Bijbelleeskaart

Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Opwekking

Door: GastbloggerZondag, 8 april 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 1 keer gereageerd, 636 keer bekeken

Ik zat een aantal weken geleden in de bus op weg naar school, waar ik stond naast een aantal meisjes van veertien of vijftien jaar oud. Erg jong nog, maar wat een taal kwam er uit hun mond: seks, drugs en alcohol, daar draaide het om. Maar niet alleen het taalgebruik van jongeren schokt me. Ook als ik in de krant lees, begin ik steeds meer in te zien dat deze wereld echt naar de knoppen gaat. Zo lees je dat mannen tegenwoordig al het computerspel ‘Second Life’ gebruiken om kinderporno te bekijken, om zo de wet te ontduiken. Ook lees je over films zoals ‘Hostel’ en ‘Saw III’, waarbij het bloed en de martelwerktuigen je om de oren vliegen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog ambulancemedewerkers die in elkaar geslagen worden, leraren die bedreigd worden en vinden er allerlei verkrachtingen plaats; gebeurtenissen die vaak niet eens bijzonder genoeg meer zijn om in de krant te verschijnen. Bijna iedereen doet wat goed is in eigen ogen en velen geloven niet meer in vaste wetten. Alles moet kunnen.

Erger nog vind ik dat wij als christenen er zo weinig aan kunnen doen. Er ontbreekt een goddelijke kracht in ons handelen. Als ik bijvoorbeeld met een klasgenoot om ga, merk ik dat we uiteindelijk meer praten over wereldse dingen, dan over hemelse dingen. Ook merk ik dat als ik getuig, het niet echt veel invloed heeft op mensen. De meeste mensen kunnen net een paar minuten opbrengen om te luisteren naar je, als je begint te vertellen over Jezus.

Dr. P.T. Forsyth, een beroemde christelijke dominee, zei het zo: “We hebben een christendom zonder kracht, zonder passie en zonder resultaat. Het is een soort huis-, tuin- en keuken-vriendelijkevroomheid, die niet is opgewassen tegen de morele vraagstukken.” Dat klinkt cynisch, ik weet het, maar toch is het een feit: er zijn heel weinig oprechte christenen en er is heel weinig ‘power’.

Gelukkig is er hoop, omdat het Woord van God ons voorbeelden geeft waaruit blijkt dat je als christen toch echt een grote invloed kunt hebben op de wereld. De eerste kerk bijvoorbeeld, de Handelingenkerk, had wel degelijk veel zielen die gewonnen werden. Zo houdt Petrus in Handelingen 2 een toespraak voor een grote menigte Joden, waarbij hij simpel preekt dat mensen tot bekering moeten komen. En wat gebeurt er? Zie vers 41: “Zij dan, die zijn woord aanvaardden, lieten zich dopen en op die dag werden ongeveer drieduizend zielen toegevoegd.” Drieduizend! Gewoon door een simpele preek! Het schijnt dat ongeveer 1/3 van Rome op een gegeven moment christen was, zelfs de keizer! Dat is het betere werk! Ook werd de zonde in het land grondig aangepakt. Zo vertelt Handelingen 19 bijvoorbeeld over Paulus, die een demonisch bezeten jongen bevrijdt. De bevolking raakt zo overtuigd door zijn kracht dat ze al hun toverkunstboeken spontaan verbranden!

Een opwekking in ons land is dus mogelijk. De belangrijkste vraag voor ons is echter niet alleen of we geloven dat het mogelijk is, maar of we het ook écht wíllen. Als je echt een opwekking wilt in je land, als je echt invloed wilt uitoefenen op je omgeving, en je bidt er volhardend voor tot God, dan zál het gebeuren. Lees maar in Johannes 14:13: “En wat u ook vraagt in mijn naam, Ik zal het doen opdat de Vader in de Zoon verheerlijkt worde.” En een vers later benadrukt Jezus het nog een keer: “Indien u Mij iets vraagt in mijn naam, Ik zal het doen.” Laten we daarom allemaal bidden dat God ons persoonlijk, maar ook onze gemeente en voorgangers zal gebruiken om een opwekking te brengen in ons land! Laten we niet stoppen met bidden totdat we grote veranderingen gaan zien!

Groetjes,


Kenneth

Gerelateerd

  • Nadenkend zingen

  • 'Gelovige' Polen

  • Aanbidding is...

  • Geen woorden maar daden

  • Christenen & Humor

Reacties (1)

Donderdag, 18 oktober 2007, 17:29Victor
Hey Kenneth,

Bedankt voor het schrijven van je post. Ik denk dat de christenen van vandaag weer de straat op moeten om het evangelie te verkondigen. Gelukkig ben jij daar een voorbeeld van. Sommigen denken dat er reeks een opwekking is geweest in Nederland of al aan de gang is. Maar in de tijd van handelingen waren zijn inderdaad bekleed met kracht van "boven". Deze kracht van de Heilige Geest geven wij denk ik te weinig ruimte in de kerk van tegenwoordig. Ik zie er naar uit om dit ook in zwolle mee te maken met straatevangelisatie lijkt me echt geweldig!

Nogmaals bedankt en ik hoop je gauw weer te zien!

Reageer op deze blog







Wat vind jij?


Onder andere in Psalmen 103:3 staat; Hij vergeeft u alle schuld, hij geneest al uw kwalen. Als je niet gelooft dat Jezus al je ziekten wilt genezen, dan kun je ook niet geloven dat Jezus al je zonden wilt vergeven.

Laatste reacties

Kinderdoop VS Volwassendoop

Arianne - 28-10 Hallo allemaal, Ik zie dat...

Maar God is toch liefde?

sammie - 27-10 nou Tom, ik vind me niet...

Waarom moest Jezus dood?

Voorbijganger23 - 25-10 Ik ben het wel met Mark eens...

Christen zijn of het christelijke leventje leiden

edje23 - 25-10 als we allemaal het echte...

Alverzoening

Jan Paul - 25-10 Hoi Trolando, Het wordt zo...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

MotivoMain Media
"));