Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Genezing is Gods wil (1)

Door: RobWoensdag, 13 januari 2010
Terug
Categorie: Ziekte en genezing, 108 keer gereageerd, 5465 keer bekeken

Satan heeft de strijd al verloren. Hij kan alleen nog invloed uitoefenen op mensen door de Gemeente iets anders dan het Woord van God te laten geloven. Door mensen te laten geloven in allerlei leugens. Als hij jou kan weerhouden hem te weerstaan, kan hij gezag uitoefenen in jouw leven, ook al behoor je hem niet toe.

Je zult nooit een strijd winnen als je niet weet tegen wie je vecht. Als je denkt dat God je vijand is, zul je dit gevecht nooit winnen. Maar als je erachter komt, dat God niet de dief is, maar de duivel; en je gaat doen wat de Bijbel zegt, dan zet je satan buitenspel.

Jezus zei: “Alle macht, bevoegdheid om te handelen is Mij gegeven. Daarom, ga in Mijn naam en de tekenen zullen jou volgen.” (Marcus 16:17).

Jezus gaf zijn volgelingen de macht om Zijn naam, die de hoogste autoriteit heeft, te gebruiken. Ben jij je er wel van bewust wat voor een geweldige autoriteit jij hebt, in Christus?

Dat betekent dat wij Zijn vertegenwoordigers zijn: de ambassadeurs van Christus die deze wereld aanspreken en het evangelie vertellen. Wij geven hen de gelegenheid om gered te worden, wederom geboren te worden en om in de familie te komen.**

Wij zijn hier op aarde in Zijn plaats. Wij hebben een taak te doen. Aan ons is verteld wat we moeten doen. Hij zei: Jij gaat prediken, je zult handen op de zieken leggen en zij zullen herstellen. Je zult demonen uitwerpen in Mijn naam. Wij zijn hier in Zijn naam. **:

Maar als wij doen wat de Bijbel zegt, begrijpen wat voor ons gedaan is, onze plaats innemen en begrijpen dat wij de vertegenwoordigers van Jezus Christus zijn - en wij zijn de enige vertegenwoordigers, die Hij heeft op aarde - dan zullen wij onze plaats innemen. Dat is Gods wil voor ons. Wij zullen Gods wil uitvoeren. Wij zullen handen op de zieken leggen en zij zullen genezen. Wij zullen het evangelie prediken aan elk schepsel en het volk zal het heilige volk genoemd worden, zegt de Bijbel.**

Ik zeg jullie, bezoekers van Gebedsbroeders.nl, als wij eruit zien, zoals wij eruit zouden moeten zien, zullen we gewild zijn.. God wil dat de wereld weet: Dit is Mijn volk. Ze hebben Mijn macht. Ze vertegenwoordigen Mij op aarde. God wilde altijd al, dat Zijn volk gevestigd zou zijn op aarde en een hoge plaats zou hebben. En Hij wil dat de wereld weet: Dit zijn de mensen die Ik gezegend heb :)

Jeremia 33:9 zegt: “Dan zal zij Mij tot een naam van vreugde zijn, tot lofprijs en eer voor alle volken op de aarde, die al het goede zullen horen dat Ik voor hen doe, en zij zullen vrezen en beven, alle naties op de wereld zullen vrezen en beven, vanwege alle goedheid en alle voorspoed die Ik hen bezorg.”

God wil dat het Lichaam van Christus zó gezegend is en zóveel kracht in zich heeft, dat naties zullen vrezen en beven. Dat is pas krachtig! Dat is pas levendig! Wow..

God wil dat het Lichaam van Christus dit weet, Zijn goedheid begrijpt en het aan de wereld vertelt. Hij wil dat de wereld weet dat Hij goed is. Dat is toch niet zo raar? Ik zou ook niet willen dat mensen slecht over mij denken! Hij zegt dat de naties Zijn goedheid en de voorspoed zullen kennen, door wat ze zien in Zijn volk, door wat ze zien in jou!

Ik geloof dat we in een bijzondere tijd leven, want wij zijn in een tijd, dat de gemeente eenvoudigweg het Woord van God gaat geloven en ernaar gaat handelen!

