Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Msn vriendschappen waardeloos?!

Door: Victor DuponWoensdag, 15 augustus 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 2 keer gereageerd, 1067 keer bekeken

Blog doorsturen

Annuleren

Afgelopen tijd heb ik na zitten denken over de mensen die ik “ken” , of eigenlijk denk te kennen. Ik sprak hem en haar al maanden over msn, maar nog steeds kennen we elkaar niet echt. Op een gegeven moment kom je op een punt dat je nieuwgierig bent naar die persoon. Je wilt weten wie de persoon echt is achter dat scherm, en die webcam helpt daar echt niet bij!

Er zijn vele chat verslaafden sinds de opkomst van msn. Grotendeels jongeren. Redenen van msn verslaving kan zijn: verveling of eenzaamheid. Het kan inderdaad handig zijn voor je sociale contacten als je 40 km van je sociale leven verwijderd bent. Zo kun je elkaar nog “ff” tussendoor spreken. Maar ik vind het geen reden om altijd achter je beeldscherm te blijven plakken en op deze manier je vriendschappen te onderhouden. Het is immers een medium!

Ik merkte zelf ook dat ik veel gevoelige onderwerpen maar over msn besprak. Zo kon ik me veilig verstoppen achter het beeld, als die ander vreemd zou reageren, schaamde ik mij niet zo erg als wanneer je er recht voor staat. Ik dacht: als ik nu alleen maar via msn over mijn “problemen” kan praten, hoe moet dat zometeen als ik in het echts iet beschamends moet vertellen aan een vriend of vriendin? Over msn durfde ik het al nauwelijks te vertellen! Maak ik nog altijd wel zo makkelijk vrienden als vroeger? Nu er msn is…?

Ik hakte voor mezelf een knoop door; doordat de mensen waar ik regelmatig goede gesprekken mee had wilde spreken in het echt. De hoofdreden is om ze écht te kennen zoals ze werkelijk zijn. Niet door ze één keer in het echt te spreken, maar door regelmatig met hun af te willen spreken.

Via msn kunnen we ons veel anders voor doen. Hier mee zeg ik niet dat msn per definitie slecht is, maar wel hinderlijk kan zijn om later echte vriendschappen te leggen met mensen. Sommige mensen volgen zelfs curcussen om sociale vaardigheden aan te leren!

Denk je niet dat God meer door ons heen kan schijnen als we in levende lijfe met bekenden zouden omgaan?! Oja…en vergeet de humor, verdriet en diepgang niet ;)

 

 

Groeten,

Victor!

Gerelateerd

  • Je eerste indruk

  • 'Verslaafd zijn aan internet officiële ziekte'

  • Laat je door niets beheersen!

  • Goede gesprekken...

  • Na-la-tig-heid

Reacties (2)

woensdag 20 februari 2008, 21:14Manon
He Victor.. ik heb zonet je stukje gelezen over MSN.. echt super goed..!! En ik ben het dan ook helemaal eens met je.. En toch wil ik er nog iets aan toevoegen, omdat er ook een gevaar in zit van een rechte lijn (of zwart of wit ) te trekken.. Ik heb namelijk wel eens dat MSN juist iets toevoegt.. Zo zat ik pas op MSN en wilde iets zeggen tegen een vriendin van mij.. toen ineens God mij een beeld liet zien, waarin ik een soort verdriet en lusteloosheid zag.. Dat zag ik bij haar.. Toen ik haar eenmaal had aangesproken en vroeg hoe het met haar ging, scheen het waar te zijn.. het ging niet zo goed met haar.. Dit gaf mij een gebedspunt.. en heb voor haar kunnen bidden.. Dus conclusie: God kan sommige dingen ook ten goede gebruiken, zoals dat hij door MSN tot mij sprak om te laten zien dat ik moest bidden voor mijn vriendin..
woensdag 5 maart 2008, 17:19Victor
Dag Manon,

Ik kwam bij toeval hier weer terrecht. Maar idd...het hoeft niet per definitie slecht te zijn. Jij hebt hier een mooi voorbeeld gegeven. Je kunt ook weer een gesprek hebben over God die heel nuttig en goed zijn.

Dit stukje reflecteert meer mijn gevoel visie destijds op MSN. Kzat dagen er achter te hangen en het leek wel plaatsvervangend te zijn voor mijn 'meetings' met vriendne. Dat moest niet de bedoeling zijn.

Gr. Victor

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen



Poll

God heeft de aarde in 6 dagen gemaakt

Laatste reacties

Genezing is Gods wil

Victor - gisteren om 22:54 'maar dit kan ook innerlijke...

Wat zit er in jouw waarheidsbox?

Victor - gisteren om 22:47 @ Mark Nu is het toch de...

Tranen van genezing

Emma Radder - 03-02 Gaaf Rob! Zijn goede...

Doodzonde

Dick - 02-02 @ Mark Winkelaar Okee, ik...

Hij zag het en verkocht alles!

Obey - 01-02 hoi Mark, ik had het nog nooit...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));