Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Twijfel kan alles vernietigen

Door: Rob GiesbersMaandag, 20 december
Terug
Categorie: Normen en Waarden, 11 keer gereageerd, 293 keer bekeken

Annuleren

Vandaag wil ik met jullie een kort maar voor sommigen van jullie een krachtige overdenking delen. De laatste maanden is Twijfel langzaam steeds dieper in mijn hart geslopen. En Twijfel kan een echte killer zijn. Het vernietigd soms alles wat je dierbaar is. Het rooft je dromen en laat je fundament trillen op zijn grondvesten. Het verdampt je geloof en vertrouwen en legt je lam.

Misschien ben jij degene die zich herkent in mijn situatie.. Ik wil delen in je worsteling en tegen je zeggen..

Over die twijfel die je hebt, spreek ik het bloed van Jezus Christus uit.. In Jezus naam. En ik spreek woorden van geloof over je uit. Ik zet geloof in je vrij, in Jezus Naam. Luister naar woorden van geloof, spreek woorden van geloof en geloof.

Als je waagt, groeit je moed, maar als je aarzelt, groeit je vrees.

Luister en kijk naar het filmpje en spreek het gebed ook uit over jezelf.

Ik wens je veel zegen en in het bijzonder geloof toe.

Rob
 

Mocht het filmpje niet werken, klik dan hier voor de link..

Gerelateerd

Reacties (11)

maandag 20 december, 10:31Rietje
Beste Rob,

ik denk dat je je zelfs over twijfel niet heel druk hoeft te maken. Jij bent niet zelf de grond waarop je staat, maar dat is Jezus.

Ik snap zeker wat je bedoelt, ik snap er vandag ook allemaal niks van, weet niet wat ik vandaag moet of kan doen, wat ik moet bidden om weer vrede te kunnen ervaren in m'n hoofd en hart. En dan sluipt de twijfel erin, als je graag iets van Jezus wil voelen, maar je merkt niks/alles is vaag.

Maar gelukkig heb ik een nuchtere oma. De volgende quotes uit haar mond:
'Als het van gevoel afhing zou niemand zalig worden.'
En 'je komt in je leven elke keer jezelf weer tegen, dat blijft zo', 'leg het maar in de handen van Jezus, alle dingen'.

Ik wordt eerlijk gezegd eerder een beetje bang van de vrouw uit het filmpje dan blij. We hoeven in zekere zin zelf niet meer te vechten, want Jezus heeft alles gedragen en alleen in hem zijn we meer dan overwinnaars. Kijk alleen al naar Prediker; hij heeft alles geprobeerd, van alles geproefd, gevast en wat al niet. En toch; bereikt hij uit zichzelf wat hij zou willen bereiken; gelukkig zijn en dicht bij God zijn? Nee.

De Here Jezus is het enige dat je boven water kan houden. Je hoeft geen staat van grote geestelijkheid, eeuwiglijk groot vertrouwen en onwankelbaar geloof te bereiken. Dat is geen voorwaarde om bij Jezus te mogen komen. Want Jezus heeft dat voor jou gedaan! Hij houdt van je, precies zoals je bent, door zijn volmaakte offer en liefde. En is dat te snappen, is er een stappenplan tot volledig besef oid? Nee, het is Gods mysterie zegt Paulus, deze volledige liefde. Bid maar gewoon, Here Jezus, wilt u mij dragen? Ik kan het niet uit eigen kracht.

Niets is moeilijker en eenvoudiger dan dat. En je 'voelt' het niet altijd. Ik snap er niks van en blijf me om de zoveel tijd wanhopig voelen omdat ik er niets van snap en niet weet hoe ik mijn leven moet en mag leiden. Ik blijf maar vragen naar hoe en wat en waarom en smijten met theoriën, boeken die ik gelezen heb enz.

Wees stil voor het aangezicht van God. Hij weet het beter;-).

