Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

"Christenen liegen zingend het meest"

Door: RobDinsdag, 6 maart 2007
Terug
Categorie: Aanbidding, 11 keer gereageerd, 2857 keer bekeken

Hoe vaak zingen we wel niet omdat het gewoon een zwaar relaxed nummer is wat lekker zingt, of hoe vaak zingen we liederen als een automatisme. Weten we nog wel wat we zingen en komt het wel uit het diepst van ons hart?!

Een van de tien geboden is; "Gij zult geen valse getuigenis spreken"'  Hoe zit dat met jou? Als we het relativeren komen we soms uit op de raarste uitspraken die we doen in onze liederen. Zingen we het ene moment nog "God kom in ons hart" en het nummer daarna zingen we "Heer waar bent U?"
Hoe letterlijk zing jij? Komen de woorden uit je hart?

Aan uw voeten Heer, Is de hoogste plaats. Daarom kniel ik neer bij U.

Waarom zingen we dit soms met tranen in onze ogen, maar knielen we niet?! Leugens zijn het, Zing het vanuit je hart en gedraag je zoals je zingt en zing niet als je het niet kunt waarmaken.
Het is een vals getuigenis wanneer jij zingt dat je God alle lof toe zingt, en vervolgens zingt dat je, je handen naar Hem uitsteekt, Terwijl je dat gewoon met je handen in je zakken staat te zingen

Ja, ik ga door de poorten met een loflied, want ik wil U ontmoeten deze dag. En ik zing U alle lof toe. Hef mijn handen naar U op.

De laatste paar maanden houd ik gewoon mijn mond wanneer ik een lied niet vanuit mijn hart kan zingen. Of ik sla gewoon even een regel over.

Misschien ben je er wel van deze post geschrokken, en voel je, je beledigd omdat ik je voor leugenaar heb uitgemaakt. Mijn doel is om jullie te prikkelen. Zoveel christenen hebben niet door dat er onbewust zoveel word gelogen in liederen vandaar ook de kreet "Christenen liegen zingend het meest"

Maar bij God is er vergeving, het klinkt misschien een beetje onwennig, maar je mag bij God ook vergeving vragen voor je leugens die je verkondigde onder het zingen. En Hij zal je ook daadwerkelijk vergeven!

Gods zegen

Groetjes Rob

Gerelateerd

  • Christenen

  • Bid voor de christenen..

  • Christenen zijn hypocrieten (!)

  • Open je hart voor God!!!

  • Volg jij je hart?

Reacties (11)

Hilligje22 september 2007, 00:09
Dat is inderdaad een prikkelende stelling. Maar ik vrees wel waar. 'God heb ik lief want die Getrouwe HEER'. Het ene moment zingen, het andere moment in alle vrede in zonde leven. Terwijl Luther nog wel zegt dat zingen 2x bidden is. Zingen is een mooi iets, maar tegenwoordig ook een lastig iets. Een kanttekening bij bovenstaande tekst vind ik wel: Laten we er niet zomaar van uitgaan dat mensen met uitgestrekte handen er meer van menen dan mensen met de handen in de zakken. Ook met een 'passieve' houding kan het hart wel voluit meezingen. Maar de tekst van opwekking kan soms ook verkeerde gedachten zetten: IK wil u prijzen, IK zal loven. Kunnen we dat echt zingen? Willen we ten diepste echt God dienen? Of willen we liever de wereld dienen en is het CHRISTUS die in ons de liefde tot God werkt?
Gabrielle18 oktober 2010, 19:33
Alles is beter met een oprecht hart.
Annonu18 oktober 2010, 23:58
Is dat wat jouw betreft inclusief oprechte (ver)twijfel(ing) Gabrielle?
Gabrielle19 oktober 2010, 02:36
Annonu wat bedoel je?
Annonu19 oktober 2010, 11:59
Je zegt ALLES is beter met een oprecht hart. Dus is voor mij een logische vervolgvraag of dat ook geldt voor mensen die oprechte twijfel hebben over bijbelse of geloofsvragen?
Gabrielle19 oktober 2010, 15:14
ik had het over tot God komen . Als je twijfel heb kan je het beste bij God neer leggen en vragen om wijsheid of naar iemand gaan die je antwoorden kan beantwoorden. Alles staat duidelijk in de Bijbel ook de dingen waar we misschien anders over denken of willen of zouden doen het is Gods wil en niet die van ons.
chuck19 oktober 2010, 15:59
Gabrielle ik begrijp je heel goed.
ik begrijp ook niet alles,maar ik twijfel niet aan Zijn Woord.
Ik gehoorzaam God,maar waar blijft God in mijn moeilijkheden.
Het stormt en God slaapt?
Nee God ''slaapt'' niet ,maar waar is mijn vertrouwen, zou ik eerder zeggen.
De bijbel niet begrijpen is ''menselijk'',
maar de bijbel begrijpen en dat niet doen, is een ander verhaal.
Peter-Sigmond19 oktober 2010, 23:15
Annonu
Ja zeker ook met oprechte twijfels.
Christus zegt kom tot mij als kinderen, er is niks zo recht voor zijn raap als een kind.
Gideon, die tot 2 keer toe zijn vliesje spreid, God wilt u mij,.....
God kent je hart toch wel, maar heeft graag dat contact met je.
Christus komt terug nadat hij uit het graf is opgestaan en Simon kan het maar niet geloven, Christus geeft hem geen gelijkenis mee, maar zegt kom en voel de gaten....

Dus ja God kan zeker wat met je oprechte twijfels. zoals Gabrielle aangeeft, leg ze bij Hem neer, bid ervoor vraag het aan christenen om je heen. Ook hier op de site kan je een gebedsverzoek vragen.
Peter-Sigmond19 oktober 2010, 23:22
Rob,

helemaal waar, al denk ik dat er bij veel christenen ook wel een stukje schroom zit om niet altijd hun handen op te steken. Als je altijd al evangelisch (smaakje) bent aangelegd is het er of met de paplepel ingegoten of je bent niet anders gewend. Wanneer je vanuit een kerkelijke achtergrond komt is het toch vaak net iets anders.
Er word vaak naar de joden verwezen met gebruiken etc, maar als je die bezig ziet met de rijdans, dat swingt gewoon hoor.
zoals met veel in ons leven moeten we meer de focus leggen op God te behagen ipv te denken wat de buurman er wel niet van denkt.

Het is goed om na te denken over wat je over je lippen laat komen. De joden hadden voor berouw naar God het ritueel om zich kaal te scheren, de kleren van het lijf te scheuren en zich met stof te overgieten, waarop God zegt het zou beter zijn dat je je hart openscheurt voor me.....
betsy meints23 juni 2012, 21:44
zingen van geestelijke liederen is tot eer van God. dat komt uit je hart. alhoewel je soms wel met vragen zit, maar is dat ook niet zo met geloven?
Marieke29 juni 2012, 10:37
Soms is het goed om te zingen met als doel jezelf te laten aansporen of bemoedigen door God.
Je kunt de woorden van het lied ook wat laten doen met jou i.p.v. dat jij iets moet doen met het lied.