Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Past roken bij een christelijke levensstijl?

Door: Rob GiesbersZaterdag, 31 maart 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 45 keer gereageerd, 2332 keer bekeken

Annuleren

Veel mensen roken, ook christenen. Maar mag je eigenlijk wel roken als christen? En zegt God er iets over in zijn woord?

Wanneer je verslaafd bent aan het roken dan is het direct duidelijk dat het verkeerd is. Je bent dan namelijk verslaafd aan het roken. En God is duidelijk als het gaat om verslavingen (afgoden).
Als je het graag wilt dan kan ik hier binnenkort wel wat teksten plaatsen over “verslavingen”

Maar stel dat je nu maar 1 sigaretje neemt per week, of per maand. Ben je dan nog steeds verkeerd bezig?
Immers je beheerst jezelf, je bent niet verslaafd en je vind het af en toe gewoon even lekker.
Tja, de Bijbel is er heel duidelijk over, alleen willen wij het vaak niet zo zwart wit lezen.

Vrienden, omdat God ons zulke geweldige beloften heeft gedaan, moeten wij ons afkeren van alles wat ons lichamelijk en geestelijk bevuilt. 2 Korintiërs 7: 1

 

Blijkbaar wil God niet dat we ons lichaam bevuilen, dat we ons lichaam schade aanrichten.
Roken brengt je lichaam schade aan, dat beamen zelfs de ongelovigen, kijk maar eens op de pakjes van sigaretten. Ja, van roken kun je kanker krijgen. Dus ondanks dat je weet dat je er kanker van krijgt en dat jij je lichaam bevuilt, breng jij jezelf toch bewust schade toe. Je doet bewust de tempel, het huis van de Heilige geest, schade aan.

Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God, en weet u niet dat u niet van uzelf bent? 20 U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam. 1 Korintiërs 6:19-20

Dus het lichaam wat je hebt is eigenlijk van God. Hij is voor jou aan het kruis gegaan en heeft al jou zonden vergeven. En jij blijft gewoon doorgaan met bewust ongezonde dingen te doen? God wil je dolgraag helpen om de zonde uit je leven op te ruimen.

“Veel christenen roken, maar er staan er maar weinig echt in brand voor Jezus!”

Fijn weekend nog en ga met God.

Greetz Rob

Gerelateerd

  • God heeft niets aan perfecte christenen!

  • Hoezo zijn christenen anders?

  • De vervolgde christenen...

  • Hypocriete christenen

  • Zijn christenen herkenbaar?

Reacties (45)

Reacties 41 - 45 van 45
  • <
  • 1
  • 2
  • 3
  • >
zondag 30 mei, 22:56wappie
Apart om te lezen hoe mensen over een verslaving aan nicotine denken.

Nodoubt de website die je aangegeven hebt heb ik bekeken en het deed me wel goed de reacties van mensen te lezen die nu nicotine vrij zijn. Ik geloof zeker dat ik er ook vanaf ga komen. Op het moment dat ik ook mijn kreet op de blog zette, was het meer zo iets van; ik moet ff lezen van mensen die hier ook last van hebben en nu bevrijd zijn en ook last hadden van ontwenningsverschijnselen. Soms zoek je gewoon menselijke "steun". Ik was van het pinksterweekend bij de opwekkingsconferentie en ik was vast besloten om toen te stoppen, tot het moment kwam dat mijn hele lijf schreeuwde om een peuk en de mensen met wie ik mee was ook aan mij vroegen of dit nu wel het juiste moment was om zo radicaal te stoppen omdat ze weten dat ik al een paar jaar gewikkeld zit in een enorme geestelijke strijd/oorlog. Tja dan komt die leugen om de hoek en pats daar ga je weer...geen excuus want ik weet inderdaad als je die eerste rookvrije dag hebt gehad voel je gewoon verandering in je hele lijf en is die behoefte aan een peuk vele malen minder.

Michel, ik snap je gedachtengang wel. Één ding weet ik zeker, als ik God zou kennen zo als Hij werkelijk wil dat ik Hem ken zou geen haar op mijn hoofd er nog aan denken om nog maar 1 peuk op te steken al zou mijn hele lijf schreewen om een. Maar de behoefte OM te roken komt gewoon door het simpele feit dat ik mijn lijf verslaafd heb gemaakt aan nicotine (nu ruim 20 jr), ook al heb ik altijd beweerd dat ik kon stoppen wanneer ik wilde en niet die peuk mijn leven bepaalde maar ik.

Kortom, tnx voor de reacties. Voor mij een kleine bemoediging; ik ben van 20 sigaretten per dag gedaald naar 5, en kost mij geen moeite. Ik geloof ook zeker dat ik er helemaal vrij van zal komen en nooit meer de behoefte aan 1 peuk zal hebben al liggen ze onder mijn neus. Zo als ik al eerder schreef ik ken God als de God van bevrijding, lichamelijke genezing en van zéér grote wonderen. Voor God is dit inderdaad een peuleschil...
maandag 31 mei, 09:25kemmel
Maar past roken nou bij een Christelijke levenstijl?
Ik vind van wel :)
maandag 31 mei, 09:39Michel
@Nodoubt
"Mijn punt is dat je de verslaving van een ander niet moet afzwakken omdat er nog wel ergere verslavingen te verzinnen zijn bijv."

Ik zwak niets af. Je stelde zelf een vraag:
"Zeker nooit nicotine junkie geweest he?"
maandag 31 mei, 09:42kemmel
Als ik even wat mag opmerken!,,
Als je verslaafd bent aan nicotine, word je dan gelijk maar geassocieerd met een 'nicotine junkie?'
maandag 31 mei, 12:16Hans
"Als je verslaafd bent aan nicotine, word je dan gelijk maar geassocieerd met een 'nicotine junkie?' "
Het is maar een woord natuurlijk ;), hoewel ik weet dat woorden - ongeacht hoe ze bedoeld zijn - soms best hard kunnen vallen.

Maar een junk is een ernstig verslaafd persoon, en nicotine is hetgeen een roker aan verslaafd is, dus 'nicotine junkie' verwoordt wel aardig de persoon waar het om gaat denk ik ;).
Reacties 41 - 45 van 45
  • <
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Reageer op deze blog





Laatste reacties

Ongelovige en gelovige bij elkaar?

anita - gisteren om 22:47 Nodoubt, jouw reactie is niet...

De eeuwige discussie: Schepping - evolutie

Chuck - gisteren om 19:46 7 redenen voor GELOOF in een...

Stelling week 45

Nodoubt - gisteren om 13:40 Hey Marjolein, Die discussie...

Zelfbevrediging oké?

Marjolein - 13-08 ik snap je honden-story wel...

De scheidingslijn

Jan Paul - 13-08 Hallo Mark, ja de bedoeling van...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));