Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Volhardend gebed

Door: Mark BMaandag, 13 oktober 2008
Terug
Categorie: Gebed, 27 keer gereageerd, 3942 keer bekeken

Bid, bid nog een keer. De volgende dag weer. En de weken daarna ook elke dag, en het zal je gegeven worden. Dat is niet hoe het in de Bijbel staat, toch?

Het was een gedachtegang die bij mij de laatste weken meerdere keren naar boven kwam. Volharding en gebed, woorden die beiden in de Bijbel staan geschreven, maar nooit samen worden genoemd, maar desondanks toch door de christen met elkaar worden verbonden, vanwaar?

Waar het woord ‘volharding’ naar mijn idee wel goed staat beschreven is in 1 Timoteüs 6: 11 waarin volharding wordt genoemd als een eigenschap, je mag er naar streven om volhardend te worden. Er wordt niet zozeer iets genoemd waar je dan volhardend in mag zijn, net zoals liefde iets is wat niet zozeer ergens betrekking op heeft maar meer algemeen geldt. Het mag een onderdeel van je worden en daarbij groeien.

Maar jij, een dienaar van God, moet je hier verre van houden. Streef naar rechtvaardigheid, vroomheid, geloof, liefde, volharding en zachtmoedigheid.  

‘Weet dat ik elke dag voor je bid’ 
‘Ik bid al jaren voor die vriend, dat hij Jezus mag leren kennen’

Denk er eens goed bij na, je bidt al jaren voor die vriend, of er word al jaren voor jou gebeden, maar er gebeurt maar elke keer niks. Mag jij jezelf dan niet gaan afvragen of er niet iets verkeerd gaat? Jezus bad immers maar één keer voor een zieke (met de uitzonderingen daar gelaten)
Het is toch gek dat je meerdere malen voor iets zou moeten bidden, mag het gebeuren. Het lijkt er dan net op alsof je het moet verdienen ofzo. Zo klinkt het althans bij mij in de oren. God wil wel eens zien of jij inderdaad hart hebt voor die persoon, en laat daardoor pas bij de 131ste keer je gebed uitwerking hebben. Dat slaat toch nergens op!

Waarom geeft Onze vader ons wel, als zogenaamd vanzelfsprekend, elke dag brood maar zou Hij ons gebed voor de zieke zuster in het ziekenhuis niet, als vanzelfsprekend, verhoren?

Groenten, of fruit, kies maar
Mark B

Gerelateerd

  • Wat is jouw motief achter je gebeden?

  • Laten we met z'n allen bidden!

  • Wapenrusting (8): Bidden in de Geest

  • Bidden naar Gods wil

  • Gebed

Reacties (27)

Reacties 21 - 27 van 27
Derya,21 februari 2009, 14:51
De Bijbel wil ons helpen,en onze leven op goeiepad zitten,hij wil ons beschermen tegen al het kwadde, misschien is het moeilijk maar het is goed bedoeld voor ons.je zal het merken.Je moet in God met heel je hart geloven,STOP NOOIT met bidden,blijf bidden,en je gaat het voelen... De Bijbel IS DE WAARHEID!!!
Susannah Bouman22 februari 2009, 02:13
Ik ben het niet met je eens hoor dat 1 x bidden altijd genoeg zou moeten zijn ... kijk maar eens naar Jezus ... Hij vroeg tot 3 x toe of de beker aan Hem voorbij zou gaan .... da's ook niet 1 x hè ... en het lijkt me toch dat Jezus wel weet hóe het moet .... het betekent voor mij i.e.g. dat je vaker voor iets mag bidden dan 1 keer ...

Sus
Mark22 februari 2009, 19:32
Hey Susannah Bouman,

Ik vind het mooi wanneer mensen eerlijk zeggen als ze het ergens niet mee eens zijn. Helemaal als het daarbij niet blijft, maar diegene ook komt met zijn/haar argumenten.

Zo vind ik het ook mooi hoe jij je mening geeft. Ik ben het alleen niet met je eens, maar dat doet hier geen afbreuk aan.

