Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Wat betekent Pinksteren?

Door: Victor DuponMaandag, 28 mei 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 2 keer gereageerd, 2533 keer bekeken

Annuleren

"Aankomend weekend is het Pinksteren, en daarom hebben we maandag ook vrij van school. Maar weet jij eigenlijk wel wat Pinksteren betekent?" Dit was de vraag die ik aan een schoolvriend stelde. “Nee, maar mijn moeder weet het vast wel, want zij is katholiek”, was het antwoord.
Van ouds leven wij in een land met vele gelovige voorouders. Het zij protestant, katholiek gereformeerd, evangelisch of pinkster. Één persoon erkenden zij allen: De Here Jezus. Vandaag de dag zijn de kerken niet meer zo vol als vroeger, en dat is ook waarom vele jongeren de betekenis van Pinksteren niet mee krijgen.

Wat is Pinksteren?

Pinksteren is het feest waarop wordt herdacht dat de Heilige Geest gegeven werd aan de volgelingen van Jezus. Van ouds is Pinksteren eigenlijk een joods oogstfeest. Het is 50 dagen na het Paasfeest.Op het eerste joodse Pinksterfeest na de kruisiging en opstanding van Jezus gebeurde het volgende: de volgelingen van Jezus zaten bij elkaar in een huis. Ze waren niet
vrolijk, want Jezus had hen 10 dagen daarvoor verlaten (dat is dus Hemelvaart). Bij zijn vertrek had Jezus hen de opdracht gegeven om bij elkaar te blijven en te bidden om de komst van de Heilige Geest.Op die ochtend gebeurde het: er klonk het geluid van een stormachtige wind en er was een vuur, dat op ieders hoofd brandde. De volgelingen van Jezus konden opeens vreemde talen spreken, die ze nooit geleerd hadden. De mensen uit de buurt hoorden en zagen deze verschijnselen ook en kwamen kijken wat er aan de hand was. Ze dachten eigenlijk dat de discipelen dronken waren, omdat ze zo opgewonden waren en in vreemde talen spraken. Eén van de discipelen van Jezus, Petrus, ging naar die mensen toe en vertelden hen wat er gebeurd was. De omstanders waren onder de indruk, op die dag 3000 mensen tot geloof kwamen. Dit was het begin van de christelijke kerk en deze gebeurtenis gedenken wij nog steeds vandaag.

De Heilige Geest is voor iedereen, wil jij hem ook ontvangen? Vraag Jezus of hij je met zijn Heilige Geest wil vervulle
n. Je leven zal echt veranderen!

Gods zegen-Victor

Gerelateerd

  • Een duwtje van de Heilige Geest

  • Goede gesprekken...

  • 'Normaal gesprek'

  • God de Heilige Geest (1)

  • De Heilige Geest

Reacties (2)

woensdag 3 juni 2009, 21:52J.
dit is de beste uitleg die ik op internet ben tegengekomen

Reageer op deze blog





Poll

"Jezus houdt van je en heeft een mooi plan met je leven" is de boodschap die de volgelingen van Jezus moesten verkondigen.

Laatste reacties

God’s gerechtigheid

Mark Winkelaar - gisteren om 23:46 Goede overdenking en zeker waar...

Zegen en vloek(2)

Nodoubt - gisteren om 20:14 Hoi, wat zeggen ze bij die...

En dan nu de praktijk

Nodoubt - gisteren om 12:04 Mark, toch zegt Gods woord zelf...

Zou je zendeling willen worden?

Jacqueline - 24-06 Hoi Rineke, Als het de...

Kinderdoop VS Volwassendoop

Nodoubt - 24-06 Het is trouwens een enorm goed...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));