Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Stelling week 45

Door: Mark BoermanMaandag, 3 november 2008
Terug
Categorie: Algemeen, 30 keer gereageerd, 738 keer bekeken

Annuleren

De stelling van deze week luidt:

Abortus, in géén geval!

Het is een stelling die bij jou misschien wel vraagt om een opmerking/toevoeging of reactie. Hier is de gelegenheid om te reageren om deze stelling

Wij wensen jou een fijne week toe, geniet ervan!

Mark Winkelaar, Mark Boerman en Rob Giesbers (vanuit Paramaribo)

Gerelateerd

  • Stelling week 38/39

  • Stelling week 12-13

  • Stelling week 1 en 2

  • Stelling week 3

  • Stelling week 6

Reacties (30)

Reacties 21 - 30 van 30
donderdag 12 augustus, 23:14Marjolein
Hallo Nodoubt.

Ik vind het heel fijn dat jij dit vandaag nog las en mij advies wou geven.
Ik heb er veel aan gehad.

één vraag, mag ik dit klakkeloos kopieeren van je?

Ik zal erbij zeggen dat ik het na adviesvragen zo heb doorgekregen.

Zo duidelijk kan ik het niet zeggen denk ik.

En het is verschikkelijk. Al die kleine kindjes. Prachtige wonderen, wat is Zijn geduld groot. En wat kunnnen mensen ontzettend blind zijn.

Ik heb al je links doorgekeken, en ik haat je absoluut niet.
Ik wil je ontzettend bedanken, wat heb ik hier veel aan. En niet om gelijk te halen, daar heb je gelijk in.

Om nieuwe inzichten, en je geeft me direct nieuwe moed. Had geen zin meer in deze discussie op hyves. Maar nu heb ik jou hulp. Dank je wel voor je tijd, je adviezen en links.

God's Zegen!!
vrijdag 13 augustus, 08:25Nodoubt
@Marjolein,

"één vraag, mag ik dit klakkeloos kopieeren van je?"

Op de waarheid zit geen copyright. Ik zelf heb het ook allemaal voor niets gekregen. (er zitten trouwens nog wel een paar spelvouten in en er mist hier en daar een woord, maar ach...)

"Dank je wel voor je tijd, je adviezen en links"

Graag gedaan. En jij ook bedankt. Want ik word op deze manier ook bepaald bij wat ik geloof en waarom. Dat vind ik juist zo interessant aan een site zoals deze.

"Ik heb al je links doorgekeken, en ik haat je absoluut niet.' Ging je ook bijna over je nek af en toe? Wat een rotzooi is het he.

Succes met die verdere discussie, en wordt nooit ontmoedigt als mensen niet kunnen zien wat jij of ik wel zo duidelijk kunnen zien. Het geloof is enorm kostbaar en niet aan iedereen gegeven.

Groeten,
Nodoubt
vrijdag 13 augustus, 09:28Marjolein
Thanx Nodoubt, ja ik moest echt slikken en met tranen in mijn ogen.

Super!! Een hele fijne dag en Gods zegen!
vrijdag 13 augustus, 19:09Marjolein
Best Nodoubt, Marty heeft gereageerd en ik voel me verdrietig, heb het zojuist gelezen maar ik weet niet wat ik nu moet doen.

Ik was zo overtuigd van je verhaal, is misg beter (als u/je tijd hebt) dat je het beter zelf kan lezen.

Moet ik reageren? Het hierbij laten?
Verder zoeken?

Bij voorbaat, jij en iedereen dank!

http://silentscream1.hyves.nl/fotos/179071464/0/gCci/
vrijdag 13 augustus, 20:19Nodoubt
Hey Marjolein,

Ja, ik heb het gelezen en wil je een paar vragen stellen. Lijkt me zinnig.

1.) Waarvan was je eerst overtuigt?
2.) En waarom dan?
3.) En wat is er nu veranderd?

Groeten,
Nodoubt
vrijdag 13 augustus, 20:35Marjolein
Hi, oke hier komen de antwoorden:

1) Ik was overtuigt dat wat jij had geschreven indruk zou hebben op hem. Dat was naar wat hij zocht, antwoorden uit de bijbel dat God al vanaf de bevruchting aanwezig is.
2) Omdat jij het zo helder en duidelijk vertelde. Ik kreeg nieuwe hoop! Dat hij het zo begrijpen. Dat is namelijk wat hij wou, mijn standpunt te begrijpen.
3) Omdat hij het nu nog niet begrijpt ben ik diep terleurgesteld en verdrietig. Ik gun het hem zo graag weet je. Ik gun iedereen het geloof, het zailgmakend geloof. Het is heel zeker dat niet iedereen het krijgt maar ik wil een werktuig zijn in Zijn Handen!!