Nogmaals; ik weet het ook allemaal niet. Dus ik ben - voorzichtig, twijfelend, zwakjes - heel blij dat Jezus toch ook voor mensen die het ook allemaal niet weten gestorven is.
maandag 20 december, 14:57Carla
Beste Rob,
Het klopt zo precies wat je schrijft, helaas.. Twijfel maakt al het moois kapot. Helaas kan m´n laptop het filmpje niet starten, maar ben eigenlijk wel heel benieuwd, hoop dat ik er iets mee kan.. Is het mogelijk mij een link te sturen? Ik probeer het telkens opnieuw, maar op de één of andere manier pakt ie het niet.
maandag 20 december, 16:08Sicco
Het filmpje werkt niet bij mij :(
maandag 20 december, 19:34David
Jezus zei:

'Vanwege jullie gebrek aan geloof. Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: "Verplaats je van hier naar daar!" en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn.'

- Mattheus 17: 20, 21

Probeer deze link:
http://www.xpmedia.com/channelhosts/xpshorties/media/1FPXNMGmKYoF.mp4
Als dat nog niet werkt, in Internet Explorer, rechtermuisknop "doel opslaan als".
dinsdag 21 december, 20:43CHUCK
Vergankelijk,Zichtbaar,Werelds,Materialistisch

Wereldse Liefde Hoop, Passieve Hoop,Hoop vervlogen,Geen Geloof,TWIJFELEN.
Geen overtuiging,Geen doel,Vleselijke verwachting :
Niet begrijpen,Hopeloos, Wanhoop Valse Hoop.
Geen vechtlust meer,zich niet meer verzetten ,zich bij neerleggen.
dinsdag 21 december, 20:46chuck
Onzichtbaar, Onvergankelijk,Goddelijke Geest


Goddelijke Liefde :Aktieve Hoop, Geloof ,Rots,Zeker weten,Kracht,Innerlijke overtuiging,Een Doel en Visie Geestelijke verwachting
woensdag 29 december, 18:18Gabrielle
Twijfels over de wereld waar satan in heerst is absoluut vernietigend maar bij God is enkel alles in zijn handen te leggen en toe te geven je niet zonder hem kan je niks ben je niks heb zonder hem en wanneer satan je weer bezoekt je vraagt om bescherming van al de zondes zodat die geen kans heeft in de naam van Jezus. Zonde zal zolang wij leven in deze wereld niet weg gaan en zal altijd proberen ons kapot te maken daarom hebben wij Jezus nodig alleen hij kan het bestrijden.
donderdag 30 december, 02:09Hans
"Zeker weten" kan ook erg veel vernielen ;).

Een mooi filosoferende Herman Finkers vind je hier: http://humortv.vara.nl/ca.343720.liever-dan-geluk.html
(n.a.v. een stukje commercieel gevoel uiteraard, maar met mooie gedachten, veel over geloof ook!)
donderdag 30 december, 09:52chuck
Schepping of Abiogenese
Vaak krijg ik dan naar mijn hoofd geslingerd,
Geloof en wetenschap moet je scheiden.
Abiogenese is dat wetenschap of GELOOF ?
Abiogenese is GELOOF.
Dan is Schepping ''zeker weten''.
donderdag 30 december, 13:19Hans
Abiogenese is hypothetisch. Zoals de wetenschap altijd zoekt naar ondersteuning van een hypothese (zichtbaar en aantoonbaar).
De schepping zou je ook hypothetisch kunnen noemen, die de gelovige bevestigd ziet (letwel: onzichtbaar en onaantoonbaar) in de wetenschap die gehaald wordt uit de bijbel of andere geschriften!

Hetgeen ik probeerde te zeggen is dat "zeker weten" en "twijfel" volgens mij niet per definitie of goed of slecht hoeven te zijn. Ik hoef niet uit te leggen dat in de geschiedenis mensen die "zeker wisten" meer dood en verderf hebben gebracht dan de "twijfelaars" ;).

Twijfel kan je ook behoeden voor domme zetten, gevaarlijke acties of anderszins slechte zaken. Bij twijfel niet doen, zullen veel mensen dan ook geleerd hebben vroeger!
donderdag 30 december, 14:19Chuck
De duivel gelooft ook '' zeker weten'' ,daarom kijk uit voor de imitatie.
Daarom ''twijfel'' niet dooreenwerpen.
geestelijke en wereldse twijfel.

Reageer op deze blog





Poll

Hoe lang bezoek (volg) je Gebedsbroeders.nl al?

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));