Als je weet dat God iets afkeurt of verbiedt en je het dan toch doet - bewust, uit vrije wil, dan is er geen vergeving. TENZIJ..., tenzij we daarna tot inkeer komen en dat ook belijden..

Wil je op deze stelling reageren? Dat kan bij 'Stelling week 6'
Jarik Spoelman

Woensdag,
23 januari 2008

Jarik Spoelman

Ik wil het graag hebben over iets wat misschien simpel en logisch lijkt, maar waar we vaak onbewust aan voorbij gaan, namelijk de grote kracht van eensgezind gezamenlijk gebed. Om te beginnen doet Jezus daar een belofte over:

Matteüs 18:19b,20
Als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor hen laten gebeuren. Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden.

Verderop in de Bijbel zie je dit principe terugkomen:

Handelingen 1:14
Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed, samen met de vrouwen en met Maria, de moeder van Jezus, en met zijn broers.

En om even een voorbeeld aan te halen van de kracht van eensgezind gezamenlijk gebed:

Handelingen 4:23-31
Nadat Petrus en Johannes waren vrijgelaten, gingen ze naar de leerlingen en vertelden wat de hogepriesters en de oudsten hadden gezegd. Toen de leerlingen dat hoorden, riepen ze God eensgezind aan met de woorden: [ … ] Toen ze hun gebed beëindigd hadden, begon de plaats waar ze bijeen waren te beven, en allen werden vervuld van de heilige Geest en spraken vrijmoedig over de boodschap van God.

Bedenk wel: samen bidden is niet direct hetzelfde als eensgezind bidden.  Het Griekse woord dat namelijk gebruikt wordt om die eenheid in het gebed uit te drukken betekent letterlijk ‘met gelijk gemoed’. Het wordt meestal vertaald met eenparig/eendrachtig/eensgezind. Het houdt in dat je dezelfde motieven, verlangens, geloof en visie deelt. Dat je één bent.

Vorig jaar heb ik het EH-basisjaar gedaan. In het schoolgebouw hadden we een bovenkamer die we als gebedskamer gebruikten. Daar heb ik met vrienden vele malen op zo’n manier gebeden. En ik kan er van getuigen dat het werkt. Jezus was in de zin van de Heilige Geest krachtig aanwezig en raakte mensen op een bijzondere manier aan.

Ik wil je aanmoedigen met vrienden samen te komen en dit te praktiseren!

Zegen, Jarik

 

tell-a-friendTell-a-friend

Tell-a-friend

Annuleren


Annuleren

Laat een reactie achter

Naam:
Reactie:
Typ hier 'verlangen':

Reactie (1)

Reactie van Rudy Kinds

Hoi Jarik,

Het mooie van eensgezind bidden is dat je (in theorie) niet per sé met meerderen op één plaats hoeft te zijn. Vooral als je bidt "in de geestelijke verbondenheid met de Kerk" geldt dit. DIt komt het best naar voren in het (liturgisch) getijdengebed om de verschillende uren van de dag te heiligen. Als ik dit alleen (= particulier) bid, dan weet ik mij verbonden met de wereldkerk door alle plaatsen en de eeuwen heen.

De eenheid in het gebed en de verbondenheid met de Kerk komt natuurlijk wel het best tot uitdrukking wanneer je op liturgische wijze samen met anderen bidt.

Groetjes!!

donderdag, 24 januari 2008 - 12:17