Hoop dat dit je antwoorden zijn waar je wat mee kan!!

Groetjes, Marjolein
vrijdag 13 augustus, 21:56Nodoubt
Ja dit zijn duidelijke antwoorden. Mijn reactie erop:

1.) Ik denk dat hij een letterlijke tekst wil zien waar staat dat abortus kindermoord is en verboden wordt. Maar die tekst is er naar mijn weten niet in de Bijbel. Toch is dit niet hetzelfde als het niet kunnen weten van Gods wil over dit onderwerp. (hierover straks nog wat meer tekst)

2.) Hij zal eerst de hogere principes v.d. Bijbel leer moeten leren kennen om ons standpunt te kunnen begrijpen. Iemand moet eerst overtuigt zijn v.d. heligheid van het leven, het wonder. Als dat besef er niet is wordt het lastig. En misschien is er zelfs een heel ander besef nl: we zijn maar dieren, dat bewijst de evolutie theorie immers... Dat is vaak de trieste realiteit denk ik. De mensen krijgen op school v.d. autoriteiten te horen dat ze van apen afstammen i.p.v. dat ze kinderen van God zijn. Vervolgens zien ze op tv de meest gruwelijke zaken en lezen ze dat in krant etc. En zo is er geen besef van het wonder van het leven, er is geen eerbied, ontzag.

3.) Tja dat begrijp ik. Je kunt niemand overtuigen van de waarheid v.d. Bijbel en 'het geloof' ben ik al vaak achter gekomen :(
Als je een beter werktuig wil worden raad ik je aan om aan jezelf te werken, dat leert de Bijbel immers:

"20 In een groot huis zijn er niet alleen voorwerpen van goud en zilver, maar ook van hout en aardewerk. De eerste zijn voor bijzondere gelegenheden, de laatste voor dagelijks gebruik. 21 Als iemand zich van alle kwaad gereinigd heeft, wordt hij een bijzonder en geheiligd voorwerp, dat zijn eigenaar vele diensten kan bewijzen en geschikt is voor elk goed doel.
22 Mijd de begeerten van de jeugd, streef naar rechtvaardigheid, geloof, liefde en vrede met hen die de Heer met een zuiver hart aanroepen. 23 Verwerp dwaze en onzinnige speculaties; je weet dat ze tot ruzie leiden. 24 Een dienaar van de Heer moet geen ruzie maken, maar voor iedereen vriendelijk zijn; hij moet een goede leraar zijn en een verdraagzaam mens, 25 en zijn tegenstanders zachtmoedig terechtwijzen. Dan brengt de Heer hen misschien tot inkeer, zodat zij de waarheid leren kennen 26 en ontsnappen uit de valstrik van de duivel, die hen levend gevangen heeft genomen en hen dwingt zijn wil te doen." (2 Timoteüs 2)

Ik zou willen dat ik het voorgaande lijstje al perfect onder de knie had.
vrijdag 13 augustus, 22:29Nodoubt
Een kleine toelichting wil ik geven i.v.m. zaken die niet direct in de Bijbel staan maar toch duidelijk mogen zijn. De wil van God valt niet altijd te kennen door naar de letter v.d. wet te kijken. Men moet ook leren naar de geest v.d. wet te kijken. Dus welk hoger principe ligt er achter 'de regel', het 'waarom?' van de geboden. Als dit hogere principe niet duidelijk is kun je een 'wetgeleerde' zijn, een advocaat die alle regeltjes zogenaamd kent, maar nooit echt begrijpt waar het om gaat en misbruik en onrecht ligt nu op de loer.

"6 Hij is het die ons bekwaam heeft gemaakt om dienaren te zijn van een nieuw verbond, niet van de letter maar van de Geest. Want de letter doodt, maar de Geest maakt levend. " (2 Korintiërs 3)

Jezus en de schriftgeleerden en farizeeën hebben vaak een verschil van inzicht kunnen we lezen. Een v.d. dingen die de religieuze autoriteiten vaak niet meer begrepen was het doel v.d. wet.