God wil dat mensen op aarde op Hem lijken. Er zullen mensen zijn die je belachelijk maken en je uitlachen, zelfs sommigen die vervuld zijn met de Geest, zullen zeggen: “Zij denken dat ze iets bijzonders zijn, ze denken dat ze God zijn.” Jezus werd om dezelfde reden vervolgd. Nee, ze zijn niet God, ze zijn alleen maar kinderen van God, vertegenwoordigers van God, Zijn ambassadeurs, gezonden om de werken van God te doen! **

Je zult satan moeten weerstaan in geloof en hij zal weten dat hij van je moet vluchten. Ik geloof dat op het moment dat je hem in geloof weerstaat, met vertrouwen in God en Zijn Geest, dat ziekte niet kan blijven in je lichaam.

Ik wil dat je nu begrijpt, dat het Gods wil is dat iedereen vandaag genezen wordt. Niet morgen, maar vandaag. Iedereen die nu genezing nodig heeft: het is Gods wil voor jou om gezond te zijn :)

Ik wens jullie gezondheid toe in Jezus naam,

Rob

** Geïnspireerd en geciteerd uit het boek ‘Genezing is Gods wil’ en gepubliceerd door Jubilee

Psalm 103:3 - Johannes 8:32 - Mattheüs 4:23 - Jesaja 53:4 - 1 Petrus 2:24 - Lukas 4:40-41

Gerelateerd

  • Moe van de strijd?

  • Genezing is Gods wil (2)

  • Wie/wat is satan/slecht?

  • Avontuur! Overwinning!

  • Ben jij een kerkganger of een discipel?

Reacties (108)

Reacties 101 - 108 van 108
  • <
  • 1
  • 2
  • ...
  • 5
  • 6
  • >
Jan Paul 1 maart 2010, 06:33
Joshua: heel belangrijk punt van die positiviteit. ik Ik zie het Kruis van Christus ook graag als de Grote Plus. Kan niet vaak genoeg gezegd worden. Plus betekent eigenlijk meer hè. Er is meer, gelukkig! Stel je voor dat wij, immer dolende en verblinde mensen alles waren, maar nee, zo is het niet. De Plus is er, Deo gratias. De Baas trad ook iedere mens altijd positief tegemoet. Nou ja, de farizeeërs en schriftgeleerden, dat lag even wat ingewikkeld, maar als Hij moest uitpakken was het toch met pijn in Zijn goddelijk hart en dat kun je ook weer positief noemen vind ik.
Thanx,
+++ Jp
fdcashgsh 1 maart 2010, 09:29
Anne.

Ik ben trouwens niet evangelisch.
Ik ben christen. En ga naar de gemeente van Jezus. Maar ik snap je opmerking wel, het geeft verder niet hoor.
Shaul 8 december 2011, 16:46
Weer zo'n fanaat, waar er helaas vandaag de dag zoveel van rondlopen.
Rob 9 december 2011, 00:13
Hoi Shaul,

Allereerst welkom op Gebedsbroeders.nl :) Ik ben benieuwd waarom je me een fanaat noemt. Ik schrijf geen blogs op mensen te overtuigen, enkel om te getuigen. Het is niet aan de mens om mensen te overtuigen, daar krijg je alleen maar eindeloze discussies van. Dat hebben we vaak genoeg gezien, bij verschillende overdenkingen, ook op deze website.

Alleen als de ander echt open staat voor andermans mening, heeft het zin om het gesprek aan te gaan. Mijns inziens :)