Je geeft het voorbeeld van Jezus die 3 keer aan God vroeg of deze beker aan hem voorbij kon gaan.

Nou is het een voorbeeld wat waarbij ik zowieso veel vragen heb. Waarom vroeg Jezus op het 'moment supreme' na er ruim 30 jaar naar toe te hebben moeten leven, met het besef dat het moet gebeuren, aan God in de hemel of deze beker niet aan hem voorbij kan gaan. Ik denk dat Jezus het niet vroeg om een antwoord te krijgen, omdat hij het antwoord al wist, Hij sprak immers al tegen de schrifgeleerden dat Hij na 3 dagen weer zou opstaan uit de dood (staat dat hij de tempel opnieuw zou opbouwen na hem te hebben afgebroken)

Wat is de reden waarom Jezus dit gebed bad? En waarom 3 keer? Vroeg hij 3 keer om een antwoord en kreeg Hij dit pas bij de 3de keer?

Ik zou het niet weten, maar het lijkt mij niet waarschijnlijk. Ik moet namelijk ook naar andere gedeeltes kijken om dit te begrijpen en zie dan dat in andere gedeeltes (behalve 1) Jezus één keer bid om het tot uitwerking te brengen. Genezing, bevrijding, profetie en noem maar op....

Ben benieuwd naar je mening Susannah! :)

Groeten, Mark
Susannah Bouman24 februari 2009, 19:16
Hoi Mark ...

Allereerst bedankt voor je reaktie ...
Hier is hoe ik erover denk ...

Ik geloof dat Jezus niet alleen God was maar ook mens ...
Net als de verzoeking in de woestijn ...komt hier ook Jezus machteloze menselijkheid zijn naar voren ...
Jezus wist idd. het antwoord al ... maar Hij had een menselijke angst ... {Zijn zweet viel als bloeddruppels op de grond}
Jezus lijdt alleen en lijdt terwijl zijn leerlingen slapen ...
Jezus was diep bedroefd en zeer beangstigd en bid dan tot 3 x toe of het niet op een ándere manier kan ... {dat is mijns inziens de reden} ... pas na die 3e keer wordt Jezus door Thomas gekust en gevangen genomen ...
Een gebed kan mijns inziens ook later worden verhoord ... dat hoeft niet altijd gelijk na het gebed denk ik ...
Behalve in Mattheus staat dat meerdere keren bidden ook in Marcus ... Dat het bidden maar 1 keer staat in Lucas is naar mijn mening geen reden om dan maar aan te nemen dat Jezus 1 x bad ... Ik vermoed dat Lucas die details niet erg belangrijk vond ... dat hij persoonlijk meer aandacht aan andere dingen schenkt ... maar dat is wat ik denk ...
Ik denk verder dat Jezus juist op dat moment heel goed besefte ... niet alleen als God zijnde maar juist ook in zijn menszijn ... wat het betekende om door God verlaten te worden ...
Jezus had náást zijn Goddelijke kant ook nog een menselijke ... en ik denk dat deze hier heel sterk naar voren kwam ...
Dat Jezus' leerlingen juist op het moeilijk{st}e moment slapen ... is denk ik een versterking van die angst ... bovendien wéét Jezus dat het nu wel héél erg dichtbij komt ...

Sus
Mark24 februari 2009, 23:16
Hey Susannah,

Ik vind dat je laatste reactie veel duidelijkheid verschaft, vooral waarom jij gelooft in dat je mag 'volharden' in gebed.

Als ik eerlijk met je moet zijn Susannah, dan is dit iets waar ik al heel lang mee worstel (vorharding in gebed) simpelweg omdat ik er niet in geloof. Mijn hart gaat zo'n andere kant op. Ik merk voor mezelf dat het lijkt alsof ik afbreuk doe aan Gods kracht als ik zeg dat je moet volharden in gebed.

Er staat echter één tekst in de Bijbel die getuigd van dat je mag volharden in gebed, namelijk Kolossenzen 4:2 waarin staat:

"Blijf bidden (andere vertaling 'volhardt') en blijf daarbij waakzaam en dankbaar."