"28 Een van de schriftgeleerden die naar hen geluisterd had terwijl ze discussieerden, en gemerkt had dat hij hun correct had geantwoord, kwam dichterbij en vroeg: 'Wat is van alle geboden het belangrijkste gebod?' 29 Jezus antwoordde: 'Het voornaamste is: "Luister, Israël! De Heer, onze God, is de enige Heer; 30 heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht." 31 Het op een na belangrijkste is dit: "Heb uw naaste lief als uzelf." Er zijn geen geboden belangrijker dan deze.' 32 De schriftgeleerde zei tegen hem: 'Inderdaad, meester, wat u zegt is waar: hij alleen is God en er is geen andere god dan hij, 33 en hem liefhebben met heel ons hart en met heel ons inzicht en met heel onze kracht, en onze naaste liefhebben als onszelf betekent veel meer dan alle brandoffers en andere offers.' 34 Jezus vond dat hij verstandig had geantwoord en zei tegen hem: 'U bent niet ver van het koninkrijk van God.' En niemand durfde hem nog een vraag te stellen." (Marcus 12)

Jezus geeft hier het hogere principe aan, het 'waarom' van alle wetten. Hoe we God moeten dienen en met de naaste moeten omgaan.

God geeft in het eerste testament regels voor offers als verzoening voor zonde. Een dier moet sterven en de mens mag blijven leven. Maar wat God veel liever wil is dat we niet steeds vergeving nodig hebben omdat we maar blijven zondigen maar Hem leren kennen en volgen omdat ons hart op Hem afgestemd raakt.

Jesaja 1:

"10 Hoor de woorden van de HEER, leiders van Sodom,
geef gehoor aan het onderricht van onze God, volk van Gomorra.
11 Wat moet ik met al jullie offers? - zegt de HEER.
Ik heb genoeg van die schapen, die vetgemeste kalveren;
het bloed van stieren, rammen en bokken wil ik niet meer.
12 En wanneer jullie voor mij verschijnen -
wie heeft je gevraagd mijn voorhoven plat te lopen?
13 Houd op met die zinloze offergaven.
Ik heb een afschuw van jullie wierook;
jullie feesten, nieuwemaan en sabbat,
ik duld ze niet naast al dat wangedrag.
14 Van jullie nieuwemaan, van ál jullie feesten heb ik een afkeer,
ze hinderen mij, ik kan ze niet langer verdragen.
15 Wanneer jullie je handen opheffen, wend ik mijn ogen af,
ook als je aanhoudend bidt, luister ik niet.
Aan jullie handen kleeft bloed!
16 Was je, reinig je,
maak een eind aan je misdaden,
ik kan ze niet meer zien.
Vermijd alle kwaad
17 en leer goed te doen.
Zoek het recht, houd tirannen in toom,
bied wezen bescherming, sta weduwen bij.

18 De HEER zegt: Laten we zien wie er in zijn recht staat.
Al zijn je zonden rood als scharlaken, ze worden wit als sneeuw,
al zijn ze rood als purper, ze worden wit als wol.
19 Als je weer naar mij wilt luisteren,
zal het beste van het land je ten deel vallen.
20 Als je koppig bent en niet wilt luisteren,
zul je vallen door het zwaard.
De HEER heeft gesproken. "

De mensen snapten de reden achter al die wetten niet. Ze volgen de letter v.d. wet en dachten dat ze doordeweeks van alles konden doen wat ze maar wilden en dan hun schuld afkopen 'op zondag' d.m.v. de juiste rituelen. Het blijkt duidelijk uit deze teksten dat God niet wil dat mensen de regels naar de letter nakomen zonder dat ze oprecht Hem zoeken en willen groeien in heiligheid, rechtvaardigheid.
Wanneer men alleen maar naar de letter kijkt, kan men nooit de hogere principes ontdekken. Dan kan men nooit begrijpen dat abortus kindermoord is en een gruwelijk misdrijf is in de ogen van God. God geeft geboden en uitwerking van die geboden, en oordelen. Dit alles is er voor ons om van te leren. Al deze geboden komen voort uit hogere geestelijke principes. God dienen door gehoorzaamheid aan Zijn voorschriften. En goed omgaan met je naaste. Voorzichtig zijn met het leven van je naaste, als was het je eigen leven.