Kijk gerust nog eens rond op Gebedsbroeders,

alvast een goed weekend! Rob
J.Zaalberg19 november 2012, 16:31
Een bemoediging dat meer Christenen gaan "ZIEN" waar Jezus voor naar de aarde is gekomen . Het "NU "mogen en kunnen ont vangen wat Jezus voorzegt heeft. Jezus REDT = "SOZO" daarin is alles in opgesloten . Genezing-beter worden vergeving van zonde(n)- helen-bevrijden en te beschermen in deze fysieke wereld. Veel denken dat komt straks als we in de hemel zijn. Maar God wil nu een relatie op basis van wederzijdse liefde. hand 10:38 waar wordt verteld dat Jezus rondging,goeddoende en allen genezende die door de duivel waren overweldigd, kan ik je zeggen dat dit zeer duidelijk maakt dat God niet de auteur is van ziekte. God is de auteur van genezing. Hij Jezus was de volmaakte afspiegeling van de VADER En heeft niet een enkele keer iemand ziek gemaakt. Het Christendom van tegenwoordig doet het ongeveer zo als het op genezing aankomt: Wij weten dat U het kunt doen,als het U wil is,vragen wij U ons te genezen. En dan laten ze het er verder maar bij zitten. En als ze genezen , dan moet het Gods wil zijn geweest, en als ze niet genezen. dan is het niet Gods wil geweest. Genezing is een onderdeel van de verzoening van Christus , net zoals vergeving van zonden dat is. Net zoals ik weerstand bied aan zonde, zou ik weerstand moeten bieden aan ziekte. helaas zijn we zonder dat we het weten mee gegaan in het denken van de wereld. Wij Christen en zijn niet van deze wereld wij zijn bijwoners met een doel om de liefde en heerlijkheid van Hem te laten zien. Gij zult Mijn getuige(n )zijn.
Etc.............
Harma27 november 2012, 12:41
Dank je wel Rob voor je overdenking!
Super goed en naar mijn mening volkomen bijbels.
Er zijn in de loop van de eeuwen zoveel religieuze gedachten ontstaan en vooral invullingen, die menselijk verklaren waarom we soms niet genezen. Omdat dat dát hetgeen is wat we zien maar daarom is het nog geen waarheid!! Ons geloof is krachteloos geworden, smakeloos en géén zoutend zout.
Wij zouden een sterk getuigenis moeten hebben die bekrachtigd wordt door wonderen en tekenen, dat is bijbels. En dat zou de mensen ook overtuigen van onze levende God omdat dit zou laten zien wat wij geloven. Wij hebben ons laten verlammen door satans woorden door te gaan geloven dat wonderen en tekenen niet meer van deze tijd zijn. En er is er maar één die in zijn vuistje lacht.........
Synco Zaalberg25 januari 2013, 16:33
In het gelovige gebed zal de zieke “sooizein” ontvangen. Dit Grieks werkwoord heeft twee betekenissen: 1° ”redden” of 2° “behouden (zijn of worden).” Hier enkele voorbeelden uit een groot aantal teksten met deze betekenis.
Mat.1:21: “Zij zal een zoon baren en gij zult Hem de naam Jezus geven. Want Hij is het, die zijn volk zal redden (Zijn volk zalig maken SV77) van hun zonden.”
Mat.10:22: “En gij zult door allen gehaat worden om mijns naams wil; maar wie volhardt tot het einde, die zal behouden worden (zal zalig worden SV77)” (Ook Mat.16:25 en Mat.24:13 met hetzelfde Griekse woord).
Mat.14:30: “Maar toen hij zag op de wind, werd hij bevreesd en begon te zinken en hij schreeuwde: Here, red mij! (behoud mij SV77)”
Mat.19:25: “Toen de discipelen dit hoorden, waren zij zeer verslagen en zeiden: Wie kan dan behouden worden? (zalig worden SV77)”
Mat.24:22: “En indien die dagen niet ingekort werden, zou geen vlees behouden worden; doch ter wille van de uitverkorenen zullen die dagen worden ingekort.” (Ook Mat.27:40-49.)
Het werkwoord “sooizein” heeft in het NT echter ook de betekenis van “genezen” zoals in:
Mat.9:21: “Want, zeide zij bij zichzelf, indien ik slechts zijn kleed aanraak, zal ik behouden zijn.” (vgl. met Marc.5:28).
Hand.4:9: “indien wij thans in verhoor genomen worden ter zake van een weldaad aan een zieke, waardoor hij gezond geworden is.”
Hand.14:9: “Deze man luisterde naar Paulus, wanneer hij sprak, en Paulus keek hem scherp aan en zag, dat hij geloof had om genezing te vinden.”
De vraag is dus aan de orde: Welke vertaling moeten we kiezen in Jacobus 5:15? Zal het gelovige gebed de zieke “redden, behouden” of “genezen”, zoals de NBG in 1951?
Het argument om te kiezen voor “redden” maar ZEKER NIET “GENEZEN” in Jac.5:15 ligt voor de hand. Het werkwoord “sooizein” komt vijf maal voor bij Jacobus. En het blijkt, altijd met de betekenis van “redden.”
Tekst n°1 = Jac.1:21: “Legt dus af alle vuilheid en alle uitwas van boosheid en neemt met zachtmoedigheid het in u geplante woord aan, dat uw zielen kan behouden.” Alleen de geestelijke uitleg heeft hier zin.
Tekst n°2 = Jac.2:14: “Wat baat het, mijn broeders, of iemand al beweert geloof te hebben, als hij geen werken heeft? Kan dat geloof hem behouden?” Alleen de geestelijke uitleg heeft hier zin.
Tekst n°3 = Jac.4:12: “Eén is wetgever en rechter, Hij, die de macht heeft om te behouden en te verderven. Maar wie zijt gij, dat gij uw naaste oordeelt?” Alleen de geestelijke uitleg heeft hier zin.
Tekst n°5 = Jac.5:20: “weet dan, dat, wie een zondaar van zijn dwaalweg terugbrengt, diens ziel van de dood zal behouden en tal van zonden bedekken.” Alleen de geestelijke uitleg heeft hier zin.
Tekst n°4 = Jac.5:15: “En het gelovige gebed zal de lijder gezond maken, en de Here zal hem oprichten. En als hij zonden heeft gedaan, zal hem vergiffenis geschonken worden.” Alleen de geestelijke uitleg heeft zin. Waarom? Omdat een letterlijke genezing van het lichaam zich bijna nooit voordoet in de praktijk. Het gelovige gebed zal de zieke redden en dat komt in Jacobus 5:15 dan overeen met de andere beloften uit die tekst. We hebben dan drie parallelle beloftes; drie zekerheden, die gelden voor alle tijden. We parafraseren dus die tekst als volgt:
(A) Het gelovige gebed zal de zieke GEESTELIJK gezond maken en GEESTELIJK redden,
(B) en de Here zal hem GEESTELIJK OPRICHTEN,
(C) als hij gezondigd heeft, zal het hem GEESTELIJK vergeven worden en krijgt de zieke vergiffenis.
Duidelijker kon Jacobus niet zijn. Waarom hier dan persé gebedsgenezing in lezen?
Jes. 53:5: “Maar om onze overtredingen werd Hij doorboord om onze
ongerechtigheden verbrijzeld, de straf die ons de vrede aanbrengt was op Hem en
door zijn striemen is ons genezing”.