Ik heb deze tekst eens van God te horen gekregen (echt heel bijzonder) terwijl ik God vroeg om een antwoord op mijn vraag of je moet volharden in gebed.

Allereerst was ik echt vol van vreugde, het was namelijk echt zo'n helder antwoordt. Maar toen ik de tekst ging lezen (het gedeelte erom heen) werd ik er niet wijs uit hoe dit volharden wordt bedoelt, want andere vertalingen hebben het over dat je gewoon moet blijven bidden, niks mis mee.

Ik vind het erg lastig. Vooral als ik naar mijn eigen leven kijk, waarin ik geen één uitzondering kan verzinnen waarbij volhardend gebed heeft meegewerkt in het ontvangen daarvan, GEEN 1!
De meest bijzondere momenten zijn wanneer ik mag bidden voor iemand en vraag om een antwoordt, een profetie of bijvoorbeeld voor genezing.

Snap je een beetje mijn levensverhaal/visie, die zo een beetje is ontstaan?

Wat is jouw ervaring? Ik ben nog steeds op zoek naar antwoord en zal niet eerder stoppen met zoeken als dat ik het antwoord heb gevonden. Ik ga zo God nog vragen om antwoord en hoop echt iets te horen.....

Groeten en wijsheid hierin!

Mark Boerman
Susanna Bouman23 januari, 05:21
Oeps, lees hier een foutje, het was natuurlijk niet Thomas die Jezus kuste maar Judas.
En inmiddels geloof ik ook dat Jezus niet machteloos was maar er voor koos om te gehoorzamen aan Zijn Vader, God. Ik denk nu zelfs dat Jezus bij machte was een andere reactie te geven. Toch geloof ik nog steeds in Zijn menselijkheid, Jezus had immers een opdracht te vervullen en alleen in Zijn menszijn kon Hij de schuld op Zich nemen, zo denk ik er over.
Ik ben dezelfde als "Susannah" al heb ik er inmiddels voor gekozen de "h" eraf te halen vanwege een persoonlijke reden.

Leuk dit weer eens te lezen !! Groetjes, Susanna
Susanna Bouman17 juli, 05:17
Hoi Mark, misschien lees je dit nog eens, al is het al even geleden dat ik e.e.a. schreef.
Ik zat nog te denken over e.e.a., daarom wil ik je dit graag nog meegeven.
Overigens dat Jezus het antwoord al wist doet niks af aan het vragen. Als wij mensen bidden tot God denk ik ook dat God dat al weet, toch denk ik dat Hij graag heeft dat we het naar Hem uitspreken, misschien omdat God er voor heeft gekozen om een wederkerige relatie aan te gaan met de persoonlijke mens en Hij denk ik net zo goed waarde hecht aan het uitspreken ervan.
Ik begrijp dat het lastig is om te blijven bidden voor iets waarvan je zelf niet het idee hebt dat het ook verhoord wordt, maar je weet van te voren en ook achteraf niet altijd of het verhoord is. Ik weet niet of ik met dit stukje meer duidelijkheid geef, denk wel dat God graag heeft dat we als mens de dingen naar Hem uitspreken en niet bang hoeven zijn voor de herhaling. Als dat op je hart ligt is het m.i. goed om het naar Hem uit te spreken, of dat nu al eerder gebeden is of niet.

Groetjes,

Susanna
Reacties 21 - 27 van 27

Reageer op deze blog







Laatste reacties

How Do You Know Someone Is "The One"?

Caspar - Gisteren om 22:24 Zeer behulpzaam filmpje, thanks!

Zorgt God voor onheil?

Jouke J van Veen - Gisteren om 19:48 Hallo, Misschien staat de mens...

Kom in de rust en praat met God

Rob - Gisteren om 11:45 Hallo Audsesense, Allereerst...

Jehova getuigen (2)

Maddy - maandag om 17:09 Goed stuk om te lezen. Ik heb...

Volhardend gebed

Susanna Bouman - 17 juli, om 5:17 Hoi Mark, misschien lees je dit...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

MotivoMain Media