"23 Wee u, schriftgeleerden en farizeeën, schijnheiligen; u draagt een tiende af van munt, anijs en komijn, maar wat het zwaarst weegt in de wet verwaarloost u: recht, barmhartigheid en trouw! Het ene moet u doen, maar het andere niet laten." (Matteüs 23)

Ze deden het hier 'goed' volgens de letterlijke regeltjes, maar ze waren zonder medeleven, niet rechtvaardig, schijnheilig, hard voor anderen. Ze waren niet oprecht op zoek naar Gods wil en ze waren zelf niet oprecht, rechtvaardig.

En ongeboren leven? We kunnen niet weten wat God er over denkt omdat het niet letterlijk verboden wordt in de Bijbel?

Wat we wel lezen is het doden van het pasgeboren leven. Offeren aan de molech, eerstgeborenen door het vuur laten gaan. Een gruwel is het in de ogen van God, dat verbied Hij heel nadrukkelijk.

Lev.18:21 "Ontwijd de naam van je God niet door een van je kinderen aan Moloch te offeren. Ik ben de HEER."

Jer 19:5 "en zij de hoogten van de Baäl gebouwd hebben om hun kinderen als brandoffers voor de Baäl met vuur te verbranden, iets wat Ik niet geboden noch uitgesproken heb en wat Mij niet in de zin is gekomen."

Lev. 20: "1 De HEER zei tegen Mozes: 2 'Zeg tegen de Israëlieten: "Wanneer een Israëliet of een vreemdeling die in Israël woont een van zijn kinderen aan Moloch offert, moet hij ter dood gebracht worden; het volk moet hem stenigen. 3 Ikzelf zal mij tegen zo iemand keren en hem uit de gemeenschap stoten, omdat hij een van zijn kinderen aan Moloch heeft geofferd en daarmee mijn heiligdom heeft verontreinigd en mijn heilige naam heeft ontwijd. 4 Mocht het volk oogluikend toestaan dat zo'n man zijn kinderen aan Moloch offert en hem niet ter dood brengen, 5 dan zal ik mij tegen die man en zijn familie keren. Ik zal hem en allen die zich met hem en met Moloch inlaten, uit de gemeenschap stoten."

Merk op hoe hard God hier iedereen zal oordelen die het oogluikend toestaat dat er kinderen geofferd worden. Waarom offerden de mensen toen aan 'de molech'? Ze dachten dan een voorspoedig leven te krijgen voor zichzelf en hun latere gezin. De eerstgeborenen werden levend verbrand in hun tempels en de as van het kind werd gebruikt in het fundament van hun huis. In de muur geplaatst.... Dit is o.a. door opgravingen bevestigd, het was (en is) de godsdienst v.d. Kanaanieten.

Toen konden ze kinderen pas na de geboorte offeren aan de afgod. Tegenwoordig met alle 'vooruitgang' kunnen de mensen hun kinderen al voor de geboorte offeren aan de afgod. De god van hun carrière. De afgod die hun 'vrijheid' geeft of onafhankelijkheid, seksuele losbandigheid, de god waaraan zij hun kind offeren geeft hun een betere toekomst zo geloven zij. Wat de ware God er van vind maakt ze niets uit. Ze hebben zelf hun god gemaakt en daar offeren ze hun kinderen aan.

Er is niets nieuws onder de zon. Alleen zien de meeste mensen de geestelijke realiteit om zich heen niet. Ze lezen misschien al die verschrikkelijke verhalen in de Bijbel maar beseffen niet dat het nu vaak nog veel erger is. Ze zijn geestelijk verblind door de leugens.

Deut. 18: 10 Er mag bij u geen plaats zijn voor mensen die hun zoon of dochter als offer verbranden, en evenmin voor waarzeggers, wolkenschouwers, wichelaars, tovenaars, 11 bezweerders, en voor hen die geesten raadplegen of doden oproepen. 12 Want de HEER verafschuwt mensen die zulke dingen doen, en om die verfoeilijke praktijken verdrijft hij deze volken voor u. 13 U moet volledig op de HEER, uw God, gericht zijn. 14 Ook al luisteren de volken in het land dat u in bezit zult nemen wel naar wolkenschouwers en waarzeggers, ú heeft de HEER, uw God, dat verboden.

