liefheeft
en dat zie ik laatste tijd steeds minder in kerken mensen die teveel op elkaar letten huichelaars die achter elkaars rug om praten die wil die uit de kerk die wil die dat zeggen
De here zegt OORDEEL niet zodat ook jij niet veroordeeld worden
want vergeet niet ook wij waren zondaren die tot bekering moesten komen
zo moeten ook zij tot de here komen
dat berijk je alleen door de liefde van de here te tonen
ware christenen zijn het die Jezus zijn evenbeeld kunnen vertonen door rechtvaardig te zijn niet te oordelen tegen anderen vergeven en elkander liefhebben op de zelfde manier dat de Here ons liefheeft. God zegene jullie allen

woensdag, 15 april 2009 - 14:40