Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

New Age muziek

Door: Victor DuponMaandag, 21 mei 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 2 keer gereageerd, 707 keer bekeken

Blog doorsturen

Annuleren

Afgelopen tijd ben ik geconfronteerd met muziek artiesten zoals Enya en Mike Oldfield die het genre New Age hebben. Zelf had ik vaag van de term New Age gehoord, het zou niet goed zijn. Daarom ben ik zelf op onderzoek uitgegaan.

Wat is New Age?
New Age is het samen gaan van verschillende godsdiensten en religies overal ter wereld. New Agers geloven dat alles in de wereld samenhangt en alles van elkaar afhankelijk is. Ze geloven ook dat alles God is, mens, dier, stenen en God.(Wat als supervaag is) Omdat ze denken dat alles God is, geloven ze dat ze zelf ook God zijn en gaan ze op zoek naar het goddelijke in zich zelf. Het uiteindelijke doel van New Age is dat ze in een nieuwe tijd zullen komen oftewel New Age. In de 'Nieuwe Tijd' zal de wereld één zijn in sociale, religieuze, politieke en economische zin. Een wereld waarin de mens zich verder kan ontplooien totdat hij zijn evolutionaire (het goddelijke in zich zelf) doel volledig heeft bereikt.

Wat is New Age muziek?
New Age muziek is meestal rustige muziek. Zelf werd ik er altijd heerlijk rustig van. Dat is ook het doel van de New Age muziek. De kwaliteit van de muziek is niet te horen, maar alleen te “voelen”. “Geniet van de warmte en de energie”


Hoe ontstaat de muziek en wat is de werking ervan?
“De muzikanten dromen van hun muziek of het ontstaat gewoon.” Dit vond ik al erg vreemd en hier zat voor mij al een bijsmaak aan. Wat ook opvalt is dat ze het allemaal hebben over kracht, warmte en energie tijdens het componeren. Zelf durf ik te zeggen dat dit niet van God zou zijn. De rust die ik ervaarde toen ik de muziek beluisterde werd al snel verklaard op de website: “Wat we als eerste herkennen is een warmte, die overgaat in een prettige energie, gevolgd door een duidelijke herkenning van rust.” Ik was ervan overtuigd dat ik deze muziek niet zou kunnen luisteren als het onder inspiratie van krachten en energieën plaats vond, die niet uit God zijn.

Als jij twijfels bij de muziek hebt die je luistert zoals New Age, wil ik je vragen om zelf onderzoek te gaan doen. Op internet bijvoorbeeld. Trek dan je conclusies vanuit Gods standpunt.

Gods zegen- Victor

Gerelateerd

  • Keuzes maken

  • Illegale muziek bestaat niet!

  • Ga op onderzoek uit!

  • Keuzes maken (2)

  • Medicijnen testen = geld verdienen!

Reacties (2)

vrijdag 15 mei 2009, 19:37Emmie
hallo!
ik heb eens op jullie site rond gekeken he... Mijn complimenten!
goeie stukjes!
ik was ff aant rondstuffelen en toen kwam ik bij New Age muziek.. en hier was ik het niet helemaal met jullie eens:
jullie zeiden:
Wat is New Age muziek?
New Age muziek is meestal rustige muziek. Zelf werd ik er altijd heerlijk rustig van. Dat is ook het doel van de New Age muziek. De kwaliteit van de muziek is niet te horen, maar alleen te “voelen”. “Geniet van de warmte en de energie”
Maar ik zou erg oppassen met New Age muziek. het heeft namelijk duivelse invloeden. door de rustige tonen probeert de duivel jou voor zich te winnen. het is niet christelijk! dit wilde ik alleen ff zeggen, hopelijk zijn jullie niet geshokt hierdoor!

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen



Poll

God heeft de aarde in 6 dagen gemaakt

Laatste reacties

Frustratie

Obey - gisteren om 14:08 heij mark, hier nog een link...

Genezing is Gods wil

Henk - gisteren om 1:02 al het kwade komt van satan en...

Verwachting

peregrino - 19-01 We zouden als christenen veel...

Bij God zijn

Mark Winkelaar - 19-01 Weet je toevallig waar dat...

Keuzes maken

mlin - 19-01 super!!

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));