Ons hele land zit vol met mensen die hun kinderen offeren. Ons hele land zit vol met occultisten, satanisten, wicca's, 'witte magie', toekomst voorspelling d.m.v. de sterren, Harry potter voor de kids en als ze wat ouder zijn 'het echte spul'. Vul alles maar in wat God verboden heeft en het vind plaats. Sodomieten en hoererij en pornografie, alles vind plaats waar God een hekel aan heeft.

2 Koningen "17:17 Ze verbrandden hun zonen en dochters als offer, deden aan waarzeggerij en probeerden voortekens te lezen. Zo tergden ze de HEER door zich erop toe te leggen te doen wat slecht is in zijn ogen."


Oh, de naampjes zijn misschien wat anders geworden en de redenen die men noemt lijken anders: het is mijn lijf en mijn keuze! en het is geen moord maar een ongewenste zwangerschap! Maar er is niets nieuws onder de zon. Elke zonde die men vroeger deed doet men nu ook. En net als wat vroeger vaak plaatsvond in Israël zal er ook nu een keihard oordeel gaan komen wat dit keer de hele wereld zal zuiveren van de mensen die het kwaad doen en die het mogelijk maken dat er zoveel onrecht en gruwelijkheid plaatsvind.
Daarom zeg ik: wees niet neutraal, keur niets goed, praat niets goed, wees fel tegen alle gruwelijkheden die 'normaal' zijn in de wereld. Ook al maak je je zelf niet schuldig aan deze zonden, het is niet genoeg. Zorg ook dat je er zelf niet medeplichtig aan raakt doordat je iets tolereert wat niet hoort, door te zwijgen bijvoorbeeld.
zaterdag 14 augustus, 09:50Marjolein
Dus, ik zou deze disccussie kunnen voorzetten.
het blijven proberen?

(en ik heb er heel veel aan vooral voor mezelf, als je een werktuig wilt worden moet ik aan mezelf werken! wow! bedankt, hier kan ik echt wat mee :)!

dankjewel voor alles!!

Groetjes en Gods Zegen!
zaterdag 14 augustus, 13:40Nodoubt
Hey Marjolein,

Die discussie voortzetten heeft geen zin is mijn indruk. Er is hem informatie aangeboden die hij niet kan begrijpen op dit moment. Wat er verder mee gebeurt kun je gerust overlaten aan God. Het kan best zijn dat hij later nog eens zal terugdenken aan iets wat gezegd is en door God weer in de herinnering wordt gebracht op het juiste moment waarop 'het balletje valt'. Zulke dingen kunnen gebeuren, het hoeft niet - maar het kan wel.

Wat ik je aanraad is om:

"1 Ontdoe u dus van alles wat slecht is, van alle bedrog en huichelarij, alle afgunst en kwaadsprekerij, 2 en verlang als pasgeboren zuigelingen naar de zuivere melk van het woord, opdat u daardoor groeit en uw redding bereikt. 3 U hebt toch ondervonden hoe goed de Heer is? (1 Petrus 2) "

Verdiep je in het woord. Ga gewoon lezen het evangelie van Lucas bijv. en dan Handelingen dat ook door hem geschreven is. En probeer duidelijk te krijgen wat de Bijbel allemaal leert over de doop. Ik hoorde pas van iemand dat hij alle teksten over de doop opgezocht had en onder elkaar gezet had om zo zelf een overzicht te maken en duidelijkheid te krijgen over het wanneer en waarom en hoe v.d. doop.
Zoiets heb ik ook ooit gedaan en ik kan het iedereen aanraden. Zeker met de computer erbij is het makkelijk zoeken in de Bijbel m.b.v. diverse vertalingen die je naast elkaar kunt leggen.

Deze site gebruik ik veel:

http://www.biblija.net/biblija.cgi?l=nl

Mvgr,
Nodoubt
Reacties 21 - 30 van 30

Reageer op deze blog





Laatste reacties

Ongelovige en gelovige bij elkaar?

anita - vandaag, 1 minuut geleden Jammer dat jij geen verschil...

De eeuwige discussie: Schepping - evolutie

Chuck - vandaag, 3 uur geleden 7 redenen voor GELOOF in een...

Stelling week 45

Nodoubt - vandaag, 9 uur geleden Hey Marjolein, Die discussie...

Zelfbevrediging oké?

Marjolein - gisteren om 18:55 ik snap je honden-story wel...

De scheidingslijn

Jan Paul - gisteren om 5:42 Hallo Mark, ja de bedoeling van...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));