De leer van het tweezijdige werk aan het kruis, namelijk dat Christus onze
zonden en onze ziekten droeg, is een ernstige misvatting van de Schrift. Ziekte
is een van de vele ultieme gevolgen van de zonde van de mens. Jezus nam de
oorzaak van ons lijden, de zonde, op zichzelf aan het kruis om ons op geweldige
wijze te bevrijden van de gevolgen van de zonde. Het is onlogisch te
veronderstellen dat Jezus alle kanker, lepra en andere ziekten van de gehele
mensheid op zich nam. Wat er wèl staat is dat Hij de oneindige belasting en
verschrikking van de zonde van de wereld op zich nam. Het is niet juist om te
veronderstellen dat Hij de naast de oorzaak, noodzakelijkerwijze ook ieder
afzonderlijk gevolg, zoals de ziekte, moest dragen. Door een oplossing te
bewerken voor de oorzaak van de zonde, zorgde Hij op afdoende wijze ook voor de
gevolgen.. Jezus zorgde voor het probleem van de ziekte door onze zonde te
dragen aan het kruis. Het was voor Hem niet noodzakelijk onze ziekte te dragen
om ons te genezen.
We vechten op geen enkele manier aan dat we door zijn zweepslagen genezen zijn.
Maar wordt het woord genezen (Hebreeuws: rapak) vooral gerelateerd aan onze
lichamelijke genezing? Een studie van het aanwezig zijn van dit woord in het
Oude Testament laat zien dat dit woord vaak niet gebruikt wordt in die
betekenis. In veel gevallen wordt het gebruikt bij geestelijke genezing
JJPJ Zaalberg30 januari 2013, 14:30
Hebben wij recht op genezing? Er staat immers: “Die Zelf onze
zonden in Zijn lichaam gedragen heeft op het hout; opdat wij
aan de zonden afgestorven zijnde, voor de gerechtigheid leven
zouden; door Wiens striemen gij genezen zijt” (1 Petr. 2:24).
Deze tekst wordt door charismatischen vaak gebruikt om sterke nadruk op de gave van genezing te leggen. Maar wat is de betekenis van het woord ‘genezen’ in de context? In dit gedeelte, zowel de verzen ervoor als erna, is helemaal geen sprake van lichamelijke genezing. In dit vers staat dat Jezus Christus aan het kruis onze zonden heeft gedragen, er staat niet: ‘onze ziekten’. Deze tekst zegt niet dat gelovigen (altijd) lichamelijke gezondheid zullen genieten, maar dat zij voor de gerechtigheid zullen leven! En dat is heel wat anders!
Reacties 101 - 108 van 108
  • <
  • 1
  • 2
  • ...
  • 5
  • 6
  • >