Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Succesvol leven (1)

Door: Victor DuponZaterdag, 12 december 2009
Terug
Categorie: Eyeopeners, 6 keer gereageerd, 167 keer bekeken

Blog doorsturen

Annuleren

Deze zaterdag en zondag twee post over succesvol leven. In deze posts wil ik met jullie een blik werpen op het onderwerp ‘succesvol leven’.

Hier wil ik dit onderwerp met jullie bekijken uit 2 perspectieven. Éen is door de ogen van de wereld. Twee is door de ogen van God d.m.v. de Bijbel. Het doel van deze posts is om je te overtuigen dat het plaatje van succesvol leven van deze wereld onrealistisch, bedrieglijk en uiteindelijk onbevredigend is. God heeft andere gedachten over wat een succesvol leven inhoud!

Welk plaatje heb jij van succes? Wanneer ben je succesvol in dit leven? Wanneer ben je belangrijk? De antwoorden op deze vragen zullen laten zien wat jij gelooft. Als je als antwoord op deze vragen een situatie schetst wanneer jij pas succesvol zou zijn en jij jezelf daarin nog niet herkent zou dat betekenen dat je (nog) niet succesvol bent. Dit duidt op onrealistische doelen, en dit leid weer tot boosheid, teleurstelling en neerslachtigheid. Je haalt waarschijnlijk je waarde uit wat je doet, hebt (gedaan) en uit wat je bezit. (Lees eens de post 'nieuwe identiteit'.)

De wereld over succesvol leven.

Hoog opgeleid zijn, een goede baan, aanzien, veel geld op je rekening, veel bezittingen, liefdes relatie want anders ben je eenzaam, zonder veel alcohol is een feestje geen succes, veel vrienden, mooi uiterlijk etc. Dit is het beeld wat ik persoonlijk in de wereld zie om succesvol te zijn in de ogen van mensen. Dit is de maatstaaf die de wereld aangeeft voor een succesvol leven. Het zal voor veel mensen bijna onmogelijk zijn om dit alles of misschien zelfs een paar van deze dingen te bereiken. Dit zal dan betekenen dat velen in de ogen van de wereld niet succesvol zijn, omdat in de wereld je waarde bepaald wordt door wat je bezit, hebt (gedaan) of doet. Het gevolg is dat velen zich neerslachtig en onzeker kunnen/zijn gaan voelen omdat de mensen van hen vinden dat ze niet succesvol zijn. Niet bekwaam zijn. Deze neerslachtigheid dringt door tot allerlei dingen in het leven. Gedrag,praten, handelen. Het brengt geen geluk voort. Het zal het gelukkig leven alleen nog maar moeilijker maken. En dan heeft Satan precies waar hij ons hebben wil. In het ongeluk. Hij wil ons geluk roven en stelen. Ons misleiden en bedriegen door ons te laten denken volgens wereldse denkpatronen.

Door onze emoties kunnen we weten of het doel dat wij ons gesteld hebben, overeenkomt met wat God voor ons op het oogheeft. Als we ons boos voelen, bezorgd of neerslachtig, dan kan het betekenen dat we niet op de goede weg zitten, als gevolg van een verkeerd geloof.
Boosheid duid erop dat je een bepaald door niet kun bereiken. Bezorgdheid duid op onzekere doelen. Neerslachtigheid duid op onmogelijke doelen. -Uit het boek van Neil T. Anderson, titel: overwinning over de duisternis-

Mijn conclusie is dat je buiten de boot valt wanneer je niet voldoet aan de maatstaven die de wereld aangeeft. De maatstaven van de wereld zijn meestal onwerkelijk, onrealistisch en doelloos. Dit leidt tot verkeerde emoties. Het zal je niet gelukkig maken. Gelukkig heeft God andere gedachten over succes waar wij mee in kunnen stemmen! We denken volgens de wereld OF volgens Gods gedachten. Je moet wel een keuze maken anders sla je 2 x de plank mis. Kies voor leven (deutr.28), kies te denken zoals God denkt. Het zal je emoties drastisch gaan veranderen, dit heb ik ook zelf gemerkt. Fantastisch!

Word morgen vervolgd…!

Hartelijke groet, Victor

Gerelateerd

  • Succesvol leven (2)

  • Tegengaan van verleidelijke gedachten

  • Succesvol zijn in dit leven

  • Bescherm je gedachten

  • Een overwinningsleven!

Reacties (6)

maandag 14 december 2009, 16:28Hans
Gelukkig is de wereld niet zo zwart wit :).
vrijdag 18 december 2009, 17:55Victor
Hallo Hans,

Wat denk jij dat succesvol leven betekent?
Het is natuurlijk hoe je erover denkt en vanuit welk perspectief je er naar kijkt.
Maar als ik kijk naar wat er in de Bijbel staat en wat ik hier in de wereld zie dan zijn het 2 extremen wat betreft dit onderwerp.
zaterdag 19 december 2009, 23:52Hans
Ja Victor, dat is natuurlijk heel persoonlijk.
Voor mijzelf zou ik dat willen samenvatten als dingen doen die goed en/of mooi zijn. Nu is dat ook multi-interpretabel uiteraard, maar dat heeft wat mij betreft geen directe lijn met spullen of aanzien.
Wat ik wil zeggen is dat de zin "Hoog opgeleid zijn ..... ogen van mensen" gelukkigerwijs niet automatisch voor iedereen die zgnd 'werelds' ingesteld is ;).
maandag 21 december 2009, 22:56Victor
Hé Hans,

Dit is natuurlijk wel een Christelijke invalshoek :P Miss iets Te Christelijk. Mensen hoeven ook niet persee neerslachtig te worden als ze werelds leven. Integendeel. Maar als ik als Christen opnieuw eraan zou denken dat ik zou terugvallen in wereldse denkpatronen zou dat een neerslachtig plaatje zijn.
Over die zin die je citeert. Ja prima dat iedereen hoogopgeleid is. Wil het zelf ook graag. Maar wat je telkens meer ziet is dat het niet gewaardeerd word als je dat niet bent. Vandaar dat ik ehm ff aanhaal.

Groetjes:)
dinsdag 22 december 2009, 00:21Hans
De invalshoek maakt de inhoud niet anders toch? ;)
woensdag 23 december 2009, 21:38tim
Juist al die wereldse maatstaven interesseren me geen moer,maar God's maatstaven zijn ook lastig omdat ik al 32 jaar de wereldse maatstaven als enigste kon en sinds kort pas God dus dat makkt het extra lastig heb deze wereld nooit echt leuk gevonden en snap nu waarom ik bekijk alles groot en zie dus alles wat er in deze wereld afspeelt en dat is erg veel en vooral negatief.....en vindt het moeilijk positief in deze wereld te zij n maar wil het wel graag want dat helpt juist.......

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen



Poll

God heeft de aarde in 6 dagen gemaakt

Laatste reacties

Frustratie

Obey - gisteren om 14:08 heij mark, hier nog een link...

Genezing is Gods wil

Henk - gisteren om 1:02 al het kwade komt van satan en...

Verwachting

peregrino - 19-01 We zouden als christenen veel...

Bij God zijn

Mark Winkelaar - 19-01 Weet je toevallig waar dat...

Keuzes maken

mlin - 19-01 super!!

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));