Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Laat je leiden door Gods Geest

Door: RobVrijdag, 2 maart 2012
Terug
Categorie: Levensstijl, 888 keer bekeken

Sinds dat Gebedsbroeders.nl vijf jaar geleden gestart is moedigen we christenen aan om een levendige relatie met Jezus te hebben. Verscheidene blogs over vastberadenheid en standvastigheid,  intimiteit met de hemelse Vader en Wie ben je in Christus zijn de revue gepasseerd.  Na al die jaren blijft het ook voor mij nog steeds verdraaid lastig om mij te laten leiden door Gods wil en niet te laten leiden door mijn eigen wil. 

Nog steeds wordt ik meer geleid/ beheerst door mijn mijn eigen wil, de vijf zintuigen – door het vlees- dan door de Geest. Het is er zo ingesleten om te handelen vanuit impulsen en je hierdoor te laten beheersen. Het blijft soms frustrerend om te moeten beseffen hoeveel tijd je dagelijks weggooit, door dingen te doen die jezelf meer afbreken dan opbouwen. 

Hoeveel mensen kunnen tegenwoordig nog een nieuw Whatsappje, mailtje of sms’je negeren, tijdens de kerkdienst, Bijbelstudie, in een goed gesprek met iemand, etc. Vaak voelen we een directe drang om gelijk in onze behoefte te voorzien en laten we ons beheersen door een impuls.

In een eerder geschreven overdenking; 'Wees vrij van de vervloekte impulsen' stond het volgende; “Liever gehoorzaam ik de impulsen -de fluisteringen van de Heilige Geest- om mijn Bijbel te lezen, een goed studieboek door te nemen, iemand te bemoedigen vanuit het niets, te bidden voor genezing voor een zieke, even te bidden in mijn pauze op het werk voor een collega, etc.”

Liever laat ik mij domineren door het Woord van God, door Gods Geest, dan dat ik mij laat domineren door impulsen -gedachten en gevoelens- die tegengesteld zijn aan het Woord van God en die mij afhouden van het wandelen en handelen naar Gods wil.

Vind jij het lastig om in een maatschappij die beheerst wordt door afleiding, verleiding en misleiding jezelf apart te zetten voor God en af te stemmen op Hem? En hoe ga je hiermee om?

Laten we elkaar bemoedigen en aanmoedigen

Goed weekend! Groetjes Rob

Gerelateerd

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog